Pastagratäng

Till middag ikväll blir det pastagratäng till brädden fylld med härliga, vitaminberikade grönsaker!

Så här gjorde jag;

Jag kokade ett paket KRAV-märkt fullkornsdinkelpasta enligt anvisningar. Innan hade jag knäckt paketet mitt itu så att det inte blir så långa spaghetti-strån i gratängen.

Under tiden gjorde jag en bus-enkel ostsås med 4 dl. Grekisk yoghurt som jag lät bli varm i en kastrull. Sedan tillsatte jag 1 äggula (ekologiska ägg såklart!) och 1 ½ dl. havremjölk. Då det kokat ihop i 3-4 min. tillsatte jag 200 gr. Jarlsberg som vi rivit själva. Låt osten smälta och dra av från värmen så att inte osten bränns fast.

Hacka vitlök och rödlök fint och låt det mjukna i en panna med lite olja, ställ även detta åt sidan. Dela broccoli i små buketter (hittade fantastiskt fin ekologisk sådan sist), finstrimla en paprika och dela körsbärstomater i fyra delar. Dessa små ekologiska godbitar lade jag åt sidan medan jag sköljde av en burk ekologiska red kidney beans och en burk ekologisk majs. Vid det här laget hade pastan kokat klart så då vattnet runnit av hällde jag ut den i en stor gratängform. På det lade jag löken och sist grönsakerna och baljväxterna. Jag toppade med ekologisk babyspenat och rörde sedan om allt i gratängformen.

 

Över detta hällde jag ostssåsen och över det rev jag 250 gr. Jarlsberg.



In i ugen på 225 gr. i 20-30 min. tills osten ser perfekt gyllenbrun ut!
Detta blev en rejäl laddning, säkert 4-6 personer, så nu har vi matlådor till frysen också. Perfekt då man börjar jobba igen!

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0