Nytt år - nya löften

Så var det dags igen då! Som vanligt så är vissa löften privata så de når inte bloggosfären, men vissa kommer att delges er läsare! :)

¤ Till att börja med har jag tagit ett vitt år med start 2010. Johan är sedan många år nykterist och jag känner att det så sakteliga vuxit fram sådana funderingar hos mig med. Inte för att jag dricker varken för ofta eller för mycket (och nej, det är inte något som skrivs i förnekelse), varken för att jag vill det eller för att min magkatarrsmage tål mer än ett glas vin åt gången. Inte heller har vi någon anhörig med problem som skulle kunna vara ärftliga eller som man vill visa solidaritet gentemot. Men i alla fall. Jag började fundera strax innan jul då vi skrev på för en Vit jul-kampanjen och de i samma veva på radion pratade om att över 300 000 barn i Sverige har ångest inför jul eftersom vuxna i deras närhet då tenderar att dricka mer.

Eftersom jag ändå dricker så lite kan ju vissa tycka att det inte spelar någon roll om jag gör det. Men just därför spelar det ingen roll om jag inte gör det heller.

¤ Jag måste skärpa mig med maten åt mig själv de dagar vi är själva hemma jag & Leon. Jag äter på tok för lite och det är inte bra. Skärpning!

¤ Göra ashtanga yoga 4 ggr/vecka. Mår så sinnessjukt bra av det att jag måste komma igång med att göra det oftare och mer regelbundet.

¤ Börja igen med att ta 3 msk. psylliumfrön till ett stort glas rumstempererat vatten det allra första jag gör då jag vaknar. Inget håller magen igång som det!

¤ Somna på min Shakti Advanced så många kvällar det bara är möjligt. Trots att jag alltid sover bra så sover jag ännu bättre de nätter jag somnar på den. Sover på den ca. 1 timme och sedan vaknar jag av mig själv, tar bort mattan och somnar sedan om direkt. Men då är jag alldeles mjuk & skön i kroppen, som om jag fått en helkroppsmassage i sömnen!

¤ Fortsätta låta håret växa, fortsätta tvätta det max var 7e dag, fortsätta använda eko-produkter och fortsätta färga det med henna. Mitt hår mår toppen av det helt enkelt!

¤ Jag kommer att återuppta min dagliga neti (nässköljning) och efter att har gjort det ett par dagar in på 2010 så känner jag hur mycket fräschare allt känns!

Gemensamt så kommer vi att;

¤ fortsätta med ett nytt recept/vecka

¤ baka allt bröd själva

¤ se till att vi förverkligar vårt stora projekt som nu blivit en riktig dröm för oss!!!

Hur ser det ut för er läsare, har ni avlagt några löften?

Malin ♣


Kommentarer
Postat av: Pernille

Mitt viktigaste nyårslöfte är att ta bättre hand om mig själv och lyssna mer på mig själv! Efter ett väldigt stressigt 2009 har jag nu möblerat om lite i livet och nu vill jag helt enkelt må bra.



Det innebär en bra balans mellan jobb, plugg, hemmaliv och träning - samt VILA! Och så innebär det bra, vettig och ekologisk mat på regelbundna tider oavsett om det är vardag eller helg. Samt tid och tanke för kvalitets-njut när det behövs!

2010-01-05 @ 07:49:44
Postat av: Ida L

Låter som du/ni har bra mål för det nya året och jag blir himmla inspirerad =).



Har en fråga och ett önskemål..



Fråga: Jag har testat Friskis och svettis yoga 2 el 3 gånger och tyckt att det kännts fantastiskt skönt efteråt men så andra dagen efter får jag så fruktansvärt ont i alla leder i hela kroppen.. Är det något du upplever eller kanske upplevde då du började yoga?



Önskemål: Skulle du inte kunna göra en liten guide över hur ditt favorityoga pass kan se ut? Kanske berätta hur lång tid du håller på och vilka rörelser du gör?! Musikval också kanske =)



// (en nyfiken inspirerad läsare) Ida L

2010-01-05 @ 14:54:47
URL: http://idalism.blogg.se/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Pernille: Åh så klok du är! All lycka till! :D



Kramalin



Ida L: Jag köpte DVD's på internet med svenskledda ashtanga yoga-pass, ett introduktionspass, ett nybörjarpass och ett fortsättningspass. Om du googlar eller kollar youtube efter ashtanga yoga finns det säkerligen massor. På mina skivor är det väldigt lugn & melodisk instrumental musik på. Jag rekommenderar varmt skivan "Buddha nature" av Deuter annars. Än så länge så andas jag fem ggr i varje ställning men på sikt andas man 25 inom ashtangan.



Jag upplever inte att jag får ont då jag yogat, tycker du ska kolla upp det innan du fortsätter.



Kramalin

2010-01-10 @ 11:04:13
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0