Seriöst, vi behöver er!!! part two

TACK alla underbara för er feedback innehållande både ris och ros! Den är guld värd! Men nu behöver jag er hjälp ytterligare för att utveckla vissa saker, hoppas ni är med på det också? Som vanligt är de kursiva orden och meningarna länkar så snälla klicka på dem för att kunna hjälpa oss ytterligare! :D

Till att börja med till den anonyme/a som eftersökte kategorier och en sökfunktion; vänligen läs i högerspalten under Våra samarbetspartners. Under den stora, vita Knuff-rutan finns en sökfunktion där det går alldeles utmärkt att söka bland alla våra inlägg. Under den finns ett tiotal katergorier, den uppmärksamme kan se att t.ex. detta inlägg tillhör en kategori som heter Blandade inlägg, de hittar man här.

Ni som anmärkte på fotona; i nuläget ser det inte ut som om det finns marginaler för oss att slå till på en digital systemkamera, även om det är min stora dröm. Jag hoppas dock på det i framtiden.
Då ni skriver att ni stör er på gryniga bilder på maträtter, är det även denna typ av bilder i detta inlägg eller är det mer de gånger jag MMS-bloggar ett inlägg och kanske recept och fotat då? Eftersom vi inte har en mega-super-kamera försöker jag anstränga mig för att det ska se cleant och stilrent ut de gånger jag fotar "riktigt" men det gör sällan det då man fångar något i farten med mobilen, även om jag har en 5 megapixelkamera på den. Dock är det inte jag som fotar så att bilden kapas utan blogg.se som publicerar så bara för att förtydliga. Det kan man t.ex. jämföra här och här då jag använt samma mobilbild i två olika inlägg - ett MMSat och ett publicerat via PC.
Att MMS-blogga har ju varit ett sätt för mig att hålla er uppdaterade på mer regelbunden basis eftersom jag inte sitter med bloggen hela dagarna, även om jag en vacker dag kanske kan göra det? Men frågan är ju om jag gör det " i onödan" om ingen/ett fåtal läser?

Och gällande MMS-inläggen; är det någon som uppskattar dem och att kunna följa oss i farten? Jag började MMS-blogga för att det efterfrågades bland er läsare, men det kanske är ett annat klientel nu? Kan man stå ut med dåliga bilder för den förhoppningsvis värdefulla infon man får, eller? Sen kan jag nog försöka anstränga mig ytterligare för att skarpa upp de bilderna just i foto-ögonblicket, det erkänner jag. Funkar denna typ av bild tagen med mobilen och MMSad in? Eller denna? För det kanske kan vara kul att se hur vårt liv ser ut i "instant moments" då det kanske ger er en ännu mer personlig bild av vad vi gör och tar oss för...eller?

Omröstning om mobilbloggandets vara eller inte vara, tack! :)

Sen kan jag avslöja
så mycket som så att Dagens eko kommer att vara kvar eftersom så många av er verkar gilla det. Dagens tacksamhet blir också kvar - främst för att jag mår bra av det, men det är såklart kul att se att fler av er uppslattar det också! :) Ni som gillar våra recept och mat-relaterade saker kommer inte att bli besvikna i höst då vi kommer att lansera något nytt och relativt unikt, i alla fall i Sverige, här på bloggen!!! Jag tror dock inte att det blir precis då vi startar upp den 2 augusti, men det kommer att dyka upp senare i höst, så börja längta! ;) Jag kommer att dela upp kategorierna mer och göra de ännu mer nischade, en för mat, en för tillsatser mm. Detta för att ni som läsare lättare ska kunna välja vad just ni vill läsa. Vårt hem-kategorin kommer även att delas upp för mer inne- och ute för att ni även där ska kunna göra ett lättare val.
Jag ska också bjuda på mer recept, det bli naturligt i höst i och med att bloggen får ännu mer mat-inriktning då.

Gällande design är det såklart en smak-sak. Då vi hade den gröna designen förrut så var det flertalet läsare som hade åsikter om att det var så typiskt att ha en grön blogg bara för att den var eko. De blev nöjda då vi bytte till denna brun-beiga variant. Dock kommer vi, för att vi själva vill det, att ha en mer färglad blogg i höst. Jag är färdig med både denna design, dess färger och portalen.
Jag håller absolut med om att vi ska ha mindre text om oss och istället länka till en plats där intresserade kan läsa mer om oss. Dock är man inte så motiverad att ändra och peta i nuvarande blogg då man länge haft detta nya på G, som ni kanske förstår?
Tävlingar kommer nog att få ligga kvar rullande bland de "vanliga inläggen"...tror jag. Jag stöter och blöter fortfarande om de ska få en egen flik, vad tycker ni??? Skulle ni se dem och tävla om de inte fanns bland de vanliga inläggen eller skulle jag måsta "påa" för dem i boggen? För måste jag det så stör de ändå de andra inläggen så då kan vi ju lika gärna behålla det upplägg vi har i nuläget.
Andliga sidan av vårt liv halkade in på bloggen. Jag skrev lite om det i Dagens eko och så och då tog det väldigt fart bland er läsare. De inläggen kommer dock att få en egen kategori, de t har de inte i nuläget, så kan ni som inte är det minsta intresserade av den sidan av vårt liv scrolla förbi de inläggen och sedan välja bort de kategorierna. Vad tror ni om det?

Vi tänkte också ge våra samerbetspartners en egen flik, även om de fortfarande kommer att synas bredvid inläggen som publiceras, så att man kan gå in där och läsa lite mer om dem om man är nyfiken på vilka de är och vad de gör.

Som sagt, vi har världens bästa läsare, tack rara ni för att ni hjälper oss med detta! Det fantastiskt uppskattat om ni kunde ta er tid igen att kika igenom ovanstående och komma med än mer feedback och input. Vi behöver det, och dessutom har ni ju ett kanontillfälle att påverka oss; vad stannar och var försvinner om just du får bestämma???

Malin & Johan - de vetgiriga! ;) ♣


Kommentarer
Postat av: Anna Eleonor

Hej igen!



Grönsaksbilderna är jättefina. Lite små kanske, men de är stilrena och tydliga. Grönsaker är färgranna och behöver inget piff! Liljekonvalje- och prästbilden är också fina. MMS-inlägg är roligt, tycker jag! Kanske har bilderna blivit bättre?. Ni har utvecklat den delen. När jag tänker på gryniga bilder, tänker jag på någon med en burk ananas. Men det är svårt att fota när det är mörkt ute och allt ljus bara slurpar bort.



Vad roligt att kategoriena blir lite smalare. Och vad spännande med det matrelaterade nya!!!! Jag längtar. Och har förhoppningar. Säsongstips och sådant. drömmer



Vad tråkigt att blogg.se klipper bilderna. Men desto skönare när ni flyttat och vet precis vad som händer med allt.

2010-06-15 @ 09:28:03
URL: http://antagligenanna.blogspot.com
Postat av: Lisa

Jag röstar för fortsatt MMS-blogg. Det är ju jätte skoj att få se lite saker och händelser i farten. Mitt nyfikna jag struntar helt och hållet i bildkvaliten så länge man ser vad det är på bilden. Jag hoppas verkligen att ni kommer att få det att funka bra med den nya bloggen så ni känner er nöjda. Jag bytte ju själv och är mer än nöjd med hur det funkar.



Jag läser ju nästan allt du skriver och jag tycker allt är bra på olika sätt, så jag hoppas att den nya bloggen kommer att vara lika bra eller bättre. Stooor kram till er, för att ni jobbar så bra med detta.

2010-06-15 @ 09:40:32
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Anonym

Tävlingarna försvinner lätt så det är nog inte så dumt med en flik "aktuella tävlingar" eller något sånt?



Någon skrev förra gången att de tyckte det var bättre med bara text än text och dåliga bilder. Jag tycker nog mera om dåliga bilder än inga bilder.



mms-inläggen är ibland intressanta, tex när man får veta varifrån ditt barns ekologiska outfit kommer ifrån, men de är inte helt nödvändiga, det är för de andra inläggen jag kommer hit



en annan grej... om ni gör inläggen klickbara så är det enklare om man vill länka till er från sin egen blogg

2010-06-15 @ 10:48:38
Postat av: Anna

Självklart ska ni ha kvar MMS-inläggen! Tycker det är jättemysigt att följa med i er vardag och inte bara läsa de "planerade" inläggen. Bildkvalitén tycker jag för det mesta är bra och huvudsaken är ju som sagt att man ser vad det är.

Tycker absolut att ni ska låta tävlingar vara kvar där de är nu. Finns nog en risk att man missar dem annars.

Funderar på om det skulle vara bättre att dela upp matkategorin i två - en för bakning och en för mat? Så blir det lättare att överblicka när man är på jakt efter mumsiga recept.

Stor kram!

2010-06-15 @ 11:13:29
Postat av: Lisa

Ja men för tusan, klart du ska fortsätta mms blogga, alltid kul att se vad du/ni har för er! :) Att bilderna kanske är lite suddiga ibland, får man ta, man ser ju i alla fall vad det är på bilderna och jag tycker oftast dina bilder ser rätt bra ut i alla fall! :)

2010-06-15 @ 13:38:34
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ni har verkligen en jättefin blogg inspirerande och personlig. Önskar dock lite färre "reklaminslag" med bilder på (barn)kläder och andra saker som ska köpas och/eller konsumeras.



Mer personliga tips på "vardagsförnuft" typ smarta lösningar på småproblem i vardagen. Tips och trix för billigt, sunt och roligt liv. Kan vara små påminnelser om vad som EGENTLIGEN är viktigt eller mer praktiska tips som rör hur man (EKO)logiskt och hållbart sätt få vardagen att bli så lättsam som det är möjligt. Hoppas att det inte var för flummiga tips. Sommarhälsningar till Er!

2010-06-15 @ 14:18:46
Postat av: Henrik/enbättrevärld.nu

Gillar oxå MMS-inläggen jag :) Tävlingarna tycker jag ska fortsätta vara i flödet, annars är det så lätt att missa dem tycker jag, man glömmer liksom bort att kolla det då.



Spännande med mer färg också samt matgrejen med :) Det blir nog toppen det där! Du får ta en skärmdump på nya designen och visa oss ;)



Kramar från åskigt skåneland



2010-06-15 @ 15:14:35
URL: http://enbattrevarld.nu
Postat av: Jenny/ekopyssel

Svårt det där med tävlingarna, på ett sätt är det bra att de skulle kunna ligga i en separat flik eftersom det kan missas när det uppdateras så flitigt på bloggen. :-) Samtidigt kan det vara lätt att glömma att kolla in om det dykt upp någon ny tävling.



Ser fram emot den nya bloggen, roligt med lite mer färger också!

2010-06-15 @ 16:12:34
URL: http://ekopyssel.blogspot.com
Postat av: Marita

Jag röstar på att MMS-inläggen ska vara kvar. Jag tycker att de flesta bilder ni har på er blogg är bra.



Kram Marita

2010-06-15 @ 19:24:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0