På brunkullans vis

Té är en av de mest besprutade grödorna i världen. Därför tycker jag det känns extra viktigt, både för oss tédrickares välmående och för de som jobbar på plantagen, att man väljer sitt té med omsorg.

Här hemma har Brunkullans téer varit en favorit i många år. Dock har jag inte förrän på senare tid förstått hantverket bakom det utan mer tänkt att det var en viss sorts smaksättning som kallades Brunkullan.

Fia Gulliksson är andra generationens témakerska och är verksam i Jämtlands län. Hon är även pionjären och eldsjälen bakom Food in Action - ett företag som utvecklar & skapar produkter inom gastronomi. 
1977 blandade hennes mamma till den första, numera hemliga téblandningen. Namnet fick téet av Jämtlands sällsynta landskapsblomma Brunkullan.

 Bild lånad härifrån.

Blomman Brunkullan ställer höga krav på den omgivande miljön. Den behöver rent vatten, frisk luft och mycket näring för att kunna växa & trivas. Av just denna anledning har den blivit en passande symbol för de värderingar Brunkullans téer står för.

I webbshoppen finns ett gäng KRAV-märkta téer där bl.a. rökig lakrits och lime honeybush verkligen skulle falla våra ekoläppar i smaken!

 Bilder lånade härifrån.

Fia och co. har även satt samman ett kit som de kallar för téfamiljen som innehåller 8 st. provpåsar med 10 gr. té i varje påse. En påse räcker till ca. 3 normalstora koppar té.

 Bild lånad härifrån.

Smart om man känner att man vill provsamaka lite olika sorter innan man köper en större förpackning! :)

I butiken finns även fantastiskt fina kannor & termosar, muggar & glas, burkar samt lite tésilar, komposterbara pappersfilter, presentkort mm.

 

 

  Bilder lånade härifrån.

Klicka här för att shoppa gott och närproducerat eko-té! :)

 Bild lånad härifrån.

Några prover är på väg mot Lyckobacken i skrivande stund och det ser vi verkligen fram emot, té är verkligen en åtgångsvara här hemma! :P


Malin ♣


Kommentarer
Postat av: Nadyah

Tack för tipset! Jag har letat bra eko-téer!

2010-02-24 @ 09:54:43
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Nadyah: Varsågod! Dessa téer är super, jag har smakat ett grönt tidigare som var underbart!

2010-02-24 @ 10:13:51
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Lisa

hehe här hemma går teet åt då jag dricker flera koppar om dan :)

2010-02-24 @ 16:49:15
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Lisa: Ja, det gör vi med! Vansinnigt rogivande, närande och gott!

2010-02-25 @ 06:23:28
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0