TisDagens tacksamhet

Det är måndagkväll. Jag tittar på min älskade son som så trött vilar i min famn. I ett stadium av både sömn & vakenhet efter att nyss ha plockats ur bilen smågnyr han. Redan iklädd pyjamas, och varm & go luktar han lätt av den ull som är beståndsdelen i hans tjocktröja. Han lutar huvudet mot min axel och smaskar till med tutten och ett svag, men förnöjt "mamma" undslipper hans lilla mun som alltid bjuder på miljoner pussar om dagarna. Jag går sakta plattbelagda gången fram till förstugkvisten med tårar av lycka rinnande ut med kinderna. Ena vanten har åkt av så den trollar han snabbt in i mitt hår och börjar sedan pillra lätt med med. Piller-gubben våran måste alltid ha något för händerna! :D Jag drar in hans ljuvliga doft och fyller lungorna med den, om och om igen. Hur kan man lukta så gott? Så oförstört? Så oskyldigt? Och så kraftfullt? Trappstegen känns nötta och nedslitna under mina fötter, nästan som glatta isfläckar om vintern. Jag tar det försiktigt.

Väl inne i hallen tappar han snuttefilten och det är i denna stund det värsta som kan hända, men med en mammas invanda snabbhet är det fort tillbaka på rätt plats och allt är i sin lugna ordning igen. Vi hjälps båda åt att på ett behagfullt sätt få av tröjan, mössan & vantarna. Då det är klart sträcker han upp armarna mot mig och vill sova, den bedjande blicken är på intet sätt tvetydig.

Vi går den gamla trätrappen upp till hans rum och plockar på vägen med oss nattlampan som stått i hallfönstret jämte tomatplantorna och laddat sol hela dagen. Öppnar den nötta spegeldörren in till rummet och läser för miljonte gången de träsnidade bokstäverna på dörren som bildar världens vackraste namn; L E O N. Jag slås av tanken att han rum luktar precis som honom. Naturligt, rent och väldigt , väldigt tryggt.
Vi går med lätta steg genom rummet och sätter till sist fötterna på mattan som älskade moster K vävt åt honom i namngivningspresent. Han drar ett djupt andetag av lättnad, som om detta är det han väntat på hela, långa dagen.
 
Då jag lägger honom i sängen och drar ner rullgardinen suckar han nöjt och drar sin snuttefilt närmare sig där han ligger på mage. Jag drar försiktigt igen dörren till hans rum och går ut i den mormorsinfluerade hallen med John Blund redan tagit kontroll över rummet. Tar flertalet steg genom vardagsrummet och går fram till fönstret som vetter ner mot vägen och ser ut över sjön.
Hjärtat värker av kärlek till den lilla som nu blivit stor och jag inser ännu en gång att mening med livet är att bli förälder!

Med all kärlek, mamma Malin ♥


Kommentarer
Postat av: Linda

Åh. Nu vill jag ha barn! :D



Kram Linda

2010-04-27 @ 08:35:39
URL: http://electricityscape.webblogg.se/
Postat av: Nora

Världens vackraste beskrivning.Precis så...visst är det konstigt vad man kan älska så värkande vackert?Din hjärtskärande text påminner om denna dikt tycker jag;



Lyckans minut

Av: Erik Lindorm



Är det sant att jag håller ett barn på min arm

och ser mig själv i dess blick ,

att fjädrarna gnistra och jorden är varm

och himmelen utan en prick ?



*



Vad är det för tid , vad är det för år ,

vem är jag , vad bär jag för namn ?

Du skrattande knyte med solblekt hår ,

hur fick jag dig i min famn ?



*



Jag lever , jag lever ! På jorden jag står .

Var har jag varit förut ?

Jag väntade visst miljoner år

på denna enda minut

2010-04-27 @ 09:58:20
URL: http://swedeinskewsby.blogspot.com
Postat av: SaraSi

Kärlek <3

2010-04-27 @ 12:55:23
Postat av: Anonym

Linda: Ha, ha, ja det är det underbaraste som finns! :D



Nora: Åh, den dikten är så underbar! :) Älskar den!



SaraSi: Absolut!

2010-04-28 @ 05:33:06
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Linda: Ha, ha, ja det är det underbaraste som finns! :D



Nora: Åh, den dikten är så underbar! :) Älskar den!



SaraSi: Absolut!

2010-04-28 @ 05:35:12
URL: http://www.lyckobacken.se
Postat av: Henrik / enbättrevärld.nu

Oh så fint skrivet :)

För egen del så hann det inte ens gå en dag in på år 30 innan jag fick en inbjudan till: Aktiviteter för föräldralediga och deras barn. Undrar om någon försöker säga mig nåt.. :P



Idag titta på improvisationsteater :)

2010-04-28 @ 07:48:06
URL: http://enbattrevarld.nu
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Henrik: Ha, ha, jag tror jag dör! Snacka om hint! De skickade inte med någon potentiell mamma? ;)



Trevlig teater!



Kramalin

2010-04-28 @ 18:02:48
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0