Womens business

Varje år dumpas flera ton (!!!) sopor i form av enbart menstruationsskydd bara i Sverige. Helt sjukt. Jag vet. Om man använder ekologiska bindor, tamponger och trosskydd bidrar man till en lite snällare miljö då mindre gifter frigörs vid nedbrytning/sophantering.

Jag köper mina skyddGrön Gåva och de kommer från Natra Care. Jag är supernöjd med både dagbindor (använder de med vingar) och trosskydd. Är lite mindre nöjd med nattbindorna som känns lite för tjocka och dessutom saknar jag någon form av mitt-söm som håller stoppningen på plats. Förstår Ni hur jag menar?
I alla fall så är inte alls problemet så stort att det inte går att använda dem, vad gör man inte för miljön? :)

Mensskydden går att köpa här till väldigt humana priser!

Kommentarer
Postat av: isabelle

ett annat miljövänligt alternativ är ju även menskopp (menskopp.se) men det kanske du redan hört talas om?

2008-02-04 @ 15:29:35
URL: http://isabelle.svartvit.com/blog
Postat av: Anna

Precis som isabelle vill jag tipsa om menskopp. Jag beställde min från mooncup.co.uk (£19, de skickar utan fraktavgift till hela världen), och det är lätt ett av mina bästa köp någonsin. Miljövänligt, snällt mot kroppen och mycket mindre krångel än bindor och tamponger :-)

2008-02-04 @ 18:01:06
Postat av: Malin Harju

isabelle och Anna: Nej, det har jag inte hört talas om! Tack så hemskt mycket för tipset! Dock har jag knappt någon mens så trosskydd brukar räcka för mig, men jag ska absolut kolla upp det ändå!

Ha en trevlig dag!

2008-02-05 @ 09:24:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0