Uppvärmning

Nu är det inte ens 4 grader varmt ute och klockan är ändå 9. Inatt hade vi som kallast 0,2 och då passar det ju bra att svara på det mail som en kille skickade i början av veckan som frågade om den uppvärmning detta kalla hus har.

Vi har en vedspis i köket som vi inhandlat ved till som står staplat här hemma. Det sitter också en luftvärmepump i köket. I hallen nere och badrummet nere är det golvvärme och det finns även en del oljeelement uppsatta. På övervåningen finns ett par oljeelement samt en pelletskamin som vi ska elda med bio-pellets. På vårt loft 5 meter upp från vardagsrummet finns en fläkt som man kan starta för att dra ner varmluften som stiger uppåt ner till nedervåningens gästrum innanför köket.



Vi känner oss verkligen jättenöjda med den uppvärmning huset har och tycker verkligen att tidigare ägarna ombesörjt den biten bra! Det känns skönt att det finns så pass stor valmöjlighet i uppvärmningen.
Den dag vi gör bibliotek + barnrum av den oinredda delen på övervåningen kommer vi att sätta in en täljstenskamin (från Handöl såklart! :) ) där samt eventuellt en till luftvärmepump.


Kommentarer
Postat av: Karin

Precis likasamma vedspis som den vi har i vårt hus. den är en fin vintervän! Den och kakelugnen i rummet är guld värda!



Du har en fin blogg som jag tror jag varit inne och kikat på förr(även då via underbara Clara), den får mig att längta hem till landet! =)

2009-10-07 @ 21:45:07
URL: http://torparliv.bloggagratis.se
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Karin: Den är ovärderlig! :)



Tack snälla, dina fina rader värmer i höstmörkret. :)

2009-10-08 @ 06:17:35
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0