LörDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över den trevliga middagen vi hade med svärföräldrarna igår. Det var precis vad jag behövde!

Tack snälla!


Kvällen

Ikväll ska finalen av "Körslaget" bevittnas eftersom en av mina närmsta vänner och min f.d. granne då jag växte upp är med i Hanna Hedlund's Bollnäs-kör.

Funderar på om vi ska heja oss hesa och äta osunda (finns det sådant?) mängder eko-popcorn!

Vad ska  ni göra?


Chai latte

Hade fått en del mail från läsare som ville veta hur jag gör min chai latte. Here's the deal;

Använd ett gott och kryddigt té, ekologiskt blir såklart godast! Fyll det i en tékula och häll på ca. 1 ½ dl. vatten om man har en så pass gigantisk kopp som jag har, annars kanske ½ dl. Låt dra typ 15 minuter, det ska vara riktigt starkt. Här kan man om man vill, jag gör det - inte Johan, tillsätta 1 råsockerbit (DanSukker har ekologiska och Fair Trade-märkta) och röra om.

Koka upp ca. 1 ½ dl. Alpro Soya mjölk för stora koppar, annars ca. 0,75 dl. och dra av från värmen. Häll upp i något högt som mjölken kan "växa sig stor i". Ge den en omgång med mjölkskummaren och häll sedan skummet över téet. Pudra någon god krydda över.

Då det gäller mjölkskummare så har vi valt bort de billiga som exempelvis IKEA säljer (för att slippa köpa nya hela tiden) till förmån för en rejälare eftersom vi använder vår flera gånger per dag. OBH Nordica har en toppenbra för 129 :-. Köp billigt köp dyrt, den vi har gick sönder i veckan men då hade vi haft den i över 4 år.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla
: Trött och ur gängorna.
Gjort: Johan tog Leon's morgonbestyr så jag låg kvar i sängen en stund och drog mig innan det var dags för amning. Har gjort en gigantisk kopp chai latte var åt oss!
Gör: Bloggar och dricker té.
Planer: Ta en tur till Bjästa och uppvakta pappa som fyller år imorgon!
Bästa: Att min nya scarf snart är klar!
I behov av förändring: Att mormor ligger på sjukhus.
Leon : Han ligger hos pappa och brorsan och myser. Är lite små-kraxig och har lite, lite feber men det är full fart precis som vanligt!
Väder: Ännu en grå dag...


Godaste ananasen är självfallet ek

MMS

Godaste ananasen är självfallet ekologisk och kommer från Kung Markatta. Charmigt ojämna ringar av solgul glädje! Häll av den naturliga juicen och låt stå kallt i ett glas till nästa morgon. Snacka om c-vitaminboost till frukosten, vilken start på dagen!


Mörk eko-choklad med eko-chai latt

MMS

Mörk eko-choklad med eko-chai latte förgyller eftermiddagen! Ni vet väl att av de alternativa mjölksorterna (soja, ris- och havremjölk) så är det Alpro's soyamjölk som ger krämigaste och fylligaste skummet! Passar både kaff, té och den hemmagjorda varma chokladen!


Hörni;

Ni glömmer väl inte bort att tävla om fina tröjan från Loa och Ecoloco? Klicka här för att komma till tävlingen!

 Bild lånad härifrån.

Om det inte var jag som hade tävlingen skulle jag lätt vara med, jag avgudar det sortiment Loa tar in!

Lycka till!


FreDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att inget blev som jag tänkt. Det måste finnas en mening med det också, eller hur? Bästa C skulle egentligen ha kommit hit och på eftermiddagen skulle jag ha fått massage, men då både C och lilla B som masserar var lite små-förkylda ville jag inte riskera något med Leon så jag passade på båda eventen.
Det är alltid spännande då saker vänds upp och ned, för då vet man liksom aldrig vad som väntar! :)

I eftermiddag ska jag äta choklad och ha pyssel-tajm!

Vad ska ni göra?


Nej...

Fick nyss mail från Sjölunda gård om att det är gelatin från ekologiska grisar i geléhallonen. Då vill jag inte äta dem.

Hjärtan_ask Bild lånad härifrån.

Trist, hade gärna bjudit Johan på ett hjärta eller två på Alla Hjärtans dag!


Nya uppdateringar

Nu är onsdagstävlingarna för februarimånad utlagda i Ekoblogg-kalendarium under profilbilden. Klicka på den popup-versionen, välj februari för att kunna spana in onsdagarna. RIKTIGT bra vinster vill jag lova, både till de med barn hemma och utan!

♣ 

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Lugn, harmonisk och myssugen!
Gjort: Haft det sedvanliga morgon-buset med Leon på skötbordet, gjort mig i ordning och ammat honom. Har även donat lite här hemma med lite tvätt och så.
Gör: Bloggar och äter frukost.
Planer: Ta en skön promenad innan lunch, inne-mys på eftermiddagen. I eftermiddag blir det pysselstuga!
Bästa: Att får vara med Johan två hela dagar!
I behov av förändring: Ingenting faktiskt!
Leon : Han gymmar för fullt, nyäten och nybytt på är han rätt nöjd med livet!
Väder: Ännu en grå dag...


Godaste kryddan att pudra över eko

MMS

Mumsigaste kryddan att pudra över eko-chai latten är såklart ekologisk! Blanda 5 tsk. råsocker, 2 tsk. kanel, 1 tsk. kardemumma och 1/2 tsk. vaniljextrakt. Lika god på gröten, jag lovar,men nu ska den förhöja kvälls-latten!


Detta vackra tårt- ock kakfat med

MMS

Detta vackra tårt- ock kakfat med kupa fick jag av snälla svärmor i julklapp! Det står på köksskänken och i det finns god, mörk eko-choklad. Den måste ju finnas nära till hands! ;)


Här är den fina presenten vi fick

MMS

Här är den fina presenten vi fick av vår fantastiske vän A idag! Någon som kan gissa vad det är?


Grön Gåva

Idag lades den nya webbshoppen för Grön Gåva upp på webben. Spana in den, den är verkligen hur fin och fräsch som helst! För visst det ni väl att man kan handla online från rara Elisabeth?

"Ren hudvård & hälsa

Hos Grön Gåva hittar du rättvisemärkta, ekologiska, allergi, kravmärkta hudvård- och hälsoprodukter.

Vi startade för 8 år sedan med tanken "hälsa genom äkta varor", fria från tillsatser och konserveringsmedel. Riktigt bra produkter helt enkelt. Gör hälsa till en naturlig livsstil!

Titta runt, fråga oss gärna och känn dig varmt välkommen."


Kul är det också eftersom det är fina vännen A som gjort den och att vi dessutom fick en fantastisk present av honom idag! Kommer att blogga mer om den presenten framöver!
TorsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att några fina vänner till oss ska få en bebis så småningom. Hi, hi, kul med ännu en liten kompis till Leon!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Glad och pigg!
Gjort: Haft det sedvanliga morgon-buset med Leon på skötbordet, gjort mig i ordning och ammat honom.
Gör: Bloggar och äter frukost.
Planer: Ta en skön promenad innan lunch, inne-mys på eftermiddagen. Handla då Johan kommer hem och kan vara hemma med Leon.
Bästa: Att det snart är helg.
I behov av förändring: Ingenting faktiskt!
Leon : Han gymmade för fullt för en stund sedan men nu sover han på baby-gymmet's matta. Sötnos! :X
Väder: Ännu en grå dag...


Heart eco!


Förutsatt att dessa är fria från gelatin så hoppas jag att jag kan få tag på dem så att de kan förgylla min Alla Hjärtans Dag ihop med Johan! ♥

Hjärtan_ask

Bild lånad härifrån.

Godingarna kommer från Sjölunda gård!


OBS!!!!

Av någon anledning fungerar inte länkarna till plaggen hos Ecoloco då ni länkar till dem; kan ni skriva vad plagget heter i stället? Loa är såklart nyfiken på att veta vilka plagg som ni gillar! :)

Ni som redan tävlat får gärna lägga till detta om ni vill, har tid och lust!

Kramalin


Nytt i garderoben!

Igår kom denna fina overall i eko-ull till Leon från Näva ekotextil i Järna. Hur underbar som helst så om en stund då han börjar bli trött ska vi ut på promenad och inviga den! :)

Förstora bild... Bild lånad härifrån.

Vi tog den i brunt och färgen är mörk och härligt chokladig. Han har matchande vantar, tossor, väpnarluva, tjocktröja och leggings i grönt. Snyggingen våran!


 

Ute faller snön sakta och världens

MMS

Ute faller snön sakta och världens vackraste whippet-pojke laddar för promenad! ;)


Jag med!

I år ska jag härma Johanna och bjuda på Earth hour-middag med en massa levande ljus!

Vilken kanon-idé!


Ekoblogg 1 år = tävlingsdags!

Idag fyller som redan nämnt bloggen ett år och det måste vi såklart fira med ännu en tävling! Denna gång sker samarbetet med Ecoloco och priset är denna unisex-tröja från Mini-O! (Läs mer om Mini-O här!) Hur snygg som helst! Skulle passa den coola tjejen eller tuffa killen hur bra som helst!

 Bild lånad härifrån.

Vad gör man då för att ha en chans att vinna? Jo, gå in på Ecoloco's fina hemsida och välj ut dina tre favoriter bland alla glada eko-plagg! Skriv sedan namnet på dessa tre (OBS! Länka ej!) i kommentarsfältet nedan så är du med i utlottningen.

Tävlingen pågår till söndag 1 februari vid 10-tiden.

Lycka till!/Malin och Loa

Tävlingen är  nu avslutad, tack för er medverkan!

Bloggåret som gått!

Idag har jag haft bloggen i 1 år. Grattis till den! :)

Vilket underbart och fantastiskt år det har varit! Att gå från 0 till 100 känns det verkligen som om jag gjort! Jag startade upp i så liten skala och hade ingen aning eller några som helst förväntningar på hur det skulle kunna utvecklas.

Idag är jag stolt över att jag driver en liten men naggande god blogg med ca. 200 unika besökare/dag som vill ta del av vår ekologiska vardag. För mig känns det stort eftersom den blogg jag har är så pass nischad som den är, alla är inte intressrade av ekologi och gemene man kanske tycker det jag skriver om är tråkigt.
Västerbottens Folkblad och Allehanda Media har båda gjort intervjuer med mig/oss och alltfler företag tar kontakt och vill sponsra med tävlingar, något som uppskattas enormt. Dock ställer jag stora krav på de produkter jag ställer mig bakom, det känns viktigare att det är en etiskt försvarbar produkt också och inte bara en bra tävlingsvinst eller en kul grej att recensera.

Som det känns nu kommer jag aldrig att kunna sluta blogga. Det är på tok för roligt och givande för att jag ska vilja det, och dessutom känns det som om det lilla jag gör kommer att betyda något i långa loppet. Det är i alla fall min förhoppning!

Tack alla ni som följt mig det gågna bloggåret, hoppas vi kan göra ett ännu bättre bloggår tillsammans kommande år! Nu kör vi!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Glad!
Gjort: Nyss vaknat, kokat frukost-ägg.
Gör: Bloggar och pratar med mamma i telefon.
Planer: Baby-massage på förmiddagen och en promenad på eftermiddagen. Förmodligen hakar Leon's farmor på då! :)
Bästa: Nya ulloverallen till Leon i ekologisk ull från Näva exotextil i Järna som ska invigas idag.
I behov av förändring: Ingenting faktiskt!
Leon : Han verkar ha kommit ur sin trött-period nu och har hittat den rytm som mamma trivdes så bra med igen! ;) Sover ännu, men brukar vakna vid 9-tiden och vilja säga hej till världen!
Väder: Ännu en grå dag...


B(l)ingo!

Idag släpper Blingo sin nya, fina eko-kollektion för våren! 15.00 smäller det och jag ska kika efter shorts till prins Leon tänkte jag!


Bild lånad härifrån.


OnsDagens tacksamhet

Idag är jag otroligt tacksam över The Secret Gratitude Book eftersom jag verkligen älskar att få skriva ner en massa saker varje dag som jag är tacksam över! Där skriver jag ju ner mycket mer personliga saker än här + att jag ändå bloggar Dagens tacksamhet varje dag. Det blir med andra ord mycket tacksamhet i mitt liv!

 Bild lånad härifrån.

♣ 

Lotan vilar i soffan medan matte o

MMS

Lotan vilar i soffan medan matte och lillebror är borta och fikar kladdkaka!


Mamma- och son har mys i soffan! B

MMS

Mamma- och son har mys i soffan! Bonus-morfar kom nyss så nu väntar en skön eftermiddagspromenad med en sovande Leon i vagnen! Ha en skön fredag! Kramalin


Mitt eftermiddags-mys; eko-choklad

MMS

Mitt eftermiddags-mys; eko-choklad från Malmö chokladfabrik som jag fick av en fin vän igår, en kopp eko-té från Yogi Tea, smaken Ginger Hibiscus och 'The Secret'. Leon sover i sovrummet så nu får jag lite egentid med Lotus. Ha en fortsatt skön torsdag! Kramalin


Earth hour

28 mars är det återigen dags för Earth hour. Jag skrev i fjol om att Johan och jag släckte ner ljuset och slog av strömmen en timme och det är fortfarande något jag minns; det var supermysigt! Kl. 20:30-21:30 är det tänkt man ska spara på energin och jag hoppas verkligen fler ansluter sig i år. Första året Sydney gjorde detta resulterade det i 10 % mindre energiförbrukning. Tänk er!

Här kan man skriva på en lista med sitt namn så att de kan räkna hur många som ansluter sig, målet är att en miljard människor i 1000 städer runt om i världen ska haka på.

Visst är du med?


TisDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att jag ska få fara på Myrorna om ca. 1 ½ vecka. Älskar den butiken, tycker de har så mycket bättre grejor än våra second hand-butiker! Jag brukar alltid göra toppen-härliga fynd där!


Bloggpanelen-news

Nästa plagg vi i bloggpanelen kommer att få testa och recensera hos Ecoloco kommer från det nya svenska märket Blå tomat. Det är en stor ära att få vara först med att testa något som är alldeles nytt på marknaden och jag är jättenyfiken på vad det blir! Senare i vår kommer kollektionen att släppas i Ecoloco's fina webbutik!

blatomat-varbild.jpg

Dessutom har vi i panelen äntligen fått en pappa; Pappan Pappa! Välkommen!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Glad och sprallig!
Gjort: I princip endast hunnit vakna.
Gör: Bloggar och fixar lite med räkningarna.
Planer: Mysa med Leon så fort han vaknar, åka till bästa C efter lunch och umgås med mamma ikväll då Johan ska få hjälp av hennes sambo med lite saker.
Bästa: Leon, lätt!
I behov av förändring: Ett hus till oss kanske? ;)
Leon : Sover ännu. Sover mycket nu och jag tror han i samma veva håller på att ändra om sina sovtider lite, inte mycket stämmer med tidigare just nu. Men så ska det ju vara med de små så allt är normalt med andra ord! :D
Väder: Än en gång mulet, grått och trist!


Eko-rea

Ni har väl inte missat att Ecoloco nu kör med upp till 70 % på sin rea? Klicka här för att se alla glada eko-kläder!

reakort.jpg


Arame-lasagne

Jag och Johan har tänkt att vi ska integrera alger mer i vår kost, men då vi inte är så förtjusta i dem gäller det att maskera in dem i maten så att de inte känns! Köpte arame-alger sist jag handlade på Grön Gåva och igår vart det så dags att integrera dem i mat.

Jag kokade 1 pkt. fullkornsdinkelpasta * och kryddade med lite vitpeppar * och örtsalt *.

Jag gjorde en ostsås med havremjölk *, salt *, vitpeppar *, ost och Maizena.

Jag brynde1 gul lök ', 1 röd lök * och en vitlöksklyfta * tillsammans med sojabitar * som jag kryddade med grillkrydda * och blandade sedan i bönor *, gröna urkärnade oliver * och en stor nypa aramealger * som jag smulade i. Sedan kryddade jag med salt * och svartpeppar *. Sist mosade jag ner hela, skalade tomater *.

Jag varvade sedan pastan, ostsåsen och tomatröran i en gratängform och stödde riven ost och oregano * överst. In i ugnen ca. 20 min. eftersom allt redan var varmt och sedan serverades det med en sallad. Hur gott och nyttigt som helst och ingen algsmak alls.


MånDagens tacksamhet

Vi har hittat så fantastiska saker till Leon's säng och det är jag tacksam över. Det ser och känns så skönt ut att man själv vill krypa ner. Handgjord ekologisk madrass gjord av naturgummi och kokosfibrer, överdragen med eko-ull och eko-bomull. Täcke och kudde som är ekologiska med påslakan av mjukaste eko-flanell. Eko-pyjamas.

Det tror jag det att han sover som en prins nätterna igenom! :)


Ingefärspäron

I fredags komponerade jag ihop vad som skulle komma att bli en supergod efterrätt egentligen bara för att jag hade 7 st. ekologiska päron som jag ville göra något med innan de blev för mjuka. Till middagen hade vi köpt en bit ingefära och på så vis uppkom denna dessert;

Ingefärspäron 

Koka upp 6-8 st. klyftade päron * i ca. 25 gr. smör *, fröna från 1 vaniljstång *, 3 cm. skalad och finhackad ingefära och 2 rågade msk. honung *. Låt päronen bli mjuka och verkligen suga åt sig av lagen.

Låt kallna.

Blanda 4 dl. Turkisk youghurt * med 1 ½ msk. honung och 1 msk. vaniljsocker * och blanda noga. Ställ kallt.

Smält 25 gr. smör * med 1 dl. råsocker * i en kastrull och släng ner 250 gr. hackade pistaschnötter. RÖR HELA TIDEN tills nöttern karamelliserats, ca. 3 min., och ta snabbt bort pannan från värmen och platta ut nötterna på bakplåtspapper. Låt svalna och hacka sedan.

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

 Bild lånad härifrån.

Servera päronen (låt gärna den goda lagen följa med) tillsammans med vaniljyoughurten och strö över nöthack. Hur gott som helst! :P


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Lugn, harmonisk och lycklig.
Gjort: Myst med Leon och ammat honom, plockat fram fika tills i eftermiddag och gjort mig i ordning!
Gör: Bloggar och pratar med Leon.
Planer: S kommer på besök alldeles strax! Ikväll ska vi sy dinkel-kuddar. 
Bästa: Att en rolig vecka väntar även denna vecka!
I behov av förändring: Ingenting faktiskt!
Leon : Sitter i mitt knä och kikar och skrattar! 
Väder: Mulet, grått, kallt, dimmigt, blåsigt.


Denty!

Nu är det officiellt; Leon måste vara på väg att få tänder. 15 veckor på onsdag, är det rimligt?

Han suger konstant  med snörvlande läten på sina händer, fingrar, ja allt som han kommer åt. Han är lite lätt missnöjd oftare nu än förr och dreglar ut mer saliv än en blåvalstunga. Ibland då han ammar gnider han runt vårtan mellan käkarna som om det kliade i hans mun. Säkert skönt för honom men helvetiskt ont för mig, trust me!

Säger inte att det kommer att sticka fram små risgryn imorgon, men det kommer i sinom tid. Var så säkra!


SönDagens tacksamhet

Jag är så tacksam över min underbara familj! Igår skrattade och busade vi hela dagen och det är precis så man vill ha det!

Tack för att ni finns!


Vinnare av tvålen...

...blev Ida! Stort grattis! Ida's tips var att;

¤ blanda honung, lite olja och torkad timjan. Peela händerna med detta. Gör dem babymjuka

¤ smörja läpparna med flytande acasia-honung, låta sitta en stund och slicka sedan bort det.

¤ peela ansiktet med en handuk som inte tvättata med mjukmedel. Världens bästa peeling för ansiktet!

¤ ett leende är mitt allra bästa skönhetstips.

Maila adressen dit du vill ha tvålen skickad senast onsdag, annars koras en ny vinnare.

På onsdag firar bloggen 1 år och då kommer en ny tävling som sponsras av Ecoloco! Håll utkik då!


Ekoblogg-kalendarium

Nu har alltså snälla Erika fixat till det åt mig! Klicka på texten Ekoblogg-kalendarium så kommer ett pop-upfönster med en kalender som kommer att fyllas med saker som gäller bloggen; tävlingar, ledighet, samarbeten mm.

Tack snälla du!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Lite små-grubblande men lycklig.
Gjort: Myst med Leon och ammat honom, sorterat mängder med tvätt och kokat två ägg som strax ska bli min frukost!
Gör: Bloggar och pratar med Johan.
Planer: Ska först kora vinnaren av tvålen från Urtekram. Blir nog mest inomhusaktiviteter idag för det är lite ruggigt ute! Vår vän M kommer på fika vid lunch-tid och sedan ska bl.a. Leon få sig ett mysigt bad. 
Bästa: Att det blir en god lasagne till middag idag!
I behov av förändring: Ingenting faktiskt!
Leon : Ligger och sover i sängen, söt-vännen våran! 
Väder: Mulet, grått, kallt, dimmigt, blåsigt och trist. Mysigt söndagsväder med andra ord! :)


LörDagens tacksamhet

Idag är jag så tacksam över det extrema utbyte vi hade av gårdagskvällen. Att den pågick tills klockan var 01.30 hos denna sömniga familj är ett under, men då är i alla fall jag rätt trött idag också. Jag kom i alla fall till insikt med att 2008 verkligen var ett toppen-år då jag fick må kanon-bra, det visade sig nämligen igår.

2009 kommer att bli ännu bättre och för att fira det bär det nu av till mamma och J för att fika lite.

Tjing!


Crazy look!

Jag vet, det ser galet ut med Google-kalendern så där men jag har mailat mitt blogg-support och allt då det kommer till datavärlden; Erika, och hoppas att hon får bukt med det! (Och nej, det fungerar inte att minska pixlarna, för då syns inte det som skrivs in i kalendern.)

Tänkte det kunde vara kul att i förhand påa tävlingar och lite annat! :) Så håll ut, det kommer att bli snyggare!


Dagens eko


Dagens eko;

Känsla:
 Helg-lugn.
Gjort: Myst med Leon och ammat honom, bloggat lite och ätit frukost. Gjorde egen varm choklad och det var sååå gott!
Gör: Bloggar.
Planer: Eventuellt blir det ett semmel-bak idag, får se. I övrigt så mycket mys det går att utvinna ur en lördag!
Bästa: Att det är helg och vi får vara lediga tillsammans! :)
I behov av förändring: Ingenting idag!
Leon : Ligger och sover i soffan bredivd mig...förstår ni hur ljuvligt hann luktar? *kärlek* 
Väder: Mulet, grått och trist.


Pasta à la Bellio!

Johanna som har Bellio och ligger bakom de fina eko-mockasinerna bloggpanelen testade via Ecoloco mailade ett recept jag bara måste testa! Läs nedan och känn hur det vattnas i munnen;

Fräs blandad svamp (Johanna använde champinjoner och trattkantareller från frysen). Lägg ner en liten hackad lök och 2 hackade vitlöksklyftor. Salta och peppra lite. Häll eventuellt i en skvätt cognac och grädde, samt lite vatten eller mjölk. Koka ihop och lägg på lite persilja.

Medan, innan eller efter - rosta valnötter i en torr pana och krossa i en mortel. Lägg på krosset när man serverar eller ha det som tillbehör. Servera med pasta och parmesan. 

Johanna tipsar om att hon alltid tar ur pastan ur vattnet när den fortfarande är väldigt al dente och låter den koka klart i såsen så att den tar smak av den. Det har jag aldrig testat men kommer att göra det, för jag tycker det låter hur härligt som helst!

Tack snälla du för ett härligt veg-recept! :)Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Fundersam och undrande.
Gjort: Myst med Leon och ammat honom, bloggat lite.
Gör: Bloggar och drickr té.
Planer: Promenad med bonus-morfar efter lunch, middagsgäst ikväll. :) 
Bästa: Att vi känner oss trygga i de val vi gör gällande oss, vårt leverne och vår son!
I behov av förändring: Min nacke och jag blir osams titt som tätt! :(
Leon : Ligger och sover i sängen nu, är inne i ett trött-skov just  nu. Vi vet ju att det blir så med prematura barn och det stämmer så väl in på Leon. 
Väder: Mulet, grått och trist.


Kom ihåg!

Ni glömmer väl inte bort att tävla om tvålen från Urtekram?

:)


FreDagens tacksamhet

Idag är vi otroligt tacksamma över vår BVC-sköterska! Det är nämligen hon som lär ut den massage vi går på varje onsdag och som Leon tycker så mycket om!

Guld värt!


TorsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att jag blivit mycket duktigare på att säga nej till saker och ting som jag inte tycker känns bra! Tidigare hade jag svårare för detta, men i och med Leon's ankomst till oss och det faktum att man nu har  någon annan än sig själv att tänka på har gett mig styrka att göra detta!


En sorts dementi

Till tidningsartikeln kan man lämna kommentarer och som väntat fanns där redan både ris;

"Så otroligt klockrent med en rubrik som säger "har tagit ställning mot konsumtionshets" och i bakgrunden ser man en 42" LCD-TV, och i nästa bild ståtar en barnvagn med aluminiumfälgar :-D
Läpparnas bekännelser....."

"Så har väl kretsloppet i all världens tider sett ut, djur äter växter, människor äter djuren, tycker i alla fall det är helkorkat. Såvida inte våra ekologiska vänner ovan står och betar direkt ute som kossorna annars gör... =) Deras vegetariska mat kräver nog en del tillsatser och miljöfarliga grejer också för att bli till..."och ros;

"Fjantig kommentar. 42tum... hur kan du se det? Dessutom kan dom fått överta den från någon och i st f att kasta den så "miljöbehåller" dom den. Plastfälgar eller metall... Du är skarpsynt du!
Jag tycker att dom har tagit ställning för något dom tror kan vara bra och det ser jag inget fel i.
Hur ni tänker i Bredbyn får stå för dig eller tror du att du har du hela byn med dig?
Fortsätt så Harju´s."

"Många kloka ideer och mycket bra att man presenterar det på ett så enkelt sätt. Den enklaste förändringen som vi kan göra för att komma tillrätta med många miljöproblem är vår egen livsstil. Malin o Johan har på ett bra sätt visat att det är många saker vi själva kan göra. När man börjar titta på hur man själv negativt påverkar miljön och vår framtid, så är det ganska lätt att hitta alternativ som känns bra och som också gör att man känner hopp för mänskligheten."

Som jag skrivit tidigare var vi tvungna att köpa en ny vagn eftersom denna Brio-modell är den enda som skulle kunna få plats i bilen, ihopfälld, tillsammans med Lotus' hundbur eftersom vi vill att han också ska åka lika säkert som övriga familjemedlemmar. Det fanns ingen begagnad Sing-vagn då så vi var så illa tvungna. Platt-TV'n är dock får alldeles egna, inköpt då förra TV'n började krångla. Den är dock köpt för över 1 ½ år sedan, innan jag startade bloggen och alla försök till en ekologisk vardag.  Men jag tror ändå att vi hade köpt den idag ändå eftersom vi njuter av att kunna se en film på helgen och trivs med att vara hemma. Att vi inte går på bio varje helg är kanske en av förklaringarna till att vi har "råd med ekologisk mat"?

Och ja, jag tror det är aluminium i fälgarna (det är inte plast i alla fall, tack och lov eftersom plast är en lika stor miljöbov!) och det känns ju bra eftersom det förmodligen för de mer hållbara. På så vis kan vagnen sparas till kommande syskon till Leon och sedan säljas vidare den dag den inte behövs eller plockas isär och sorteras på tippen den dag den slutar fungera. 

"Men som Malin säger, de är inga fanatiker. I det Harjuska hemmet finns både mobiltelefoner, dator och platteve."


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Helt OK!
Gjort: Ammat Leon och pratat med bästa C.
Gör: Bloggar lite.
Planer: Ingenting, planera lite mat för kommande vecka och sedan bara mysa med gos-pojkarna mina. ♥ 
Bästa: Dena fina responsen på artikeln i tidningen! Tack!
I behov av förändring: Vädret kanske?
Leon : Ligger i babygymet och funderar. 
Väder: Mulet och slaskigt.


Tidningsartikeln

Klicka här för att läsa reportaget som var om oss i tidningen igår. Det gick inte att klista in den här, så om någon vill läsa den får ni kika på nättidningen. :)

Indisk paneer

På fredag kommer en vän hit på middag och jag tänkte köra indiskt all over! Denna fantastiskt goda rätt är delvis tagen ur Lotta Brinck's "Det vegetariska köket" och delvis tillkomponerad. Fasligt god är den dock, och supernyttig!

Paneer, 4 port

500 gr. färsk spenat *
½ kruka koriander
1 gul lök *
2 vitlöksklyftor *
3 cm. färsk ingefära *
1 röd chilifrukt (styrka 3 av 10)
2 msk. olja *
1 tsk. fänkålsfrön
2 tsk. kummin
1 brk. avrunnen kokosmjölk *
1 tsk. salt *
1 förp. marinerad tofu *

Vi sköljde och grovhackade spenat och koriander och kokade upp det med lite vatten i gjutjärnsstekpannan. Då det blivit lite mjukt och simmigt hällde vi bort det överflödiga vattnet och tillsatte olja, finhackad lök och vitlök, finhackad chili och finhackad ingefära. Detta fick fräsa tills löken blivit glansig och genomskinlig. Vi rörde sedan ner kokosmjölken och smakade av med salt. Sist rördes tofun ner och allt blandades samman. Detta åt vi med ekologiskt jasminris och naan-bröd och kommer att bjuda det så på fredag också!


När KRAV-märkt får råd(a)!

Här kommer ytterligare en påminnelse om den KRAV-märkta maten och argumentet att det blir så mycker dyrare med sådan mat.

Klicka på de kursiverade orden för att komma till länkarna.

Den vanligaste "ursäkten" till att inte äta KRAV- eller ekomärkta produkter brukar vara att den är för dyr. Och ja, det är den; det ska vi inte sticka under stolen med. MEN, jag tänkte försöka samla några tips, samt berätta hur vi gör, nedan för att det kanske kan vara en hjälp på vägen?

Varken jag eller Johan köper godis, chips eller t.ex. folköl då vi är och handlar. Detta drar iväg rätt rejält varje helg, men på något vis är det legitimt att detta kostar. Snacks och andra onyttigheter verkar gemene man kunna köpa oavsett pris, rätta mig om jag har fel. Eftersom vi inte köper en påse chips eller ostkrokar, 3-pack micro-popcorn, 2 st. 1 ½ liters läsk, 5 hekto lösgodis och ett 6-pack folköl per helg (ja, i alla fall i Övik ser det ut så i mååånga av vagnarna då man är i matvarubutiker innan helgen) så sparar vi in ca. 500 :-/månad. pengar som gör att det går rätt jämnt upp för oss att handla ekologiska produkter.

Vad gör vi då då vi blir sugna på gottigheter på helgkvällarna? Jo, vi kanske tar en bit var av våran goda, mörka eko-choklad. Mörk choklad gör att man kanske tar 3 bitar istället för 3 hekto smågodis, och där har man sparat in en rejäl slant. En kaka mörk choklad ligger här på ca. 25 :- och då räcker ju den till både mig och Johan för både fredag- och lördagkväll. Och nej, vi snålar inte; men mörk choklad stillar sötsuget så mycket snabbare än vanligt godis fullproppat med tillsatser.
Ibland gör vi egna tryfflar, t.ex. till jul, nyår eller Valborg för att lyxa till det både med kalorier och mängd choklad.

  Gyllengula saffranspraliner rullade i ekologiskt florsocker!

Gällande annat snacks så köper vi ekologiska popcornkärnor där 500 gr. kostar ca. 20 :- En sådan påse räcker ca. en månad för oss så det är väldigt ekonomiskt. Vi väljer själva vilken typ av fett vi vill poppa i och kan välja ekologiskt fett istället för att få i oss av det farliga, härdade fettet. Vi kan även reglera saltmängden och använder ett gott salt från Himalaya med alla mineraler bevarade istället för den ofantliga mängd dolt salt som finns i micropopcorn.
De ekologiska chips som nu säljs kostar ca. 25 :- men smakar så mycket mer så en påse stillar suget för ett bra tag!

  Bild lånad från Newsdesk.

Vi har köpt en tillbringare med kolfilter som renar vattnet och till det häller vi i några stänk ekologisk lime eller citron för att smaksätta det istället för att köpa buteljerat vatten som är en stor miljöbov, speciellt i ett land som Sverige där vi redan har så bra dricksvatten. Här har vi också tjänat otaliga tior per månad. Man kan även använda sig av s.k. sumi-sticks.

SUMI-stick 85 kronor Bild lånad från Wilma & Friends.

Vi bakar allt vårt bröd själva och har räknat ut att i rena pengar tjänar vi in ca. 250 :-/månad på att göra det, för att inte tala om smakupplevelsen. Förutom att få ett helt ekologiskt bröd så är det fritt från tillsatser och smakar bättre än något annat! Några recept på bröd vi brukar göra finns under kategorin "Mat, onödiga tillsatser och vegetariska recept".

  Frukostbullar med dinkelmjöl!

Eftersom jag är så kort och Johan istället har så långa ben går vi sällan på bio. Jag har problem att se och hans ben brukar somna rätt snabbt in i filmen för att han tvingas ha dem i en obekväm ställning. Vi hyr ofta film, eller köper de filmer vi vet vi kommer att vilja behålla då de reas ut, och drar ihop filmkvällar med goda vänner. Kör någon form av knytkalas med hemmagjord dip, grönsaker och popcorn så jämnar det ut sig i kassan.

Vi går sällan ut och äter på restaurang av den enkla anledningen att vi inte kan äta bättre eller godare mt än den vi gör i vårt eget hem. Här är något vi verkligen sparar in pengar på. Det är dyrt att äta ute, speciellt med allt som tillkommer i form av dryck, eventuellt kaffe mm.

  

Eftersom Johan är nykterist och jag dricker sparsamt, samt att alla våra vänner stadgat sig, är vi inga direkta "bar-lejon" längre. Vi har mer behållning av att umgås med våra vänner och få sitta och prata och ha det trevligt ön att gå ut och spridas för vinden i en miljö som inte främjar för trivsamma diskussioner. Vi drar istället ihop middagsbjudningar med ekologiska viner och god mat hemma med goda vänner. Ät och drick gott, ta en skön promenad tillsammans, spela sällskapsspel eller sjung "Singstar" framemot småtimmarna. Detta bidrar också till många hundralappar för 2 personer på en månad. Men som sagt; alla är vi olika, det här är hur vi valt att göra.Vi är också duktiga på att spara all mat som blir över. Matlådor till dagen efter eller rester som fryses in för att kunna användas som komplement vid ett senare tillfälle.

Ostbitar som blir kvar river vi och stoppar i frysen tills det är läge för paj, gratänger, lasagne eller ostsås till pastan. Många bäckar små...

Sedan kanske man inte kan har 6 olika sorters frukter i fruktfatet om man vill att all frukt ska vara ekologisk. Vi har alltid bananer och äpplen hemma, och ibland kompletterar vi med anna eko-frukt. Denna helg (mars -08 då detta inlägg först postades) blev det 4 st. anjou-päron som äts njutningsfullt eftersom de är lite dyrare och därigenom känns lite lyxigare. De är även lyxigare enbart för den goda smakens skull! Vi brukar också försöka tänkta på att äta säsongsbetonad frukt; t.ex. svenska äpplen från vänner som har egna träd under sommaren eller t.ex. våra egna plommon på hösten.

 

Detta är bara några saker och jag är medveten om att det finns mycket mer. Det jag egentligen vill påvisa med detta är att det i de flesta fall handlar om prioriteringar och vilka val man faktiskt egentligen vill göra. Trots att det kanske verkar så så räknar vi aldrig pengar då vi handlar. Vi har tillsammans bestämt att i vårt hem är det i första hand kommande bebisen, Lotus' behov och maten på bordet som ska tillgodoses och därigenom först ska prioriteras ekonomiskt. Det är vårt val och det känns bra för oss.

Sedan är jag medveten om att vi har det välförspänt just nu eftersom vi båda jobbar heltid med bra löner, bor billigt och för tillfället bara (men bara ett kort tag till) är två personer i hushållet. Men vårt sätt att äta på kommer inte att ändras! Skulle vi av ekonomiska (typ den kommande föräldraledigheten) skäl måsta dra in på matkostnaderna skulle vi hellre välja bort andra saker. Maten är A och O för oss! Vi äter helt enkelt för gott, sunt och nyttigt för att varken kunna eller vilja välja bort det. Samtidigt känner jag att vi alla har ett ansvar att dra vårt strå till stacken för att rädda Moder Jord från all miljlpåverkan som pågår. Vi måste förvalta vår planet väl så att vi har något att skänka vidare till kommande generationer. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Har man vant sig vid att må bra byter man inte bort det.


Non-fantastic plastic!

Jag kör en favorit i repris om de farliga ämnena som finns i den plast vi köper på ett eller annat vis. Vi brukar försöka se till att köpa det som går i glasburk eller på glasflaska, men ibland är det oundvikligt - eller har i alla fall varit hittills...har inte fått svar från ICA ännu gällande den 7-märkta plasten på många av deras ekologiska varor så jag får nog maila dem igen.

Klicka på de ord som är kursiverade för att komma till länkarna.

Under förpackningen (ibland på sidan) finns denna typ av symbol

 Bild från Feab.

och innuti, eller under den, finns en siffra, oftast 1 - 7. Detta har jag noterat men aldrig riktigt reflekterat över. Jag har nu fått en film mailad till mig (se länk nedan) om vad denna siffra innebär. Så här är det;

1 - kan användas så att innehållet förbrukas men får aldrig återanvändas utan måste lämnas till återvinning/retur så fort förpackningen är tom. Även om man diskar ur dem blir de aldrig rena. Använder man dessutom starka kemikalier vid rengörningen frigörs gifterna. Man ska heller aldrig värma saker i denna typ av förpackningar, då frigörs också flertalet farliga ämnen.
De svenska PET-flaskorna tillhör tydligen denna kategori. Hur många gånger har man inte återanvänt sådana till utflykter eller picknicks? Denna typ av plast innehåller Polyethylene. Usch, aldrig mer säger jag bara!
2 - ska vara OK att både använda och återanvända (sen hur pass "ren plast" det är vet jag inte för det...)
4 - ska vara OK att både använda och återanvända (sen hur pass "ren plast" det är vet jag inte för det...)
5 - ska vara OK att både använda och återanvända (sen hur pass "ren plast" det är vet jag inte för det...)

3 - jag skulle rekommendera att avstå att köpa produkten helt. Innehåller PVC.
6 - jag skulle rekommendera att avstå att köpa produkten helt. Innehåller PS.
7 --> jag skulle rekommendera att avstå att köpa produkten helt. Denna typ av plast är den allra farligaste, men verkar dock vara vanligast i USA.

Som med all annan plast kan gifterna (bl.a. Bisphenol A som finns i förpackningar märkta med siffran 7 och ibland uppåt) orsaka infertilitet, cancer, hudsjukdomar och allergier bara för att nämna några. Redan i navelsträngen har man funnit spår av bl.a Bisphenol A för att mamman fått i sig det via plaster. Det finns ingen nivå av Bisphenol A-halt som är "säker", varken för kvinnor i fertil ålder eller barn, varpå man helst ska undvika det helt.  Här kan man läsa vad jag tidigare skrivit om just plaster och dess farliga effekter. Det skrämmande är att det ofta finns dessa gifter i nappflaskor för barn enligt alarmerande rapporter (håll i så fall utkik efter flaskor märkta med 2, 4 eller 5) så jag är så tacksam över att vi hittat en i glas med nappdel i naturgummi till lill-Krypet ♥ vårat! Dessa farliga gifter frigörs dessutom lättare i diskmaskin eller microvågsugnar, miljöer där jag tyvärr tror att just nappflaskor tillbringar mycket tid.

En parentes i detta är också att oljor och fetter är bättre att förvara i glas eftersom plast kan lösas upp av oljan och endast en miljondel plast (!!!) kan störa den mänskliga hormonbalansen, detta gäller både män och kvinnor. Detta enligt en press-release från Aman Prana.

 Bild från Gryningsgatan.

Här kan man se en fem minuter lång film av NBC om det ovannämnda numreringarna på plastförpackningarna, klicka på filmrutan med musen om ni vill pausa i den.

Update: Efter att ha gått igenom alla plastburkar vi har hemma till att förvara överbliven mat i, vårt egna smör m.m känns det verkligen inte bra! Mycket av det var nummer 7 och åkte till återvinningen! Frågan är ju då; hur blir det då 7-plast hamnar i återvinningen med 4- eller 5-plast? I tillverkningen av ny plats, blandas allt då i alla fall så att man ändå får i sig av 7?


OnsDagens tacksamhet

Internet är fantastiskt på många sätt och vis! T.ex så kan jag med hjälp av det blogga, vilket jag tycker är otroligt givande och fantastiskt roligt. Men det kan också öppna andra dörrar, ibland rätt oväntade.

För ca. 1 år sedan lärde jag känna N genom att jag hittade till hennes lilla krypin på Familjeliv. Vi har endast träffats ett par gånger ännu (något vi lovat att ändra på nu i vår) men hon har redan kommit att bli en vän jag varken skulle kunna eller vilja vara utan!

I "bloggosfären" har Öviksbon Erika och jag funnit varandra och hon har varit en ovärderlig hjälp då det gäller designen här på Ekoblogg, något jag är hennes varmt tacksam över. Ikväll kommer hon och hälsar på och det ska bli så spännande att träffa henne för första gången!

Tack för er!


Avslöjanden

Kom ni ihåg att jag skrev för ett tag sedan om två roliga saker gällande bloggen som jag skulle avslöja? Det ena är att vår ortstidning gjort ett stort reportage om mig och Johan och om det ekologiska liv vi lever. Detta är hämtat från deras nättidning. Det var i tidningen idag och jag är så nöjd med hur det blev. Elin, journalisten och reportern som intervjuade oss, gjorde ett toppen-jobb! Med anledning av detta så kommer det några favoriter i repris under dagen då det gäller inläggen. Vissa saker känns viktiga att dela med sig av till massan och jag misstänker att antalet unika besökare kommer att öka de närmaste dagarna. 

Den andra grejen är att Ekoblogg ska utgöra en del av en bok som en tjej i Stockholm håller på med som ett projekt just nu. Boken ska komma i mars och jag längtar efter att se hur det blev!

Löddrig tävling!

Idag är det onsdag och jag tänkte vi skulle dra till med en ny tävling, jag vet ju att ni är en hel drös där ute som längtar efter att vinna! ;)

I potten denna gång finns tvålen Hand soap från Urtekram i doften Rose. Sist Johan skulle köpa tvål på Grön Gåva blev det lite galet och han kom hem med denna istället för en stor pumptvål i samma märke och samma doft, så jag tänkte att den kunde bli en bra tävlingsvinst!

 Bild lånad härifrån.

För att vara med och tävla vill jag att ni ger ert bästa skönhetstips på saker man kan göra själv; gurkskivor på ögonlocken, tépåsar under ögonen mm.

Tävlingen pågår till söndag vid 10-tiden.

Lycka till!Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Pirrig och förväntansfull!
Gjort: Inte hunnit så mycket än.
Gör: Bloggar lite.
Planer: Babtmassage på BVC och fika med en vän ikväll. 
Bästa: Att vi förhoppningsvis gjorde något som förändrar vårt liv igår!
I behov av förändring: En del...förändringarnas vindar har kanske börjat blåsa?
Leon : Ligger och sover i sängen fortfarande. 
Väder: Mulet och mängder med snö som kommit inatt! Vet inte hur många gånger plogbilen körde.


Make it your own!

Med hjälp av Saltå Kvarn kan man numera göra sin egna müsli och få den hemskickad på posten! Man väljer först en bas till sin blandning mellan Fyrkorn, Dinkel, Grov, Quinoa eller Frö. Sedan smaksätts den med 60 olika ekologiska ingredienser, såsom torkad frukt, nötter eller bär.

Jag valde följande;

Dinkel-bas
Rostat bovete
Crunch
Banan
Rostade hackade hasselnötter
Rostade sesamfrön
Bovetepuffar
Ananas
Rostade kokosflagor
Solroskärnor
Mango
Aprikos

En lite exotisk touch på det hela!

Samt;

Dinkel-bas
Äpple
Mandel med kanel
Bovetecornflakes
Quinoapuffar med honung

Och;

Grov-bas
Tranbär
Dinkelflingor
Blåbär
Havregryn
Rågflingor
Veteflingor
Hallon
Dinkelpuffar med honung
Jordgubbar

Man kan även få de levererade i en vacker plåtburk och spara sina blandningar till en annan gång! Så gjorde jag och kommer att klicka hem dem då vår nyladdade burk med müsli tagit slut.

Tack Rekobloggen för detta underbara tips!


KRAV-sorbet

Då det är vinter-storm ute och man sitter inne och myser är nedanstående bland det godaste man kan mumsa på!

2157 Bild lånad härifrån.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Trött och gos-sugen!
Gjort: Myst med Leon och Lotus, bloggat en massa.
Gör: Bloggar lite och äter KRAV-märkt sorbett!
Planer: Minsta möjliga. 
Bästa: Det underbara livet!
I behov av förändring: Inget just nu!
Leon : Ligger och sover i sin säng nu. Har varit vaken sedan 9 imorse så han var trött! ♥ 
Väder: Mulet och nästan lite snöstorm!


Chia-mjöl

Via Elisabeth på Grön Gåva (min mentor då det gäller det mesta!) fick jag tips om chia-mjöl istället för att ta t.ex. kapslar för att få i sig Omega 3.
Jag har ju som gravid ätit mumOmega pregnancy med bl.a. ekologisk jättenattljusolja men har inte gillat dem då fisksmaken suttit kvar hela dagen. Detta chia-mjöl stör man 2 tsk, av på morgongröten varje morgon eller sväljer med vatten, passar nog bättre!

 Bild lånad härifrån.

Chia-mjöl är en unik produkt på grund av dess höga halt av Omega-3 och antioxidanter. Med en minsta fetthalt av 20 %, av vilket 60 % består av alfa-linolensyra, bidrar chia-mjöl med 12 gr. Omega-3/100 gr. mjöl. Den dagliga rekommenderade dosen av Omega-3 är 440 mg. och täcks av 4 gr. chia-mjöl (2 tsk). Mjölet innehåller 35 % kostfibrer och 20 % högkvalitativt protein. Det är dessutom rikt på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium och 18 olika aminosyror.
Chia-mjöl innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser, vilka inte heller behövs på grund av den höga halten av naturliga antioxidanter. De viktigaste antioxidanterna är klorogensyra, koffeinsyra, myrecitin, quercetin och kaempferol.

När man äter Chia bildas det en gel i magen (precis som med psylliumfrön) som fungerar som barriär mellan kolhydraterna och de enzym som bryter ner dem. Den långsamma spjälkningen av kolhydraterna ger en jämnare blodsockernivå (vilket är till stor fördel för t.ex. diabetiker). Att kolhydraterna bryts ner långsammare innebär också att den energigivande effekten räcker längre vilket resulterar i ökad uthållighet.

Chia innehåller dessutom mineralen bor som underlättar upptagningen av kalcium i kroppen.

Är du också sugen på att testa? Klicka här för att beställa det hos Grön Gåva!


TisDagens tacksamhet

Idag är jag otroligt tacksam för alla fina läsare! Ni skriver så rara och värmande kommentarer att man blir alldeles rosa och liksom små-luddig innuti hjärtat! Jag skulle vilja krama er alla!

Tack snälla! ♥


Velig mamma

Har nu på morgonen mailat killarna på iKultur och sagt att jag inte är med. Vad tänkte jag med? Jag hinner ju knappt med bloggen hos blogg.se. Ville nog för mycket helt enkelt...

Till ni som undrade hur man gör, gå in på sidan och klicka på Skrivsugen-knappen. Jag tror att man kan gå via den vägen, jag vet som sagt inte eftersom de kontaktade mig.

Lycka till!


Leon myser för kvällen i eko-pyjam

MMS

Leon myser för kvällen i eko-pyjamas från Ecoloco! Han är ny-masserad och snart är det dags för sista slurken innan det är dags att sussa! Mysfaktorn är hög med andra ord! Sov gott!


MånDagens tacksamhet

Jag har sån't flyt nu då det gäller det mesta och det är jag otroligt tacksam över!

TACK!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Social!
Gjort: Ammat, tvättat och klätt Leon för en ny dag, fixat eko-gröt.
Gör: Bloggar och käkar gröt!
Planer: Ta en långpromenad till bästa C och lilla M och umgås! Ikväll kommer en släkting till Johan och hälsar på. 
Bästa: Mina nätter fyllda av sömn trots att jag är nybliven små-barnsförälder!
I behov av förändring: Inget just nu!
Leon : Ligger och skrattar på eko-fällen på golvet, det är något som är väldigt kul just nu! :D Somnade vid 23 igår, vaknade 03:30 och åt för att sedan somna om. Vaknade 08:20 av att han låg och kikade på mig genom spjälorna och skrattade! Hur härligt tror ni det är? ♥ 
Väder: Mulet och lite snö, kring 0 grader!


Lite väredelösa (?) fakta

Har plastat in tatueringen för sista gången nu. Skönt, för den där jäkla plåstertejpen nötte rätt hårt på huden! Får ta bort plasten kl. 16 och sedan är det smörja, smörja, smörja som gäller tills det läkt. Brukar bli en trettio gånger/dag eller så.

I fönstret i en blomkruka brinner en rökelsepinne från vårens bröllopsresa till Paris och slottet Versailles. Minner om en lycklig tid, och ännu lyckligare är vi nu! ♥ Doftar svagt av apelsinblom som växer i slottsträdgården.

Så fort världens hungrigaste Leon ätit ska vi ut på en långpromenad hela gänget.

Då vi kommer in ska en stooor mugg chai-latte avnjutas i soffan.

Vi har en gigantisk hög med ren (tack och lov!) tvätt som ska vikas under dagen.

Kvällen kommer nog att innehålla både hembakt pizza och en mysgi film.

Ska hinna med ett Dynamic shaktimat-yoga pass idag med, tänkte jag. Mådde ju så gott efter gårdagens pass!

Har två roliga saker gällande bloggen som kommer att avslöjas i dagarna!!!

Kramalin
SönDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att då jag frös i nybakat sist så var det i gift-fria påsar gjorda på majsstärkelse! Jajjamen, det är toppen det!


Dragons!

Hos Malvalin kan man nu köpa hem nedanstående fina drake från Ostheimer. Helt tillverkad i förnyelsebara och miljövänliga material och målade med giftfri färg från Biofa. Djuren doppas sedan i valnötsolja för extra hållbarhet.

Förstora bild... Bild lånad härifrån.

För fler djur, klicka på Ekoleka och sedan Trädjur.
Då Leon får ett eget rum kommer han att få några sådana djur att leka med! Tycker de är underbara!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Mys-sugen!
Gjort: Ammat Leon.
Gör: Bloggar i väntan på scones-frukost! Jag har världens bästa karl!
Planer: Mysa, mysa, mysa!
Bästa: Tatueringen såklart!
I behov av förändring: Inget just nu!
Leon : Ligger och skrattar i gymmet! Somnade själv i sin säng igår medan vi satt uppe och såg på TV vid 22.45. Vaknade 03:40 och åt för att sedan somna om. Vaknade 07:15 av att han tappat nappen och somnade sedan om till 09:00. Love it! 
Väder: Mulet och lite snö!


Har nu myst in mig i en stortröja

MMS

Har nu myst in mig i en stortröja i eko-ull från Camilla Norrback (rejält REA-fyndad) efter ett 55 minuters Dynamic shaktimat-yoga pass på Shakti-mattan och ska strax på middag! Vad gör ni?


Dessa torkade, söta ananasringar f

MMS

Dessa torkade, söta ananasringar från Nort & South Fair Trade är vad jag mumsar på just nu! De var även perfekta under förlossningen då man behövde en nyttigare 'sugar-rush'. Ananasringarna kommer från en liten odling med 10 anställda från en by i den centrala provinsen på Sri Lanka. Frukten säljs direkt till North & South och på så vis undviks helt de mellanhänder som annars kontrollerar prissättningen. Då den är perfekt mogen skördas ananasen och transporteras till Fair Trade-organisationen Ashley Exports där de skärs till, torkas och förpackar så att de behåller den äkta, naturliga sötman. Fantastiskt goda är de!


Ta-daa! Nu är Leon-skrudden för al

MMS

Ta-daa! Nu är Leon-skrudden för alltid förevigad på mammas kropp! Nu är vi bortbjudna på middag hos min farmor och farfar. Ha en trevlig helg! Kramalin


Vinnaren korad!

Vinnaren av "Den hemlige kocken" blev Johanna! Stort grattis säger vi! Maila den adress dit du vill ha boken snarast, annars utses en ny vinnare efter helgen!

Och ni andra, håll utkik för snart kommer en ny tävling i samband med att bloggen firar 1 år 28 januari!

♣ 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Förväntansfull!
Gjort: Kokat gröt, gjort mig i ordning.
Gör: Bloggar, äter frukost och gosar med Leon samtidigt!
Planer: Bjuda bästa C på lunch och hinna gosa lite med lill-sötingen M innan det är dags att tatuera mig kl. 14. Middag hos min farmor och farfar ikväll!
Bästa: Gjutjärnspannan från igår!
I behov av förändring: Inget just nu!
Leon : Sitter och skrattar bredvid mig!
Väder: Strålande sol och - 15 grader!


FreDagens tacksamhet

Leon's alltmer fasta sov- och vakenrutiner gör mig alldeles salig! :) Igår vaknade han vid 9-tiden och var sedan vaken till vid 13 då han sedan sov två timmar i sin säng. Vid 15-tiden vaknade han igen, åt och var vaken en timme. Efter att ha somnat om och vaknat 17:30 var han sedan vaken till 22:30 då han slocknade utan knussel.


Hur kul och underbart som helst! :)Ny vinnare; Malvalin!

Eftersom vinnaren av den förra tävlingen av shakti-ringen inte hört av sig så  fick det bli en ny vinnare! Vi säger grattis till Malvalin som lovat att inte glömma bort sig själv!

Maila adressen dit du vill ha ringen skickad snarast!


Malin's grötmix!

MMS

En läsare mailade och undrade vad jag har i min eko-gröt. Här kommer det!

¤ ½ förp. Frebaco's grötmix havre och quinoa *
2 dl. fiberhavregryn *
250 gr. Kung Markatta's sultanarussin *
1 dl. finhackade osvavlade torkade aprikoser, Kung Markatta
2 dl. kruska kli *
1 dl. linfrö *
1 ½ dl. krossat linfrö *
8 ringar torkad ananas *

Blanda allt och förvara i tätt åtslutande förpackning. Då jag kokar den (from. idag i nya gjutjärnskastrullen) så tar jag 1 ½ dl. grötmix och 4 dl. vatten så att det  får koka ihop länge och blir krämigt. Havremjölk är gott till och man behöver inget på om man inte vill eftersom den torkade frukten gör sitt till det söta!


I denna gjutjärnskastrull ska eko-

MMS

I denna gjutjärnskastrull ska eko-gröt (både på havregryn och dinkelmannagryn) kokas åt Leon då det väl blir dags, för att gröten ska bli järnberikad. Slängs dessutom några blåbär ner så är saken kirre-biff! Fyndad på Second Hand och lätt årets köp hittills!


Påminnelse!

Ni glömmer väl inte bort att ni har till imorgon förmiddag på er att tävla om denna fantastiska bok?

Lycka till!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Pigg, utvilad och jätte-lycklig!
Gjort: Ammat Leon, gjort mig iordning och ätit min eko-frukost, idag bestående av dinkeltunnbröd och eko-juice.
Gör: Bloggar och leker med Leon som sitter och skrattar och pratar med sin Peppa-gubbe!
Planer: Strax steka pyttipanna till lunch! Ska även skriva upp matlistan för kommande vecka samt vad som ska handlas till den. Då Johan kommer hem åker jag och handlar mat, lite hos Elisabeth på Grön Gåva samt presenter; ska på både dop och namngivning framöver och har fått världens idé! :) 
Bästa: Att Leon nu börjar få lite fasta rutiner och sovtider!
I behov av förändring: Ingenting denna ljuvliga dag!
Leon : Igår var prinsen på ett alldeles underbart humör, han hade inte alls något ont! Han somnade vid 22-tiden, sov till 03:30 (med undantag för två tillfällen då "natursutten" ramlat ur) och var superhungrig då! Efter at kvart av idogt sugande somnade han om till 08:50. Försår ni hur pigg jag känner mig? Härligt, för jag har en hel del att ta igen efter 5 veckor av matande var tredje timme dygnet runt!
Väder: Strålande sol och - 15 grader!


Miljövänliga flyg

Hos fina Ekolek kan man numera köpa dessa ur-charmiga flygplan tillverkade av returpapp!

Flygplan Bild lånad härifrån.

Visst är de härliga? Och miljövänliga till tusen! :)


 

I dessa gala-tider...

...så fick jag också ett litet pris eller en utmärkelse! Det var fina Erika som gav mig den, tack snälla!
Googla - en miljöbov

Fysikern Alex Wissner-Gross hävdar att två sökningar på sökmotorn Google producerar lika mycket koldioxid som om´man kokar 1 liter vatten i en elansluten vattenkokare. Varje sökning motsvarar ett utsläpp på 7 gram koldioxid och desto intensivare surfande desto mer utsläpp. I sina beräkningar utgår han från förbrukningen från datorns el samt den den el som sökmotorernas dataservrar förbrukar runtom i världen. Varje sekund man är uppkopplad på internet produceras 0,02 gram koldioxid och lägger man till att det görs 200 miljoner sökningar på internet varje dag så förstår man vidden av det.

Google å sin sida ser allvaret i det hela men hävdar att energiåtgången är "minimal" och att de driver "de mest energieffektiva datacentrumen i världen."


TorsDagens tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam över att jag gick på massagen igår! :) Det var hur mysigt som helst, även fast vi redan masserar Leon hemma. Han började med att kissa en välriktad, hög stråle på mina byxor precis då jag skulle lägga över papper i förebyggande syfte. Då sköterskan sedan bad alla mammor ta ett djupt andetag lade Leon av världens brak-fis och började sedan gap-skratta! Väluppfostrad pojk det där! ;)

Han var i alla fall pigg och vaken hela tiden och då massagen var slut vägde jag honom och sedan i fredags (4 dygn alltså) hade han gått upp 210 gram! Så härligt att min matt räcker till och att han tillgodogör sig den på rätt vis!

♣ 

Apropå tatueringen;

Jag har tre stycken sedan tidigare; en ängel på ovansidan av vänster underarm, en tribal på ovansidan av höger underarm och en tribal-delfin ovanför höger nyckelben. Denna som jag nu ska låta Mr. Zid göra imorgon kommer att sitta ovanför vänster nyckelben så att det blir jämvikt!

Bilder kommer framöver!Nu är tatueringstid bokad för att

MMS

Nu är tatueringstid bokad för att föreviga Leon's lilla hand från då han var 5 veckor. På fredageftermiddag är det dags för den 4e tatueringen för eko-mamman! Nu, till Leon's morfar och bonusmormor!


Tävling!

Så var det återingen dags för en onsdagstävling! Trevlig tradition det här! 

Min fina vän N gav mig "Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik" av Mats-Eric Nilsson utan att veta att jag redan beställt den och att den var på väg hem till oss. Därför gör vi så att jag behåller den jag fick av N och lottar ut den som jag köpte bland er fina läsare!

 Bild lånad härifrån.

För att vara med och tävla vill jag att ni kommenterar här med ert namn och mailadress så drar jag en vinnare bland er!

Ni har till fredagmorgon på er vid 10-tiden!

Lycka till!Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
 Trött men laddad för massagen!
Gjort: Ammat Leon, gjort mig iordning och ätit min eko-frukost, idag bestående av dinkeltunnbröd och eko-juice.
Gör: Bloggar lite snabbt.
Planer: Babymassage på BVC på förmiddagen, bankärenden på eftermiddagen och visit hos pappa och A ikväll! :)
Bästa: Att kunna göra älskade mormor så glad bara genom att vi hälsade på henne igår!
I behov av förändring: Se nedan!
Leon : Vaknade halv ett inatt av att han hade så'n magknip att han skrek en lång, lång stund. Inget hjälpte, varken massage, vyssjning och närhet eller sång.  Känns inte bra att tre timmar senare ge honom dagens första dos med järntillskott. Läkaren har ringt och lämnat svar på Hb-värdet som låg på 101 med Niferex, alltså för lågt i sig själv så Leon måste äta det typ april ut. Det fanns heller inget hon tyckte vi kunde ge honom utan det är bara att försöka massera och lugna då kramperna kommer. Mamma's lill-♥!
Väder: Mulet, halkigt, grått och trist!


OnsDagens tacksamhet

Jag har fått det ärofyllda uppdraget att sjunga på sötaste lilla M's dop och det är jag otroligt tacksam (och extremt nervös!!!) över! Att någon liksom vill att jag ska göra det? Nu gäller det att öva, öva och återigen öva så att det låter något sånär då det väl är dags!


TisDagens tacksamhet

Igår kom det en väldigt fin person på besök till oss! Vi hade djupa samtal och åt saffranskaka. Vi hade även mindre djupa samtal och åt hallon-brownies. Dessutom drack vi ofantliga mängder rött eko-té!

Jag tycker om då man gör nya bekantskaper som man bara vet i hjärtat att de kommer att finnas hos en minst ett långt tag!

Tack!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Pigg och utvilad!
Gjort: Ammat Leon, gjort mig iordning och ätit min eko-gröt till frukost.
Gör: Bloggar.
Planer: Till min mormor och hälsa på henne!
Bästa: Att en fantastiskt fin människa besökte oss igårkväll!
I behov av förändring: Ingenting!
Leon : Somnade vid halv elva, sov till halv fyra då han åt och somnade sedan om till 8.20. Låg då naken och sprattlade tills 9.15 då han åt. Helt otroligt så underbart snäll han är!
Väder: Mulet, grått och plusgrader även idag. :( Det är blixthalka ute så det blir till att ta på broddarna!


Vissa har det skönt!

MMS

Vissa har det skönt!


Té i måndagspresent!

MMS


Vi handlade lite eko-kläder från Zillstar och då skickade de även med detta té från Kusmi Tea. Vi fick smaken grönt té med mandel så den kommer garanterat att uppskattas här hemma!

Tack snälla!


Massage

På onsdag börjar babymassage på BVC. Vi hade funderingar kring hur vi skulle göra men efter rådfrågning av vår sköterska så bestämde vi oss. Det vi funderade kring var det här med smitta och Leon (eftersom det kör igång nu medan han fortfarande är lite känslig), men eftersom det är på BVC så får man ju inte komma om man inte är frisk till 100 %. Dessutom riktar sig denna till förstagångsföderskor så då finns det inga äldre syskon som eventuellt följer med som kan bära på någon smitta.

På onsdag kl. 10:30 kör det igång och är sedan 5 veckor framåt. Jättespänannde!


Barnmat

Johan och jag har tänkt att vi ska göra all mat till Leon själva. Dels för att vi är vegetarianer och utbudet av färdig vego-barnmat är hyfsat begränsad, och dels för att vi vill ha den så naturlig som möjligt gällande råvaror, ekologiska och KRAV-märkta produkter.

I "Äkta vara" av Mats-Eric Nilsson står det att läsa om om barnmat, bl.a. Hipp's ekologiska barnmat. Deras Risgröt med banan och persika (som barn får äta från 4 månaders ålder) innehåller 23 ingredienser, bl. a. delvis demineraliserat vasslepulver. Detta är alltså en del av modersmjölksersättningen och utgör 36 % av innehållet.

Jag blir så besviken då även ekologiska produkter måste innehålla en massa tillsatser! :( Mats-Eric rekomenderar dock bl.a. ekologiska barnmat från Peter Rabbit som jag också tidigare bloggat om, men förespråkar att man helst lagar barnens mat själv vilket vi redan planerar att göra.
 
♣ 

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Laddad inför denna skojsiga vecka! :)
Gjort: Ammat Leon, gjort mig iordning. Ringt några samtal.
Gör: Bloggar, letar rätt på några telenummer på internet.
Planer: Till bästa C och mysa med M . Ikväll kommer A hit på fika och det ska bli enormt trevligt!
Bästa: Att viktiga beslut togs igår!
I behov av förändring: Nada!
Leon : Sov till halv fem då han åt och somnade sedan om till 9.00. Helt otroligt snällt barn det där! :) Nu gymmar han på govlet bredvid mig!
Väder: Mulet, grått och plusgrader. :(


MånDagens tacksamhet

På grund av julledigt och diverse förkylningar och så har det blivit lite av varan att umgås med lite folk. Denna vecka ska det dock förhoppningsvis rådas bot på detta och idag börjar vi med att hälsa på bästa C och sötaste lilla M, för att ikväll få lära känna en ny person, A. Imorgon tisdag ska Leon och jag ta en promenad för att besöka min mormor och på onsdagkväll pappa och A. På fredag kommer bästa C och M hit och på kvällen bjuder min farmor och farfar på middag! Kommer säkert att kunna klämma in något mer i veckan med! :)


Tack för att alla ni tar er tid att umgås med oss i veckan, för mig är det jättemycket värt!


KramalinNature's claim! I skogen ovanför o

MMS

Nature's claim! I skogen ovanför oss finns denna bild på ett träd som vuxit genom stängslet. Gillar det! Lite som om naturen försöker ta tillbaka lite av vad som gått förlorat. Heja naturen!


Vinnaren av shakti-ringen!

Ber om ursäkt att jag glömt detta, får väl skylla på amnings-förvirring eller så! :S Tack snälla Olelsi som påminde mig!

Vinnaren av shakti-ringen från Grön Gåva är Cecilia som vill bli mer spontan. Tillsammans med sina vänner ska hon försöka att det kommande året hitta på mer spontana saker de inte kanske skulle göra annars. Stort grattis!

Maila den adress dit du vill ha ringen senast onsdag (annars utses en ny vinnare) så förmedlar jag vidare den till Grön Gåva.

Och till alla er andra som tävlade och inte vann; på onsdag är det dags för en ny tävling där priset också är riktigt bra!!! :D

Ha en skön söndag!


Nybadad Leon myser i ekologisk vel

MMS

Nybadad Leon myser i ekologisk velourdress från KappAhl's vårkollektion. Det är skönt att krypa in i en munkjacka med luva då man är småfrusen och blöt i håret! :D


Idag tar bloggen ledigt från PC'n

MMS

Idag tar bloggen ledigt från PC'n till förmån för kärlek, familje-mys och hallonbrownies! Kanske kommer något MMS-inlägg. Vi hörs åter imorgon! Kramalin


Sådana här droppformade iskonstell

MMS

Sådana här droppformade iskonstellationer är grymt vackra! Jag har sedan barnsben fascinerats av dem, och gör det fortfarande - som 27-åring! Nu ska det bakas brownies och göra rotsaksgratäng för vi får fina vänner på middagsbesök ikväll! :D Vad ska ni göra? PS.Dagens tacksamhet uteblir idag, för då jag skulle blogga det efter promenaden så fungerade inte blogg.se.DS.


En skön vinterpromenad!

MMS

En skön vinterpromenad!


The Secret

Igår kom den nya "The Secret" till mig så from. nu ska den gamla, lite lätt tummade, boken lånas ut till de nära och kära som vill läsa den!

The Secret Book Bild lånad härifrån.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Glad och upprymd!
Gjort: Ammat Leon och gjort i ordning mig själv.
Gör: Bloggar och kokar frukost-gröten. Lyssnar på världens underbaraste Leon-prins som ligger i gymmet och skrattar så han små-kiknar tillsammans med pappa!
Planer: Ska strax ner på stan på Grön Gåva och handla samt kolla min vigselring med en guldsmed. Den är för vass nu så det måste åtgärdas, gör illa Leon titt som tätt med den. En promenad med hela lil-familjen ska tas vid lunch och sedan blir det bara härlig kvalitétstid. Leon ska ta ett lördags-dopp i nya julklapps-baljan också! :)
Bästa: Allt underbart som händer i vårt liv just nu!
I behov av förändring: Ingenting idag.
Leon : Har fullt upp i gymmet, är verkligen hur pigg som helst nu! Han somnade efter att han ätit vid 23-tiden igår, vaknade 03.15 och 6.30. Sov sedan till 9.00. Världens snällaste! 
Väder: Strålande sol och en klarblå himmel! 


Utmärkelse!

Fina Malin har gett mig denna rara utmärkelse!Jag ska nominera 7 bloggar som jag tycker om, men då jag gjorde detta för ett par månader sedan så avvaktar jag just nu. Tack snälla Malin, detta gjorde mig så glad! :)Någonting säger mig att jag, trots

MMS

Någonting säger mig att jag, trots att jag anser mig veta en del om tillsatser i mat och hur man äter "rätt", kommer att chockas och förfaras de närmaste dagarna. Har ni läst Mats-Eric Nilsson's omdebatterade böcker om matfusket?


Läkarbesöket idag gick över förvän

MMS

Läkarbesöket idag gick över förväntan! På 3 veckor hade Leon gått upp 870 gram och vuxit 4 cm! Numera väger han 4540 gram och är 55,5 cm! Stor-älsklingen våran! Fortsätter han i den här takten borde han gå in på normalviktkurvan vid 6 månaders ålder. Man tog även en blodstatus för att bl.a. kolla Hb-värde, har vi tur kan vi minska dosen med Niferex! Ha nu en trevlig kväll! Lycka, hälsa och välgång! Kramalin


Påminnelse; Shakti-tävling!

Ni glömmer väl inte bort att ni har ända till söndagförmiddag på er att tävla om Shakti-ringen från Grön Gåva?


FreDagens tacksamhet

Idag är jag så infernaliskt (visst är det ett härligt ord?) glad för allt! Om någon människa personifierar lycka så är det jag idag, jag lovar! :D

Tack för livet!


Full rulle!

Idag blir det tråkigt bloggat, ber om ursäkt för det, men det är fullt upp idag! Förmodligen dyker det upp lite MMS senare under kvällen!

Hoppas ni får en fin-fin fredag i alla fall! :)


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Glad och upprymd!
Gjort: Ammat Leon och klätt honom i snygga kläder från Nanoou. Gjort i ordning mig själv.
Gör: Bloggar och pratar med mamma och brorsan på MSN samtidigt som jag äter eko-gröt, försöker svara på era fina kommentarer samt betala några räkningar.
Planer: Fullt upp; läkarbesök (rutin) med Leon kl. 11 och kl. 14 har vi en hemlig sak som jag berättar mer om så fort det är kirrat! 
Bästa: Allt underbart som händer i vårt liv just nu!
I behov av förändring: Ingenting idag.
Leon : Ligger i vagnen och sover! 
Väder: Strålande sol och en klarblå himmel! 


H J Ä L P!

Johanna som driver det härliga företaget Bellio som tillverkar ekologiska mockasiner, ni vet de som bloggpanelen var först ut med att recensera, behöver er hjälp!Hon är på jakt efter fler återförsäljare till sina fina mockasiner och vill att ni läsare kommer med tips på olika butiker, både barnbutiker och alternativa butiker, helst med lite eko-reko-profilering runt om i Sverige som hon skulle kunna kontakta.

Finns det någon butik i just din stad som Johanna kan kontakta?


TorsDagens tacksamhet

Igår kväll lade vi Leon vid 22:30 och han åt inte förrän 02:30. Somnade sedan om och sov till 08:30. Helt underbart! Han håller på att bli stor nu, lill-pojken våran! ♥


Trasor

Har länge tänkt jag ska byta ut Wettex-trasorna här hemma (ja alltså, de har bytts ut, jag vill däremot byta ut att det är den typen av trasa som används!) mot andra miljövänligare. Beställde hem disktrasor i lin från Jordklok samt några dammtrasor!


Biologisk plast

Apropå alla inlägg och funderingar kring plast så kunde man den 26 december ifjol läsa i USA Today att det nu håller på att tillverkas oljefri plast av majs. Företaget som ligger bakom detta heter NatureWorks och har redan börjat tillverka produkter av majsplasten, t.ex. skal till mobiltelefoner, matlådor och grattis-kort. Tekniken med vilken plasten framställs kallas Ingeo och plasten har getts namnet Mirel. Man tillverkar nu även blöjor, handtag till rakhyvlar, sminkförpackningar för att nämna några saker.

Mirel is a family of plant-based, biodegradable plastics. It's being made into such items as razor handles, cups and packaging for cosmetics. Bild lånad härifrån.

Hos Jordklok kan man köpa produkter av nedbrytningsbar plast gjord av majsstärkelse, t.ex. i skepnaden av fryspåsar, sopsäckar, hundbajspåsar samt i komposterbar plast där det t.ex. fanns avfallspåsar. Den nedbrytningsbara plasten från Oxo-Bioplast bryts ner av den vanliga luften till de naturliga beståndsdelarna kolsyra och vatten efter ca. 1 ½ år och avger i nedbrytningsprocessen inga metangaser. Den komposterbara plasten från Bioplast bryts ner till 100 % i en kompost på 10-45 dagar beroende på vilket komposteringsätt som används. Dessutom "andas" deras påsar Biobag vilket betyder att fukt kan avdunsta och innehållet torka.

Jag har beställt fryspåsar, avfallspåsar och hundbajspåsar åt oss och det känns så skönt! :) Tog det mesta från Oxo-Bioplast eftersom vi inte har kompost nu!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Så fantastiskt glad!
Gjort: Ammat Leon och lekt med honom i gymmet. Ätit eko-gröt och pratat med min bror - nyblivne hundägaren!
Gör: Bloggar och pratar med mamma och brorsan på MSN samtidigt som jag tok-pussar på go'-klimpen!
Planer: Ta det lugnt, städ lite under dagen och handla sedan då Johan slutat för dagen. 
Bästa: Allt underbart som händer i vårt liv just nu!
I behov av förändring: Ingenting idag.
Leon : Ligger bredvid mig i soffan och ser slumrig ut men skrattar till då och då. Det finns verkligen ingenting jag inte skulle göra för honom! 
Väder: Det snöar så vackert. :) 


Då jag dricker té använder jag det

MMS

Då jag dricker té använder jag detta fina underlägg till muggen. Det är en gåva från någon som vet precis vilken chock-o-holic jag är! :)


Tävla om shakti-ring!

Idag är det dags för en ny tävling där en fantastisk pryl ligger i potten, nämligen en shakti-ring med tillhörande rull-stav! Det är rara Elisabeth på Grön Gåva som skänker vinsten och det är vi tacksamma för! Ni som bor i Övik kan besöka hennes trevliga butik på Nygatan 14 och för er som bor längre bort går det alldeles utmärkt att handla online!


Som ni vet är jag ju supernöjd med min och har gett bort några till nära och kära och de har uppskattats lika mycket!


För att vara med och tävla vill jag att ni delger ert bästa nyårslöfte! Kom igen nu, shoot!


Ni har till söndagförmiddag på er att tävla! 

Lycka till!
OnsDagens tacksamhet

Igår kväll hade jag och Johan ♥ en sådan fin middag tillsammans och den värme den gav sitter kvar än!


Lite onsdags-shopping!

Denna söta eko-body, "Urban Elk",  från Zillstar är på väg hem till Leon! Den fanns bara kvar i större storlekar så den får sparas till hösten! Perfekt att kunna fynda på rean och spara för framtiden!

Heldress-ekologisk bomull Bild lånad härifrån.

Vi väntar dessutom på en massa fina eko-kläder från Ecoloco + att bloggpanelen tydligen skulle få något nytt att recensera framöver!

Dessutom har jag fyndat från Camilla Norrback's ecoluxery  till kraftigt reducerat pris hos Mint and vintage! Jag hade pengar undanstoppat som jag skulle uppdatera garderoben med och då köper jag hellre hållbart än billigt slit och släng, även om man får färre (läs dyrare) plagg för pengarna så känns det skillnad.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Känner mig värdefull och hjälpsam idag!
Gjort: Fick sova till 9.30 och har sedan hunnit äta frukost, ammat lilleman och pratat en lång stund med bästa C! :)
Gör: Bloggar och pratar med mamma på MSN.
Planer: Ta det lugnt; Leon sov dåligt inatt p.g.a magen sin så jag är rätt trött även fast jag "sov länge". 
Bästa: Allt underbart som händer i vårt liv just nu!
I behov av förändring: Ingenting idag.
Leon : Ligger själv i baby-gymmet och kör stenhårt! ;) Han har slagit till leksakerna ett par gånger så att musiken börjar spela och han ser lika förvånad ut varje gång! Han har dessutom skrattat högt flera gånger, lill-guller vårat! 
Väder: Soligt och fint.


Vinnaren av choklad!

Det var jättekul att se att så många tävlade om den snö-vita och goda chokladen!

Vinnaren blev Carolina som "skulle bjuda min underbara sambo på den, snart blir han 2-barnspappa och han har under den här graviditeten fått ställa upp mycket för mig och sin son - och han har gjort det helt utan att gnälla, bara varit så där himla underbar, och eftersom han ÄLSKAR choklad tycker jag att han är väl värd denna! :)"

Ett stort grattis säger vi på Ekoblogg och önskar lycka till med nya tillskottet i familjen!


Så glad!

Kolla bara; Underbaraclara har utsett mig till en av sina bloggförebilder!

"Ekobloggaren Malin lever ett så genuint ekologiskt och medvetet liv att man inte kan hjälpa att bli inspirerad."

Det är så glädjande varje gång någon som jag beundrar och ser upp till tycker om det man själv gör! Det mest uppiggande idag! Tack snälla!


Ute fullkomligt vräker det ner snö

MMS

Ute fullkomligt vräker det ner snö nu! Fruktansvärt vackert!


TisDagens tacksamhet

Ni vet hur allas hem har en speciell lukt? Kommer man hem till exempelvis "Bosse och Berit" så vet man direkt då man öppnar dörren att här bor de liksom. De har "sin" lukt och den finns alltid där.

Ända sedan jag var liten har jag fascinerats av detta fenomen. Mina kusiner J och J hade så god "hemma-lukt" tyckte jag och det var alltid så härligt att öppna dörren hem till dem!

Då jag öppnar dörren till vårt hem nu så doftar det alldeles ljuvligt och lite annorlunda efter den nya lilla krabat som flyttat in till oss. Alla kläder (tvättnötterna gör ju tvätten doftfri), våran hud och textilier doftar numer Leon och det ska jag säga er; det är den dyraste doft som näsan någonsin andats in!

Det är jag tacksam över idag!


Angående plast

Det är intressant att läsa att inlägget jag skrev i oktober om farliga plaster fortfarande drar till sig kommentarer från er läsare! Härligt! Det som dock upprör mig, och en del läsare, är att många ekologiska produkter är förpackade i 7-märkt plast. T.ex. så är ICA's I ♥ eco babyspenat förpackad i 7-märkt plast medan den konventionella spenaten är förpackad i 5-märkt. Jag har mailat ICA för att få svar på mina frågor och för att reda ut det trassel som nu är i mitt huvud och återkommer då jag vet mer!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Glädje och harmoni!
Gjort: Fick sova till 9.30 och har sedan hunnit äta frukost och ammat lilleman.
Gör: Bloggar och pratar med en av mina fina bloggläsare på MSN.
Planer: Dagen ska bl.a. fyllas med mys och fika med Leon's farmor och farfar. Skulle även vilja hinna se "Horton" ikväll! 
Bästa: Allt underbart som händer i vårt liv just nu!
I behov av förändring: Att jag inte kan komma till skott och använda Shakti-mattan! *skäms*
Leon : Sover i baby-sittern brevid mig! Gull-prinsen! 
Väder: Mulet och - 4 grader.


Lill-familjen är ute på äventyr i

MMS

Lill-familjen är ute på äventyr i ett vintrigt drömlandskap! Vad gör ni, kära läsare?


Eko-vår

La Redoute släpper sin vårkollektion idag och det fanns en del eko-plagg både för dam, barn och herr. Dock ganska trista och färglösa tycker jag, men de funkar säkert bra som bas-plagg! Jag gillar inte att eko-plagg oftast "måste vara" beiga, naturvita eller bruna. Alla passar eller trivs faktiskt inte i dessa färger. Någon som vet hur kvalitén på deras eko-plagg är?

    Bilder lånade härifrån.

För oss damer finns även några rättvisemärkta produkter, ett + för det!

  Bilder lånade härifrån.


Eko-TV

Samma ortstidning visade detta klipp om i fall det går att få till ett ekologiskt julbord. Lite kul att se, om inte annat i brist på annat kanske? :)


Övik på frammarsch!

I vår ortstidning kunde man imorse läsa att vårt län vill bli en föregångare då det gäller klimatfrågor. Man vill bli ett försökslän för elfordonsdrift, elförsörjda fartyg och en elintensiv industri.

Härligt säger vi! :)


MånDagens tacksamhet

Åh, det nya året har hittills varit alldeles fantastiskt! Det är som en alldeles underbar spiral av en massa positiva händelser och saker som redan inträffat och jag är alldeles pirrig och förväntansfull! Må det aldrig ta slut! :)

Tack för den härliga känsla som flyttat in i min kropp!

Eko i Umeå

Hos rara Annawii som modebloggar i Umeå fick jag tips om att en renodlad eko-klädbutik öppnat i Umeå; Art & Eco!  I butiken finns både ekologiska kläder tillverkade av hampa, ekologisk bomull bambu samt några nya material, men även second hand-kläder.

Butiken drivs av Heléne Idahl och ligger på Renmarkstorget 10 i Umeå.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Tacksamhet och empati!
Gjort: Har ätit frukost och ammat lilleman.
Gör: Bloggar och pratar med N på MSN.
Planer: Dagen ska fyllas med mys och en liten biltur. 
Bästa: De härliga känslor som finns i mig!
I behov av förändring: Absolut ingenting!
Leon : Sover i vagnen, rätt ur-slemmad och nöjd efter att ha somnat hos pappa! ♣  
Väder: Soligt och - 16 grader.


Leon-rapport

I söndags var det fem veckor sedan Leon var beräknad att komma till oss. På onsdag är han 12 veckor. ♥ Just nu ligger detta fantastiska mirakel i knät på sin älskade bus-pappa och små-pratar och "skruddar" (han låter på det sätt som bara Leon kan!) för alla som vill höra! Slemmig är han och ibland är det svårt att avgöra om han är lite förkyld eller om det är hans sätt att låta för dagen. Vi hoppas på att bli lite klokare på fredag då vi ska upp och träffa vår barnläkare.

Han, som var så smal då han föddes att det kändes läskigt att byta blöjor, är nu en stor pojke som vuxit ur prematurblöjor, storlek 1 och hann in på storlek 2 innan våra eko-blöjor äntligen passade! Han, som var så smal då han föddes att skinnet var alldeles stramt har nu tre go'a "tjock-veck" på låren uppe vid ljumskarna. Han, som var så smal då han föddes att han inte kunde ligga på rygg utan att tippa åt någon sida, ligger nu stadigt på rygg på mattan i hans babygym...

Nacken stabiliseras allt mer och det känns som om det bara är någon vecka bort innan vi måste hjälpa till att stötta den. Han har numer fått rätt fasta mat- och sovtider nattetid och är pigg och vaken till kring midnatt, sover sedan till vid 4-tiden och vaknar allt som oftast vid 8.30. Däremellan sover han gott och vaknar endast någon gång om det kniper till i lill-magen! För min del skulle han dock hellre få somna vid 10, vakna vid 2-tiden och sova till typ halv sju, men det är en annan femma. Det kommer det också, han är bara för liten än att hålla vaken dagtid. Han sover då det passar och av någon anledning är hans bästa vakenperiod efter 21.30 fram till midnatt och då tränar vi, myser, sjunger och ligger i gymmet. Han är så underbar; full fart och rörs hela tiden då! Han trampar och "håller takten" med sina små ben konstant!

Jag tror at prematur-födseln satt sina spår hos honom då jag tror att han är lite tröttare än "normal-gågna tremånaders bebisar". Han har nog ett lite större sömnbehov och somnar gärna ifrån stundtals. Sedan tror jag att besvären med magen gör sitt till och utmattar honom lite också.

Just nu är han inne i en alldeles underbar period där han utvecklas och lär sig nya saker varje dag! Det har man verkligen sett under de 2 ½ vecka som Johan nu varit ledig! Från att knappt ha sett Fair Trade-märkta mobilen ovanför skötbordet till att kunna fästa blicken på de till att fixera blicken och hänga med då den snurrar runt. Han blir frustrerad i gymmet över att inte kunna koordinera ihop rörelserna så att han kan ta tag i de saker han ser eller kan ta sig framåt. Då han ligger på mage (såklart under vår övervakning eftersom han inte kan rulla över själv än) och man håller emot fötterna tar han spjärn och skjuter sig framåt. Han ser lika förvånad och förtjust ut varje gågng han åkt iväg en bit! :D

Nu skrattar han kontrollerat och man ser att han blir glad över att man t.ex. plockar upp honom om han legat och sovit eller om man busar med honom. Han är kittlig och har samma reflexer i fötterna som sin mamma! Han skrattar både så att det låter eller genom att le och man smälter lika mycket varje gång! Han är så fantastisk!

Som ni säkert redan förstått är han det allra underbaraste som hänt oss och varje dag vi vaknar upp tillsammans är en sällsam gåva som vårdas ömt!


Spana in den fina halsduken som mi

MMS

Spana in den fina halsduken som min fantastiska mamma stickat till Leon av ekologiskt majsgarn! Hur fin som helst! Nu väntar vantar och mössa i samma! :D


Så snyggt, så smart!

Hos Pernilla (som har härliga Edvina) såg jag detta söta kakfat som hennes svärfar gjort!

 Bild lånad härifrån.

Hur gulligt som helst! Jag kommer utan skam i kroppen att sno idén rakt av och göra sådana till alla mina vänner! Man limmar helt enkelt ihop fat och äggkoppar och gillar man inte den charmiga, lite oborstade stilen kan man ju använda matchande tallrikar/fat och äggkoppar. Vilken perfekt gå-bortpresent! Jag undrade lite kring val av klister/lim och Johan trodde på 2-komponents epoxy-lim, vad tror ni om det? Enligt honom blir det "stenhårt" av det.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Tacksamhet och empati!
Gjort: Har dammtorkat och diskat.
Gör: Bloggar och kokar frukost-gröten.
Planer: Dammtorka klart och städa toan. Vid lunch kommer pappa och A hit och hälsar på! :)
Bästa: Det innehållsrika samtal jag hade på telefon igår! *glad, glad, glad!*
I behov av förändring: Absolut ingenting!
Leon : Sover i vagnen, rätt ur-slemmad och nöjd.  
Väder: Soligt och - 20 grader.


SönDagens tacksamhet

Jag har så himla fina vänner runtom mig! Något som verkligen såklart skänker mig stor tacksamhet! Jag brukar tänka så att "skulle jag kunna ringa denna vän mitt i natten om det var något (typ en havererad bilmotor) och den skulle komma till undsättning?" Om svaret är jag så tycker jag man har en riktig vän, och i mitt fall är det så nu!

Tack alla ni underbara som förgyller min vardag, och det största tacket till bästa C som just är bäst! :)

Hoppas bara att de känner att jag skulle komma och rädda dem i natten!


Propp-lösare!

MMS


Jag är så otroligt less på att Leon har så mycket slem i halsen som kommer upp i munhålan som han inte kan få bort på egen hand så nu har jag införskaffat en sådan här typ av plast-pipett som jag suger ut slemmet med. Hur effektivt som helst och säkert jätteskönt för honom!

Är hyfsat nöjd med min smarta mamma-idé! :)


Lotus ska på promenad och det är -

MMS

Lotus ska på promenad och det är -20 C ute. Whippetar som har lite päls, obefintligt med underhudsfett och saknar underull fryser lätt. Sådana här extremt kalla dagar är det skönt med en skräddarsydd fleeceoverall! Det roliga är att det inte bekommer Lotus, varken att ta på eller bära denna eller hans täcken!


Snövitt ute, snövitt i mun?

Nu var det tok-länge sedan så nu tycker jag vi tar och bränner av en tävling! Vad säger ni om det?

I potten ligger 2 kakor av Mascao's vita choklad med krokant. Den är både Fair Trade-märkt och ekologisk och smakar i mitt tycke ljuvligt om man är sugen på något lite sötare!

Vit krokant, 80g. Eko och Fair Bild lånad härifrån.

För att ha en chans att vinna så vill jag att ni berättar om vem ni skulle bjuda denna choklad på om just du vann.

Kom igen, nu har ni chansen att berätta om de som betyder mycket för er! Ni har till onsdag-morgon kl. 10:00 på er. Då läggs en ny tävling upp och då koras vinnaren i denna!

Lycka till!Tävlingen är  nu avslutad, tack för er medverkan!

Anagram

Jag har gjort ett anagram av bokstäverna J och L (de ser alltså likadant ut om man ser på det "upp och ner") och skulle vilja gravera in det på denna platta nedan där det redan står "Believing is the beginning" som Magdalena på M925 gjort åt mig sedan tidigare. Det finns plats bredvid "is" och "the" där tecknet skulle kunna få plats, och det skulle kännas kul att använda ett smycke jag redan har (och älskar) för att tänka lite miljömässigt. Smycket är i brons och gjort helt efter mina önskemål. Texten härstammar från "The Secret" och är en bra påminnelse i vardagen!

Jag ska börja med att kontakta Magdalena för att höra om hon skulle kunna ta sig an det!(Ber om ursäkt för den suddiga bilden, vi hoppas på en ny kamera i sommar då Johan fyller 30 och då står en digital systemkamera högt upp på listan!)


Förvirrad amma!

Håller aldrig ordning på vartifrån Leon ska äta så detta armband (som hittades i en låda för ett tag sedan) håller rätt på det åt mig. Höger handled - höger boob och ja...ni hajar! :)Klicka på de kursiverade orden ovanför bilden för att läsa mer om detta armband!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Lycka och glädje!
Gjort: Har morgonmyst med lillfamiljen! Leon sov över ett mål även denna natt så vi har varit pigga nu på morgonen!
Gör: Bloggar och ser på Johan som bakar scones! Vilken härlig karl jag har! ♥
Planer: Dammtorka, städa toan, ta bort adventsljusstakarna och granen samt kramas en hel massa!
Bästa: Den roliga överraskning vi fick vid 12-slaget på nyårsnatten! *lyckliga*
I behov av förändring: Absolut ingenting!
Leon : Ligger på eko-fårskinnet på golvet och kikar och små-pratar lite för sig skälv. Ni ska veta att det är en extremt förnöjsam son vi fått! :) Han har slemmat lite inatt så då var han arg; han kunde liksom inte suga på tutten då och det orsakade missnöje à la grande!
Väder: Soligt och - 20 grader.


LörDagens tacksamhet

Oj, oj, oj så vi röjde igår! Fantastiskt att vakna idag och veta att varendaste liten kökslåda är genomgången och tipp topp! Känns otroligt feng shui här hemma nu då allt ratigt är borta! Dessutom är jag gift med världens bästa karl (på många andra sätt utöver detta) eftersom han blir som en Duracell-kanin då vi ska städa och rensa på allvar här hemma. Han är helt skoningslös och bangar inte på något. Ibland får man nästan hålla i honom så att han inte slänger saker av värde! Jag är också effektiv men har en förmåga att fastna i det jag gör; hittar jag en låda med foton vill jag gärna kika på dem innan jag arbetar mig vidare.


Hur är ni då ni städar? Malin eller Johan?


MMS i efterskott

Vad trist det är då de MMS-inlägg jag gör kommer på tok för sent och bara känns inaktuella! Har kontakta blogg.se som sa att de har problem med den leverantör som tillhandahåller tjänsten och håller på att byta men att det inte är klart ännu. Hmpf! Ja, ja, ni vet att det är så i alla fall så ni får stå ut med det ett litet tag till!


Nu kan Leon ha de ekologiska blöjo

MMS

Nu kan Leon ha de ekologiska blöjor vi köpt! Härligt! Det känns så skönt att veta att de är snälla mot hans mjuka, goa hud och snällare mot miljön än vanliga. (Dock inte lika snälla som tygblöjor men ändå...) De håller iallafall tätt jättebra och vi tycker nästan de har bättre uppsugningsförmåga än vanliga, han är inte lika fuktig på huden nu som tidigare!


Hemmagjord dinkelpizza redo att gr

MMS

Hemmagjord dinkelpizza redo att gräddas! På ena halvan ananas, eko-banan, eko-tomatpuré, eko-oregano och ost. På andra halvan eko-majs, eko-paprika, eko-tomatpuré och Halloumi. Mums!


Denna fina, ekologiska Keptin-Jr.

MMS

Denna fina, ekologiska Keptin-Jr. kompis fick Leon igår av rara M och F! Han har myst med den en massa idag. Den är platt i kroppen så han kan lätt greppa den och i huvudet döljs en skallra med dovt, behagligt ljud! Tack snälla, den är en perfekt kompis!


Nu är all mat förberedd och står i

MMS

Nu är all mat förberedd och står i källaren redo att ätas då gästerna kommer!


FreDagens tacksamhet

Idag är jag otroligt tacksam över det faktum att Johan ger mig av sina föräldradagar så att jag får vara hemma så pass länge som jag faktiskt kommer att vara. Visserligen ger han inte bort alla sina, han ska ju vara hemma ½ år han också då jag börjar jobba, men jag är tacksam över de dagar han ger!

Tack älskling! ♥


It's shakti-time

På listan över mina personliga mål/nyårslöften för 2009 finns med att regelbundet använda shakti-mattan, så idag någon gång under dagen får Johan ta sig an Leon-prinsen och kolla så att inte Lotus kommer dundrandes. Då vi ligger på mattan kommer han gärna och vill tvätta en i örat eller armhålan eller så, och då jag gör något smärtsamt måste jag kunna fokusera fullt ut på det och inte bli uppvaktad av en rar hund som gör kittliga saker! :)

 Bild lånad härifrån.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Lugn och harmoni!
Gjort: Har morgonmyst med lillfamiljen! Leon sov över ett mål inatt också så vi har varit pigga på morgonen och myst. Såg klart den fantastiska "Sagan om konungens återkomst" imorse eftersom vi höll på att somna ifrån den igår!
Gör: Bloggar och ser på Johan som städar ur vår chiffonjé!
Planer: Röja lite här hemma, handla och åka med all källsortering. Ikväll blir det fredagsmys med lill-familjen i soffan! :)
Bästa: Ett väldigt roligt telefonsamtal vi fick imorse! :D
I behov av förändring: Absolut ingenting!
Leon : Är arg just nu så han skrynklar ihop hela sitt lilla ansikte så det blir alldeles rynkigt och ur-gulligt!
Väder: Soligt och mulet om vartannat och - 14 grader.


Tacksamhet

Igår skrev jag för första gången i min "The Secret Gratitude Book" som jag fick av Johan i julklapp! Jag ville invänta det nya årets ankomst innan jag gjorde det för att 2009 ska bli tacksamhetens år. 

The Secret Gratitude Book Bild lånad härifrån.

Jag mediterade först kring just tacksamhet i 20 djupa andetag innan jag skrev "Gratitude now", dvs. saker jag känner tacksamhet över nu. Däremellan funderade jag kring det citat som Rhonda skrivit på den sidan (det finns ett nytt för varje blad) och försökte verkligen ta till mig det och passa in det i mitt liv och min tillvaro. Därefter skrev jag på "Gratitude intensions" sidan, dvs. saker jag vill ska komma till mig. De ska man dock skriva i nutid, som om man har och är tacksam för dessa saker redan. För en som inte är van "The Secret" kanske detta känns ovant, men jag som läst den dagligen under ett års tid är numer så van att visualisera hur jag redan har det jag vill uppnå och är tacksam över det, så detta moment gick bra. Då jag skrivit klart mediterade jag igen kring tacksamhet i 20 andetag. Allt som allt tog kanske detta 20 minuter och det var min meditationsstund för dagen. Jätteskönt att få sätta pränt på sina tankar och att få en liten stund för sig själv!

 ♣

Hör upp!

Jag har blivit utmanad av Annie på Vi visar vägen om vad jag gör som är bra, dåligt och vad som kan bli bättre gällande miljön.

De 3 bästa sakerna;

¤ Jag driver denna blogg och genom den hoppas jag kunna locka med andra att tänka mer långsiktigt.
¤ Vi äter uteslutande vegetarisk mat.
¤ Vi bakar matbröd och fikabröd själv och undviker halvfabrikat i den mån det går. Inga färdiga rätter kommer innanför vår dörr, men halvfabrikat såsom t.ex. sojakorv inhandlas då och då.

De 3 sämsta sakerna;

¤ Som vegetarian finns en del icke-ekologiska halvfabrikat som tyvärr slinker ner i tygkassen då vi handlar.
¤ Vi handdiskar eftersom det är en ren omöjlighet med någon miljötänkande diskmaskin och det går åt rätt rejäla mängder vatten då...
¤ Vi odlar inget själv förutom sallad och örter. Skulle vilja vara i det närmaste självförsörjande, men det kommer den dag vi bor i hus!

3 saker jag vill bli bättre på;

¤ Att inte kika på priset alls då jag handlar. Jag vet att vi är duktiga på att låta eko och kRAV styra, men ibland stoppas även vi. Som nu i jul så slank konventionell saffran ner ett par gånger för 14 :- istället för ekologisk för 45 :- Men nu är det slut med det eftersom Leon snart kommer att äta av vår mat också!
¤ Att komma ihåg att ta med tygkassar då jag handlar så jag slipper köpa pappkassar! *virr-maja*
¤ Att planera vår körning ännu bättre så att den blir mer synkroniserad.

Jag utmanar Emelie, Christina, Susanne, Malin, Pernilla, Lisa, Loa, Clara, Erika, Jessica och Rekobloggen! Om ni väljer att anta utmaningen får ni gärna hojta till här då ni gjort den så att jag får ta del av den! :)


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Glädje och förväntan!
Gjort: Har morgonmyst med lillfamiljen! Leon sov i ett sträck från strax före 01 till 05.40 imorse, åt och somnade sedan om till 09 så jag känner mig extremt nöjd och utvilad! Har svarat på alla fina kommentarer också, nu fungerade det!
Gör: Bloggar och ser på Johan som målar tennfigurer!
Planer: Minsta möjliga idag! Vi ska mysa och göra egen pizza (Johan blev ju snuvad på den förra helgen eftersom han var borta) och se den sista LOTR-filmen; Sagan om konungens återkomst!
Bästa: Att ett nytt, underbart år ligger framför våra fötter!
I behov av förändring: Absolut ingenting!
Leon : Blir tvättad av pappa och får ombyte från pyjamas (ja, han har också myst runt i den) till några eko-plagg. Är hungrig så jag ska göra mig redo! ;)
Väder: Strålande sol och - 10 grader. Väldigt blåsigt, men vad gör det?


TorsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över det fina slutet vi fick igår på det gågna året! Det ska bli extremt spännande att se hur 2009 kommer att kunna toppa 2008! För att det kommer att vara på god väg är jag övertygad om, även om inget kommer att kunna bräcka den fantastiska känslan av att få barn!

Välkommen ett nytt år med nya, positiva vindar, och tack till det fantastiska 2008!

RSS 2.0