100 sätt att rädda världens - nr. 2

2) Köp kvalitet

Om man köper färre saker med bättre kvalitet som tål att användas längre minskar man det stora resursslöserit som finns i samhället.  Köp inget som inte ser hållbart ut eller som du riskerar att tröttna på. Var beredd på att betala mer, men mycket mer sällan.

Åh, så rätt Johan har i detta! Det här är en sak vi måste få folk att förstå; köper man dyrt köper man mer sällan. Vi tänkte så för ett tag sedan då vi köpte en ny mixer till vårt kök. Vi lade på 350 :- extra men redan nu kan vi se att denna är mycket mer hållbar än vår förra och än den första vi tittade på för bara ett par hundralappar.

Fördelen med detta tänk är att det ofta blir bra om man köper kläder tillverkade i ekologisk bomull, hampa eller bambu - de kostar lite mer, men de tål så mycket mer eftersom deras fibrer är mycket mindre behandlade än konventionellt framställda klädfibrer.

Kom  nu ihåg detta; tänk igenom dina köp och invänta hellre tills rätt typ av peng infaller sig så blir det ett långsiktigt köp istället!


Kommentarer
Postat av: Anna Öberg

Vad kloka ni är :)! På bibblan igår lånade jag Grön Design, Naturskyddsföreningens temabok 2008. Har du inte läst än så gör det bums, själv sträckläste jag på en kväll. Större delen av boken handlar just om mode och textilindustrin.

2008-07-25 @ 00:07:18
Postat av: Malin Harju

Anna Öberg: Tack! Och tack också för ett bra tips, ska kolla upp det nu då man börjar kura lite mer inomhus med böcker framöver!



Ha en fin fredag!



/Malin

2008-07-25 @ 08:03:13
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0