Ekologiskt hemma-spa

Fick en del mail från er läsare som undrade hur mitt ekologiska hemma-spa såg ut. Vad gör jag? Hur gör jag? Vilka produkter använder jag? Hur ofta?

Jag brukar oftast ta en vecko-renovering och oftast på torsdagar så man är lite piff innan helgen. ;) Jag var jätteduktig med detta förr men allterftersom de produkter jag använde tog slut och jag inte hittade ekologiska alternativ till allt ebba de det ut. Men nu är jag så sakteliga på G igen! Yey! :D

Jag börjar med att duscha och då använder jag Lavendel-schampoo & balsam från Urtekram som vi köper på Grön Gåva. Hela familjen använder även deras rättvisemärkta Brown sugar-duschcrème. I och med att vi använder denna så behöver vi aldrig smörja in oss, den återfuktar huden och gör den så mjuk att vi aldrig är torra.
Jag använder sedan kroppspeelingen från Ikove som jag recenserat på uppdrag av ElinEKO Princess på hela kroppen. Den innehåller choklad & acai och gör huden silkeslen och super-go!



Då jag torkat mig med min eko-handduk från Gripsholm som är köpt på Hildur så kammar jag ur håret med en FSC-märkt träborste med träpiggar som är köpt på The Bodyshop - det är enda gången i veckan jag kammar mitt hår. Efter det så tvättar jag ansiktet med Face cleaning från Pureskin så att det är riktigt rent. Sedan peelar jag det med Jojoba Face Scrub från Enhus Organic och efter det applicerar jag ansiktsmasken Hydra Energy Masque från samma ställe.



Nu då huden är skrubbad & fräsch passar det perfekt att tvätta det med en eko-bommullspad från Simply Gentle (vi köper de och topsGrön Gåva) och Face Tonic från Pureskin. Det är otroligt hur rosig och ren hyn känns vid det här laget! :) Efter detta så smörjer jag in den med Face Care eller Face Care Night från Pureskin - det beror vilken tid på dygnet det är. Detta kompletteras med Eye Care från samma ställe. Armhålorna får sin dos antiperspirant med Thai stift mini från Grön Gåva och hals, nacke och dekolletage får några droppar av den egentillverkade parfymoljan.

Vid det här laget är fötterna riktigt handdukstorra så då brukar jag smörja in dem med ett tunnt lager av fantastiska Hand Balm från Pureskin som Pia skickat! Det är en kräm anpassad för torra hupartier och passar därför perfekt på mina fötter!



Tänderna får sig en genomkörare av Weledas tandkräm Herbal Gel Toothpaste innan jag är klar. Är det kväll låter jag håret vara au naturelle men om det är dag får det självtorka klart innan det stylas med MOP's C system Finishing Paste och C system Texture Spray som jag köper på E-beautyshop.

En sådan här härlig genomkörare avslutas lämpligast på Shakti Advanced med lite trevlig läsning och ett väldoftande ljus tänt, lämpligen detta eko-ljus från Enhus Organic!



Jag vill med detta också passa på att tacka alla företag som försett mig med diverse fantastiska produkter som gör min kropp och själ ännu eko-gladare!

Har ni någon produkt ni inte kan/vill vara utan?


Malin ♣

Kommentarer
Postat av: Lisa

Oj, det låter som ett trevligt litet hemmaspa! :)

2010-02-04 @ 14:54:47
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Lisa: Ja, man får inte glömma bort att ta hand om sig själv! :)

2010-02-07 @ 20:32:21
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0