Är det en "trattofon"?

För ganska länge sedan hittade vi en underbar gammal trattgrammofon av det anrika märket His master's voice på Blocket som vi blev sugna på. Säljaren bodde i Malmö och ville gärna att vi skulle ha en kontakt där som kunde agera mellanhand i affären. Vi började fundera, hur skulle vi göra? Vi kände ju ingen i Malmö! Eller? Kan man räkna fina webb-vänner och affärskontakter man inte mött ansikte mot ansikte som att känna någon? Kan man verkligen ringa upp någon man aldrig mött "på riktigt" och säga: -"Hej! Kan du besöka XX på XX och köpa ut en grammofon till oss som du sedan gärna får skicka upp till Lyckobacken? Då vore vi glada! Hej då!"

Ja, efter många om och men insåg vi att om dessa personer ringde oss och ville att vi skulle göra samma sak för dem, men här i Övikstrakten, så skulle vi göra det. Och om vi känner så kring vår relation borde ju de känna samma sak då vi alltid känt att relationen är jämbördig.

Så en solig söndag rignde jag Anna & Niclas som driver Sveriges i särklass bästa eko-leksaksbutik Ekokul och sa just raderna ovan. På ett ungefär. Innan jag ens hann prata klart och be om tjänsten avbröt Anna mig och sa: -"Men då kan ju vi åka och titta på den åt er!"

TACK!

Det blev så himla bra! Och då jag mailade över säljarens kontaktuppgifter till eko-leksaks-familjen så är denna en bekant till dem! Vad är oddsen? Därför kändes det extra skrivet i stjärnorna att det var menat!

Grammofonen fick stå i Malmö ett par veckor i väntan på leveransen av Green grill som vi skulle få recensera samt de bollar vi köpt och i förra veckan kom den till Övik. Under tiden den bodde där kom eko-barnen i familjen på att en tratt-grammofon kan bli en...just det; trattofon! 

Jag ber om ursäkt för de trista bilderna då den bara packades upp i köket, provspelades och sedan bars upp på mitt kontor på loftet för att invänta att biblioteket blir klart. Ni kommer att få se mer av det rummet då det väl blir klart så då får ni även se grammofonen i sitt rätta element!

  

  

  

Förstår ni att vi gillar den? Det är ljuvligt att lyssna på den; svajigt och skorrigt ljud som låter alldeles underbart!

Malin ♣




Kommentarer
Postat av: Lisa

Men så otroligt fin den var!!!

2010-06-10 @ 12:22:05
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Ja, den är galet vacker! Den kommer att passa perfekt in i biblioteket! :)

2010-06-14 @ 05:17:58
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0