Intressant

Fast jag tycker att jag är helt i obalans just nu så känner jag mig märkligt nog med andlig. Jag får mer intuitiva upplevelser och förnimmer mer.

Kan det bero på att jag frigjort mig från tankarna och det aktiva medvetandet pga. att jag inte är på topp? Jag orkar liksom inte lägga fokus på att tänka? Och att jag i och med det är mer mottaglig för Varandet?

Tolle-fans, anyone?

Malin ♣
Kommentarer
Postat av: Anna

Jag tror att du är på rätt spår där Malin. Eftersom ens tankeverksamhet ofta är slentrianmässig, krävs det kanske att ens balans på något sätt ruckas för att man ska lyckas hitta tankarnas svårfunna off-knapp? En starkare intuition är säkerligen ett tecken på att du har fördjupat din närvaro och där har du ju verkligen något att vara stolt över, mitt i allt det omtumlande som sker. Är övertygad om att den gåvan kommer att hjälpa dig att hitta tillbaka till balansen i tillvaron.

2010-07-26 @ 11:52:55
Postat av: Surya

Låter logiskt!

2010-07-26 @ 14:49:48
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Anna: Ja, det känns bra att läsa, så är det nog! :) Tack!Surya: Tänkte så jag med. Fick denna kommentar via mail:"Egot skapar lidande när man skapar förväntningar som ej slår in eller ej kan släppa gamla händelser. Man kan aldrig veta vad som är det bästa för sin egen utveckling och dessvärre är det de upplevelser som man helst inte vill vara med om som är de nyttigaste för sin andliga utveckling. När ens förväntningar inte slår in blir man självklart besviken och ledsen men det är även i dessa stunder som man kan rannsaka sig själv och se vad livet vill lära en i dessa situationer.Eftersom framtiden är en konstruerad sak som egot använder sig av så blir egot oerhört träffat då planerna inte blir som det är tänkt. När man helt kapitulerar inför nuet och det faktum att det inte existerar någonting annat än det man upplever för stunden glider egot åt sidan och tidsfängelset med dåtid och framtid tappar greppet. Många som har fått en dom att avrättas har beskrivit att de upplevt en fantastisk frid och lugn när de inser att det inte går att undkomma. Ingen kamp, förväntan eller förklädnad behövs längre. Framtiden existerar ju ej eftersom de ska bli avrättade. Egot kapitulerar och den sanna upplevelsen av frid infinner sig när de gått sin död till mötes, eller ska jag säga egots död. Den ofantliga lycka som de som återvänt från döden berättat om är den lätthet då inte de egot och de fysiska sinnena som egot använder sig av belastar upplevelsen av livet. Mörker och ljus blir till vackra logiska funktioner som är fullständigt nödvändiga och kärleksfulla.Jag kan tänka mig att det du beskriver i inlägget är kopplat till att när egots besvikelse och kamp bitvis viker åt sidan så strömmar intuitionen och den andliga närvaron in i medvetandet. När man får frigöra uppdämd oro och ångest genom gråt eller samtal så minskas blockeringar man byggt upp. Bästa sättet att avväpna egot och oro/ångest som tidsfängelset skapar är att vara så mycket närvarande i nuet och att acceptera det som händer en.När en vetgirig sökare frågade yogin vad han under 40 år i ensamhet i grottan kommit fram till vad man skulle göra för att vara lycklig så svarade han att ingenting behövde göras.What is is! Mycket bra ordspråk!"och tyckte den var klockren! :)

2010-07-27 @ 05:12:45
URL: http://www.lyckobacken.se
Postat av: Anna

Mycket kloka och intressanta ord! Kram

2010-07-27 @ 13:42:18
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Anna: Ja, onekligen! :)Kram på er båda!

2010-07-28 @ 05:29:22
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback
RSS 2.0