Tvätta rent

Från NatraCare har vi köpt på oss några förpackningar tvättsavetter i ekologisk bomull som är 100 % nedbrytbara. De innehåller Calendula och kamomill och är helt fria från tillsatser som kan skada den ömtåliga huden.
Perfekta att ha som nödlösning i skötväskan om inte vatten finns till hands.

Hemmavid kommer vi att använda vatten, ekologiska tvättlappar i frotté och sedan smörja in stjärten med ekologisk olivolja.

Naturligt och okonstlat!




Kommentarer
Postat av: Sara

Olivolja är ganska starkt för huden och kan orsaka allergi och eksem...

2008-08-23 @ 12:15:22
Postat av: Malin Harju

Sara: Ojdå, det visste jag inte. Kan du berätta mer? Har fått tipset om att det ska vara bland det mest naturliga man kan smörja in känslig hud med. Min mormor har hud som spricker och är väldigt skör och hon är mycket bättre sen hon började använda olivolja. Vet flera som använt det på sina barnstjärtar. Var den ekologisk den du tänker på? I viss fall kan det ju vara besprutningen som ligger bakom eventuella obehag!



Malin

2008-08-24 @ 09:48:40
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag kan inte hitta någon bra vetenskaplig artikel på det hemifrån (och tyvärr är jag sjuk), men så snart jag är tillbaka på jobbet kan jag logga in i databaserna..

Hej! jag är sjuksköterska och har dessutom mångårig personlig erfarenhet av eksem och kontakt allergi. Jag tål tillexempel inte olivolja utvärtes, och vet att det inte är helt ovanligt. Skonsammare är tillexempel rapsolja...



det har inget med om oljan är ekologisk eller inte,

jag vet att det finns ämnen i olivoljan (jag tror att det är de ämnena som gör olivoljan antiinflammatoriskt) som utvärtes kan orsaka alleri hos barn eller personer med känslig hud.

På apotekets hemsida kan man läsa i stycken om kosmetika hur olivolja kan framkalla allerigska reaktioner.



På denna länk hittar jag information om ett ämne som är gemensamt med olivolja och ibuprofen, och det är mycket vanligt att vara allergisk mot den typen av smärtstillande medel, kanske kan det vara det som är anledningen...

http://www.2000taletsvetenskap.nu/nyheter/olivolja1.htm

2008-08-25 @ 20:20:52
Postat av: Malin Harju

Sara: Tack rara för att du tar dig tid, trots att du är sjuk och allt! :) Det uppskattas!



Vad tror du om att använda rapsolja eller solrosolja istället då? Vill helst inte använda någon av de barnoljor som finns, inte ens de ekologiska, för min önskan är att det ska vara så äkta och naturligt som möjligt.



Krya på dig!



Malin

2008-08-27 @ 06:51:57
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0