Farliga ämnen i pandemi-vaccin

I Expressen idag kan man läsa om det nya mass-vaccinet som ska utrota den nya pandemin svininfluensan. Enligt Jönköpings Posten innehåller vaccinet kvicksilver (extremt väntat dock, trots att det 1 juni i år infördes ett förbud mot kvicksilver i Sverige) men ska enligt en toxikologKemikalieinspektionen vara i så låg dos att det inte kan anses vara skadligt.

I information jag erhöll från USA igår så ska även vaccinet innehålla aluminium så jag antar att det nu börjar dyka upp alltmer information om vad vaccinet faktiskt innehåller/kommer att innehålla, något som många världen över väntat med spänning på.
En av naackdelarna med att massproducera ett vaccin så här snabbt är att man inte hinner säkerställa dess kvalitét och säkerhet (även om vaccin i mitt tycke inte alls är kvalitativa eller säkra) vilket gör att detta vaccin skulle kunna vara förenat med livsfara.
Att det dessutom framställs ur äggprotein tror jag kommer att kunna bidra till fler ovo-allergiker, men det är väl något som tiden får utvisa.

I mailkontakt med Vidarkliniken säger Jackie Swartz, leg. barnläkare som ligger bakom studier om barnvaccin, att de inte ser någon anledning till att i övrigt friska människor ska vaccinera sig. Enligt SMI, Smittskyddsinstitutet, dör årligen "mellan 1000 och 2000 personer i säsongsinfluensa. Enstaka av dessa är yngre individer. För att minska sjukdom och död rekommenderar vi varje år att de som hör till riskgrupperna för svår sjukdom ska vaccineras och antiviral behandling (fr.a. Tamiflu) bör ges till allvarliga influensafall." Hur många har tidigare år vaccinerat sig mot influensan? Inte den stora massa man hoppas ska göra det i år i alla fall.
Missförstå mig rätt, människor som ligger i riskzonen, (jag har själv anhöriga som skulle kunna drabbas allvarligt av svininfluensan, men det gäller även vid "vanliga förkylningar") bör kanske överväga vaccination eftersom det i deras fall kan handla om liv eller död, men att få en hel värld att vaccinera sig genom att skrämma dem hysteriskt känns fel. Om nu vaccin är så bra, varför är så många människor i världen (även i ett modernt västerlänskt land som Sverige) så sjuka?

Här kan man läsa vad Smittskyddsinstitutet skriver löpande om svininfluensan och här kan man läsa vad Expressens läsare tycker om pandemin och skriver om sina eventuella rädslor inför den.

Min stora fråga är; ska det bli denna hysteri varje vinter???



(Som vanligt är alla kursiverade ord klickbara länkar!)

Kommentarer
Postat av: Nadia

Kritisk granskning är underbar läsning - hoppas nu att detta blir ifrågasatt av högre makter också!!!

2009-07-24 @ 11:41:00
Postat av: Lisa

Jag är rädd för influensan och jag är rädd för vaccinet. Torde nog bli en flaska med handdesifektion lite här och där.

2009-07-24 @ 23:37:34
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Nadia: Instämmer till fullo!



Lisa: Jag är inte rädd för influensan, de som blivit hårt drabbade av den var sjuka innan och det är inte vi. Media och läkemedelsindustrin vill att folk ska vara rädda för då säljer de mer upplagor eller läkemedel så därför tänker jag inte bjuda dem på rädsla. :)

2009-07-27 @ 08:44:56
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Jona

Extremt oansvarigt att sprida sådan här desinformation på internet. Alla i riskgrupperna kan INTE vaccinera sig. Om alla andra gör det, upphör dock smittspridningen och de svagaste skyddas ändå. Det enda du ger uttryck för är egoism och total brist på solidaritet.

2009-08-06 @ 12:34:42
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Jona: Vari ligger det oansvariga? Det är rena fakta som jag återgett, trist att du blundar för det.

Jag tänker inte förgifta min eller min sons kropp av solidariska skäl, även om det innebär att andra håller sig friska. Jag ser om mitt eget hus först, kalla mig egoist om du vill men den dag du har en egen familj är du välkommen att diskutera vidare.



Desinformation? Vad är det som är desinformerande i inlägget ovan? De fakta som egentligen gör dig skit-skraj men eftersom du inte törs reflektera och bilda dig en egen åsikt så följer du strömmen och känner i maggropen att det kanske ändå inte är det enda rätta.



Hoppas du går en pandemi-fri höst och vinter till mötes, vaccinerad eller ej.



M v h Malin

2009-08-10 @ 08:29:57
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0