Panna cotta

I "vanlig" panna cotta används ju gelatin som en av byggstenarna. Som vegetarian är detta såklart inte ett alternativ och ofta hänvisas man då till att använda agar agar då det utvinns ur rödalger. Jag har i ärlighetens namn inte kommit dit oxh provat på agar agar ännu utan kör på en latmans-variant av det enklare slaget. Ja, ni hörde; jag kan "synda" jag också! ;) Jag köper helt enkelt Gelésocker Multi från Dan Sukker på min ICA-butik och utgår från det.

Koka upp 4-5 dl. grädde och rör ner 1 dl. Gelésocker Multi. Låt koka en minut eller så och rör sedan ner valfri smak, te.x. vanilj, kakao, smält choklad eller så här i juletid; saffran! Häll upp i glas och ställ i kylen ca. 1 timme innan de är klara för servering. Gör man varianten med saffran är det väldigt gott att smula hembakta eko-pepparkakor över och garnera med lingon. Det gjorde vi förra helgen och då blev det så här gott;

 


Kommentarer
Postat av: JOSEFINE

godmorgon :D

2008-12-14 @ 11:16:18
URL: http://josefiner.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

JOSEFINE: Godmorgon själv!

2008-12-15 @ 09:58:25
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: hippihäxan

Hoppades att du skulle skriva att du testat agar-agar och delge oss ett recept :)

Har nämligen själv köpt det, men bara använt en gång, just till pannacotta. Det blev bra konsistens, men smakade inte så gott (inte pga agar-agarn tror jag utan för att jag inte sockrat tillräckligt...)

Ha det gott!!



2008-12-15 @ 20:58:50
URL: http://emeliem.wordpress.com
Postat av: Malin Harju

hippihäxan: Bra att veta, då kanske man törs testa! Jag är ju ett stort fan av panna cotta! :P



Ha det gott ni också! :)

2008-12-16 @ 08:24:35
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0