Quorn i panna

Igår marinerade jag quornfiléer för vi tänkte grilla lite då Johan kom hem från seglatsen. Det drog dock ut på tiden så det slutade med att jag stekte quornfiléerna i sin egna marinad i gjutjärnspannan och sedan rörde ner 3 dl. Grekisk youghurt i pannan. Det blev en fantastiskt enkel och god sås, med möra filéer i den.

Till det blev det som sagt klyftpotatis!

Marinaden jag gjorde igår;

1 dl. svensk rapsolja
2 msk. ekologisk balsamvinäger
½ finhackad chilifrukt
2 msk. ekologisk Tamarind-soya
1 msk. Fair Trade-märkt honung
salt, peppar

Jag lät filéerna dra i 6 timmar så de var alldeles möra och indränkta med godsaker. Sedan hettade jag upp pannan, hällde i lite marinad och lade ner filéerna. Då de stekt klart slog jag över resten av marinaden samt yoghurten och lät det koka ihop i ca. 10 min. på låg värme.

Klyftpotatis

10 skalade färskpotatisar från en lokal bonde på orten
½ dl. svensk rapsolja
25 gr. ekologiskt smör
2 färska, rivna vitlöksklyftor
salt, peppar och Heta nätter från Änga gård

Jag delade potatisen i klyftor och hällde i en kastrull. Täckte potatisarna med vatten och lät koka upp. Under tiden lät jag ugnen bli varm till 225 gr. Låt gärna långpannan bli varm tillsammans med ugnen och fördela sedan oljan, smöret och kryddorna på plåten, låt smälta. Häll ut potatisen och rör om så att den blir täckt med fettet och smaksättningen. Baka i ugnen ca. 20 min. tills de fått en knaprig gyllenbrun yta. Rör om då och då.

 Bild lånad härifrån.

Det blev fantastiskt gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0