Tävla om en plats för Kreativa Insiktsfulla tankar!

Onsdag är som vanligt lika med tävlingsdag här på bloggen och idag så kör vi en tänkvärd tävling i samarbete med inga mindre är underbara Kreativ Insikt!

I potten ligger tre stycken vackra anteckningsböcker som Carolina Gårdheim själv designat och utformat. Det innebär att inte mindre än tre av våra läsare kan vinna varsin bok och kan välja mellan de olika nedan; 

 















För att vara med och tävla vill vi att ni signar upp er för Kreativ Insikts nyhetsbrev (som för övrigt är det mest läsvärda av alla nyhetsbrev vi prenumererar på!!!) genom att klicka på knappen Beställa nyhetsbrev till höger på deras sida. Enkelt och smidigt fyller ni sedan i era kontaktuppgifter och passa gärna på att ta del av de tidigare nyhetsbreven som ligger där - de är mer än läsvärda!

Skriv sedan i detta kommentarsfält att ni signat upp er och skriv också vad just du skulle använda din anteckningsbok till!
På måndagmorgon avslutas tävlingen och 3 vinnare kommer att lottas fram!

Passar på att bjuda er på det senaste nyhetsbrevet, för inspiration från maj månad;

"Att välja utifrån kärlek - hur gör jag? Bra övning!

Jag tror ju på att alltid försöka ta beslut som är grundade på kärlek istället för på rädsla. Att alla val i livet blir bättre om jag väljer något för att jag älskar och verkligen vill det än om jag väljer något för att jag egentligen är rädd för något annat.

Att jag väljer att tacka ja till en befordran för att jag älskar jobbet och inte för att jag annars skulle tappa i status. Att jag köper en soffa för att jag tycker den är fin och skön att ligga och läsa i och inte för att den är större och dyrare än grannens. Att jag väljer min partner med hjärtat i första hand och inte ögonen eller plånboken. Hänger du med?

Men ibland är det svårt att veta om jag väljer något för att jag verkligen vill det från hjärtat eller för att jag egentligen är rädd. Och ännu svårare kan det vara när jag väljer att inte göra eller vara något - är det för att jag verkligen inte vill det (och därmed inte ska det) eller för att jag är rädd för det?

Det är inte helt enkla känslor vi har att göra med här, och ofta är vi väldigt duktiga på att rättfärdiga våra val rent intellektuellt, för vi vill ju inte erkänna att vi skulle vara rädda för något... Eller hur?

Vad kan rädslan bestå av?

Självklart kan det handla om många olika saker, men min uppfattning är att de allra flesta av våra rädslor kan sorteras in under rubriken Rädsla för att inte bli älskad eller inte räcka till.

Här finns rädsla för att inte få vara med, inte få tillräcklig uppskattning, inte få den man eller kvinna vi vill ha, inte få jobbet vi önskar, rädsla för att hamna utanför på olika sätt. Vi är ju ett flockdjur, vi människor, och det viktigaste av allt för oss är att få tillhöra gruppen. Är vi älskade får vi tillhöra gruppen.

Hur vet jag då om jag är rädd för något eller inte?

Ofta går det ju att känna i magen vilket beslut som är rätt, men ibland vill inte "magrösten" ge sig till känna av olika anledningar. Kanske för att jag på någon nivå inte riktigt vill se svaret och blockerar det. Hur kan jag komma runt det, jag som ändå vill lära mig mer om mig själv och leva så sant och kärleksfullt som möjligt? Detta gäckade mig länge.

Därför blev jag så glad när jag fick ett nytt verktyg som jag kan använda här! Det fungerar jättebra för mig för att ta reda på vad jag vill och inte vill från hjärtat och jag delar gärna med mig av detta - om du är redo att skärskåda dig själv?

Gör så här:

Sätt dig ner och blunda. Ta ett djupt andetag och slappna av. Fortsätt att andas lugnt och djupt och gå låt kroppsdel efter kroppsdel slappna av så att du sakta sjunker ner i djupare och djupare avspänning.

När du känner dig helt mjuk och skön i kroppen tänker du dig att du står i en situation där du känner tveksamhet inför om du är rädd för situationen eller om du verkligen inte vill/ska göra det som du tvekar inför. Alternativ tänker du dig en situation där du tvekar att välja mellan några olika saker att göra eller vara.

Föreställ dig nu, när du står i den här situationen, att du känner en värme i ryggen. En behaglig värme som känns skön i nacken och baksidan av huvudet, ner i ryggen, över rumpan, på baksidan av låren och vaderna. Hela din baksida är alldeles varm och skön. Du njuter av den här värmen, som är så skön och trygg.

Så talar den här värmen till dig och den säger så här: 

Du är ovillkorligt älskad vad du är gör och säger. Det finns ingenting du kan vara, göra eller säga som är fel. Du är älskad och helt trygg, precis som du är, nu och för alltid.

Riktigt känn den här känslan av att vara fullständigt ovillkorligt älskad i hela kroppen. Och ställ dig sedan frågan: Vad gör jag nu, i den situation som jag står i?

Det är nu du får reda på vad du skulle göra om inga rädslor fanns. Det är spännande!

Resultatet kanske inte alls blir vad du hade tänkt dig. Men ett är säkert, har du några rädslor för att inte vara älskad, inte få vara med, inte räcka till så kommer du att få syn på dem. Och det är först när du känner dina rädslor som du verkligen kan ta beslutet utifrån kärlek. 

Varma hälsningar,
Carolina"

De är alltid så här "bra-igt" fullproppade med nyttigheter man mår toppen av att få ta del av!

Lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!


Kommentarer
Postat av: Edun

Tack för tipset, ska ta mig tid att även läsa de gamla breven. Böckerna är jättefina allihopa men jag skulle helst vilja ha den översta Låt dagen idag fyllas med kärlek. jag skriver mycket mycket varje dag om vad jag planerar att göra och saker jag vill fokusera på och önskar mig. Det skulle vara en otroligt fin sommarbok!

2010-06-02 @ 10:25:01
Postat av: cathrine

hej, nu har jag anmält mig till Nyhetsbrevet på kreativ insikt. Jag kommer att välja boken "Detta ögonblick bär på en gåva" När jag såg böckerna så var det den som fick det att bubbla av glädje i magen, jag kommer att skriva ner min tacksamhet för livet, glädjen att få finnas till. Läser just nu En ny jord för tredje gången :D så vad passar då inte bättre än att skriva ner sina tacksamheter i den vackra boken.



kram C



2010-06-02 @ 10:50:50
Postat av: Cornelia

Åh, så himla fina de var. Allihop. Men jag gillade den gröna med orden "följ dina drömmar - det är ditt liv" lite extra.

Jag skriver dagbok, så kanske skulle jag fylla boken med mina hemligheter och tankar. Eller så fyller jag den med idéer och uppslag till vad jag vill skriva om när jag blir journalist.



/C

2010-06-02 @ 10:50:52
URL: http://urfunktionagain.blogspot.com
Postat av: Lisa

Hej! Jag är med och tävlar och jag har nu signerat upp mig för deras nyhetsbrev om jag vinner skulle jag vilja vinna låt dagen idag fyllas med glädje. så himla fint tycker jag. i min bok skulle jag skriva brev till fina vänner eller skriva listor på saker jag borde göra och skriva lite fin poesi då inspirationen faller på.

2010-06-02 @ 13:41:00
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej! Jag får redan deras nyhetsbrev, det är så bra! Jag skulle använda min bok till att peppa mig själv, skriva vad jag gjort bra varje dag och hjälpa mig själv att utvecklas. Maria

2010-06-02 @ 15:16:41
URL: http://mariaskolding.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hej! Jag har skrivit upp mig på nyhetsbrevet. Så himla fina anteckningsblock! :-) Jag skulle använda ett sånt för att skriva upp kom-ihåg-saker, inspiration och kreativa infall.

2010-06-02 @ 17:13:44
Postat av: Marita

Hej! Nu har jag signerar mig så att jag får nyhetsbrev. Om jag skulle vinna så skulle jag gärna vilja ha "Detta ögonblick bär på en gåva". I min bok skulle jag fylla mina sidor med fina citat, affirmationer och mina egna tankar om livet.

Kram Marita

2010-06-03 @ 09:00:16
Postat av: Carola

Om jag vinner skulle jag välja Låt dagen idag fyllas med ljus. Jag planerar att ändra min livsstil, är idag överviktig och äter mycket onyttigt. Ska börja ett nyttigare och mer hållbart liv, vilket inkluderar det mesta, inte bara kosten. Jag tänkte häromdagen att jag skulle vilja ha en fin anteckningsbok för att skriva ned tankar och funderingar när jag slår mig in på den nya vägen, så det skulle ju passa perfekt! Jag har signat upp för nyhetsbrevet och ska även sätta mig för att läsa de gamla tipsen någon kväll när dottern har somnat.

2010-06-03 @ 10:34:58
Postat av: Annika

"När tankarna stillnar öppnar hjärtat sin dörr". Det är boken jag skulle välja, även om det är tvärtom ibland: det är från hjärtat som mina tankar kommer.



Jag jobbar som informatör och var i dagarna på anställningsintervju för ny tjänst. Jag söker mig till företag och organisationer som jag tycker gör något bra för samhället - en organisation som gör världen lite bättre än den var innan... Det är viktigt att jag kan stå för det min arbetsgivare gör.



Boken skulle jag använda till att notera idéer om hur jag genom min kunskap om kommunikation kan göra fler människor uppmärksamma på att vi endast har en jord och att den är värd att bevara!

2010-06-04 @ 23:31:25
URL: http://deithwyr.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0