Snik-surf och uppdateringar!

Hej på er! Nu verkar vi har löst internetbiten, har en snäll granne som låter mig snik-surfa på hans nät tills vårt blir bestående. Senaste rönen är att det kan ta upp till 2 månader. Surt av nät-företagen, glatt av grannen att bjussa på sitt! Hoppas denna länk fungerar tills dess och inte bara för att vinden ligger på rejält nu! ;)

Jag fortsätter ta ledigt från bloggandet denna helg så på måndag är jag liksom tillbaka (förhoppningsvis!) för gott! Vi har hur mycket som helst kvar att göra och jag skulle vilja ägna denna helg till det tillsammans med Johan. Tusen tack för alla era härliga kommentarer, jag har läst varenda en via mobilen och ni gör mig så glad som så gärna verkar vilja följa med på denna fantastiska resa! Jag har fotat en masse och kommer att visa det successivt allteftersom tid ges och rummen blir mer och mer klara!

Igår kom IKEA med det vi beställt därifrån så nu har jag ett rejält köksbord på 2,60 som inte går av för hackor, kommer att stå pall lika länge som vi bor i huset! :) Vi har också börjat få något så när ordning på båda badrummen och vardagsrummet. Nu är det hallen nere och hallen uppe samt loftet kvar i helgen. Johan håller på med förarbetet till vårt och Leon's rum så kommer pappa och tapetserar och målar där i början av kommande vecka. Nästa fredag siktar vi på att ställa i ordning i dem, flytta upp på övervåningen in i dem samt därigenom kunna göra i ordning gästrummet nere bredvid köket där vi nu sover hela gänget.

Hur trivs vi då? Jo tack, alldeles ypperligt! De första dagarna var kaotiska och det var kartonger och flyttlådor precis överllt. Som det ska vara med andra ord. Leon och Lotus trivdes inte alls i början med att bo någon annanstan men efter helgen gav det med sig. Leon somnar samma tid på kvällen (ca. 19.00) men sover nu till mellan 8-8.30 på morgnarna. Lantluften är uttröttande och han sover säkert nnu bättre här eftersom det är så himla tyst ute. Lotus ligger numer mest på sofflocket i köket och jäser eller är ute på stora tomten och jagar bollen eller skäller på någon av de få bilar som kör förbi. Det är så himla lugnt och skönt här, förstår ni att vi får vara alldeles i fred här? Bara vi? Hlt ljuvligt, och precis det vi eftersträvade då vi köpte detta hus. Vi vill sitta och njuta av lugnet och tystnaden och inte ha en massa folk som ränner hos oss helt oanmälda. Saknar vi det bjuder vi hem våra vänner eller tar en tripp in till stan. I stan blev man så störd på alla bilar och att det alltid grävdes överallt HELA TIDEn och att grannen alltid gjorde något som levde om och när han slutade så körde nästa igång med något annat. Här hör man korna råma och någon traktor i fjärran. (Och ibland alla lastbilar som frenetiskt jobbar med att iordningställa vägen denna sommar, men det stör nog de inbitna byborna mer eftersom de är så van lugnet, vi tänker inte så mycket på det eftersom det är ännu mindre ändå än det som pågår i stan).

I helgen kommer det några alldeles fantastiska vänner på besök och sedan ska vi som sagt fortsätta pyssla, packa upp och ställa i ordning. Nu bär det snart av in mot stan för inköp av mörkläggningsgardiner, en trimmer som komplement till hand-gräsklipparen (som vi älskar redan!) eftersom vi har för stor tomt för att gå och handklippa runt rabatterna (så några trimmer-turer per sommar måste det bli) samt en duschlist.

Hoppas ni får en alldeles fantastisk helg, finaste läsare!

Massa kramar Malin, en lycklig eko-nörd! :D


Kommentarer
Postat av: sara

Åh jag blir så avundsjuk. Hade inte varit helt fel med ett alldeles eget hus på landet. :D



(kan inte sticka under stolen med att jag är GRÖN av avund för att er Leon sover till 8.30!!!! Här klivs det upp mellan 4-5 på mornarna. Inget mirakeltips att bjuda på? ;))



Trist att vi missade promenaden.Jag var iallafall så senil så jag hade hunnit glömma bort det och kom inte på det heller förens det var för sent.



Ha en underbar helg!!!

Kram Sara och Villgott

2009-06-05 @ 08:24:28
URL: http://saraforsberg.blogg.se/
Postat av: Carola

Jag är ganska nybliven läsare och är så nyfiken på vart ni flyttat? Har för mig att ni bodde i Övik tidigare? Själv bor jag i Umeå. Kul att hitta andra ekointresserade småbarnsföräldrar i norr.

2009-06-05 @ 09:09:47
URL: http://bokmamman.blogspot.com
Postat av: Lisa

Hihi! Det där med oväsen känner jag igen. Det tokiga är att då man bor på landet blir det väldigt tyst så då det väl är något som låter kan man bli tokig. Tex. När det körs traktor på lägdan öster om huset och på lägdan väster om huset. På framsidan är det sol och på baksidan kör någon granne en motorsåg. Ja var ska man ställa vagnen då? Det blir så löjligt ibland. Men sen kan det vara knäpptyst i några månader i streck. Ni kommer nog att bli bortskämda med tysheten snart och hajja till då nån granne ska klippa gräset eller göra veden. Ska bli spännande att läsa vidare om er. Känns ju som att vi har väldigt liknande livssituationer just nu. Kram!

2009-06-05 @ 09:51:18
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Beatrice

Ni verkar ha landat på rätt ställe. Vet hur det känns då vi själva flyttade till landet för 9 år sedan från storstan. Ljuvligt. Häromkvällen hoade en uggla utanför fönstret när vi skulle somna, bara en sådan sak. Det upplever man inte i stan. Visst är det kul att komma ner till storstan ibland men på väg hem igen går man in i andra andningen och det är så skönt. Kul att ni verkar ha trevliga grannar också, det betyder så mycket faktiskt. Ser fram emot dina bilder framöver. Det vi fått se hittills är underbart. Vilka vyer!



Hoppas helgen blir trevlig och glöm inte att njuta mitt i stökandet.

2009-06-05 @ 10:13:27
Postat av: Erika

Så härligt det låter =)

Det blir kul att se alla bilder sedan!



Kramen

2009-06-05 @ 16:21:26
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: lisa

Åh låter alldeles fantastiskt!

2009-06-05 @ 16:42:56
URL: http://popflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0