En milstolpe nådd

Idag är det första april. Idag behöver inte längre folk som kommer och hälsar på oss sprita in händerna med handsprit (även om vi tjuv-startade igår) och det är numer fritt fram för Leon att obehindrat vistas ute bland folk.

Då vi låg inne på sjukhuset spritade alla in händerna innan varje gång de tog i Leon eller hade tagit på sig själv på något sätt; håret, i ansiktet eller t.ex. snytit sig. Så har vi inte gjort hemma. Vi har gjort så att man spritat händerna direkt då man kommit eller direkt då vi hälsat på någon, sedan har man inte gjort det mer under det tillfället. På så vis har han ändå successivt utsatts för "bakterier och baciller" och fasats in i det steg för steg.

DAX Alcogel 85 Bild lånad härifrån.

Jag skulle kunna skriva ner en massa svordomar om vilket rent (ja, desinficerat i alla fall, ha, ha) förbannat, jävla skit-helvete det varit att alltid måsta tänka på det och att måsta be gästerna om det men eftersom jag är för väluppfostrad för det så avstår jag! ;)

Numer finns endast en flaska kvar i skötväskan för jag tänkte det kan vara skönt om man byter på Leon i en ogänglig miljö någon gång om det inte finns vatten till hands (typ bilen eller utomhus) att kunna sprita in de egna händerna för att slippa känna sig ...eh ja, ofräsch!

Många är faktiskt de gånger som gliringar kommit om att vi varit för petiga och vissa har sett ut som om de tror att vi tror att de har någon allvarlig sjukdom då vi räckt fram desinficeringen, men för de allra flesta har det inte varit några problem alls. Vissa har också menat att de minsann har så god handhygien och att de tvättar sina händer så noga att de inte behöver sprita. För sista gången; tvättningen tar bort smuts, inspritningen tar bort bakterier och smitta.
Till de som knorrat i det tysta känner jag; OK, då hade ni kunnat ligga inne på sjukhus ett par veckor till om han åkt på t.ex. RS-viruset eller något annat, jag är färdig och kan det där. Hans första 4 veckor i livet, och mina 4 första veckor som mamma, tillbringades på sjukhus och aldrig mer! Vi har gjort detta för att han pö om pö skulle få utsättas för omgivnade baciller och på så vis bygga upp ett eget starkt immunförsvar, och vi lyckades! I början, ett par veckor innan jul, var han små-förkyld ett par gånger och hade ett par feber-svängar. Det var inte alls några kraftigare varianter, men som nybliven mamma till ett bakteriekänsligt barn fick jag stora skälvan ändå varje gång. Men sedan har vi åkt på både vinterinfluensan och vinterkräksjukan men Leon har alltid stått pall.

Nu ska jag och lillen tillsammans gå en ljus och varm vår till mötes, och till all handdesinfektion sträcker vi upp ett väl utvalt finger. Ja, det långa i mitten av handen! ;) (Dock kommer nog spriten att åka fram igen kommande vinter då kräksjukan härjar som värst, för de är ett toppen-skydd mot smitta!)


Kommentarer
Postat av: Sarasofi

Ni har varit så duktiga och verkligen gjort det bästa för älskade Leon och världen ligger öppen för honom och er att utvecklas och frodas!



Nästa vecka är det påsk, vi är hemma (ja på nåt vis är det ju fortfarande hemma däruppe i skogen) mellan den 9/4 till den 15/4, vilket kanske är precis då ni inte är där, men om ni är det får du gärna höra av dig om det är någon tid som passar att vi ses! Längtar ju lite att träffa skrutten och er. :)

2009-04-01 @ 08:37:15
Postat av: Lisa

Å vad underbart att det kan "fuskas" lite mer med bacillerna nu. Visst är det sjukt att man ska gå runt och känna sig dum bara för att man vill sitt barn det bästa. Det kommer nog att kännas underbart till sommaren då han blivit större och kommer åt mer baciller själv.

2009-04-01 @ 19:02:38
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Sarasofi: Ja, det känns underbart! :)



Vi är inte i fjällen då, åker veckan efter, så vi kan väl försöka klämma in någon date? Vore kul att ses! :)



Lisa: Ja, det känns toppen! :D

2009-04-02 @ 07:41:09
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: susann

Hej,

vill passa på att önska er alla en fin Påsk.

Här nere är det bara bra, såg din bild på rådjuren o snön, det är en så härlig kontrast till våren här nere. Hoppas att töandet tar fart så ni kan ut o gå allt mer. Jag har alltid med mig engångsförpackade desinfektions små handtvättlappar som finns att köpa på Apoteket. Dom är toppen!

A. blev 43 i torsdags så vi tog ledigt o åkte över till Kphamn o laddade batterierna, skönt att höra att du har tagit dig tid också för dig.

Ni är så fantastiska som vill dela med er av allt ni gör o gjort m er familj o er livsstil.Lycka till med att packa...

Kram Susann

2009-04-05 @ 13:35:26
Postat av: Malin Harju

susann: Härligt med Köpenhamsntripp! :)



Ja, jag har ju som sagt fortfarande med mig en flaska i blöjväskan som ju alltid är med numera eftersom man då och då kan hamna i tvivelaktigt rena )?) miljöer!



Ni får komma förbi och kika något i höst om ni är uppe då vi kommit i ordning med allt!



Hälsa A!



Kramalin

2009-04-06 @ 08:18:52
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Annelie

Vilka konstiga kommentarer ni fått angående handspriten. Det har vi tack och lov inte råkat ut för. Det är som du skriver tillräckligt jobbigt ändå att behöva påminna folk om det och att de måste sprita händerna direkt när de kommit innanför dörren innan de tar på något.

2009-06-09 @ 15:00:48
URL: http://mintummelisa.blogg.se/
Postat av: AlisseKowalsky

-8 Kilo i en månad , detta är mitt resultat efter att ha använt thermacuts fat burner, En dag kom jag över video om dessa piller och beslutade att ge det ett försök , rasults är awesome , de av er som har problem att gå ner i vikt måste du prova det , jag minns inte URL , men sök på google efter thermacuts fat burner

2013-07-28 @ 23:01:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0