En höna och en tupp de satt på en get, hönan spela' kam och tuppen trumpet!

I veckan fick jag ju lite oväntat besök av "släktingar" till mig. :D De hade med sig den raraste av presenter till Leon; ett hönscertifikat! Leon har i och med denna gåva bidragit med 3 st. hönor till hönsgården som ägs av lärarna och barnen på Bishozi Primary School i byn Bishozi i södra Uganda i distriktet Kiruhura District.

I augusti 2005 så startade föreningen Bildverkstan i Ödsmål upp denna hönsgård då det stod klart att barnen i byn skulle kunna betala kostnaderna för sina 7 år i skolan om de tar han om 3 hönor var. De säljer ägg och kycklingar på den lokala marknaden och kan på så vis betala för sina skoluniformer och har råd att köpa pennor, böcker och annat materiel som behövs för en bra och fullvärdig skolgång. Alla skolbarnen tar väl hand om hönsen som bor på ett särskilt inhägnat område nära deras skolgård.

 Bild lånad härifrån.

Jag blev så otroligt rörd över denna fantastiska present som innebär att ett barn får gå i skola i hela 7 år och detta i Leons namn. Tack och åter tack!

Malin ♣

 


Kommentarer
Postat av: Ika

Vilken fin idé! Jag tycker speciellt om att man inte bara skänker pengar till ett barns skolavgift, utan att man ger barnen och familjerna redskap för att själv kunna betala skolgången. En jättestor skillnad när man tänker efter - de får ett medel och en möjlighet att förvalta, de får en möjlighet att själv betala, i stället för att känna att de är beroende av att någon annan betalar deras skolgång.

2010-04-22 @ 10:01:11
URL: http://cassiopeia81.wordpress.com/
Postat av: mamma

Gud vilken trevlig och tänkvärd present. Jag som vet vilka "släktingarna" var tycker att presenten passar som hand i handsken både för givaren och mottagaren /kram

2010-04-22 @ 13:06:07
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Ika: Precis! Lite som att det är bättre att lära en man att fiska än att ge honom en fisk.



mamma: Ja, så kände vi med!

2010-04-26 @ 06:18:48
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0