Abob

I samarbete med Loa, Bloggpanelen och Ecoloco fick vi i dagarna hem 2 st. tygkassar från Abob. Vi vann ju en och har även fått en i present för ett tag sen så man skulle kunna säga att Lyckobacken fått sig ett litet Abob-lager nu! Bra tycker jag, för tygkassar kan man aldrig ha för många av. Perfekta att låna ut då vi inte har plastkassar hemma. :)

Abob står för A Better Option Bag och bakom det nya företaget står tre män i sina bästa år! De flesta av oss bär väl en längtan om att kunna rädda världen? Man vill väl, mycket väl, men så kommer den hektiska vardagen mellan. Vad vi ofta tenderar att glömma bort är att små saker kan göra en stor skillnad, och precis så var det också för grabbarna på Abob. 
De är tre entreprenörer med bakgrund inom IT och reklam som var för sig under en längre tid känt att det vore kul att göra något som gjorde skillnad. De senaste åren hade de letat efter en unik produkt men aldrig känt att det funnits något som både var praktiskt möjligt att genomföra och som samtidigt talade till dem.

Så en dag började det klarna för dem; de skulle inte alls hitta en unik produkt att frälsa världen med! De skulle istället ta typiska slit- och slängprodukter och göra dem återanvändbara. Tillsammans fastnade deiför uttrycket "engångsmissbruk" och inspirerade av tanken att små saker kan göra stor skillnad identifierade de snabbt plastpåsen som sitt första mål.

Men då uppstod plötsligt nya utmaningar. Att vara en medveten och ansvarsfull producent och konsument var inte lika självklart och enkelt som de trodde. Det finns en massa kanonbra initiativ och märkningar för fair trade men det är faktiskt en större djungel än de någonsin kunde ana. De flesta vill göra medvetna val men vad innebär det egentligen? Så de bestämde oss för att ha det som grundsten, att alla produkter somdei lanserar ska vara producerade med omsorg för människor och miljö, och ur detta föddes idéen bakom A better option brands - att erbjuda vardagsprodukter för en hållbar livsstil.

  

Det som verkligen tilltalar oss med Abon-kassarna är att de är lika stora som en vanlig plastkasse, men går att använda om och om igen! :) Den rymmer precis lika mycket som en vanlig ICA- eller COOP-kasse men känns dessutom lättare att bära då den är så pass slitstark pga. att den är i tyg.

 

Jag tycker detta är en perfekt gå-bort-present att ha med sig till någon då man ska på middag eller dyligt, det finns inte en väska som denna inte rymms i och har man inte väska är det ju busenkelt att stoppa ner den i fickan!

Tack till både Abob-grabbarna Johan Wahlström, Jens Klaive & Christian Raaschou och Loa! Detta uppskattades av ekonördarna på Lyckobacken! ;)

Familjen Harju ♣



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0