Bönsoppa med egna nachos

Den här kryddiga, heta bönsoppan har en touch av Mexico och har avnjutits otliga gånger här hemma. Man kan själv välja styrka genom att köpa olika starka chilifrukter; vi kör på den med styrka 3 av 10 och det tycker vi blir bra.
Har hittills inte stött på någon som inte gillat den och jag tror den skulle göra succé som komplemtent om man hade en taco-kväll!

Bönsoppa 4 - 6 pers.

2 msk olja
1 finhackad gul lök
4 finhackade vitlöksklyftor
2 tärnade röda paprikor
1 hackad chilifrukt
9 dl grönsaksbuljong
7 ½ dl tomatjuice
2 msk tomatpuré
2 msk sweet chili sauce
400 gr red kidney beans
2 msk finhackad, färsk koriander
salt, peppar

Garnering;
limesaft, Grekisk youghurt, nachos

Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök och vitlök tills de är mjuka. Rör i paprikorna tillsammans med chilifrukt och fräs några minuter. Tillsätt buljong, tomatjuice, tomatpuré, chilisås, bönor och koriander. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca. 30 min. Låt soppan svalna något och kör den i en mixer. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Srrvera med en klick youghurt och droppa öime saft över. Dippa nachos ner i soppan.

Egna nachos

8 st. tortillas
olja
salt
peppar
torka, smulad chilifrukt

Klipp tortillabröden i trekanter. Blanda runt i en långpanna med ganska rikligt med olja. Smula över kryddorna och rör om. Grädda i ugnen ca. 10  in, 225 grader. Rör om då och då. Ta ut och låt svalna något.
Njut!


Kommentarer
Postat av: Marie

mm det låter jättesmaskigt! ska prova rätten ikväll!

2008-04-09 @ 07:36:26
Postat av: Malin Harju

Marie: Vad kul! Den är verkligen jättegod! :)

2008-04-09 @ 13:17:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0