Välsmakande nyheter från Kung Markatta!

Innan föregående helg kom ett stort paket från Kung Markatta hem till oss och vi fick ta del av deras senaste pressrelease. Kung Markatta startades 1983 av Lennart Olsson som besatt en dröm om att kunna erbjuda rena & hälsomsamma livsmedel till svenska folket. De har idag ett av Sveriges bredaste sortiment av eklogiska produkter och under deras egna varumärke finns ca. 130 produkter; alltifrån kakao, fröer, ris, torkade frukter och téer. De omsätter 180 miljoner och har över 30 anställda. Företaget distribuerar även andra märken såsom Alpro Soya, Yogi Tea & Green & Black's.

I paketet vi fick hämta ut fanns inte mindre än deras nya gourmetknäcken och KRAV- och Rättvisemärkta sylter och marmelader! :P

 

 

Både jag & Johan har en faiblesse för segt, hårt knäckebröd och detta gourmetknäcke bjuder verkligen på det! Det finns i tre olika smaker; Ost & Pumpafrö, Tre Fröer och Müsli. Förpackningarna kommer om 200 gr. och ca. pris är 40 :-.

Müsli-brödet (Johans favorit!) tipsar de själva om kan passa perfekt ihop med en bil vällagrad ost. Jag tänkte direkt på en bit taleggio eller reggiano och lite fikonmarmelad på toppen. Det skulle smaka finemang! Vi åt några bitar som vanliga smörgåsar och några som snacks till grönsaker & dip. <-- mumma!

Tre Fröer gjorde sig perfekt som en hederlig frukostmacka med gott pålägg! Varför inte lite Bregott, en skiva god eko-ost och färska grönsaker? Så imundigades dem i alla fall hemma hos oss!



Ost & Pumpafrö (min favorit!!!) smakade alldeles utmärkt bara som det var eller med lite smör på, men jag tänkte mig också att det skulle vara gott att att bryta i bitar och dippa i någon god röra, något som jag senare såg även tipsades om i pressinfot.



Vi har med andra ord funnit nya knäckefavoriter här hemma! Fruktansvärt goda!

Genom att lansera "himmelskt god" sylt & marmelad breddar Kung Markatta sitt Rättvisemärkta sortiment och nu får bl.a. de téer, socker och quinoan man sedan tidigare har i sitt sortiment sällskap av fräscha bär utan tillsatser eller konserveringsmedel.

 

Gjorda på ekologiska bär och sötade med ekologiskt rårörsocker från Paraguay kan de inte bli annat än goda. Rårörsockret ger en fylligare smak än vanligt strösocker och gör därför att mindre mängd socker behöver användas. Sylterna finns som blåbär, skogshallon, hjortron & lingon och säljs i burkar om 310 - 320 gr. Ca. pris 42-44 :-.
Marmelanden säljs i 320 gr. burkar och kostar ca. 39 :-

Båda var fantastiskt goda och Leon har velat ha hallonsylt på sin gröt varje morgon. Har jag glömt ge honom har han sagt "mamma" och pekat på kylen! ;) Marmelanden smakade fantastiskt både på hembakta eko-scones och tillsammans med Kung Markattas jordnötssmör på hembakt dinkelbröd!

Vi tackar det varmaste för all denna goda mat och kan inte annat än varmt rekommendera dessa eko-snälla och rättvisa produkter! I Övik kan man köpa delar av Kung Markattas välsorterade utbud på de flesta stormarknader samt på Grön Gåva!

Familjen Harju ♣

 


Kommentarer
Postat av: Maria

Hej! Vet du om det finns ekologisk blåbärssoppa att köpa någonstans? Har inte hittat någon än så länge, tänkte att du kanske vet :)



Kramar! Maria

2010-03-18 @ 09:09:07
URL: http://mariaskolding.blogg.se/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Maria: Hm, bra fråga. Jag har för mig att jag sett i någon butik, typ ICA eller Grön Gåva. Jag ska kolla...Annars får du köpa eko-blåbärssaft och koka egen med eko-potatismjöl! :)



Kramalin

2010-03-18 @ 10:01:15
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0