Förlossningen

Fick en fråga av fina Sara för ett tag sedan gällande hur jag tänker kring förlossningen, och i mitt huvud är det redan klart; frågan är hur det blir då man verkligen är där?

Min tanke, och Johan's också för den delen, är att det ska gå helt utan smärtlindring. Vi kommer att ta hjälp av Anna's profylax för hemmabruk och be en bön att det ska gå vägen. Jag kommer att användas Weleda's förberedelseolja från v. 36 för att försöka förhindra att jag spricker, och det tror jag verkligen kan hjälpa!
Jag har alltid varit väldigt sugen på att föda i vatten men det sägs att man inte får det här i Övik. jag får kolla det med min barnmorska framöver. Om jag "måste" föda i säng är min vision att stå på knä, rakt upp och hålla i sänggaveln, det tror jag är en position som skulle passa mig. Hänger ni med? På så vis tror jag att tyngdlagen ges chans att göra sitt och att det kanske ska gå lättare, men eftersom detta är första gången för mig gäller det ju att prova sig fram till vad som känns bekvämt.

Jag är i alla fall övertygad om att med det fantastiska stöd min älskade Johan kommer att kunna ge så finns alla möjligheter till att det kan bli en lugn och harmonisk förlossning.

Kommer framöver att posta inlägg om vra tankar kring både vaccin och avnavling...håll utkik!


Kommentarer
Postat av: hippihäxan

Även om man inte "får" föda i vatten hos dig så kan du ju dra ut på det lite om du "får" bada innan, vem vet när lillen kommer ut. Plupp så är han/hon bara där och hoppsan råkade ni vara kvar i badet....

Annars kan jag verkligen rekomendera knästående har aldrig varit tal om något annat för min del.

Hoppas du får den förlossning du vill ha, det är verkligen en underbar upplevelse som jag aldrig kan sluta prata om.

Hör av dig om du vill ha pepping.

Kram emelie

2008-06-13 @ 20:56:43
URL: http://emeliem.wordpress.ocm
Postat av: Malin Harju

hippihäxan: Åh, gud så smart du är! :D Häligt att du testat knästående, för mig känns det som det enda vettiga, men då man absolut inte har någon erfarenhet är det svårt att veta.



Min målsättning är verkligen att det ska bli lugnt, harmoniskt och en upplevelse som både jag, Johan OCH Krypet mår bra av. Jag kommer garanterat att höra av mig till dig i höst då det drar ihop sig!



Tack så hemskt mycket!



Kramalin

2008-06-14 @ 08:00:00
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: hippihäxan

Det spelar ingen roll om du inte har någon erfarenhet av förlossningar. Bara du känner din kropp allra bäst och vet vad som känns rätt för dig och sånt där kan man känna på sig redan innan det är dags. Så stå på dig om någon annan skulle ha en annan åsikt om vad du vill...



Jag vet tyvärr alldeles för många som blivit överkörda av sjukvårdspersonal trots att de innan haft en stark åsikt om hur de vill ha det (och det gör mig arg!)

2008-06-14 @ 21:57:42
URL: http://emeliem.wordpress.com
Postat av: Malin Harju

hippihäxan: Tack, och du har nog alldeles rätt! Jag vet också en del som inte fått sin vilja igenom och jag tänker se till att jag blir en av dem! Johan har också lovat att han ska se till att våra önskningar infrias, och det känns skönt. Är man lite "udda" så är man ju medveten om att man brukar få kämpa för vissa av sina åsikter, så även denna typ.



Tack så hemskt mycket för din uppmuntran, den betyder mycket!



Kramalin

2008-06-15 @ 08:24:18
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Blissara

Ni är så fina!

Tack för era tankar, de berikar mig! Får jag barn så är det inte förrän om ett tag, men det är fantastiskt att få ta del i era resor.



Heja eget tänkande och lycka!



Tack Malin för att du lyssnar så bra på mina frågor och gör egna inlägg om dem ibland!

2008-06-15 @ 20:32:56
URL: http://blissara.webblogg.se/
Postat av: Malin Harju

Blissara: Tack! Vad roligt att du gläds med oss! :D



Klart jag lyssnar på dina tankar ju! :)



Kramalin

2008-06-16 @ 07:17:02
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nad

Så himla bra att ni pratar med varandra om förlossningen och om hur du/ni vill ha det! Superviktigt och något som nog de flesta hoppar över och tänker att "det blir som det blir".



Prata också om hur ni ska kommunicera under förlossningen är ett tips från mig. Ex. Jag sa till pappan till mitt barn att prova allt på mig, massage, prat, musik, tryck på svanskotan, ge mig vatten, leda mig mot toan osv. Skulle något kännas fel så skulle jag stoppa honom. Att be om något under förlossningen kan vara helt omöjligt då man förhoppnigsvis är starkt fokuserad på att känna, följa med det som händer, andas osv Så då kände jag att det var viktigt att han erbjöd mig ALLT och jag kunde hellre säga nej, mot att han inte skulle erbjuda mig något och jag skulle inte kunna be om något heller... fattar du???



Jag hade tänkt mig att stå på knä också men båda gångerna så satte de mig i gynställning innan krystvärkarna kom. Jag vet inte vad som hade vart bättre.



Ett tips till! Eftersom ni är lite "udda" med era önskningar om förlossningen så rekommenderar jag starkt att ni skriver ner utförligt hur ni tänker er allt och lämnar det till personalen när ni kommer in på förlossningen. De är skyldiga att läsa och sedan göra vad de kan för att kunna möta era önskmål! Jag gjorde det med mitt första barn och det var verkligen toppen!!! (Med mitt andra hann vi inte plus det var inte lika nödvändigt.)



Ett tips till. Om ni tänker att de ska ta ett PKU-prov så tyckte jag att det fungerade toppen som de gör i Sollefteå, men inte i Övik. Se till att barnet är jättehungrigt när provet ska tas. Se till att personalen värmer handen med en gummihandske med varmt vatten för vidgat kärl. Strax innan de sticker, låt barnet få börja äta. När barnet är fokuserat på att äta och du fokuserad på att amma så känner barnet knappt smärtan och du slipper se så tydligt hur de sticker... De vill gärna ge sockerlösning som smärtlindring vilket jag känner

starkt emot då det för mig är onaturligt att ge något annat än bröstmjölk till en så nyfödd bebis...

Bröstmjölken innehåller massor av socker i sig själv, naturligt.



Ser fram emot inläggen om vaccin och om AVNAVLING. Jag har läst något om att det skulle vara positivt att vänta med att klippa navelsträngen tills efter att blodet slutat pumpa. Men det var inget jag bad om vid förlossningarna...



Imorgon är vi i ÖA i ett reportage om Annas Profylax! :)



(Förmodligen det längsta inlägget i en blogg någonsin!!!)

2008-06-24 @ 22:31:32
Postat av: Nad

Å här kommer mer:

Var nu in på profylaxgruppens hemsida och ser att det hålls intensivkurser i Umeå innan er förlossning! 1590:- per par, vilket jag tycker är asbilligt för det man får! :)



http://www.profylaxgruppen.com/docs/Kurser/kurser-detail.php

2008-06-24 @ 22:48:29
Postat av: Nad

Nu läste jag länken kopplad till avnavling i ditt inlägg. Det var det jag hade läst ju! (Men någon annanstans) Och som jag inte gick vidare med alltså.

2008-06-24 @ 23:26:46
Postat av: Malin Harju

Nad: Tack för alla tips och för att du engsgerade dig i att leta åt oss! Vi har nu bokat in oss på intensivkursen i september och det känns ju så kul efter det fina reportaget om er i ÖA idag! Yes!



Tack för tipset om PKU. Det lät vettigt och så kommer vi att göra. Vill inte ha sockerlösning heller, tror inte på att tillföra något annan än modersmjök eller ersättning till ett sådant litet barn, och absolut inte socker!!!



Det känns spännande med avnavling så det kommer vi att begära att de gör på vårt sätt.



Jo, vi har tänkt skriva ner tydliga punkter om vad vi vill uppnå under förlossningen och lägga den lappen i BB-väskan. Den ska lämnas INNAN jag läggs in!



Tack för att du finns underbara du, du är så klok och vis och jag hoppas du förstår hur viktig jag tycker du är!



Många kramar Malin

2008-06-25 @ 07:37:59
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nad

Åååå! Detta är verkligen härligt! Tack! Å varsegod! :) Stor kraaaaam!

2008-06-25 @ 22:36:52
Postat av: Malin Harju

Nad: :) Du är söt du!



Massa kramar till er alla!

2008-06-26 @ 06:23:08
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0