Revery

Loa som har Ecoloco sa en gång till mig att det var viktigt för henne att man inte såg beige ut bara för att man var grön. Jag tycker det var så klokt sagt, för så är det; man vill kunna klä sig snyggt, medvetet och kanske till och med hänga med i trenderna fastän man köper eko.

Nystartade svenska modeföretaget Revery råder dock bot på denna tristess hos många. De grundades vintern 2006 och använder sig inte bara av uteslutande ekologiska tyger utan eftersträvar även att alla steg i produktionen ska ha minimal miljöpåverkan. Därför har de strikta krav på hela produktionskedjan. Dessutom är alla plagg är tillverkade inom EU.

Varje kollektion byggs upp runt ett tema snarare än att säsongsbaseras. Detta för att Revery ser varje plagg som konstverk med målet att vara en långvarig favorit i garderoben.



Nya kollektionen Visions of Limited Space är "inspirerad av burars estetik och klaustrofobiska känslospann. Vissa burar kan verka sköra, men är tillräckligt starka för att det inburade inte ska kunna ta sig ut. Så fungerar även plaggen". Med skarpa snitt och rustika detaljer tillsätter man skira materia för att skapa kontrastl.
Möjligheten att lägga om band och variera knäppningar gör att man kan förändra plaggen genom att antingen öppna upp det eller stänga till det. Detta ska symbolisera med burarnas funktion som man låtit sig inspireras av samtidigt som plagget får fler användningsområden. En del av kollektionen består av handtryckta plagg med mönster av stiliserade burar som tryckts i den egna studion i Stockholm.



”Hela vårat arbete bygger på drömmen om att alla ska kunna känna sig snygga utan att detta sker på någon annans bekostnad. Därför känns det fantastiskt att kunna presentera en ny kollektion från vår inre värld - en modevärld fylld av dagdrömmeri. I slutändan kanske det kan bidra till att göra verklighetens värld en liten aning bättre.” säger Lisa Axelsson, designer på Revery.

Revery säljs exklusivt på nätet och i konceptbutiken på Metargatan 11 i Skanstull, Stockholm. Den lilla konceptbutiken ändras för varje kollektion och har denna gång fyllts med Reverys visioner av burar och instängdhet. Modefotografen Ceen Wahren har tolkat kollektionen och de resulterande bilderna kommer att pryda butikens väggar.

Jag föll för kimono-klänningen och ryggsäcken nedan;





Den här tror jag Johan skulle passa finfint i;



Jag gillar att det numer börjar finnas alltifrån eko-budgetmode (typ HM, Lindex & Ellos) till lite mer exklusivt, typ Revery! :) Dessutom tilltalar namnet Revery, som kommer från engelskans dagdrömma, mig!

Revery har även släppt en smyckeskollektion med bl.a. detta Alice i Underlandet-inspirerade tea-timesmycket;



Alla bilder är Reverys egna och är lånade härifrån eller medföljde i pressreleasen.

Malin ♣



Kommentarer
Postat av: Caroline

T-shirten ovan var häftig!

2010-05-17 @ 08:46:39
URL: http://lyckaformig.blogspot.com
Postat av: Anna

Tja så vidare färgglatt var det väl inte? Hittade tre plagg som inte var svarta eller i olika nyanser av grått.

2010-05-17 @ 22:00:09
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Caroline: Ja, det tycker jag med!



Anna: Nej, men vart står det att det ska vara färgglatt? Man kan ju känna sig "o-beige" för det om plagget håller en modern stil...eller?

2010-05-18 @ 05:32:40
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0