Bönbollar

Det var ju några som efterfrågade receptet på bönbollarna som gjordes förra helgen, trots att de tydligen inte såg så goda ut ;), så här kommer det;

 

Bönbollar, 40 st.

3 förpackningar red kidney beans *
(avrunnen vikt 690 gr.)
1 msk. spad från bönorna *
150 gr. fint riven parmesan *
1 ägg *
1 msk. grädde *
3 msk. ströbröd *
1 riven gul lök *
1 pressad vitlöksklyfta *
1 msk. torkade chili flakes
salt *, peppar *


Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Skölj bönorna i kallt vatten och mixa de sedan med lite spad och grädde. Rör ner ägg, parmesan & ströbröd. Blanda sedan ner lök & vitlök och krydda med chili flakes, salt & peppar.

Forma runda bollar med hjälp av fuktiga, glatta händer och ställ de på ett stort, smort fat. Låt stå kallt en stund så de sätter sig.
Stek sedan bollarna gyllene i smör och servera t.ex. potatismos * till!

Jag funderar på att tillsätta typ 1 dl. havregryn nästa gång för att de ska "sätta sig lite" men funderar på om man då måste tillsätta ytterligare 1 ägg kanske? Återkommer då jag testat mig fram lite till. :)

 

 

 

Som tillbehör istället för sallad då Leon gillar att kunna plocka sina grönsaker (som han älskar!!!) själv blev det paprikaringar *, gurkhalvor *, feta * med olivolja och en speciell,  grekisk ostkrydda på, tomathalvor *, avocado * och blandade oliver *. Fick Leon välja skulle han nog leva på oliver. Och rån och ost och Ella's puréer! ;)

Otroligt gott blev det i alla fall även om mamman märkte dagen efter på männen i hushållet att bönintaget kanske blev lite väl stort! ;)

Malin ♣

 


Kommentarer
Postat av: Lisa

åh gottigt! ska spara receptet :)

2010-03-05 @ 22:55:36
URL: http://popflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0