Goda gärningar går igen

Både jag och Johan brukar försöka leva efter devisen att det man sår får man skörda; lite karma-lagen med andra ord. Det sägs att en god gärning går igen åttfaldigt och det brukar vi ha i åtanke. Om man så "bara" gör en god gärning har det förhoppningsvis lett till sammanlagt  8 goda gärningar och således spritt tonvis med goda energier i universum! Ser vi någon som har en stannad bil då vi är ute på promenad hjälper vi till att putta på, vi har tagit fast snattare och försöker hålla upp dörrar, hjälpa till att lyfta barnvagnar vid trappor m.m.

Igår bjöd jag Johan på lunch på Victory (Arenans restaurang) och då jag skulle betala fattades det 2 :- för killen framför, så han skulle precis dra sitt VISA-kort. Jag som hade kontanter till våran lunch erbjöd mig att betala de kronor som fattades för honom. Jag tror jag aldrig ha sett någon bli så överväldigad och förvånad som han blev; jag fick verkligen be om att få ge honom 2 kronor (!!!) Glöm inte; det är roligare för den som ger om  man tar emot utan krusiduller! ;)

Det jag vill uppnå med detta är inte att helgonförklara mig som skänkte 2 :- utan sprida budskapet vidare. Det känns så gott inom en då man gör något för någon annan så det klassas på ett vis som en egoistisk handling!
Vill man låta sig inspireras så rekommenderar jag att man ser filmen "Pay it forward" med Haley Joel Osment, Helen Hunt och Kevin Spacey i huvudrollerna. U.N.D.E.R.B.A.R!

♣ 

Kommentarer
Postat av: Nadia

Ja den filmen är verkligen underbar! För ett par månader sedan så lånade vi den av kompisar för att se den igen men har inte gjort det... Nu kanske jag tar tag i det!
Jag tycker bara att det är så sällan jag utsätts för en situation där jag kan hjälpa osv , numera. Jag är uppvuxen med att se mina föräldrar göra dessa saker. Och tyckte när jag var yngre att det var grymt pinsamt... Men som äldre fattar man vinsten för båda parter precis som du säger!

2008-03-01 @ 14:44:39
Postat av: Sara

Åh! Vad kul att du fick möjligheten att ge till honom! Och jättekul också att du ska se familjen, hade jag gärna gjort. Kent lyssnade jag på mycket ett tag när jag var yngre, men inte sen dess. Roligt att ni får gå dit tillsammans.
Igår fick jag boken "The Secret" av min kusin, blev riktigt riktigt glad. Imorron ska jag hem och tokläsa.....
Sov underbart, ta hand om varandra.
Och jag såg bild på dig, vad fin du är!
Godnatt du

2008-03-01 @ 23:43:19
URL: http://blissara.webblogg.se
Postat av: Malin Harju

Nadia: Ja, så där var jag också! Man skämdes tills man en dag passerade gränsen och förstod att det de gjorde var "rätt" och att de försökte förmedla vidare en fantastisk grej liksom! Vi har den bara på VHS men vi tänkte köpa den på DVD så att den går att kika på på PS3an, videon är kaputt så att säga!

Sara: Vad avundsjuk jag blir på dig som fortfarande har hela härligheten kvar! Det jag tycker är bäst med den är alla smp notiser som olika personer skrivit. Jag läser den jämt, på samma sätt som kristna alltid läser i Bibeln!

Tack, nu blir jag glad!

Kramalin

2008-03-02 @ 08:42:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0