Beach 2010 är eko!!!

I fina paketet från Ekokul som vi fick hämta ut inne i samhället i helgen fanns en massa sommarleksaker som Leon kan leka med i sandlådan eller i då han badar. Åh, så härliga! Vi har inte alls hunnit köpa några sådana leksaker till honom eftersom sandlådan kom på plats i helgen och inte har hunnit få sand ännu, så detta passade ju perfekt!

 

De är tillvrkade av de s.k. 'milk jugs' som man i USA bär hem sin mjölk i från affären. Ett otroligt hårt material som inte kommer att gå av för hackor. Både jag och Johan konstaterade då vi packade upp dem att 'här har vi saker som barnbarnen kommer att leka med'.

 

 

 

Leon fick en leksaksbåt som också är en vattenkanna, en hink med tillhörande spade och kratta samt en kakform som man kan bygga hus-moduler med. Gissa om det var en överlycklig kille som körde iväg dessa leksaker i sin skrinda???

Miljötänket genomsyrar hela företaget, Greentoys, som står bakom. Något som särskilt uppskattas är deras förpackningsfilosofi; kartongerna är gjorda av returpapp och innehåller ingen plast eller tråd som surrar fast leksakerna. De har dessutom blivit testade på alla tänkbara vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.

Det som fler och fler eko-företag och producenter numer börjar greppa är att det bör vara färglatt för att barn (om det nu är de som är den tilltänkta målgruppen) ska attraheras av dem. Det bör också vara slitstarkt och tåla nötning för att det ska kännas hållbart på fler sätt än miljömässig produktion- eller råvaror. Sedan gillar vi att fler och fler kommer med produkter som har multipla användningsområden, som t.ex. båten ovan. Perfekt att kunna använda den vid bad då man kan fylla den med vatten och hälla (lämpligen på bredvidsittande ekopappa!) eller vattna blommorna med samtidigt som den är en fullt körduglig leksaksbåt. Mer av detta, det är ju toppen!

 

 

Vi passade också på att köpa verktygslådan som vi länge sneglat på så att det inte skulle bli onödig frakt, se så fin den är;

 

 

Även dessa är tillverkade av de återvunna materialet från milk jugs. Leon har lekt hela helgen, sågat lite på Lillebo, hamrat på sandlådan och burit skruvmejseln i handen och liksom vickat den fram och tillbaka precis som han sett pappa och snickarna göra då de skruvar!

Vi tackar det varmaste för dessa otroligt fina sommarleksaker! Ni är bäst! Dessa kommer att finnas med i Lyckobackens lekutbud en lång tid framöver, det är jag säker på, och förhoppningsvis får både Leon och kommande syskon mycket skoj med dem!

Malin & Johan ♣

Kommentarer
Postat av: Lisa

Men hur shoppingsugen blev man inte nu då??? Gu så fina saker. Synd att vi redan har en massa sånt där. =)

2010-07-05 @ 14:02:08
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Ja, det är otroligt fina saker! :)

2010-07-06 @ 17:45:42
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0