Skräm iväg min mus!

För ganska så länge sedan så bloggade jag ju om att det fanns en (minst!!!) mus i vårt hus. Förra veckan fick jag ett mail från en läsare som undrade över den musskrämmare vi köpte och satte in i kontaktuttaget i hallen uppe.

Vi är supernöjda!!! En endaste gång sedan dess har jag hört ett ljud som skulle kunn härledas till en mus uppe på kallvind, men det är allt. Inte ens kring jul då vi hade mellan - 20 och - 25 grader i nästan 4 veckor fanns det möss i fällorna vi satt ute i verkstaden.

Jag vill inte med deta hävda att dessa ultraljudsskrämmare alltid fungerar, jag säger bara att det fungerade för oss och den som gav oss tipset. De finns att köpa i extremt varierande prisklasser, alltifrån ett par hundralappar till tusenlappar. Vi köpte våran på en affär som säljer lampor och elartiklar här i stan och betalade 599 :- för den. Och för oss var det lätt värt det eftersom vi slapp skadedjuren och slapp tömma fällor var och varannan dag. Men jag vet inte, vi hade de ju inte inne i den beboeliga delen av huset utan i de oisolerade kallutrymmena.

Och för er med djur, våra hundar har inte en endaste gång reagerat på de högfrekventa ljud som apparaten avger, men det kan säkert också vara individuellt.

Fler som vill dela med sig av sina erfarenheter?

Malin ♣

PS. Min pappa träffar i sitt yrke på skadedjursbekämpare som hävdade att det bästa man kan ladda råttfällan med är Snickers eftersom möss/råttor är överförtjusta i både choklad & nötter. Skippa alltså den gamla hederliga osten (även om den är eko!) om du vill locka musen i fällan! DS.
 

Kommentarer
Postat av: Ika

Det stämmer verkligen att möss älskar nötchoklad. Mina föräldrar använder alltid choklad som bete i fällorna nuförtiden, efter att förrådet av tysk nötchoklad hittades av hösthungriga möss...

2010-02-18 @ 14:08:51
URL: http://cassiopeia81.wordpress.com/
Postat av: Saga

Tack för svaret! Då ska vi nog ut och jaga skrämmare...

2010-02-18 @ 19:11:22
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Ika: Ha, ha, ja man blir vis av lärdom! ;) Bra att veta att det fungerar dock! :)



Saga: Ja, för oss har de som sagt fungerat! Lycka till! :)

2010-02-22 @ 05:37:43
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0