Mitt fina, fina skåp!

Då biblioteket blir klart uppe så ska det som idag fungerar som bibliotek/gästrum får bli lekrum/gästrum. Då kommer skänken med alla leksaker i köket att flytta dit in tillsammans med pysselsaker och sådant som vi tänkt att syskonen ska dela på, t.ex. Duploklossar, annat Lego, byggklossar, Briojärnväg mm. På så vis kan man sitta i lekrummet och leka med dessa saker, eller ta med korgen in till sitt rum, och inne på sitt rum endast ha de personliga sakerna. På så vis kan man minska på antalet leksaker ganska rejält.

I och med att skänken inom en ganska snar framtid kommer att försvinna från köket så blir där en bra yta ledig. En yta man skulle kunna tänka sig att ett skåp anpassat för alla våra téer passar.

I helgen pratade vi om att vi skulle vilja bygga ett eget i lite rustik stil och tänkte väl oss kanske att det skulle finnas material bland allt vi kastat i och med ombyggnationerna. Johan stack ut för att kolla bland bråtet, kom in igen och sa att han hittat grejor och att han skulle bli ute en stund.

Efter 2  timmar kom han så in med detta;



Jag blev både mållös och paff då det var bortom mina förväntningar! ALLT material kommer från bråte från kallvinden som vi rivit bort under våren! Tvärslån i mitten på nedre hyllan är tänkt till en stol från den tid då det var finsnickeri här i huset och den är inte ens klar. Man ser om man tittar noga på den vart det är tänkt att man ska karva & snida mer.



Tapeten man ser bakom har varit någonstans i huset, ska kolla med grannarna om de vet var, och alla detaljer masn ser ovanpå skåpet är fynd från snickeriet; ett kugghjul, ett dörrvrede och en snökedja till en traktor.

 

 

Vi gillar ju det som är gammalt, så därför är det ju inte helt fel med lite handsmidda spikar nedslagna i hyllplanet;



Det passar sannerligen inte in i alla sorters hem men på Lyckobacken blev det klockrent!

 

Visst är han duktig, Johan, som fick till ett så fint skåp av helt återvunna material?

Malin ♣





 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0