Gjorde nyss en otroligt god, varm

23b8d46b1286ae5a2ec3696482c60f62.png

Gjorde nyss en otroligt god, varm röra! Får lunch-besök om en liten stund och rotade fram trattkantareller från ifjol ur frysen. Stekte de i lite smör med salt och peppar, lade åt sidan. Stekte tärnad, egenodlad squash med hackad gul lök * och vitlök *. Blandade sedan i kantarellerna och strödde över torkad chili, en skvätt soja * och en skvätt torrt, vitt vin *. Lät det småputtra ca. 5 min. Rörde sen ner 1 brk. creme fraiche *. Detta tänkte jag servera på grovt, ekologiskt bondbröd tillsammans med skivor av stekt Halloumi och rårivna morötter. Höst-mums med en fin vän! Som avslutning hembakt, ekologisk lingonkaka och vispad grädde!


Två vinnare!

Nu har jag äntligen utsett två vinnare till de ekologiska ögonkrämerna!

Stort grattis till Joakim och Malin!
Maila den adress dit ni vill ha vinsten skickad till bloggmailen, se adress under profilbild!

Nedan kan ni läsa deras tips!

Joakim;

1. Dagsljuslampa med timer i sovrummet + passande ljud på väckarklockan (tex kvittrande fåglar).
2. Spar lite semester till februari när depressionen sätter in och se till att komma iväg nånstans där det är ljusare.
3. Skaffa ett ljust och glatt tema på telefonen och datorn. Det är de små sakerna som ger en xtra knuff för moralen.
4. Nu är det dags att tappa upp vattnet i badkaret.


Malin;

A och O med att hålla sig pigg är ju att börja dagen med en ordentlig frukost! Just nu är jag inne på blåbärssmoothie med blåbär, sojamjölk (proteinrik), havregryn, linfrön, sesamfrön och kanel - en riktigt nyttig och bra start på dagen som håller magen i trim. Sedan är ett hett tips att få lite ljus under dagen. Bor man i mörka norrland som jag gör, så gäller det att ta vara på de få timmar av ljus som finns. Cykla/gå till jobbet, alternativt hoppa av en busshållplats tidigare, eller ta en kort promenad på lunchrasten för att ge kropp och själ lite ljus då det blir kolsvart efter ca kl 15.oo här uppe.

A och O med att hålla sig pigg är ju att börja dagen med en ordentlig frukost! Just nu är jag inne på blåbärssmoothie med blåbär, sojamjölk (proteinrik), havregryn, linfrön, sesamfrön och kanel - en riktigt nyttig och bra start på dagen som håller magen i trim. Sedan är ett hett tips att få lite ljus under dagen. Bor man i mörka norrland som jag gör, så gäller det att ta vara på de få timmar av ljus som finns. Cykla/gå till jobbet, alternativt hoppa av en busshållplats tidigare, eller ta en kort promenad på lunchrasten för att ge kropp och själ lite ljus då det blir kolsvart efter ca kl 15.oo här uppe.

Grattis än en gång!

 


MånDagens tacksamhet

Jag är otroligt tacksam över den tystnad som råder här på landet.

Tyst och stilla.

Underbart!


Ekologisk handdesinfektion

Hos Loa som har Ecoloco läste jag om en ekolgisk handdesinfektion från ecoReko! Den kommer från Bentley Organic och har en frisk citrusdoft och är perfekt att ha i t.ex. handväskan, utflyktsryggsäcken, bilen, båten då man inte kommer åt tvål och rinnande vatten. Den rengör effektivt utan att svida eller torka ut, och ger inga rester på händerna. Handskummet, som är bakteriedödande, har långtidsverkande effekt och är ofarligt att använda även till kladdiga barnfingrar och kinder. 

Pumpflaska 50ml, räcker till ca 125 tvättar, inget vatten eller handduk behövs.Den är dock slut i lager nu men inkommer igen under vecka 36 så beställ nu för att gardera er då den är väldigt populär.

Denna kommer att utgöra ett härligt komplement till de från DAX som vi redan införskaffat då Leon kan använda denna!

 


Kvicksilver-skador

Fick ett mail från en vän till familjen som i sin tur fått ett utskick från Amalgamskadefonden. Jag kopierar det rakt av så att de som vill kan ta del av det otroligt läsvärda och viktiga innehållet!

Amalgamskadefondens insamlingsbrev augusti 2009

Bara två månader efter kvicksilverförbudet: - Nu skall alla svenskar få vaccininjektioner med kvicksilver!

Efter åratal av kamp mot användningen av kvicksilver i amalgam och i många andra produkter fick vi äntligen ett förbud den 1 juni i år.

 

Men den 24 juli – mindre än två månader efter förbudet - avslöjade Jönköpingsposten att det nya vaccinet mot svininfluensan kommer att innehålla konserveringsmedlet tiomersal som är en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver.

 

När jag fick veta detta kontaktade jag omgående professor Maths Berlin som är ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd och anses vara en av världens mest välrenommerade kvicksilverforskare.

 

Etylkvicksilver skadar hjärnans celler

Maths Berlin blev djupt bekymrad över myndigheternas beslut att köpa in 18 miljoner vaccindoser med 5 mikrogram etylkvicksilver i varje dos till hela svenska befolkningen. Etylkvicksilver tar sig lätt in i hjärnan och kan vara farligare än metylkvicksilver. Det sönderfaller snabbt till oorganiskt kvicksilver som effektivt skadar hjärnans celler. När detta inträffar under hjärnans utveckling hos foster och barn kan oreparabla skador uppstå med ett livslångt lidande som följd.

 

 

De värsta riskgrupperna för de mängder etylkvicksilver som nu är tänkt att sprutas in i varje svensk är:

 

* Foster hos gravida. Här kan den svåraste skadan uppträda eftersom fostrets hjärna är extremt känsligt för kvicksilver. De skador som kan inträffa kan leda till att fostret får hjärnskador som redan tidigt i livet kan yttra sig i form av diagnoser som autism, Damp/ADHD. Varje förälder som har fått barn med sådana diagnoser vet vilken smärta och oerhörd kamp det kan vara för att hjälpa sina barn till ett någorlunda drägligt liv.

 

* Barn i åldern upp till omkring 10 år. Fem mikrogram etylkvicksilver vid två tillfällen är t ex en stor dos för en tvåårings hjärna.

 

* Vuxna människor med genetisk känslighet för kvicksilver. Sannolikheten är här inte stor att det kan leda till bestående skador, men den som har den här känsligheten kan få symtom från kvicksilvret i vaccinet. Dessbättre kommer hälsoproblemen sannolikt vara av övergående karaktär.

 

Vart tog förbudet mot kvicksilver vägen?

Man kan gott fråga sig vart förbudet mot kvicksilver tog vägen? Det regeringsbeslut om förbud mot varor som innehåller kvicksilver som trädde i kraft den 1 juni 2009, gör undantag för bland annat humant läkemedel. Den harmonierade lagstiftningen i EU är så stark på det här området att den råder över svensk lagstiftning och därmed inte tillät Sverige att förbjuda kvicksilver i läkemedel.

 

Socialstyrelsen utförde beställningen

Socialstyrelsen har fått i uppdrag av Regeringen att beställa vaccin mot svininfluensan till hela svenska folket. Läkemedelsverket har sedan uppdraget att ta ställning till om vaccinet skall godkännas.

 

Amalgamskadefonden har framfört skarpa synpunkter

Både Maths Berlin och undertecknad har kontaktat Läkemedelsverket och Socialstyrelsen och framfört skarpa synpunkter på beslutet att välja vaccin med etylkvicksilver som konserveringsmedel. Vi har begärt att Socialstyrelsen skall redovisa bedömningsunderlaget inför beslutet att välja ett vaccin med etylkvicksilver.

 

Via mejl har vi fått åtskillig information från Socialstyrelsen om beslutet men inget där vi kan finna att de redovisar något eget bedömningsunderlag. De hänvisar istället till Europeiska läkemedelsverkets (European Medicine Agencys som förkortas EMEA) bedömning som professor Berlin anser är felaktig på den punkten där de anger att tiomersalet skulle vara riskfritt. För ett sådant uttalande saknas underlag.

 

Myndigheternas enda åtgärd: Ge lugnande besked till allmänheten

Vi har också begärt att man tar fram ett alternativ som är kvicksilverfritt så att de som i vart fall vill välja ett sådant kan göra det. Myndigheterna har visserligen lyssnat när vi har framfört våra synpunkter men inte vidtagit några andra åtgärder hittills än att de har gått ut med lugnande information om riskerna med etylkvicksilvret på deras hemsidor.

 

Ett kvicksilverfritt vaccin diskuterades inte inför Socialstyrelsens beställning

Vid ett samtal den 12 augusti 2009 med Socialstyrelsen medgav de att de inte ens hade haft uppe till diskussion om de skulle välja ett kvicksilverfritt vaccin. Vid samtalet angav de att de inte heller hade fått in något anbud från läkemedelsbolagen Baxter Medical AB och Novartis som har utvecklat kvicksilverfria pandemivacciner. Socialstyrelsen begärde in anbud på pandemivaccin från flera läkemedelsbolag i maj 2007 för att förbereda sig inför en eventuell pandemi.

 

Baxter Medical hade lämnat anbud på kvicksilverfritt vaccin

När jag fick veta detta kontaktade jag Baxter Medical och ställde frågan om varför de inte hade lämnat något anbud till Sverige. En kvinnlig medarbetare undersökte min fråga och återkom någon timma senare och berättade att de hade dokument på att de hade lämnat anbud på ett kvicksilverfritt vaccin till Socialstyrelsen redan den 8 maj 2007.

 

Tillverkningen av kvicksilverfritt vaccin är uppbokad

Enligt Socialstyrelsen är nu all tillverkning av kvicksilverfritt vaccin uppbokad och att det kan ta upp till ett år innan man kan få fram ett kvicksilverfritt alternativ. Kvinnan jag talade med på Baxter Medical kunde bekräfta att all deras produktion var kontrakterad till andra länder närmaste tiden. Inte ens de anställda på Baxter Medical i Stockholm kan få sitt eget kvicksilverfria vaccin utan är hänvisade till Pandemrix, det vaccin som Sverige nu har köpt in och som innehåller etylkvicksilver.

 

Det finns all anledning att oroa sig över situationen

Professor Maths Berlin anser nu att det finns all anledning att oroa sig över situationen.

- Det finns inget underlag som stöder att dosen 5 mikrogram etylkvicksilver i vaccinet är riskfritt och det finns dessutom  underlag för skälig misstanke att det finns risker med den dosen av kvicksilver som finns i vaccinet. De undersökningar som Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och EMEA stöder sig på kan inte utesluta en betydande risk för påverkan på hjärnutvecklingen hos foster och barn, menar Berlin. 

 

Ingenting utesluter att 1 % av barnen kan få hämmad hjärnutveckling

Maths Berlin ställer sig nu frågan hur många barn myndigheterna kan tillåta att bli skadade av kvicksilvret i vaccinet.

- Hittills har inte någon undersökning presenterats som utesluter att 1 % av de exponerade barnen kan få en hämning av hjärnutvecklingen. Omkring 1 miljon barn som är under 10 år kan komma att vaccineras och då kan detta drabba ett stort antal av dem. Om det finns misstanke om risker och det saknas underlag för att bedöma storleken på risken skall försiktighetsprincipen gälla. I detta fall har uppenbarligen myndigheterna nonchalerat försiktighetsprincipen vilket är helt oacceptabelt menar Berlin.

 

Gravida och barn skall definitivt avstå från att vaccineras med Pandemrix

Pandemrix är i skrivande stund godkänt för åldrarna 18 – 60 år men kommer enligt Socialstyrelsen inom kort godkännas även för barn från 6 månaders ålder.

 

Professor Berlin anser dock att gravida och barn definitivt skall avstå från att vaccineras med Pandemrix.

 

- Jag anser att riskerna att få men för livet är för stora för barnen. Även som vuxen skall man avstå från vaccinet om man är känslig för kvicksilver. När myndigheterna påstår att vaccinet är säkert då lurar man folk. Myndigheterna måste helt enkelt ta fram ett kvicksilverfritt alternativ för barn och gravida kvinnor, menar Berlin.

 

Riskerna med etylkvicksilvret kan nå ut i media

Eftersom myndigheterna inte har lyssnat på våra varningsrop och istället har valt att mörklägga riskerna har Amalgamskadefonden nu kontaktat media. Vid pressläggningen av det här insamlingsbrevet har vi fått vissa öppningar på den fronten. Vi hoppas nu att inga andra storslagna nyheter dyker upp som tränger bort den information vi behöver nå ut med.  

 

Vaccineringen kan rädda liv

Vi är väl medvetna om att vaccinering i en pandemisituation kan rädda många liv. Den influensa vi står inför är inte helt ofarlig. Risken att dö i influensan varierar dock kraftigt mellan olika länder. Enligt den statistik som redovisas från Världshälsoorganisationen när det här insamlingsbrevet skrevs har var 97:e person som insjuknat i Syd- och Nordamerika avlidit. Med de siffror som hittills redovisats för Europa har bara var 636:e avlidit. Sannolikt beror skillnaden i dessa siffror på möjligheterna att få professionell vård.

 

Socialstyrelsen saknar kompetens om riskerna med kvicksilver

Smittskyddsinstitutet och Socialstyrelsen bedömer att mellan 400 000 till 5 miljoner svenskar kan drabbas. Det är naturligtvis vällovligt att myndigheterna vill förhindra problem som en pandemi kan ställa till med, men man har uppenbarligen inte haft kompetens nog att inse att man borde ha avstått från att välja ett vaccin som innehåller etylkvicksilver. Därmed skapar man många nya problem.

 

Alla som vaccineras får inte skydd mot svininfluensan

Även om hela befolkningen vaccineras med Pandemrix lär vaccinet ändå inte fungera på alla. I de prototyptester som har gjorts har det visat sig att 16 % av de personer som fått vaccinet når inte upp till tillräckliga nivåer av antikroppar som kan skydda dem mot influensan. Denna mätning har gjorts tre veckor efter andra vaccineringen.

 

Tillverkaren friskriver sig från allt ansvar för biverkningar och skador

Det finns alltid mer eller mindre allvarliga biverkningar vid vaccinering som måste vägas mot fördelarna. Det här är naturligtvis ingen lätt situation. Det är som att välja mellan pest eller kolera i synnerhet för riskgrupperna som kan drabbas illa av etylkvicksilvret.

Läkemedelsbolaget som producerar Pandemrix är GlaxoSmithKline Biologicals. Företaget är världens ledande vaccinbolag. I sitt avtal med svenska staten friskriver sig tillverkaren allt ansvar för biverkningar och skador som kan uppkomma av vaccinet.

Vi måste vaka över den seger vi har vunnit

Med förbudet mot amalgam erövrade vi i praktiken ny mark. Men den 24 juli stod det helt klart för mig att vi under överskådlig tid måste vaka över den seger vi har vunnit. Det finns gott om inkompetenta tjänstemän hos de svenska myndigheterna vars naiva uppfattningar på kvicksilverområdet måste blottläggas och bekämpas både i dag och i framtiden.

 

Vi behöver ditt stöd

Amalgamskadefondens ekonomi har varit under press sedan i våras och vi är fortfarande i mycket stort behov av ekonomiska resurser för att kunna gå vidare med vårt uppdrag.

Socialstyrelsen och Läkemedelsverket tänker nu på allvar spela rysk roulett med våra barns mentala hälsa i vårt land. De senaste veckorna har vi varit helt fokuserade på att försöka mildra riskerna av detta. Många andra viktiga frågor är också under bearbetning för att de amalgamskadade skall få hjälp framöver. Vi behöver ett extraordinärt stöd från dig som givare inför höstens utmaningar. Därför ber jag dig att sätta in din gåva på Amalgamskadefondens plusgiro 90 07 65 - 9 i dag och jag vill framföra ett stort tack på förhand!

För ett amalgamfritt Sverige

Thomas Karlsson

Generalsekreterare


 

Håll dig uppdaterad och prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera »

 

Bli stödmedlem

 

Ge ekonomiskt bidrag

 

Sponsra eller annonsera

 

Hjälp till med insamlingen
En av fördelarna med att hösten nu

0-2d252878a6520a25825c87e183030b77.png

En av fördelarna med att hösten nu nått våra trakter är att det nu känns helt OK att ta fram stora scarves-lådan! Är det nåt som kännetecknar min klädstil är det leggings, klänning, en mysig kofta och just en scarf. Som denna ekologiska från Indiska t.ex! Mjuk och skön!


Fastän vi inte odlat potatis i år

0-2d4668bac3a6c472a438820bf2e229f8.png

Fastän vi inte odlat potatis i år har vi nu skördat sammanlagt 2 kg! I tidigare ägarnas frilandskompost fanns ca. 10 riskor som vi kunnat skördat från och smaskat på! Härligt! :P


Koka upp 1 förp. avrunna kikärtor

6346a62f1da581836d6ee1f21fa51b79.png

Koka upp 1 förp. avrunna kikärtor *, 1 förp. krossade tomater * och 0,5 dl. rapsolja *. Småputtra 5 min. Häll upp på en stor tallrik och mosa ärtorna. Krydda med svartpeppar * och torkade örter * och salt *. Servera till pasta *, cous cous * eller quinoa *. Utesluter man saltet och saltar själv vid bordet, som i vårt fall, får man en god sås/röra som passar både stora och små magar! Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.


Ni glömmer väl inte att ni har til

0-704f5807f2a6fbefe32443301dbdccb1.png

Ni glömmer väl inte att ni har till imorgonbitti på er att tävla om Bio Cultures ekologiska ögonkräm från Yves Rocher? Scrolla ner eller klicka på kategorin Tävlingsdags. Lycka till!


Efter en gårdag fylld med bus och

6fed3388235c921d1dfe66a090d4764d.png

Efter en gårdag fylld med bus och mys laddar vi om för en liknande idag! Först frukost bestående av bl.a. dinkeltunnbröd med smör, ost och gurka. Till det Lotus té från Yogi Tea. Allt ekologiskt såklart! :)


Hörrni! En påminnelse bara!

Ni glömmer väl inte bort att tävla om ekologiska ögonkrämen från Yves Rochers naturliga hudvårdsserie Culture Bio?

 Bild lånad härifrån.

Klicka här för att komma till tävlingen!Lingonkaka

För ett par veckor sedan smakade jag denna goda kaka hos bästa C som nu fixat receptet på den! Hittade en massa fina lingon i slänten här på Lyckobacken så jag tänkte att de blir perfekta i kakan då den är väääldigt söt i sig.

Bärkaka, 1 långpanna, 175 gr.

6 ägg *
4 ½ dl. råsocker *
300 gr, smält smör *
9 dl. siktat dinkel *
3 tsk. vaniljsocker *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och vaniljsocker och vispa ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. 
Smörj och bröa en långpanna och häll ut smeten. Strö över valfria bär och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca. 25 min.

Låt svalna och skär i rutor!
 

FreDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över finaste maken som trotsar regnet till förmån för vindskyddsbtygge!

Tack älskade!


Helg igen

Nu är det fredag och dags för helg igen! Vi har, som vanligt tack och lov, en riktig myshelg framför oss!

Idag är det mulet och grått i byn så Johan är ute och snickrar. Leon sover en liiiten tupplur och efter lunchen ska jag bege mig in till stan för att handla på bästa Grön Gåva och plocka med mig mer äpplen!
Ikväll blir det Kristallen-galan på SVT 1, lite choklad och kanske ett glas vitt. Fredagsmys!

Imorgon kommer en fin-fin vän som jag lärde känna då vi gick på babymassage i våras med sin familj hit på besök på dagen, och på eftermiddagen kommer Johans mamma och pappa hit på middag!

På söndag ska vi åka in till stan och få träffa en liten tjej, M, som endast är 1 ½ vecka. Spännande värre! Har såklart laddat med eko-present! :)

Hoppas ni får en lika fin helg!

Kramalin


Feta- och spenatcannelloni från mi

0-70208acc5173d128b69603604db67a8c.png

Feta- och spenatcannelloni från middagen igår fick bli dagens lunch! Blanda frusen spenat med salt *, peppar *, 2 pressade vitlöksklyftor * och 150 gr. smulad Feta *. Gör en ostsås genom att smälta 50 gr. smör * i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner 2 rågade msk. siktat dinkel och späd med 4 dl. havremjölk *. Salta * och vitpeppra * efter eget tycke och smak. Tillsätt en äggula * och rör ner 300 gr. riven ost *. Fördela lite ostsås i botten på en ugnsform och fördela fyllningen på 12 färska lasagneplattor. Rulla ihop rullarna och lägg med skarven nedåt i formen. Häll över resten av såsen och strö över 100 gr. riven ost. Gratinera i ugnen ca. 25 min. i 225 gr. Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök. Smaklig måltid!


Lotus tar igen sig efter en upptag

0-66b03a922abe222a07d585a32b523ea2.png

Lotus tar igen sig efter en upptagen dag som bestått av att hålla koll på allt vägarbete som pågår. Det tar på att vara en god vakthund! ;)


En nyfiken Leon undersöker

0-4f72cafcf757d9ccff3ef1f483dc4665.png

En nyfiken Leon undersöker luckan ner till jordkällaren där vi snart ska kalka väggarna och jämna ut jordgolvet med singel så den går att använda!


Vad kan smaka bättre till lunch än

5dc7ce7537a45a1ecb7a808e48e45613.png

Vad kan smaka bättre till lunch än eko-pasta, eko-broccoli, quorn och hemmagjord eko-tomatsås? Leon i Katvig-haklapp av återvunna PET-flaskor.


Dagens

Idag regnar det ute så jag ska fixa i ordning boken om Leon (hans första år) med lite foton mm. Tänkte även rensa och förvälla kantarellerna, dammtorka och fixa lite med räkningar osv. för den kommande månaden. Lotus har inte klivit upp ännu och Leon ska sova om en stund så pojkarna är inställda på mys idag verkar det som! :)

En perfekt dag för att slappa runt med otvättat hår, radion inställd på P3 och ha på sig gamla mjukisbrallor med knän på!

Hur ser er dag ut?


Vinteruppdateringar

Jag tycker att Näva Ekotextil i Järna har de allra finaste ullkläderna till både barn och vuxna. Nu inför kommande vinter har jag uppdaterat Leons garderob gällande ytterkläder med följande; ullbyxor (perfekta att dra på utanpå de vanliga byxorna), ulltröja (att ta på ovanpå vanliga tröjorna), väpnarluva, mössa, vantar, tossor (ska man bara sitta i bilen eller i sova i vagnen är det skönt att slippa skor), långkalsonger och två hederliga "sockiplast" i ekologisk ull med naturgummi under.

Förstora bild... Förstora bild...
Förstora bild...

Bilder lånade härifrån.

Tog mössa, vantar och tossor i den fina blåfärgen och "under-kläderna" i naturvitt. På så viss passar det jättefint till fina Katvig-overallen från Ecoloco!

Katvig rainsuit (blå) Bild lånad härifrån.


Nya Ecoloco

Ecoloco har nu slagit upp portarna till sin nya webbutik! Nytt är bl.a. att man kan skapa ett eget användarkonto - något jag tycker är jättesmidigt! Nu kan man lätt logga in med användarnamn och lösenord så finns alla uppgifter sparade, på så vis slipper man fylla i adress, kontaktuppgifter mm. varje gång man beställer.

Kom ihåg att de dessutom alltid har fri frakt över 500 :-!


Camilla's shoes

Ni som troget läser bloggen vet att jag är lite små-kär i Camilla Norrbacks ekologiska skapelser i klädväg. Nu har denna duktiga tjej även kommit ut med skor!Det har tagit två år att få fram en sko som kändes rätt - både miljömässigt, designmässigt och stilmässigt. Skorna är tillverkade av naturgarvat skinn vilket innebär att de garvas med hjälp av trädbark istället för krom som annars är brukligt. Sulan är dessutom gjord av återvunnet gummi.

Finns i svart eller brunt skinn eller lila mocka.

Tycker de är riktigt snygga!


TorsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att det kommer att komma en alldeles underbart fantastisk toppen-tävling här på bloggen till mina fina läsare!!!

Åh, så jag längtar!


Tihi! Gissa om jag kommer att sova

0-5a39a1e1e730a9b158dba75d9df8f104.png

Tihi! Gissa om jag kommer att sova gott inatt? :D Hittade galet mycket gula kantareller som imorgon ska förvällas och avnjutas senare i år i soppor, pajer, såser och smörstekta på smörgåsar. Att tre by-brudar kan ha så trevligt i regnet i skogen! ;) Nu blir det mys i TV-soffan! Tack för en mysig kväll, T och A! :D


Vi har världens goaste grannar! Ny

-c3d84e67fa567a55c7cdbc91f681da7.png

Vi har världens goaste grannar! Nyss ringde frugan till han som bjöd Johan på en skogsupplevelse igår och frågade om hon skulle visa ett kantarellställe som hon "sparat" åt mig! Hur rart är inte det, det hör ju inte till vanligheterna att folk bjuder på sådana guldkorn! Efter feta- och spenatcannelloni och kvällsamningen bär det iväg! :D


Vad fanns i paketet till M om inte

569804a1e1b553aa7561ff8916576631.png

Vad fanns i paketet till M om inte ett par härliga Bellio-tofflor? Liiite för stora så de blir nog perfekta till förskolestarten efter jul! Bellio är bäst!


Nu är hela bagaget fyllt av goda ä

4fb5c4dfb736163ee464707e51882c7a.png

Nu är hela bagaget fyllt av goda äpplen som ska kärnas ur, klyftas och stoppa i frysen ikväll! Perfekt att plocka fram och göra mos, kakor, pajer och kräm av sen i vinter! Nu ska vi iväg och ge bort en eko-present till världens snyggaste 1 års-brutta!


Grannen bjöd på en tjusig kantarel

20787b54d67bf544522d7571ae011fb5.png

Grannen bjöd på en tjusig kantarell på en skogspromenad med Johan igårkväll. Nu väntar jag bara på resten, typ 20 liter kanske? ;)


Världens underbaraste Leon sitter

0-4ef75ae04745a5491165f360cb8093f4.png

Världens underbaraste Leon sitter och morgonmyser i pyjamas i det ruggiga vädret - extremt upptagen med snart 30 år gamla Duplo-klossar!


Tävla om ekologisk ögoncrème!

På onsdagar är det ju tävligar ibland här på Ekoblogg, så även denna onsdag! :)

I potten ligger inte mindre än två stycken Culture Bio Ögoncrème från Yves Rocher!

 Bild lånad härifrån.

Culture Bio är Yves Rochers egna, ekologiska hudvårdsserie så nu har ni chansen att knipa en super-exklusiv ögoncrème som gör hösttrötta ögon lite piggare och gladare!

För att vara med och tävla vill jag att ni i detta kommentarsfält ger tips på ert bästa tips för att inte totalt gå i ide nu då det blir mörkare ute. Ett tips på hur man kan bli lite piggare och lättare i sinnet helt enkelt!

Ni har till måndagmorgon på er att tävla så lycka till! :)Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


OnsDagens tacksamhet

Idag är jag jättetacksam över att jag i regnet kommer att få utöka fruktförrådet lite hos snälla moster och morbror!En gammal bild på både äpplen och päron som plockats direkt från träden. Mmm...Happy Mais

Jag bloggade ju i helgen om Happy Mais från bästaste Ekokul! Ett byggmaterial för barn (och vuxna!!!) i Mater-Bi, alltså majsstärkelse. Konsistensen är som ostkrokar, torra och krispiga, och de är endast färgade med giftfria hushållsfärger - helt oskadliga med andra ord!

Vi har haft mycket kul med Happy Mais! Man fuktar bitarna på den medföljande svampen och fäster de sedan i varandra.


Happy Mais flygplan  Happy Mais blommor

Happy Mais liten påse  Happy Mais stor box

Happy Mais mellanbox  Happy Mais dekorera

Happy Mais småkryp

Bilder lånad härifrån.

Vill du också testa Happy Mais? Maila till info@ekokul.se och anmäl dig därigenom till deras nyhetsbrev via mail så får du ett litet provpaket hem till brevlådan!

Superskoj för alla åldrar och då man lekt klart med det slänger man det i komposten! Bra va? :) Bilder kommer på det vi gjort framöver, jag lovar!PS. I senaste numret av Vi Föräldrar finns ett stort reportage om Anna som driver Ekokul tillsammans med sin fina familj! Galet inspirerande gällande det digra arbete de gör för att våra älskade barn ska kunna erbjudas ett bättre lekalternativ och dessutom härliga bilder på fina leksaker - många av dem går att finna i Leons rum! :)

Fick ett kul mail med en massa rol

0-2ec1af9aae07bd422752cc05c6323cfe.png

Fick ett kul mail med en massa roliga frågor av en läsare för ett tag sen. En av frågorna var hur mitt skrivbord på datorn ser ut, vilka mappar och ikoner jag har samt bakgrundsbild mm. Jag har, som ni kan se, inte någon bild på Leon då alla blir skeva. Och nej, det är inte för att jag valt fel utseende el dyl, jag har låtit ett proffs undersöka det och tydligen har min dator ett konstant tuppjuck då det kommer till denna funktion. Vilket inte är fy skam då jag faktiskt tycker om denna bild som jag själv fotat på min favoritårstid. Gällande mappar och ikoner så tillhör rätt många de program som måste finnas på en dator men jag har även MSN-ikonen (trots att jag typ aldrig använder det), en mapp med bilder jag tankat över från gamla kameran men ännu inte sorterat in i mappar, en mapp med bilder från nya kameran som jag tankat över men ännu inte sorterat in i mappar, en mapp med bilder på mig själv med den kropp jag tenderar återgå till nu då jag tänkt få bort lite gravid-lull, en mapp med olika inspirationsbilder jag samlar på mig då jag läser inredningsbloggar, en ikon för Blurb - ett program man använder om man vill göra egna böcker. Har ju tänkt göra en egen kokbok nu framöver så då behövs det. Hur ser era skrivbord på datorn ut?


Eko-mellis på Lyckobacken; smoothi

0-39c29c48c4124fdce30fab1520445ed8.png

Eko-mellis på Lyckobacken; smoothie till mamma och en banan till prins Leon!


TisDagens tacksamhet

Jag som alltid (i alla fall i vuxen ålder) sovit som en prinsessa sover nu ännu bättre, galet men sant, sedan jag börjat ligga på shakti-mattan i sängen vid läggdags. Jag somnar lite lätt på den typ en timme, vaknar sedan och plockar bort den och sover sedan som en stock hela natten. Vaknar knappt då Johan stiger upp klockan 05 utan vaknar pigg och utvilad av Leons morgonprat vid 7-snåret.

Härligt med en zzzhakti-matta! ;)


Hampa-kläder

Igår fick jag kläderna som jag beställde från Bazca - inte de som rår för den sena leveransen, det var Posten och mitt utlämningsställe som hade kommunikationssvårigheter eller vad man kan kalla det.

Jag är i alla fall jättenöjd med det jag beställde, jag har aldrig haft kläder i hampa så det var intressant med en ny upplevelse!

Braintree Multikjol i gruppen Dam hos Bazca (WSB1105r)

Bild lånad härifrån.

Ovanstående kjol/klänning anpassas lätt däremellan genom axelband som regleras i tre olika lägen som man kan knäppa av om man vill ha den som kjol. På insidan av kjoldelen finns fyra olika reglage som kan reglera längden och "puffigheten" i kjolen, snacka om variationsmöjligheter som gör att man kan maximera plaggets användningsområden! Vilken miljötänk!

Braintree Byxa relaxed i gruppen Dam hos Bazca (WSB1103r)

Bild lånad härifrån.

De mjuka, slappa byxorna i samma material ska invigas idag! Sköna och lagom "puffiga" med en mjuk, härlig resår i midjan som viks ner. Insåg då jag provade dem att dessa blir perfekta mamma-byxor vid kommande graviditet/er eftersom man då lätt bara drar upp resåren över magen.

Kjolen beställdes i mörklila men byxorna är i färgen ovan!


Vad som saknas på Lyckobacken

Jag är på lagen om attraktions-jak/tbeganatbörsar-jakt efter både en liten lämplig lekstuga (ca. 4 kvm.) till lekplatsen, en större rutchkana (gärna i plåt), en sandlåda med lock som man kan fälla upp och ned med tillhörande bänkar fästa på insida av locket (finns nya bl.a på Beijer) samt en hammock. Det känns väl mest angeläget att komma över sakerna till lekplasten, hammocken kan gott vänta lite! :)

♣ 

Mozzarellapaj à la Italia

I lördags innan stugsista med S och M gjorde jag en paj som vi mumsade i oss. Blev inspirerad av en som min farmor bjudit bror med fästmö på och lade sedan till lite eget! God blev den i alla fall!

Mozzarellapaj, 4 pers. 225 gr.

Pajdeg

150 gr. smör *
3 dl. siktat dinkel *
2 msk. kallt vatten

Blanda samman allt och tryck ut i en pajform. Ställ kallt i minst ½ timme.

Fyllning

3-4 stora tomater *
1 kruka basilika (eller ca. 1 dl. finhackad *)
salt *, nymalen svartpeppar, vitpeppar *
2 pressade vitlöksklyftor *
ca. ½ dl. olivolja *
2 msk. siktat dinkel *
1 dl. riven ost *
1 ägg *
1 dl. havremjölk *
1 dl. Turkisk youghurt * 
2 små, gula lökar *
1 näve ruccola *
½ finhackad chili *
2 buffelmozzarellaostar
1 dl. pinjekärnor *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Skiva tomaterna och lägg de i det färdigkylda pajskalet. Hacka basilikan och blanda med salt, svartpeppar, olja och vitlök. Bred detta på tomaterna. Riv ost och gul lök. Knäck ägget i en bunke och vispa ut mjölet med det. Späd med mjölk och rör sedan ner youghurten. Salta och vitpeppra. Rör ner den finhackade chilin, ruccolan, osten och löken och häll fyllningen på tomaterna. Skiva mozzarellan ganska tunnt och lägg ovanpå fyllningen. Toppa med pinjekärnor.

Grädda ca. 20 - 30 min. i mitten av ugnen i 225 grader. Servera med en fräsch sallad och gärna en bit gott, hembakt bröd!


Stod i hallen uppe och betraktade

0c888eb9a61cca5232d96cffffa897c3.png

Stod i hallen uppe och betraktade min älskade man en lång stund medan han styrde handgräsklipparen ute. Kärleken som fyllde mig resulterade i ett litet och gammeldags kärleksbrev! Ligger nu i hans börs i väntan på att han ska upptäcka det, vilket om inte annat blir imorgon eftermiddag då han måste ta ut kontanter för att betala trädgårdsplattorna. Man måste hålla lågan vid liv, annars blir vardagen så grå!


Dagens eko-prins, iklädd Organic F

0-4445b9bccf5debbe5d09f8f1eb40e446.png

Dagens eko-prins, iklädd Organic Farm by Lindex, var för en stund sen ute och brummade med fina träbilen han fick av farmor och farfar i namngivningspresent men sover nu gott för natten; ny-busad och ny-ammad! Sov gott, älskade barn!


Man vet att man bor på landet då m

0-3fac51d37fd90887cbffd929c8790cac.png

Man vet att man bor på landet då man på små omvägar in till stan för att Leon ska få sova lite till blivit omkörd av en bil. Det är alltså all trafik som är i farten. Lovely! Både gynnsamt för the mind och the miljö! ;)


Halloumigratäng

I torsdags då kusin Re var här gjorde vi en jättegod pastagratäng med Halloumiost till middag. Vi inspirerades av ett recept i Buffé men lade till lite extra!

Halloumigratäng, 4-6 pers, 225 gr.

1 Halloumiost
1 mellanstor squash *
1 röd lök *
1 dl. majs *
10 körsbärstomater *
1 näve ruccolasallad *
2 vitlöksklyftor *
1 brk. färdig pastasås med tomater *
1 påse riven mozzarellaost
salt *, peppar *
olja *
1 påse pasta penne *

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Tärna Halloumin och lägg att torka lite på en bit hushållspapper. Tärna squashen, strimla löken fint, dela tomaterna på mitten. Stek squashen i lite olja ca. 5 min. och tillsätt sedan lök, tomater, majs och den pressade vitlöken, Bryn på ett par minuter. Rör ner ruccola och ställ åt sidan. Stek Halloumin gyllenbrun och ställ åt sidan. Blanda pastan med grönsaksfräset och rör ner tomatsåsen. Rör ner Halloumin. Häll i en ugnsform och stö över mozzarella.

Gratinera i ugnen ca. 10 min. och servera med en god sallad!
MånDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över den strålande sol som värmer den klara höstluften!


Att förhindra smitta

Jag har fått flera mail från läsare som undrar hur vi tänker försöka förhindra pandemi-smitta i höst/vinter och vad vi har för erfarenheter kring desinficering och hygien eftersom vi tvingades vara så noga så länge med Leon.

Så här tänker vi;

Vi har handdesinfektion (Alkogel från DAX med 85 % som köpes på Apoteket.) i små flaskor lite här och där. I skötväskan, vid alla ställen där handtvättsmöjligheter finns hemma samt i båda bilarna. På så vis kan man sprita in händerna noga då man tvättat dem, i skötväskan är det bra att jämt ha en flaska eftersom man kanske vill eliminera eventuella blöjbytningsspår och kanske inte har vatten till hands utan tvingats använda eko-våtsavetter. Då kan det vara skönt att sprita in händerna då man är klar. Vi har köpt till bilarna nu eftersom man handlar men sedan sitter en bit hem och hinner klia sig i ögonen, peta sig i ansiktet mm. innan man kommit hem till tvättmöjligheter.
Vi har dock inte börjat med detta än utan inväntar "stormen".
Tänk på att vara noga med att ta av ringar och klockor vid handesinficering och tvättning så att man verkligen får bort alla bakterier, tvätta också under naglarna och kring nagelbanden.

Vi kommer inte att ta med Leon på t.ex. stormarknader om det inte är absolut nödvändigt. Människor har en förmåga att komma fram och dyka på små barn och är väldigt ofta uppe i ansiktet på dem. Då är det svårt att värja sig mot eventuell smitta och då är det bättre att lämna dem hemma om möjlighet finns anser vi.
Vi utsätter oss heller inte för smitta som vi vet om. Skulle aldrig falla oss in att åka hem till, eller bjuda hem någon, som är förkyld. Varför bli förkyld om man kan undvika det???

Något vi ofta tänker på annars är att pussa mycket på Leon, gärna i ansiktet och på munnen, då detta sägs kunna stärka och härda immunförsvaret inom familjen. Och vem tycker det är en uppoffring? ;)


Se hela bilden Bild lånad härifrån.


En trevlig gå-bort-present som vi

-7846b25c34e5fa50a636f4d9d36a223.png

En trevlig gå-bort-present som vi fick igår får förgylla kvällen: fin marmelad och mumsiga små kardemummaknäcken! Ska avnjutas med en gjutjärnskanna eko-té på shaktimattan framför Män som hatar kvinnor! Trevlig kväll fina läsare!


Någon som kan gissa vad det är för

0-5c949239d4f2f7fb3d609c7c52519f1f.png

Någon som kan gissa vad det är för ekologiskt som döljer sig i burken? :)


I eftermiddag ska det göras fler e

0-7f40470fe499cf4ad3d4a5c2847b047f.png

I eftermiddag ska det göras fler egna parfymoljor (har sedan tidigare eko-apelsin och eko-kanel som jag gjort själv) och nu blir det mint och lavendel från egna kryddträdgården! Mortla bladen mosiga och låt dra i olja ett par dygn. Sila och dutta ett par droppar av den väldoftande oljan på huden. Som bas använder jag mandelolja från Créarome. Detta är ju en fantastisk present att ta med då man är bortbjuden eller vid födelsedagar eller jul. Många dofter blir ju dessutom unisex, Johan använder både kanel och apelsin då de doftar lika mustigt och fräscht på honom. :)


Bus-Leon har virat in sig i mammas

716f0ab94ffd0bea1557d19213ae40f7.png

Bus-Leon har virat in sig i mammas stora sjal och sitter och borstar tänderna!


Pga dimma och rå-kyla är vi nu ino

0-1a4d06f1d1d6e0164ddebdec5761d062.png

Pga dimma och rå-kyla är vi nu inomhus igen. Sitter framför brasan mumsandes eko-chips och fina chokladpraliner vi fick i inflyttningspresent igår! Tillsammans med fina vänner blir det inte annat än succé! Trevlig kväll!


En ensam boj i ett regnigt hav.

2f816d7c5c7c5506b847006caf64bb7e.png

En ensam boj i ett regnigt hav.


Nu är italienska mozzarellapajen u

0-4c4d3701d2b5d945f2ab614d2a7e5769.png

Nu är italienska mozzarellapajen uppäten och vi är inpackade i båten. Ute regnar det men båten har hytt så vi sitter inne och kurar! Det börjar dra ihop sig till choklad för de vuxna och de små, dvs. Leon och Lotus, sover gott. Leon i gamla liggdelen till vagnen och Lotus i knät! Så mysigt!


Leon och jag är hundvakt åt Lotus

47ef8f60e698b300fcaa6ba8552900c3.png

Leon och jag är hundvakt åt Lotus kusin I idag. De är ute och leker för fullt på inhängnade tomten medan Leon sitter i gäst-barnstolen framför fönstret och kikar på vovvarna medan han smaskar på eko-russin från Kung Markatta!


Happiness is...

adc6cb204b7557b5858211a636bdf6.png

Happiness is every humans birthright.


Leon och min kusin Re leker för fu

0-1101c41689ada502183de82d4015a317.png

Leon och min kusin Re leker för fullt tillsammans på prinsens rum! Just nu jammas det med diverse musikinstrument! :)


Har nu byggt med Happy Mais och gu

0-10c8b47c1dc9dad1a611f2045c3ee87e.png

Har nu byggt med Happy Mais och gud så roligt det är! Happy Mais är ett nytt byggmaterial tillverkat av Mater-Bi, majsstärkelse. Det innebär således att det är biologiskt nedbrytbart och kan läggas i komposten då det är förbrukat! Det är färgat med milda, helt ofarliga, livsmedelsfärger och det uppskattar verkligen vi småbarnsföräldrar! Man fuktar enkelt bitarna mot en svamp och de klistrar då fast vid varandra. Man kan skära, forma och sätta ihop Happy Mais hur man vill! Happy Mais säljs såklart hos världens bästa Ekokul (www.ekokul.se) och det enda ni behöver göra för att få hem ert prov på Happy Mais är att anmäla er till Ekokuls nyhetsbrev. Det gör ni enklast genom att skicka ett mail till Anna på info@ekokul.se!


Fick en så trevlig inbjudan till e

0-14745abdc9ff7b66280137c8bfdebac1.png

Fick en så trevlig inbjudan till en vinprovning i rättvisans tecken så jag vill visa det! Ett vinglas med Fair Trade infräst med en ihoprullad inbjudan! Fosters välkomnar till provning och presentation samtidigt som representanter från Rättvisemärkt ska berätta om sin märkning och hur den gagnar arbetarna. Tyvärr är det i Stockholm, som alla andra intressanta inbjudningar jag får, så jag passar även denna gång. :( Men glaset passar ju finfint till mina eko-viner! :)


Nu stänger vi butiken!

Tar helg redan på torsdag denna vecka för om en liten stund kommer min "lilla" kusin Re hit som fyller 13 år i oktober. Japp, så liten är hon! ;) 
Hon ska mysa med oss hela dagen och umgås en massa med Leon för snart börjar ju skolan igen. Inatt ska hon sova här så jag håller som bäst på att fundera på vad vi ska kunna se för film ikväll. För film och popcorn känns ju givet!
Att det dessutom är lite ruggigt ute och mulet och dant känns ju som ett plus! :D

Ha en toppenfin helg så MMSas vi såklart! :)Fin stol i vårt kök som Johan dekormålat. :)

Kramalin ♣

ENJOy washing the car

Som den uppmärksamme kanske noterade igår var det dags att testa ENJO's bilvårdsprodukter igår!Det gick hur galant som helst och bilen är nu skinande ren med endast deras tvätthandske och torktrasan. Och eftersom vi bor längs ett dammande vägarbetsområde kan jag tala om att min bil var SMUTSIG så det räcker och blir över! Det känns ju fantastiskt att slippa avfettning och tvättsvampar fyllda med kemikalier.


TorsDagens tacksamhet

Idag är jag otroligt tacksam för all hjälp vid tillfälligt bilhaveri igår! Tack S, Ri och Ra för all hjälp! :) Tack också till P för hjälpen i GDS-hallen, även om vi hade koll var det skönt med stöd!


Den första Rekolådan

För en vecka sedan kom den första Rekolådan för året! Lika härligt varje gång!

Nytt för i år är att man kan beställa en Familjelåda med lite mer av bas-varorna såsom lök, morötter och potatis. Det gillade eko-familjen! :)

Denna vecka innehöll lådan; mangold, färskpotatis, tomater, bataviasallad, vitlök, salladslök, broccoli, majrova, dill och ägg.
Så otroligt fin kvalitét på innehållet och så välsmakande! Har mumsat i oss av allt utom alla ägg, potatisen och dillen! :P


Helgens mat

I helgen ska vi bjuda lite olika folk på middag! På fredag kommer kusinen med familj hit och då tänkte vi bjuda på Malins' curry! Det var så länge sedan vi åt den så det ska bli gott, hoppas gästerna tycker det också! ;) Eftersom det är en smakrik varmrätt blir det en fruktig smoothie-dessert!

På lördagkväll blir det någon form av paj till varmrätt och världens godaste chokladkaka till dessert. Som tillbehör till kakan tänkte jag mig hackad mynta, hackade pistagenötter, Turkisk yougurt och honung.

Vad tror ni?


Brr

Idag då jag kom ner i köket var det bara 18 grader varmt. Huset har ståll pall länge för den kalla höst som det övergått till ute och hållit en inomhustemperatur på minst 19,5 grader men idag gav det liksom vika. 18 grader känns lite för kallt och då vedspisen har vissa delar bortplockade (bl.a. brännjärn) och beställda nya så blev det till att starta luftvärmepumpen för första gången sen vi flyttade hit!Vår fina Husqvarna 3026 med finaste grytlappen som kusinen Re gav oss i julklapp!


Dags för den sedvanliga kvällsruti

0-2e91ee948f297569cf0a3f91ac3dbab5.png

Dags för den sedvanliga kvällsrutinen; avslappning och meditation på shaktimattan. Aaah, ljuvligt!


Nu ska Enjos bilvårdsprodukter tes

-4e5fc81fa38e6e0e7458646f4fe2c77.png

Nu ska Enjos bilvårdsprodukter testas! :)


OnsDagens tacksamhet

Jag tackar för livet
varendaste dag,
vi tar det lätt för givet
också även jag.

Familj och nära vänner
ni bärs i mitt hjärta,
även andra jag ej känner
må ni glädjas utan smärta. 

Ett leende, ett skratt
fler ja istället för nej,
emottas som en skatt
och det gynnar också dig.

Allt vi gör får konsekvenser
för alla och envar,
sätter djupa spår i livet
i alla våra dar.

Lyckan kommer
så ofta vi förmår,
minns att det vi skördar
är frukt av det vi sår.

~ Malin Harju, -09 ~


Intressant projekt

Då Johan fyllde år fick han bl.a. denna bok av en av sina vänner;"Det du önskar kan du få" av Noelle Oxenhandler. Boken kommer att behandla ett år ur Noelles liv då hon bestämmer sig för att dra till sig tre saker genom lagen om attraktion, genom att önska; ett hus, en ny karl och en andlig upplevelse. 

Jag har precis börjat men jag gillar den redan! Den är lättläst, charmig och svår att lägga i från sig. Man kan liksom inte låta bli att "bara läsa några sidor till".

Ett fullständigt utlåtande kommer såklart då jag läst den klart!


 

Nå äre väl typist?

Leon satt på golvet och lekte och blev som små-sur, man märkte att han ville krypa och han har bara koll på hur man kommer från sittande ner till krypställning ca. 50 % av gångerna ännu så jag hjälpte honom ner. (Brukar göra samma som då han "faller ner" så att han ska få in knixen riktigt). Han kröp iväg bort till leksakerna vi har i köket och efter ett par minuter tittar jag dit och då sitter han! Han satte sig upp från krypande alldeles själv första gången och jag missade det.

Attans-schalingens-nedrans-skräp! (<-- Ser ni? Jag lär mig! ;) )


Pilates

Fick en mailfråga av en läsare som undrade kring Pilates och vad/hur jag gör. Jag köpte för flera år sedan Mari Windosor's Pilates via TV Shop och är jättenöjd med det! En DVD-box med tre skivor; en instruktions-DVD, ett 20-minuterspass och ett 60-minuterspass.

Se hela bilden Bild lånad härifrån.

Här hittar man det jag har, jag har dock inte Sculpting circle eller deras Fitness-matta då det är typ 4 år sedan jag köpte mitt kit. Jag har en gammal yogamatta som jag använder, har man ingen och vill köpa så finns det fina ekologiska sådana hos Vattumannen!

Yogamatta : MOSSGR&#214;N - Elements eko-sticky mat Bild lånad härifrån.

Elements eko yogamatta är gjord i PER-material. PER är en standard, certifierad av Oeko-tex som ekovänlig.

Hoppas detta var till någon hjälp? :)


Lotus tar epitetet 'Kingen i binge

0eab8aeb0fbe3922088f7070b14e15f3.png

Lotus tar epitetet 'Kingen i bingen' till nya betydelser. Snacka om att breda ut sig! :)


Ny mobil

Min gamla trotjänare sedan 3 ½ år håller på att totalt braka ihop och jag har som så smått insett att jag måste införskaffa en ny. Måste man det? Ja, jag känner det. Vi har ändå en bit att köra och tillbringar viss tid på halv-ödsliga vägar så jag känner att jag inte vill vara utan. Dessutom vill jag kunna blogga!

Har hittat en Sony Ericsson, C 901, som är gjord av återvunnen plast med vattenbaserad färg. Jag tror verkligen att denna produkt kan vara något.

Vad tror ni?

Sony Ericsson C901 Bild lånad härifrån.

Det står dessutom att den har en smart blogg-funktion vilket gör att den känns ännu mer "jag"! Ska undersöka mer om denna så återkommer jag framöver!


M-kopp

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och styrt upp det här med m-kopp. Väntar med spänning på leverans och testning! :)


TisDagens tacksamhet

Igår bjöd jag pappa och brorsan på en lunch där ca. ½ av innehållet kom från våra odlingar! :)


En överlycklig liten Leon

2e3913f279369fac99a234093e222b04.png

En överlycklig liten Leon äter isglass alldeles själv!


MånDagens tacksamhet...

...är lätt lördagen! Så underbar dag fylld med värme, glädje och kärlek! ♥


Vinnarna!

Vi på Ekoblogg säger stort grattis till Sara och Åsa-Saga som båda vunnit varsitt kit med 4 olika sorters ekologiskt glidmedel från Starglide!

Maila de adresser dit ni vill ha vinsten skickad!

Alldeles snart kommer en ny, hudvårdande tävling! :)


Nystart

Idag är det måndag igen. Ny vecka. Ny start. Och faktiskt också nystart.

Nu är sommaren liksom över och vardagen går mot sin vanliga lunk. Då passar det perfekt att lova sig själv två saker;

1) Att komma igång med Pilates igen.

2) Att helt sluta svära. Leon kommer snart att börja förstå vad jag säger och då vill jag inte lära honom mindre trevliga ord. Mammas fula ovanor ska inte präglas över på honom.

Som nödlösning har jag tagit till "snällare svärord" som jag kan få ta till; fariken, fasiken, för bövelen och styvel är exempel på dessa.

Wish me luck, jag kommer tyvärr att behöva det! :S


Denna bilaktiveringstavla (jisses

0-7a3473cd0ca2643c05be6b4a8f8eaf40.png

Denna bilaktiveringstavla (jisses vilket långt ord!) hade vi i bilen åt Leon då han satt i babyskyddet. När han nu har en vanlig bilstol sitter han för långt ifrån denna tavla (han sitter dock fortfarande såklart bakåtvänd) och han blir bara frustrerad av att inte kunna nå den så vi tog bort den. Precis då jag skulla lägga den i förrådet kom jag på att man kanske kunde fästa den runt en stol? Sagt och gjort och det visade sig gå hem hos prinsen! Han älskar att leka med den och kan sitta där hur länge som helst! Bra att kunna använda saker till något annat än ursprungssyftet, det är miljötänk det!


Leon sitter i pappas knä och läser

57ae7cf86745237ffd35c42529b32ad8.png

Leon sitter i pappas knä och läser. Mysigt! Natursutten är på plats då han är nyvaken och han gosar in sig mot pappas gamla myskofta under filten mormor virkat! Mina kärlekar!


Ni glömmer väl inte bort att tävla

216a42b08a7f0f1f4de7ab48212b2442.png

Ni glömmer väl inte bort att tävla om eko-glidmedel? Scrolla neråt eller klicka in er under kategorin Tävlingsdags! 2 vinnare utses imorrn bitti! Lycka till!


Efter en av de härligaste dagarna

17a0bf0e8143efe91d3c2c625565accd.png

Efter en av de härligaste dagarna i mitt liv återkom vi till Lyckobacken 03.20 imorse! Efter raketsnabb tandborstning hann vi med 4 timmars sön innan Leon vaknade och ville amma 7.40. Är hyfsat möra idag! ;-) Det hade gått toppen för mamma och J att ha prinsarna, även om Leon som vanlig, och väntat, vägrade välling i stället för att amma. Regnet har vräkt ner de senaste 12 timmarna så vi slappar runt i pyjamas här hemma, myser och busar med grabbarna och latar till det med ekologiska varma mackor till middag! Hur spenderar ni er söndag? :)


Nu har äntligen finaste M och A få

0-5f35da82c8a49ebf64784a0108bf77c9.png

Nu har äntligen finaste M och A fått varandra! :D


Psst!

Ni glömmer väl inte bort det va?
Att ni kan tävla under hela helgen om de ekologiska glidmedlen från Starglide?Klicka här för att komma till tävlingen!

Lycka till!


Racer-mamman

Nu är det fullI fräs som gäller här hemma eftersom denna helg är fylld med roliga saker. Idag ska jag göra några ärenden på stan (själv, så att Johan och Leon får mysa lite själva) samt klippa mig. Det var i maj sist så nu behövs det. Då jag har långt hår (vilket jag håller på att spara ut till nu klipper jag mig innan sommaren i maj, efter sommaren i augusti och innan jul i december).
Kvällen ska tillbringas med att äta gott och ladda och förbereda inför morgondagen.

Imorgon gifter sig Leons faddrar och våra gemensamma bästa vänner och prognosen är en klar höstdag med 16 grader varmt och en stor sol. Precis de väder våra underbara vänner gjort sig förtjänta av! Leon och Lotus får vara hemma i sällskap av mamma och J eftersom vi kommer hem under natten. Första gången Leon har barnvakt "på riktigt" ( så där länge och att någon annan än vi lägger honom) så det blir spännande. Jag känner mig dock inte det minsta orolig, det ska mer bli intressant att se hur Leon beter sig.

Söndagen bjuder på regn så då ska vi ägna oss åt familjemys hela dagen. Spela spel och se på film inomhus. Toppen!

En trevlig helg önskar jag er alla!

Kramalin ♣

Friterade squashblommor

Inspirerad av allas vår Jamie Oliver har vi norpat in blommorna från squashplantorna och ikväll ska de friteras och mumsas på!

Så här gör vi;

Friterade squashblommor med krämig ostfyllning, 8 st.

8 st. nyplockade squashblommor *
1 brk. ricottaost
½ dl. riven parmesan *
1 msk. rivet citronskal *
1 msk. finhackad mynta *
½ finhackad chili *
salt *, peppar *

Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. Plocka bort pistillerna (eller kanske det heter ståndare) i blommorna och vik försiktigt ut dem lite. Fyll de sedan med en liten tesked och kläm igen dem. De ska vara rikligt fyllda. Låt de sedan ligga i kylen en stund så att fyllningen får "sätta sig" lite.

Vispa samman en frityrsmet med 3 ½ dl. torrt, vitt vin * (eller samma mängd mineralvatten om man vill) och 2 dl. siktat dinkel *. Vispa luftigt med stora tag. Då smeten är lagom ska den se ut som ovispad vispgrädde men ändå fastna på fingret om man sticker ner det i smeten. Är den för tjock, tillsätt mer vin, är den för lös, tillsätt mer mjöl.

Häll ner en liter rapsolja * i en kastrull (eller använd fritös om sådan finnes) och vrid värmen på max. SÄTT INTE PÅ FLÄKTEN! Farligt vid fritering på spis eftersom eventuella lågor dras upp i flottiga fläkten då. Släng ner en liten bit skalad potatis. Då potatisen kommer upp till ytan och ser gyllene och god ut är oljan tillräckligt varm. Ta upp potatisen med ett rostfritt verktyg då varken trä eller plast är att rekomendera. 

Doppa blommorna (och gärna rikliga mängder nyplockad persilja, det är supergott att fritera) ordentligt i frityrsmeten och låt de rinna av några sekunder. Vänd de sedan i lite siktat dinkel. Lägg i dem i kastrullen bort från dig så att det inte stänker upp het olja, och ha kastrullens lock nära till hands under hela friteringen. Låt de fritera ett par sekunder så att de får fin färg, ta sedan upp dem och låt de rinna av på hushållspapper. Då blommorna friterats klart slängs persiljan i efter att ha doppats i smet och mjöl.

Avnjuts gärna med ett glas vitt * och ett gott bröd * i trevligt sällskap!


FreDagens tacksamhet

Igår, på en och samma dag, utökades släkten och bekantskapskretsen med inte bara en utan två underbara små-tjejer!

Stora grattis till de lyckliga familjerna, vi gläds verkligen med er!


Sleeping beauty

Leon är inne i en fas nu (tiden går så fort så det är skrämmande) då hans kropp håller på att reglera hans sovvanor. Just nu sover han mindre än förr och mindre än vad han skulle behöva. Spännande ekvation det där! ;) Det är som om kroppen bestämt att han inte längre behöver sova lika mycket men att han inte anpassat sig till det ännu.

Söt-skrudden våran! ♣

Kolasås

Idag kommer bror med fästmö och vovve hit så vi ser fram emot en heldag med bus och mys både ute och inne. Tänkte göra egen pyttipanna till lunch med stekta eko-ägg och inladga eko-rödbetor.

Vill bjuda på något smaskigt efter maten också så jag tänkte rota fram lite kvarbliven eko-glass ur frysen, plocka ett rejält gäng röda, syrliga vinbär och koka en egen kolasås till det. Kolasås och syrliga bär, t.ex. vinbär eller lingon, är en alldeles oslagbar kombination!

Kolasås 4 pers.

2 dl. vispgrädde
½ dl. socker *
½ dl. ljus sirap *
1 krm. salt *
1 tsk. vaniljsocker *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Häll alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull. Rör om och koka i 10 min. Rör om då och då. Rör ner vaniljsockret och servera såsen varm eller kall till t.ex. glass.

Busenkelt och barnsligt gott! :P
 

TorsDagens tacksamhet

Varje gång jag läser den storartade bloggen om Kängurupappan så gråter jag några tårar av glädje och lycka över att vi inte på långa vägar genomlevt de dem varit med om. Samtidigt fäller jag en tår eller två för att de tvingas genomgå det ännu en gång.

Ni finns i mina tankar ofta ofta!


Tävling på glid!

Nu är det dags för en tävling igen! Denna gång är det ekologiskt glidmedel från Starglide som står på tur! Samtliga Starglides produkter är dermatologiskt certifierade vilket innebär att de har genomgått tester av en kvalificerad dermatolog. Detta är en kvalitetsstämpel som garanterar att produkten är hudvänlig.
Kvalitetsm&#228;rkning
Produkterna bär även "Vegan"-stämpeln som garanterar en produkt fri från animaliska rester samt att inga tester på djur har genomförts under utvecklingen.

Starglide garanterar:
100% Naturliga ingredienser
100% Extrakt utvunna ur organisk odling
100% Naturliga smaker
100% Fri från syntetiska dofter, färgämnen och konserveringsmedel
100% Fri från silikon och mineralolja
100% Bevisat skonsam mot huden
100% Vattenlöslig

Produktsegmentet delas in i fyra grupper:

·    Starglide Bio Sensitive

·    Starglide Aqua Neutral

·    Starglide Fruit

·    Starglide Fun


Två vinnare kommer att få varsitt prov-kit med alla fyra glidmedelssorter hem i brevlådan i en diskret förpackning.


Vad krävs då för att ha en chans att vinna? Jo, jag vill att ni skriver i kommentarsfältet nedan vad ni saknar då det gäller ekologiska sexuella tillbehör (dildos, glidmedel, kondomer mm.)
Vad tycker just DU borde finnas ekologiskt i denna genre?

Ni har till måndagmorgon på er att tävla och det ska bli väldigt spännande att se om några törs vara med och tävla! ;)

Lycka till och stor kram!


Loco loco!

Ecoloco laddar stenhårt inför kommande vecka då "nya Ecoloco" öppnar de virtuella portarna till nya webbutiken! Just nu finns det fortfarande en del schyssta eko-plagg kvar på lagret till det galna priset 99 kr!!!

Spana in rean som fortfarande pågår och ta chansen att fynd glada eko-kläder!

ekologiska


OnsDagens tacksamhet

Tack snälla för alla rara kommentarer som dyker upp här titt som tätt! :D


Nyheter på Lyckobacken!

Så här i konjunkturtider känns det skönt att kunna spendera pengarna på hållbara, långsiktiga saker. I namngivningspresent fick Leon (bland en massa annat) 2 egna krusbärsbuskar samt det plommonträd vi planterade som en del av ceremonin. Han har sedan tidigare fått ett presentkort på en handelsträdgård av mina fina kusiner med familj så de har nu blivit 3 st. stora blåbärsbuskar som nu fått ta plats borta på lekplatsen. De blir upp till 1 ½ m. höga och ger 8 - 10 liter bär! Galet! Tänk så härligt för honom att kunna gå och mumsa på en massa gott då man leker! Lekplatsen har även fått ett plommonträd med blå-röda plommon (det vi satte under ceremonin har gula frukter) och två stora bigarrå-träd. Härligt!

Leon fick även en låg rutschkana från mina kusiner som de lekt med som barn så den är 18 år nu. Den står också borta på lekplatsen och Leon har redan provåkt under stor förtjusning!
Nu fattas en sandlåda, lekstuga och rutschkana modell större innan det är klart där. Vi håller utkik på begagnat-börsarna så får man ta det allt erftersom man hittar lämpliga saker. 

Tänk, vi som bodde mitt i stan med knappt någon tomt alls tidigare, och knappast barnvänligt den lilla plätt vi hade, har nu så stor tomt att vi kan ha en egen lekplats åt barnen! Lycka!


Tortilla-tårta

I fredags var Johan sugen på tortilla-tårta så det blev såklart det till middag! Så här gjorde jag;

Tortilla-tårta 2 st. 225 gr.

1 pkt. quornfärs
8 st. tortillas *
2 vitlöksklyftor *
1 stor gul lök *
½ dl. Heinz Hot Chilli Sauce
2 råkade msk. Heinz ketchup *
1 påse taco-kryddmix *
salt *, peppar *

150 gr. riven ost *

Ostsås

50 gr. smör *
2 rågade msk. siktat dinkel *
5 dl. havremjölk *
1 äggula *
salt *, vitpeppar * 
350 gr. riven ost *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Bryn den finhackade gula löken i lite olja eller smör och tillsätt färsen. Häll ner taco-kryddan och gör enligt anvisningarna. Pressa ner vitlöken och chilisåsen och ketchup.  Salta och peppra efter smak och tycke.

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ut mjölet och späd med mjölken. Rör hela tiden om från botten så att det inte bränner fast. Tillsätt äggulan och salta och peppra. Ta av från värmen och rör ner osten. Låt smälta under omrörning.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och lägg två tortillabröd bredvid varandra. Fördela färsen på båda och häll på ostsås. Lägg på ytterligare ett bröd och gör samma sak. Varje tårta blir fyra tortillas hög och det översta lagret har endast ostsås. Toppa med 150 gr. riven ost och gratinera i ugnen ca. 20 min.

Servera med sallad *, gurka *, crème fraiche * och tacosås *. 


TisDagens tacksamhet

Idag kan jag inte vara annat än tacksam över att det i söndags var 365 dagar kvar tills jag börjar jobba igen.

Gud så underbart, Leon!


Sun Jar

I Leons sovrumsfönster hade vi en gammal cylinderformad lampa. Fin i och för sig, men den kändes opraktisk i ett barnrum eftersom han når den då han står upp (fönstret är ca. 70 cm. från golvet). Då det dessutom visade sig att vi kunde ha nytta av den på TV-bänken blev han utan. Tanken var att vi skulle försöka hitta en bra, och tålig, lampa till honom och nu har vi gjort det!

Sun Jar från Cool Stuff är en solcells-lampa som lagrar solenergi i burken med hjälp av en liten panel. Man ställer sol- eller månburken på ett ljust ställe under dagen. När solen gått ner stänger man locket och har en liten burk full av sol eller måne som sprider ljus, värme och mys.

Sun Jar är 16 cm. hög och 10 cm. i diameter. Laddning tar ca. tre timmar i solljus och ger fem timmars lystid. Sun Jar laddas även när den inte befinner sig i direkt solljus men laddtiden blir då längre. 

Bild lånad härifrån.

Finns som sagt även som Moon, då med ett lite kallare, blåare ljus.Bild lånad härifrån.

Vi har sedan tidigare en LED-lampa som är relä-känslig och tänds då det blir mörkt, en sådan liten nattlampa för barn som man har i kontaktuttaget, men Leons rum är så stort så det har inte räckt nattetid för att kunna assistera om han någon gång tappar nappen. Den har tvingats sitta så långt ifrån honom eftersom han inte har något uttag i närheten av sängen. Dessutom ger den ett kallt och omysigt sken så vi vill inte ha den som ljuskälla nära sängen. Hans Sun Jar står därför på en liten pall bredvid hans säng nu och sprider ett varmt, fylligt ljus de första timmarna på kvällen och vi ser bra och vi går in till honom och hans störs inte av det mjuka skenet.


Vi är jättenöjda då denna blev både barnanpassad och miljövänlig!


Våra allra första druvor! Hur bedå

37eb520985dad8f68ff3d69d4d192f08.png

Våra allra första druvor! Hur bedårande är de inte?


Bazca

En av Ekobloggs rara läsare äger en klädbutik på internet tillsammans med sin familj; Bazca! Där samsas en massa tjusiga eko-plagg i en salig blandning!

Braintree Multikjol i gruppen Dam hos Bazca (WSB1105r)

Denna tjusiga kjol (av rayonvävd hampa) från Braintree men i färgen indigo, samt

Braintree Byxa relaxed i gruppen Dam hos Bazca (WSB1103r)

dessa snajsiga byxor (samma material som ovan), även de från Braintree  har jag klickat hem!

De har ett bra basutbud för dam, herr, barn samt även frotté-saker, hud & hår och accessoarer. Och jag gillar att de, speciellt för oss tjejer/kvinnor/damer hade lite roligare plagg!

Väl värt ett besök med andra ord! :)


Solidaritet mot svaga?

Fick en intressant kommentar på ett inlägg jag skrivit gällande att pandemi-vaccinet innehåller farliga ämnen, där någon tycker att det är "extremt oansvarigt att sprida sådan här desinformation på internet. Alla i riskgrupperna kan INTE vaccinera sig. Om alla andra gör det, upphör dock smittspridningen och de svagaste skyddas ändå. Det enda du ger uttryck för är egoism och total brist på solidaritet."

Skulle ni vaccinera er av solidariska skäl mot de svaga? Skulle ni gå emot allt ni tror på för att andra ska få hålla sig friska eller inte drabbas lika hårt trots att ni själva kanske blir dödsjuka eller era barn får men för livet?

Jag vet inte hur andra tänker men solidaritet (eftersom jag anklagas för att inte ha någon) i detta fall är väl att jag först tar hand om mitt hus och min familj innan jag tar han om omvärlden. Gör man inte så?

Med risk för att låta bitter (blir det av alla dumma mail och kommentarer som dyker upp ibland) så tror jag att kommentarslämnaren;

1) Inte har egen familj

och

2) Jobbar åt någon statlig instans.

Känn er fria att diskutera om ni vill! :)


MånDagens tacksamhet

Min underbare klimp som sitter i bara ärmlös body i mitt knä och busar!

Åh, så mamma älskar dig! ♥


En ny vecka

Så har ännu en fullspäckad med fantastisk helg lagt tills minneslådan och vi går en ny vecka till mötes! Idag ska vi njuta av solen och tanka D-vitamin inför hösten. Tänkte även hinna baka en kladdigt god kaka med några av hallonen från igår!I helgen var det båttur i fredags som sagt samt en massa mys för att fira bröllopsdagen tidigare i veckan. På kvällen överraskades vi av härligt besök av fina släktingar! :)
Lördagen bjöd på bröllop mellan pappa och A och det var såklart tjusigt! Hur kan man inte trivas att gå på bröllop?
Igår höll vi på dona och greja en massa här hemma, både ute och inför helgens kommande bröllop. Johan han även med en tur på vattenskidor nere i sjön med trevliga grannar!

Jag ser att alla mina MMS-inlägg inte publicerats, ha, ha, jag överhettar väl blogg.se så som jag håller på! ;) Ni ser väl om de dyker upp eftersom!


Lotus ligger i gräset alldeles utm

-18465abc604c7ab086c023c24e8cf35.png

Lotus ligger i gräset alldeles utmattad efter tok-mycket bus med bollen. Är han inte söt så säg?


De största hallon jag någonsin plo

646e87d51af14b8aeb34a856b16b80c9.png

De största hallon jag någonsin plockat fann jag på den egna tomten! De går med lätthet att trä på fingertopparna!


De allra...

0-609938cba0c664b65ac39c02a4d2d6dc.png

De allra viktigaste mötena har redan bestämts av våra själar innan våra kroppar hittar varandra. Paulo Coelho - ur Elva minuter.


Bumbo-stolen med...

2fb350a9866960d8e4cc88a9b062f50c.png

Bumbo-stolen med tillhörande Play tray har verkligen varit en icke-ekologisk, men fantastiskt bra grej! Lätt att ta med och smidig att använda! Leon har ätit lunch på däck framme i fören och sitter nu och leker med medhavda Duplo-klossar!


Idag var Lotus jätteotålig innan v

0-3e951c6a1ee7441a0d63cfcc5ed75f8a.png

Idag var Lotus jätteotålig innan vi åkte ut. Han gjorde flera tappra, och nästintill livsfarliga, försök att hoppa i båten själv! Väl i flytvästen, och i båten, var det dags för tuppluren!


Leon, i flytväst, sitter i pappas

51fbd65f0b289f08aa12e49332a84396.png

Leon, i flytväst, sitter i pappas knä och kör båten mot Klösan. Mysigt men trångt eftersom pappa såklart också har sin flytväst på!


Nu bär...

152ebde6f41004ae27c7a6cf75118dde.png

Nu bär det iväg på en mysig familjedag i kärlekens tecken!


Dagens middag bestående av pesto-p

0-11d782212e44d58d0932798ba25dc108.png

Dagens middag bestående av pesto-pasta var en höjdare! Kokt eko-dinkelpasta med hemmagjord pesto; egenodlad basilika, egenodlad persilja, rapsolja och lite svartpeppar. Mumma i lill-magen efter en dag fylld med utomhus-bus!


En av de fina presenter som Leon

0-690066c573117341ba020f7b6ecde29b.png

En av de fina presenter som Leon fick igår var en handmålad andrahandspall med födelsedata. Har ni sett vilken härlig, djupt lila färg?


Vackra blommor i en av våra favori

0-45fb01821efc03fb59cb5b7684c6d848.png

Vackra blommor i en av våra favoritfärger! Växer i en av Lyckobackens många rabatter.


Adjöken

Nu tar jag helg f¨rån PCn för imorgon åker vi ut til havs med båten för att fira bröllopsdagen i tisdags. Vill komma iväg tidigt så då faller bloggande bort, men som vanligt kommer det en massa MMS-inlägg!

Ha en toppenskön helg så ses vi på måndag då det ska bloggas om både solcellslampor och lottas ut sex-hjälpmedel. Ja, ekologiska sådana såklart! ;)

Kramalin

♣ 

Egen isglass

På IKEA köpte vi egna glassformar i OK plast. Gillar ju inte plast allas egentligen men denna är i alla fall ofarlig.

Hittills har vi gjort isglass till Leon av ekologiska juicer och saft som jag blandat lite starkare. Sådana här varma dagar är det toppen att kunna ge honom en "bra" glass som både svalkar och lindrar hans lill-mun!Den är dock lite svår att hålla i med små händerna så man får hjälpa till. Ska han hålla själv håller han i hela glassen och då smälter den ju på nolltid!

Igår fick morbror M erfara att även vuxna gillar isglass! ;)


TorsDagens tacksamhet

Tack för livet!


Har nu upptäckt det mest optimala,

0-3eaf1bf5af9c5a8ef204fbb67df9fd41.png

Har nu upptäckt det mest optimala, det bästa av två världar; 30 min på shakti-mattan och sedan 30 min på spikmattan. Shaktin ger då djup, skön avslappning och spikmattan går då lättare in på djupet och behandlar. Ljuvligt och smärtsamt skönt!


I namngivningspresent fick Leon oc

457f2806ad35f2931f57a8ba2790d33c.png

I namngivningspresent fick Leon också en multi-holk; fågelholk på våren för häckande fåglar och fågelbord på vintern för hungriga bevingade vänner! På en skylt ovanför dörren står LEON!


Denna ring fick jag ärva efter min

2591659be3a8711a77b995504f4a51dd.png

Denna ring fick jag ärva efter min älskade morfar då han gick bort. Han har själv svarvat den i stål. Den har ett otroligt stort emotionellt värde och jag känner mig stolt över att på mitt pekfinger bära en ring som finaste morfar burit på sitt lillfinger! Jag har tänkt mycket på morfar på sistone, kanske för att det börjar dra ihop sig till att vara 5 år sen? Till årsdagen har jag köpt en sak som jag och Leon ska lägga på graven - något mer bestående än blommor som vissnar, förmultnar och dör.


Idag fick Leon besök av Lyckobacke

0-504b5d9d8ebed5bfecb47bc69189cce9.png

Idag fick Leon besök av Lyckobackens egna frisör! Nu är han klippt, friserad och redo att ta sig an byns damer! ;)


Vinbär, planering och vovvar

Idag kommer bror upp med sin vovve-kompis till Lotus! Vi ska planera lite inför kommande helgs bröllop och plocka lite vinbär. Vi ska äta hemmagjorda hamburgare och mysa!

En toppen-dag som förenar nytta med nöje med andra ord! :)


OnsDagens tacksamhet

Idag är jag så lycklig över att mitt hår växer som ogräs!

That's it!


Jaha ja!

Igår då mamma och jag satt och tog lite eko-fika på Barista kom hon på att vi hade bröllopsdag igår. Där ser man. Vi ska fira i helgen.

Tur vi är lika så ingen blir ledsen för att den andre glömt bort! :)


Helios homeopati

Jag har vid flera tillfällen blivit tillfrågad om det här med homeopati och vad vi gör. Jag är extremt okunnig ännu inom detta område och håller som bäst på att lära mig.

Vi har köpt ett kit från Helios i England som har en massa olika kit. Vi valde basic, men det finns även ett speciellt anpassad för barn eller till exempel om man ska ut på resa. Hittills har basic.kitet räckt mer än gott och väl åt oss.
Med lådan följer en liten informationsbok där det står om alla olika preparat. Man kan både söka på medlet eller på specifika symptom.

Helios Homoepathy Range of remedy kits

Bild lånad härifrån.

Dosering kan variera beroende på vilket preparat man tar och i vilket skede, men det står också i häftet. Det kan man också läsa mer om här.
Man kan också läsa om vilka preparat som kan tas vid eventuell svininfluensa-smitta, samt kika på lite olika böcker som de säljer.

Man får helt enkelt läsa sig till vad och när man ska behandla.

Lycka till!


Johan sågade sig i fingret för ett

27e09c1576fa8500b590c2131f5c1897.png

Johan sågade sig i fingret för ett par dagar sen. Då är det bra med homeopatmedel hemma! Snabbt i med en dunderkur och sen tvätta noga med ren sprit!


Johan sliter som ett djur för att

6bb36195c1259b94ebdef3beaf171040.png

Johan sliter som ett djur för att få ordning på grillplatsen. Grillen till höger ingick i köpet och vindskyddet som håller på att byggas till höger består av återvunnet virke från lokala sågverket i grannbyn. Bra va? Gissa om vi kommer att åtnjuta många grillkvällar här!


Cashewnöt-kaka

Här kommer det efterfrågade receptet på kakan från kalas-balunsen i lördags!Jag brukar göra dem utan nötter eftersom en del i vårt umgänge är allergiska mot nötter.

Cashewnöt-kaka, 175 gr. 30 st.

350 gr. rumsvarmt eller smält och svalnat smör *
6 dl. socker *
3 dl. kakao *
1 dl. ljus sirap *
6 ägg *
5 dl. siktat dinkel *
ev. 300 gr. saltade och rostade cashewnötter

Glasyr

400 gr. mörk choklad *
5 dl. grädde *
2 tsk. smör *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Smörj och bröa en långpanna. Vispa smör och socker ljust och pösigt. Vispa i kakaon, sirapen och sedan ett ägg i taget under vispning. Vänd ner mjölet och ev. nötterna för hand.
Grädda mitt i ugnen ca. 15 min. i 175 gr. Kakan ska vara lite kladdig innuti. Låt svalna helt.

Hacka chokladen grovt och värm grädden i en tjockbottnad kastrull. Rör i chokladen och låt sakta smälta på låg värme under omrörning. Tillsätt smöret och rör om så glasyern blir blank. Bred den över kakan och ställ att svalna.

Skär i rutor och förvara i frysen.TisDagens tacksamhet

Jag är otroligt tacksam för den mysiga dag som väntar mig och Leon! Lunch med gammelmormor och stan och fika med mormor!

Mys!


Dags för Ekokul!

Härliga Ekokul har nu fått hem närproducerade träleksaker! Från en riktig entusiast vid Vätterns strand kommer deras nya träleksaker. Handgjorda med en massa finurliga må detaljer av svensk
björk, tall och gran som är behandlat med linolja.

Klossvagn

En klassisk klossvagn i handgjord tappning. Vagnen är lastad med 54 träklossar i olika storlekar. Själva vagnen är behandlad med linolja och klossarna är lenslipade men obehandlade. Vagnen är så stabil att det går att sitta på den. För att barnen själva ska kunna ta med sig klossarna till den planerade byggplatsen, sitter det ett tågvirkes-rep i ena änden. Repet har en liten ögla till handtag.

Storlek på vagnen: 36 cm. lång, 23 cm. bred och 15 cm. hög. Vagnen är tung, vilket ger ett högt fraktpris, därför har vi satt ett lägre pris på produkten för att kompensera för detta. 170 :-.

Denna ska beställas till Leons födelsedag i oktober! Vilken fantastisk klossvagn!

Retrokrumelur

Denna kluriga retrokrumelurer är närproducerad i Nyköping av Wekidz. Gjorda av vintage-tyger och återvunnen vadd. Finns i 2 varianter - retromonster och retrobläckis.

Storlek cirka 20 cm. Pris 110 :-.

Så härliga saker! :D


Dagens skörd; 5 dl. blåbär, 1 papr

71997abc96190d028526a43e99f34583.png

Dagens skörd; 5 dl. blåbär, 1 paprika, 1 squash, 14 sockerärtor och 9 jordgubbar! Smaskens värre!


Leons lekplats är under byggnation

421426eb52c3c08c070b652835f826ae.png

Leons lekplats är under byggnation! Gungställningen ingick i köpet och gungbrädan har min farbror på Solgläntan gjort i namngivningspresent. En större skiftnyckel måste införskaffas, därav den omonterade brädan!


Här ser ni armbandet från i lördag

0-6e9c5636914c3f500136a171963db27c.png

Här ser ni armbandet från i lördags! De andra tre är gamla trotjänare som är svåra att skiljas från.


Man blir galet blå om fingrarna av

01ad79ff32d0472cedc75d9ff811742f.png

Man blir galet blå om fingrarna av att plocka de antioxidantrika blåbären! Men vad gör det? Lite citronsaft så är saken biff!


MånDagens tacksamhet

Idag är jag otroligt tacksam över den fantastiska filmen "The fountain" som vi fick i helgen och såg igår. En av de bästa filmer jag sett men lätt den allra vackraste!!! Otroligt djup och gripande - vi låg vakna länge och pratade om den innan vi somnade!

 

Tack M & M!


Ceremonin

Det började med att alla gäster (vi blev mellan 65 och 70 st.) fick gå husesyn då de flesta inte hunnit se huset ännu. Under denna ½ timme vräkte regnet ner som spän i backen. Vi gick runt och försökte hjälpa folk hänga av sig alla blöta kläder (tur man har stort hus!) och hälsade alla välkomna!

Ceremonin började med att alla samlades under strålande sol (ja, man är väl tjenis med vädergudarna? ;) ) framför alla äppelträd och faddrarna hälsade välkommen. A och K började spela och sjunga "Det gåtfulla folket" av Olle Adolphsson och under tiden de gjorde det gick vi ut till dem innifrån huset.
Då musiken slutade läste jag och Johan tänkvärda ord om barn och dess uppfostran av Khalil Gibran, väldigt tänkvärt och begrundande. Efter det pratade faddrarna kring hans namn och varför han givits just dem.
Sedan gick vi tillsammans bort till lekplatsen vi har på tomten och planterade ett plommonträd där till Leons ära. Där ska det växa och ge frukt så länge Lyckobacken bebos av Harjuska familjen
Efter planteringen gav faddrarna oss likadana samiska armband som Maja Littmarck gjort åt oss, Leons är så pyttelitet så ni anar inte!
Som avslutning så spelades "Amazing grace" på en second hand-köpt tramporgel som stod under björkarna medan vi gick runt med Leon bland alla gästerna som då stod i ring runt om oss. Ända sedan Leon var liten har jag sjungit den då han varit ledsen och han blir alltid alldeles lugn av den. Kändes som ett passande avslut på ett fint välkomnande!

En alldeles perfekt ceremoni för hur vi tycker och tänker och det var väldigt stämningsfullt!


Måndag hela veckan?

Nu är helgen slut och det är dags att lägga ytterligare en till samlingen. Vi hade en alldeles underbar helg, trots regn hela lördagen innan ceremonin, och jag är så otroligt tacksam över alla som ville komma och dela dagen med oss!

Ett jättestort tack till Leons faddrar M och A som gjorde ett toppen-fint jobb, och för att ni dröjde kvar och hjälpte oss tömma faten och bjöd på er själva!
Stort tack också till A och K som spelade och sjöng så stämningsfullt!

Lycka är fina vänner, familj och släkt att omge sig med!

Efter lite komma-ikapp-bloggande är det dags att vara ute i naturen idag då jag och pojkarna ska plocka blåbär - dock har vi sån tur att de finns på den egna inhägnade tomten!

♣ 

Dagens skörd blev en rågad näve jo

0-5cf1c48262cad94ed8139883106b5633.png

Dagens skörd blev en rågad näve jordgubbar och första, välsmakande squashen!


Leon fick en ny kompis på namngivn

0c9dabb55b54dd8c58422b9e8949b021.png

Leon fick en ny kompis på namngivningen, Skej-Q, som är handgjord av gamla spillbitar och stoppad med en gammal brudklänning! Så underbar!


Barnsligt goda och barnsligt dekor

0-10a150a3fb8fe41d75cb8c94cf52bdb4.png

Barnsligt goda och barnsligt dekorerade chokladkakor med krämig tryffel på toppen stod för slisket igår. :P


Eko-familjen är redigt trötta efte

0-17009c5317fae1d3dfa05df7f1affaad.png

Eko-familjen är redigt trötta efter en alldeles underbar gårdag! Det vräkte ner regn men alldeles då ceremonin skulle börja slutade det! Sammanlagt var det folk här från 10 - 22 och det var så härligt med ett hus fyllt med nära och kära! MMSar lite bilder på några av alla fantastiska presenter Leon fick lite senare, nu väntar en eko-lunch innan vi ska ut och greja lite! Tjing så länge!


I kökslampan, som vi fått ärva, hä

06a8330cae123e2e4321b51a47b27b9a.png

I kökslampan, som vi fått ärva, hänger eko-ballonger och eko-serpentiner från världens bästa Ekokul (se länklista). Miljövänligt så det smäller om det!


Vädermässigt känns väl inte denna

6f111078cae8b2a878bb9d6d3c9bc1de.png

Vädermässigt känns väl inte denna dag som den mest klockrena! ;) Jag får rysningar om jag tänker på ljudnivån som blir då 70 st. ska vara inomhus...kom sol!


RSS 2.0