Blommans ekocafé

I Ravesta en bit utanför Örnsköldsvik har det i IOGT NTO's regi öppnat ett eko-café! Öviksföreningen heter Vårblomman - därav namnet Blommans då man håller till i deras lokaler. De slog upp portarna den 1 juni och tanken är att ha öppet alla vardagar året om.

Det har varit svårt att hitta webbaserad info om detta men lite har jag lyckats luska ut! Förutom ekologiskt fikabröd kommer man även att kunna ta del av olika idéer om återvinning, t.ex. så finns planer på origami-kurser på en dags basis.

Personalens kläder är sydda av gamla gardiner och lakan och hättorna på huvudet av gamla kökshanddukar. Möblerna i fiket har de målat själva och prytt med decoupage.

På caféet finns också en utställning med föremål man gjort av återbrukssaker, vad sägs t.ex. om kontsgjorda rosor tillverkade av PET-flaskor och gamla CD-skivor, en frisbee från en gammal tidning eller en flätad korg?

För er läsare som bor i storstäder är detta vardagsmat, men inte för oss Öviksbor! Åh, jag hoppas många besöker caféet så de känner inspiration att fortsätta!

Malin ♣


Kommentarer
Postat av: Lisa

så himla fint!!!!!!

2010-07-13 @ 16:00:53
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Ja, det ser jättemysigt ut!

2010-07-15 @ 10:15:03
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback
RSS 2.0