Godaste pepparkakorna

Ok, nu är jag ute i lite väl god tid, jag vet! Men jag kommer så sakteliga att successivt dra igång bak och fylla frysen eftersom vi har lill-knodden här hemma innan jul, vem vill har tid att baka då liksom? :)

Smält 500 gr. smör * med 3 dl. råsocker * och 3 ½ dl. sirap i en kastrull och låt det bli kallt. Rör ner 2 msk. malen ingefära *, 2 msk. malen pomerans, 1 msk. kanel *, 1 msk. malen nejlika * och 1 msk. kardemumma *.  Rör sedan ner 2 msk. bikarbonat i 2 msk. vatten. Blanda det sedan med ca. 18 dl. siktat dinkel *. Blanda samman med den kalla sirapssmeten. Gör rullar, ca. 5 cm. i diameter, och rulla in i plastfolie och låt kallna i kylen. Skär sedan så många skivor du vill av rullen och grädda i 175 grader. Alltid nybakta pepparkakor! Det går också bra att frysa in hela rullar.

Ingredienser markerade med * är ekologiska i vårt kök.

Jag gjorde så ifjol att jag gräddade halva satsen och frös in halva. Det känns ju extremt onödigt att grädda några pepparkakor här och några där.

I år ska jag i alla fall testa samma recept men att kavla ut den kalla degen och stansa ut kak-motiv. Tänkte att en whippet, en nappflaska och en barnvagn skulle passa bra att mumsa på denna jul, eller vad sägs? De ligger i baklådan och väntar på att få användas!

  

Kommer från Klara, färdiga, gå om någon är intresserad.


Kommentarer
Postat av: Erika

Vilka fina formar!

Jag skulle också vilja ha några annorlunda formar till julens pepparkaksbak. Får ta och kika in där du köpte dem =)



Kramar!

2008-10-04 @ 11:59:51
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Erika: Det finns hur mycket som helst att välja mellan, den ena finare och roligare än den andra!



Kram på dig, vännen!

2008-10-04 @ 17:58:26
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0