Egen vaniljvisp!
Den butiksköpta vaniljvispen innehåller skummjölk, vegetabiliskt fett (härdat), socker, skummjölkspulver, emulgeringsmedel (E 472b, E 472e), arom (vanillin), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl och E 407), färgämne (betakaroten).
Innehåller dock inte transfetter.
Vaniljvisp
2 äggulor
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i blandningen. Klart!
Receptet kommer från bloggen "Leva sunt" som drivs av familjen Sundberg.
Hur enkelt var inte det???
Malin ♣
yes! ännu en kanongrej från lyckobacken! tack!
kramar sara
najs! :)
Vi ska ha fest på förskolan med bara föräldrarna, tre rätters middag som vi ska laga själva, och vi i städgruppen ska göra en efterrätt som vi vill ha vaniljnågot... till. Jag kände att det skulle vara bättre med vaniljvisp än med vanlijgrädde, så jag sökte på nätet och - javisst fanns det ett recept där! Dock obeprövat ännu men jag är rätt säker på att det är toppen! :D
sara: Härligt!
Lisa: :D
Nadia Melin: Jag tycker det låter toppengott, så det är det säkert också!
Har testat och modifierat receptet! Är en inbiten vaniljvisp-junkie, och har haft små-ångest för detta. Men är i sjunde himlen nu, detta är ju ännu godare! Förändrade dock receptet enligt följande:
3 äggulor
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispad grädde
Blev liksom mer krut i det då.
Till detta avnjöts familjens special-rabarberpaj med knäckigt täcke. Oslagbart recept, intresserad? :-)
Ekokul-Anna: Härligt, jag är mer en krutkärring så då passar nog din modifikation toppen! :P
Ja, dum fråga! ;) Klart jag vill ha receptet!!! :P
Massor med kramar!