Ricottasås

Denna busenkla ricottaost-sås är toppen att svänga ihop till pastan medan just pastan kokar. Häll upp hett vatten i en kastrull som pastan kan koka i och finhacka en stor gul eller lök * och 2 vitlöksklyftor * medan vattnet kokar upp.

 

Häll i valfri pasta, t. ex. dinkel-tagliatelle *, och lägg lite smör * i en mindre kastrull. Då det smält, bryn på löken tills den blir gyllene och glansig. Rör om i pastan. Häll i en burk ricottaost, 1 dl. crème fraiche * och 1 dl. havremjölk * och rör om. Salta * och peppra *. Rör om i pastan. Riv ner 1 dl. Parmesanost * och smaka av. Dela en gurkbit * i stavar och körsbärstomater * i halvor * och ta pastan (som nu borde vara alldeles lagom vid detta laget) från spisen.

 

Servera tillsammans med ett gott sällskap och ett stort glas vatten!

Malin ♣

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0