A smart scent

Det är sällan parfym finns att få tag på ekologiskt. Och det är sällan som de stora parfymjättarna visa på något som helst engagemang kring miljöfrågan, hittills verkar fokus mest ha legat på att knyta an den hetaste kändisen för stunden till märket eller att få dem att "göra sin doft".


Kanske kan DKNY (Donna Karan New York) råda bot på detta då de nu lanserar sin "Pure DKNY"? Doften är blommig med inslag av rosenblad, jasmin, lotus, orkidé, sandeltrö & fresia. I varje flaska tillsätts sedan en dropp vaniljvatten. Vaniljen kommer från Uganda där kvinnor jobbar på vaniljplantagen, och DKNY arbetar med en humanitär organisation som heter Care som verkar för att bekämpa fattigdomen och hjälpa kvinnorna till en drägligare tillvaro.
Flakongen är inspirerad av en droppe och tillverkas av återvinningsbart glas. Kartongen är tillverkad FSC-märkt papper och miljövänligt bläck.

 Bild lånad härifrån.

Tro nu inte att jag är nöjd med detta, men det känns som om det kan vara ett steg i rätt rikting i en bransch där eko- och rekoprodukter verkligen lyst med sin frånvaro. Kanske kan fler haka på och driva denna viktiga fråga ännu längre så att utbudet av ekologiska parfymer verkligen kan utökas för oss som tänker på sådant? 

Jag använder mina egentillverkade, ekologiska parfymoljor samt några mini-flaskor med eko-parfym som jag fått av rara Susanne på E-beautyshop

Hur doftar ni, tänker ni också eko/reko?

Malin ♣

 


Kommentarer
Postat av: Surya

nix, jag har elisabeth ardens green tea. fast jag har inte använt den på rätt länge nu, känns lite onödigt ibland. Innan tog jag alltid några sprut innan jag gick och la mig för att jag kände mig så fräsch då, hihi.

Kram

2010-02-22 @ 07:30:39
URL: http://www.skapa-ditt-liv.blogspot.com
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Surya: De gånger jag duschar på kvällarna tar jag också på mig en droppe parfymolja eller två, man känner sig så ren då. Speciellt som jag aldrig behöver smörja in mig med väldoftande lotions. :)

2010-02-22 @ 09:26:01
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: anna

Hmm, jag använder inte parfym så det är väl ganska eko-reko antar jag. Fast jag slutade eftersom min man inte alls gillar doften av någon parfym, så miljövänligheten kom på köpet kan man säga.

2010-02-22 @ 09:36:07
URL: http://aleryd.wordpress.com
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

anna: Jamen du ser, där slog du liksom två flugor i en smäll! ;)

2010-02-22 @ 10:25:20
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Cecilia Karlsson

Jag gillar inte djurtestade produkter, därför handlar jag det mesta i skönhetsväg från body shop. Vet du hur det är med ekologiska produkter, är de djurtestade? Alla skönhetsföretag påstår idag att de inte testat sina produkter på djur, men detta gäller oftast enbart slutprodukten, dvs att den testats under processen. Vet att djurens rätt haft ne bra lista på godkända företag, men jag har inte lyckats hitta den. Kul iaf att det satsas mer på eko! Ha en bra dag!

2010-02-22 @ 10:54:48
Postat av: Ekomuppen

Jag använder inte heller parfym, då så många i min omgivning är känsliga.

Det blir änglamarks deodorant till vardags. Det närmaste jag kommer parfym är nog någon hemmagjord hudolja med lite ekologisk eterisk olja i.

2010-02-22 @ 17:40:47
URL: http://ekomuppen.wordpress.com/
Postat av: Lisa

Åh jag använder parfym då och då, har mina två små jättesöta flaskor som doftar hallon och vanilj som jag köpt billigt från Yves Rocher och dina parfymoljor, har du gjort något inlägg om dem? Var kan man hitta dem i såna fall? Den där parfymen du skrev om i detta inlägg, låter ju som den kommer dofta ljuvligt.

2010-02-23 @ 01:05:24
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Cecilia Karlsson: Har också letat den listan men inte funnit den på sistone...jag har sett att allt fler företag nu är noga med att skriva ut att produkten inte är testad på djur i något led i tillverkningsprocessen, och det är ju bra. Kanske efter påtryckningar från konsumenter?



Ekomuppen: Åh, låter gott! :)



Lisa: Ja, jag har länkat till det varje gång du frågat! ;) Köp mandelolja på t.ex. Hälsokraft eller Grön Gåva och tillsätt några droppar eterisk olja och prova. Luktar det för lite så tillsätter du några till osv. Gör så tills du blir nöjd med doften. :) Svårare än så är det inte! :D



Ja, det låter så på doftbeskrivningen! ;)

2010-02-23 @ 05:46:07
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0