Alternativ grädde

På senaste tiden har jag ersatt grädde med ca. 2 ½ dl. ekologisk Turkisk yoghurt som jag blandat med en rågad tsk. honung och lite vaniljextrakt. I detta har jag rört ner mosade bär, både jordgubbar och blåbär, och serverat till t.ex. kladdkaka. 

    Bilder lånade härifrån.

Lite nyttigare, lite godare och mycket uppskattat!

Och som svar till Stina som undrade kring färska ekologiska jordgubbar så vet jag att det finns i Övik. Jag köpte från Överå bärodling ifjol, hur goda som helst!


Kommentarer
Postat av: Lisa

Min mamma kört kört yoghurt tricket i många år och det är grymt gott. Synd bara att min mage inte gillar det lika mycket som min mun. =)

2009-06-13 @ 09:03:29
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Lisa: Aha...ja, det lät trist! :(

2009-06-15 @ 06:33:49
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Johan Melin

Hejsan. Överå Bärodling är inte ekologiska!! Han använder lite medel för att vara bärodlare men han är inte Kravgodkänd.

Men det finns en i Gideå och en i Grytsjö som är kravgodkända.

Länk till lista på Kravsertifierade odlare

http://www.krav.se/Documents/jordgubbar/JordgubbsOdlare2008.pdf

2009-07-09 @ 21:32:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0