Magnusson's mumma!

Whippetar är som regel endera kinkiga med maten eller riktiga matvrak. Det verkar inte finnas någon gyllene medelväg utan det verkar vara antingen eller. Tofu är ett matvrak och Lotus har varit kinkig. Jämt. Så länge vi haft honom. Vi har testat olika sorters foder, låtit honom bli rejält hungrig, låtit honom äta oftare för att töja magsäcken lite, låtit bli att ge honom saker mellan målen för att få honom riktigt sugen till lunchen eller middagen, gett honom saker mellan målen för att hålla suget uppe, bytt tider på dagen för att se om det passar honom bättre att äta på andra tider än "normalt" men inget har hjälpt. Som ni ser har vi testat det mesta, men då vi alltid stått utan resultat har vi till slut låtit det vara. Han har levt på luft & kärlek och har mått alldeles ypperligt på det. Han är frisk som en nötkärna, otroligt uthållig, vältränad- och musklad som få och har fina, stabila rörelser. a

Han började äta liiite bättre då Tofu kom in i familjen, men ändå inte så att vi känt att han äter normalt.

Tills vi testade Magnussons hundmat! Ni som troget läser vet ju att jag lyckades beställa hem fel mat, men denna slukade Lotus (och såklart Tofu men det kändes givet) som om det var den sista måltiden.



Bild lånad härifrån.

nya maten kom innan helgen var de, speciellt Lotus, galna fram tills vi hällde upp den i fodertunnan och den liksom blev oåtkomlig! Sedan dess vill Lotus inget annat än äta! Han säger själv till då han tycker det är dags för lunch respektive middag och ofta annars får vi locka på honom då det är dags.



Bild lånad härifrån.

Tomma matskålen nedan är bevis nog;



Dessutom gillar vi att påsarna är av papper som lätt sorteras i återvinningen iställdet för de där i folie-liknande plast. Och Magnusson har en smart prisstege som gör att ju mer man beställer ju billigare blir det. Bra rabatterat dessutom! :)

Så, jag antar att eko-vovvarna på Lyckobacken sagt sitt; den naturliga hundmaten med 77 % KRAV-märkta råvaror är det godaste de smakat. Och det är ju inte eko-matte och eko-husse varken förvånade över eller emot på något vis! :D

Malin ♣

 


Kommentarer
Postat av: Surya

Så härligt! Vår whippet är nog lite av ett mellanting..hon älskar sin mat, men är oxå så kräsen att om man häller på lite vatten innan servering (för att hon ska få i sig lite extra)så är det inte gott längre. Hon är som en fin liten dam ;-)

Uppdatera mig senare om hur vovvarna mår på maten, har oxå funderat på magnussons:-)

2010-03-09 @ 07:34:50
URL: http://www.skapa-ditt-liv.blogspot.com
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Surya: Innan åt de Royal och fes så vansinnigt av det! Lotus åt innan dess i flera år Purina och fes inte alls lika mycket. Nu fiser de mycket mindre = skönt! ;)

2010-03-09 @ 08:06:10
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: cathrine

Låter jätte spännande med hundmaten men det jag undrar över är: den maten ni beställde var ett tillägg ist för ris som jag förstod det. ska ni köpa någon annan sort eller klara det sig på bara de. då det inte var nå kött i? Funderar på att köpa fodret till min hund då jag blev överlycklig att det var krav märk. Lufsen äter just nu royal och jag vill att han också ska äta eko smart och bra mat för kroppen:D



Tack för en super inspirerande blogg.



kram Cathrine

2010-03-09 @ 19:50:28
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

catherine: Jo, du har alldeles rätt; först köpte vi den hel-ekologiska som visade sig vara ett kompletteringsfoder (my bad) men sedan köpte vi deras helfoder Den naturliga hundmaten som är KRAV-märkt till 77 % och var KRAV-märkt fram till årsskiftet nu då KRAV skärpte reglerna. Men vi känner att KRAV till 77 % är bra mycket bättre än KRAB till 0 % som de åt innan. :)

Och jag skojar inte då jag säger att vovvarna slukar den med hull och hår, Lotus till och med slickar skålen då den är tom. ;)

Och kompletteringsfodret är numer belöningsgodis så nu har vi en hel fodertunna (vi fick en från Royal för ett tag sen som vi sparade och tänkte samla regnvatten i på sommaren) med godis! Lär ju räcka för evigt! :P



Tack snälla för komplimangerna! :D



Kramalin

2010-03-10 @ 06:03:08
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Malle o Zassa o Rakel

LÅter ju prima, min gama Dalmatinertant är allergisk mot vete så tyvärr har vi väldigt svårt för att hitta vettiga foder och nu äter hon James Wellbeloved med fisk. Det har funkat ett par år...synd att man inte orkar göra egen hundmat, det får liksom räcka med att göra barnmat själv iallafall oftast.

2010-04-02 @ 23:51:03
URL: http://metallmalin.blogg.se/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Malle o Zassa o Rakel: Så känner jag med, det är nog att man stod och puréade åt Leon. Besvärligt med en allergisk liten hunddonna. :( Vi är dock jättenöjda med Magnussons så det känns skönt att vi äntligen hittat något som Lotus också gillar! :)

2010-04-05 @ 06:17:25
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0