Underbar, ekologisk avocado. Gig

0-26ae86ff671fb595989323a9b5c6882e.png

Underbar, ekologisk avocado. Gigantisk, alldeles perfekt och mycket avocado för pengarna då denna kostar 16,90 kr! Avnjöts rejält av både Leon, mamma och pappa! Tur vi köpte flera!


Leons brunch bestående av kokt p

0-6eb564f7cc8a2dd57e5957f8b2195522.png

Leons brunch bestående av kokt potatis, kokt broccoli och kokta sojabitar. Kolhydrater, järn, mineraler, fibrer och protein i samma måltid. För att addera fett tillsattes rapsolja och för smakens skull torkad rosmarin. Allt hemlagat och såklart ekologiskt! :) Till det dricks vatten ur glas och dessert blir äppel- och plommonpuré. Mumma för små magar!


De solvarma piercingarna hettar

57c16fc83b4d47e3459720e3e8027472.png

De solvarma piercingarna hettar i öronen. Åh, så härligt det är att bara få vara! :)


En gammal schiffonjé från mitt t

3174f8e21d66c170b8061d32d90a175b.png

En gammal schiffonjé från mitt tonårsrum med loppisfyndade Kockum-prylar; en gammal mjölkkanna med trollhassel i och eko-bananer i skålen. Lutad mot mjölkkannan är en etsning av Den sista måltiden som vi hittade i källaren nu då vi flyttade! Fint som snus, som Underbara Clara skulle ha sagt!


Vi slängde ut micron och gjorde

0-67afc9232ebaa51d4bb76400ef217d38.png

Vi slängde ut micron och gjorde plats för vår trotjänare; hushållsassistenten från Bosch! Schysst deal va?


Det är jobbigt för alla parter a

0-746b5ee6d7a0cfe2e0a24213a07929be.png

Det är jobbigt för alla parter att flytta, speciellt för en söt vovve som ännu känner sig otrygg i allt det nya. Men till slut fann även Lotus lugn och ro!


Mis-matchade stolar i ett kök fr

0-54692662af87d05bf498fed3f6b4e7eb.png

Mis-matchade stolar i ett kök från 1889! Vackert så det smäktar!


Snart går flyttlass no. 1 mot no

0173460dcecdb4074e2e304c5735b598.png

Snart går flyttlass no. 1 mot nordvästligare breddgrader! Solen skiner, det är redan varmt ute och alla inblandade är på ett alldeles förträffligt humör! Nu kör vi så det ryker!


Jippie! Nu är vi på fullaste all

0-4eb4f905fd4a6705612c0ae7c8ee24c6.png

Jippie! Nu är vi på fullaste allvar husägare!


Tävla med Hildur!

I samarbete med härliga webbutiken Hildur kör vi nu en torsdagstävling. Jag vet - tävla en torsdag? På Ekoblogg? Galet men sant! :) Tyckte det passade bra för då har ni något att göra medan jag tillfälligt är borta från bloggosfären en vecka eller så!

"Grönt i alla färger och former"

Det som Hildur är schyssta och bjussar på är ett tvådelat set från Oria där vinnaren själv får välja färg (rosa, turkos eller vitt) och storlek. Hildur har ekologiska och svenskdesignade både vuxen- och barnkläder. Oria är ett designföretag som ligger i Västerås och som erbjuder sköna kläder för barn och vuxna. Deras kläder är gjorda av mjuka ekologiska tyger och de är producerade med hänsyn till människa och miljö. Bomullen i produkterna kommer från Agrocel i Indien. De är etiskt certifierade genom FLO - Rättvisemärkts internationella organ. Bomullen är också ekologiskt certifierad genom SKAL. Kläderna tillverkas i en fabrik i Sydindien. Fabriken startade som ett Fair Trade-projekt för att ge möjlighet till inkomst för framförallt kvinnor. Där ges de anställda 30-50% mer i lön än en normal lön. Visst är det härligt?

  

För att vara med och tävla om detta schyssta set vill vi att ni svarar på följande; Vilket storleksspann har Hildur på sina barnkläder? (Dvs. t.ex. XS-XL). Jag vill också att ni motiverar vilken färg av dessa 3 ni skulle välja om det blir just ni som vinner.

Svara i kommentarsfältet nedan så koras vinnaren då internet fungerar uppe hos oss! Jag kommer att påminna er då och då via MMS om att vara med och tävla!

Lycka till!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Upprymd!
Gjort: Sovit dåligt pga. Leon som vaknat mycket i sömnen. Fixat i ordning mig och that's it ungefär. :)
Gör: Bloggar och fixar det sista medan vi fortfarande har internet.
Planer: Promenad till mamma's förra jobb på förmiddagen sedan banken. Måste köpa ett duschdraperi kom vi på igår och efter lunch ska jag och Leon på både Granngården och Kvantum. Ikväll ska vi packa allt som vi inte kunnat vara utan tills nu och sooova!
Bästa: Den otroligt vackra grind som farfar visade oss igår som han gjort åt oss! Tack snälla!
Leon : Sover ännu, är väl trött efter natten antar jag! Vällingen gick sådär att få ner men han sög till slut i alla fall. Får fortsätta öva mer och ta det pö om pö.
Väder: Nu kommer solen tillbaka och med sig har den världens värmebölja! På söndag blir det uppemot 30 grader! Härlig "första dag" i huset va? Då ska vi vara själva och bara gå och mysa utomhus; hänga upp Leon's gungor, sätta ihop trädgårdsmöbeln mm. :D


Sista inlägget...

...på ett tag! Jag kommer nu att vara helt utan internet i ca. 1 ½ vecka så under den tiden kommer det endast att bli några MMS-inlägg. Hoppas att vi fortsätter läsa bloggen under den tiden för det händer så otroligt mycket spännande just nu som jag gärna delar med mig av!

Återkommer såklart "på riktigt" så fort internet är kirrat igen! Tills dess; på återseende och ha det alldeles förträffligt! Och glöm  nu inte att fortsätta kika in här för regelbundna MMS-uppdateringar om flytten och huset! :)

Kramalin


Intervju

Loa Ecoloco har intervjuat mig gällande att få ett prematurt barn, här kan ni läsa hela intervjun. 
Detta gjordes i samband med att Ecoloco lanserade en prematurkollektion från svenska DUNS Sweden som jag tidigare bloggat om.

prematurkläder ekologiska


TorsDagens tacksamhet

Jag skulle kunna vara så "trist och förutsägbar" att jag skriver att jag är tacksam för att vi flyttar imorgon, men det känns för uppenbart. ;)

Jag är däremot otroligt tacksam över att den kamera vi kikat på på Elgiganten sänktes med 500 :- precis då vi tänkte köpa den i nätshoppen. Då Johan skulle hämta ut den i butiken här i Övik var vår order borta. Då tjejen i kundtjänst precis höll på att rätta till allt kom en annan anställd och sa: -"Men vi har ju kampanj pga. vår nyöppning idag (det brann där för ett par månader sedan) på den nyare modellen efter den ni beställt. Den kostar ju samma!" Vi fick alltså en ännu bättre kamera för samma reducerade pris. Hur ofta händer sån't?

Canon IXUS 95 Bild lånad härifrån.

Det finns en mening med allt! :D Vi är i alla fall jättenöjda med denna. Den gamla var trasig och denna räcker gott och väl för våra fotobehov! Med ett extra minneskort kan vi fota mycket nu framöver! Härligt!


Mysigt att vila i soffan!

1f52cf0329f96193175682f9e8d2ce62.png

Mysigt att vila i soffan!


Ikaros

Förstår ni hur bra detta är?Här hemma älskar vi Björn för alla hans tänkvärda texter! Denna få alltid mina ögon att tåras då man tänker på alla barn som man sett fara illa genom åren. Det är en av nackdelarna med arbetet med barn, ännu jobbigare kommer det säkert att bli nu då man själv är mamma. 


Välling-recept

Leon totalt blå-vägrar att dricka något ur nappflaskan. Han har gjort det tidigare men nu vill han bara dra runt nappen i munnen, så med andra ord är det säkert övergående och något tillfälligt nu eftersom det kliar en massa i munnen. Jag tänkte i alla fall försöka ge honom något i flaskan ca. 1 ggr/vecka så att man ändå underhåller det för att jag ska kunna ha en chans att vara bort någon kväll vid sänggående och att Johan kan ge honom välling eller urpumpad mjölk. Under tiden då ja ska "träna detta" med honom vill jag inte pumpa ur, jag är så spy-less på det efter allt pumpande hans första 5 veckor, så jag tänkte göra egen, nästan hel-ekologisk, välling och ge honom istället för grötfrukosten de dagarna.

Receptet på välling är från min fina vän N men jag har gjort om det lite. Så här gjorde jag;

1 ½ dl. vatten
1 ½ msk. skrädmjöl *
1 msk. outspädd äppeljuice *
1 tsk. rapsolja ( den ekologiska smakar för nötigt, det blir grässmak åt den, så vi kör på svensk rapsolja istället)
1 dl. havremjölk *
1 msk. nyponpulver *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök!

I N's recept så var det ½ msk. smör men eftersom smöret innehåller salt (hennes son är bra över 1 år och kan äta salt) så bytte vi ut det mot rapsolja för att tillsätta lite fett. Havremjölken innehåller ju också salt så han får redan i sig lite salt. Dock inte i någon "farlig mängd" tyckte BVC. Vi använder lite havremjölk de gånger han äter mannagrynsgröt också, men det skulle som sagt vara OK.

Koka upp vatten och skrädmjöl i en gjutjärnskastrull och låt det sjuda ett par minuter. Jag vispade lite då och då så att det inte skulle bränna fast. Rör ner havremjölk och äppeljuice. Häll upp på flaska och tillsätt rapsoljan. Skaka om. Innan servering tänker jag tillsätta nyponpulver eftersom det inte ska hettas upp. Kan göras i förväg och förvaras i kylen, kan drickas både rumstempererad eller uppvärmd i vattenbad.

Tänkte testa att ge Leon den rumstempererad nu första gången. Fick klippa upp ett större hål i naturgumminappen, får se om jag klippte ett tillräckligt stort eller om jag får göra det större. Tänkte låta honom testa först och se.

Återkommer med rapport om vad betyget blev!

Och för er som undrar vad Leon dricker i eftersom vatten i nappflaskan inte går hem; han dricker ur glas! :)


OnsDagens tacksamhet

Jag känner mig otroligt nog tacksam över att vi inte kommer att ha tillgång till varken internet eller TV ca. de 2 första veckorna vi bor i huset pga. att det måste kopplas in och fixs och donas.

Som en liten mini-semester bort från verkligheten!


Mother's Day eco-style

På söndag är det Mors Dag och min allra första som mamma! Även om det i mångt och mycket kan anses vara kommersiellt trams så måste jag säga att jag längtar lite ändå, det är ju speciellt att vara mamma och vi kanske behöver en speciell dag för det? Vad vet jag.

Våra mammor fick i år (de har redan blivit uppvaktade båda två i förskott eftersom vi flyttar nu i helgen då det är Mors Dag) handgjord kvalitetschoklad och att vi skänkt pengar i deras namn till Röda Korset's Mammakampanj som räddar de utsatta mammorna i krigsdrabbade länder! LoaEcoloco har haft en insamling ett tag nu på bloggen och vi skänkte via den!

Foto: Aubrey Wade/Bildbyrån SIlver

Läs mer om Röda Korset's övriga arbete här.

Hur tänker ni kring Mors Dag, avstår ni eller firar ni?


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Det känns som om allt snurrar i 180 knyck just nu. Note to self; ANDAS KVINNA!
Gjort: Kokat välling till Leon, ammat honom, duschat, pratat med mor min och ätit frukost.
Gör: Betalar lite räkningar på bl.a. stängsel, bloggar och kikar lite på mailen.
Planer: På förmiddagen har jag en hemlig date inför Johan's födelsedag + att jag ska in på Second Hand och kolla efter två saker till Leon samt en sak till huset. I eftrmiddag blir det lite mys med favoriterna och ikväll bjuder min farmor och farfar på middag. Skönt!
Bästa: Att vi fått tag på och hyrt en lastbil inför lördag som sväljer 200 kartonger åt gången! Grrreat!
Leon : Sov jätteoroligt inatt, man märker direkt på honom då han är inne i en fas då det händer mycket. Då dröms det en massa nattetid! De senaste dagarna har han ju skippat förmiddagstuppluren men idag ville han sova lite, förmodligen för att han inte fick 100 %-ig vila inatt!
Väder: Mulet, grått och trist. Perfekt väder för en mysdag! :D


En glad Lotus får även han följa

36926a14c7080b373487f0bf6b0fcf1d.png

En glad Lotus får även han följa med till tremänning A på eftermiddagsmys! Det är kul att åka husses bil för då sitter jag i bältet bredvid matte eftersom auren är i mattes bil och den är på vift idag!


La Postina-servicen

Fick ju för ett tag sedan prova på tjänsten att prenumerera på ekologiska bindor via La Postina. Jag har hittills bara testat trosskydden (men det är snart dags att testa resten) och jag måste säga att jag tycker de är toppen! De har de där "sömmarna" som håller fyllningen på plats som jag saknat hos NatraCares. Fortsätter resten att vara till samma belåtenhet kommer jag att byta märke i väntan på att modet att skaffa en m-kopp ska infinna sig!
Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Alert och på G liksom!
Gjort: Inte mycket ännu, pratat med Johan och läst tidningen.
Gör: Bloggar lite med Lotus tryckt emot mig!
Planer: Måste gå ner på Åhléns och Clas Ohlson idag på förmiddagen, blir till att ta en promenad med vagnen. Efter lunch ska vi till min kusin så Leon får träffa tremänningen A! :D
Bästa: Det inneboende lugn jag har trots allt flyttande och packande!
Leon : Han sover ännu. Jag måste säga att de nya sovtider han verkar hålla på skola om sig till är ännu bättre än de gamla, trots att vi tyckte de var toppen! :)
Väder: Mulet och grått idag med.


Update Lotus

Älskade stor-prinsen våran lider något så fruktansvärt av allt som händer här hemma just nu. Lotus har alltid varit extremt känslig då det gäller att vi packar saker. Jag vet att hundar generellt är det men jag tror Lotus är extra känslig. Han följer till och med med mig in på toan om han får möjlighet. Älskade vän, önskar jag kunde få dig att förstå att en 3 500 kvm stor, inhägnad tomt med 1,20 m högt staket väntar!

Håll ut!


TisDagens tacksamhet

Jag är så innerligt tacksam för den ask jag har inom mig som är alldeles oändlig där jag stoppar alla de vackraste minnen som dagligen ge mig.

Åh så jag älskar denna välfyllda ask!


Lotus undersöker en påse araméal

4665c697cd8072290d11b06a5463bfcf.png

Lotus undersöker en påse araméalger på Leons Bumbo. Leon har nyss ätit mosade morötter med förvällda alger (godare än det låter, jag lovar!) och leker nu lite i gymmet. Strax är det dags att hoppa in i eko-pyjamasen, amma för natten, sjunga Humlesången och sussa. Mina älskade prinsar (och stor-prinsen såklart!), vad ni förgyller mitt liv!


Vinnaren av choklad utsedd!

Tack snälla för alla era härliga recept, det har verkligen vattnats i munnen då man läst bland dem! Tyvärr kan endast en vinna och denna gång blev det Mikaela som skulle göra en banankaka! Stort grattis! Maila din adress till Ekoblogg så förmedlar jag den vidare till Theobroma Tastings!

Här har ni möjlighet att njuta av alla recept;

Postat av: Sara Si

Att-inte-krångla-till-det: Väljer jag en god frukt tex. päron eller apelsin som jag skalar och skär i bitar. Sen skulle jag hacka chokladen i lagom stora bitar och strö över frukten.. Sen in i ugnen så det får gosa till sig :) En het och syrlig efterrätt.. som även kan vara passande till thekoppen!

ida
jag skulle göra leilas helt ljuvliga chokladkolapaj

Chokladmördeg:
75 g kallt smör
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
1 msk kakao
1 ekologisk äggula
1 msk kallt vatten

Fyllning:
2 dl strösocker
1 dl vatten
100 ml, (2 tuber) glykos
450 g Vintage Plantations 75% Peanuts.
2 dl vispgrädde

1. Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl, florsocker och kakao.

2. Tillsätt ägg och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Tillsätt vattnet.

3. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

4. Sätt ugnen på 175 grader.

5. Kavla ut degen och klä en räfflad pajform, 24 cm i diameter med degen. Nagga mördegen med en gaffel och täck kanten med aluminiumfolie för att förhindra den från att sjunka ner under gräddningen. Tryck fast aluminiumfolien så den inte bara ligger löst ovanpå.

6. Förbaka pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

7. Fyllning: Hacka den mörka chokladen riktigt fint.

8. Smält chokladen och grädden i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

9. Koka upp strösocker, vatten och glykos under cirka 6 minuter i en stor kastrull.

10. Blanda ner chokladgrädden i sockerlagen och fortsätt koka under konstant omrörning med en visp tills smeten tjocknar och känns trög, 10, max 15 minuter.

11. Häll kolan i pajskalet och låt kallna samt stelna i kylen.

12. Servera pajen med lättvispad grädde.

T

chokladkaka/kladdkaka.
4 ägg
2dl socker
2 1/2dl mjöl
250g Organic Meltdown Mörk Choklad 71% Kanel och Chili
200g smör
1 tsk bakpulver

smält smör och chokladen. Vispa ägg och socker. Blanda i smörchokladblandningen, tillsätt vetemjöl och bakpulver och häll i smör och bröad form.
In i ugn i 225 grader i 15 min.

Kakan blir godast dagen efter då den fått stå en natt i kylskåp.

Carola

4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad efter smak
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl oljaSätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 min med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem lite mer än hälften. Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner). Grädda 20-25 min i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 min.

Mikaela

Banankaka

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist
vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

Åh, den är såååå god!

Cathrine

Choklad Tårta.

Ca: 10 bitar.

200 g smör
200 g Askinosie San Jose Del Tambo 70%
4 st ägg
2dl Råsocker
2½ dl Dinkelmjöl
1 tsk Bakpulver

Servering:

Florsocker på kakan
Vispgrädde att ha på sidan om eller på tårtan.
Bär av valfri sort.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Kläm bakplåttspapper i botten på en 24 cm form med löstagbara kanter.
2. Smält smöret och chokladen och låt blandningen svalna.
3. vispa ägg och socker pösigt, blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
4. Blanda ägg vispet först med den avsvalnande chokladblandningen och sedan försiktigt med mjölet.
5. Häll smeten i formen och i nedre delen av ugnen 12-15 min. Obs kakan ska fortfarande vara lös i mitten. Den stelnar sen när den kallnat, den blir bäst om man gör den dagen före.
6. Lägg upp kakan och dekorera med grädde och bär.

Den är så god så när man äter den så har man kommit till himlen:D


malin

Min första tanke var att välja Vintage Plantations 65% Cocoanibs, jag älskar mörk choklad med cocoanibs. Sen såg jag Vintage Plantations 75% Peanuts, och det lät ju helt fantastiskt. Eftersom jag är vegan, så är mörk choklad en självklarhet, och det utesluter också mycket bakande med chokladen. Så jag skulle välja att avnjuta den på godaste, enklaste vis - bruten i lagoma munsbitar, till en stor mugg rooiboste med en skvätt havregrädde i. Där kan man tala om smaker som gifter sig! Mums!


Ett stort och glatt tack till Theobroma Tastings för ett gott samarbete - denna gång i den dubbla bemärkelsen! ;) 


No more full-time titties och längre sovtider!

De senaste dagarna har jag märkt att Leon inte är lika nöjd med att låta sig hel-ammas. Jag vet inte om han tycker att han blivit för stor för hel-time-boobs eller om det är tänder som spökar och ställer till det inne i munnen. Kanske är det en kombination av båda, vad vet jag?

I alla fall så kommer han från och med idag inte att hel-ammas längre vilket innebär att han gjorde det tills han var 7 ½ månad. Nu plockar vi bort målet vid 9-tiden och ger gröt istället då och om ett par veckor eller då han själ signalerar om det så byts även 17-målet ut på mat.

Min intention är dock att fortsätta del-amma honom länge, länge till så jag hoppas han också vill fortsätta med det! :)

Han har också börjat bli större gällande sina sovtider och sover nu till 6.30 på morgnarna, ibland längre, vilket har gjort att han helt plockat bort eller kortat ner sin förmiddagstupplur rejält. Han håller verkligen på att bli stora killen!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Hyfsat förväntansfull inför kommande helg!
Gjort: Ammat Leon och läst tidningen. Funderat kring frukosten.
Gör: Bloggar och styr upp en del saker.
Planer: Ner på stan även denna dag för att inhandla en massa nödvändigheter inför flytten. Sedan ska jag svänga förbi min mormor tänkte jag! :)
Bästa: Allt just nu! :D
Leon : Pratade så mycket igår att han blev hes. Herregud, man smälter totalt!
Väder: Halvdant, lite sol och lite mulet.


En Blå Tomat!

Leon fick hem ett paket häromdagen från bästa Loa på Ecoloco som han ska recensera för bloggpanelens räkning. Denna gång stod det svenska märket Blå Tomat på tur och vi fick en mjuk härlig tröja i smidig beige trikå!

None

Blå Tomat Design är ett nytt svenskt ekomärke som designar ekologiska barnkläder och babykläder i härliga glada färger. 


Idén till Blå Tomat föddes när designern Perim Schacht fick sin lilla blomma Magnolia för 3 år sedan. Hon letade efter lite finare praktiska ekologiska barnkläder men fann inte mycket förutom tråkiga basplagg. Därav kom idén att skapa lite finare designade ekologiska barnkläder.  Blå Tomats motto är "Det behöver inte se ut som en morot för att det är ekologiskt!"


Plaggen är ekologiskt certifierade enligt SKAL (Control Union - Eko Sustainable Textile). 

Ser med spänning fram emot att få testa den på prinsen!


MånDagens tacksamhet

Tack för att jag äntligen kommit igång med shakti-mattan, den är numer en av mina bästa vänner!


Nu är det eko-kul hos Ekokul med tävling och allt!

Bästa eko-leksaksbutiken Ekokul har fått hem två nya familjemedlemmar; Bolibompadraken och Pingu - helt ekologiska såklart!

Ekologisk drake

 Ekologisk pingvin Bilder lånade härifrån.

Visst är de alldeles bedårande? Pingu skulle gärna få flytta hem till oss då vi fick en film med Pingu för ett tag sedan åt Leon!

Vi har sagt så i vår familj gällande leksaker till Leon; hellre få och kvalitativa som håller och är tillverkade i bra material och på ett schysst sätt än en massa rat (norrländska för skit) i billig plast som går söner med en gång och som stackars barn i Taiwan tvingats framställa i en fabrik 16 timmar om dygnet.

Dessutom har raraste Anna en kanon-tävlingEkokul-blåggen där man kan vinna sin favoritleksak hos Ekokul!

Tävling hos Ekokul

Jag är med och tävlar om just Pingu ovan, tävla ni också då detta är ett gyllene tillfälle till toppen-fina leksaker!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Grymt utvilad och på ett strålande humör!
Gjort: Ätit en god eko-smoothie till frukost och ammat Leon. Myst med Lotus och plockat lite i all flyttpackning.
Gör: Tittar på svärmor som är på besök och busar med Leon tillsammans med Johan Gud så de skrattar!
Planer: Fixa en massa här hemma och ta en lång promenad. I eftermiddag vankas middag hos mamma och J!
Bästa: Vårt liv!
Leon : Somnade 19.20 igår och sov hela natten till 07.16 imorse. Helt galet! :D Men skönt!
Väder: Strålande sol!


Ni tävlar väl schåklart? ;)

Imorgon bitti då jag vaknat kommer jag att kora vinnaren i tävlingen om choklad från Theobroma Tastingsglöm inte bort att tävla idag!


Lök-kur

I nyaste numret av Hälsa hade en läsare skickat in ett tips på vad man kan göra med torr eller mjällig hårbotten. Johan har alltid haft väldigt torr hårbotten och de senare åren sedan han kört med rakat (1 mm.) så blir den ännu torrare. På sista tiden har han slutat med schampo och då har det blivit bättre men det är fortfarande torrt och små-irriterat.

Hursomhaver så skulle man riva eller mixa 2 milda lökar och fördela det i håret och hårbotten och sedan vira in skalpen med plastfole och låta det verka minst ½ timme. Sagt och gjort, Johan finrev 2 eko-lökar igår och "slabbade på" det på huvudet. Som den rara fru jag är virade jag gladeligen in honom i plast och förpassade honom till köket. Ville inte ha honom i vardagsrummet nära mig eftersom mina ögon tårades av hans huvud! :)

Han gick sedan och duschade bort det och nu går han runt och luktar svagt av lök! Men jag måste dock säga att jag tycker det ser bättre ut. Det torra har som hamnat mer ute i topparna och hårbotten ser inte lika irriterad ut.

Vi får se om ytterligare ett par dagar om det fortfarande verkar bra.


SönDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att svärföräldrarna kom hem efter en fantastisk semester. Det är alltid skönt att ha alla nära och kära på hemma-plan även om det så klart är trevligt att folk förlustar sig! :)


Ekologisk shiitake-svamp bryns i

561eff65606f88b7a870a525eef10d4e.png

Ekologisk shiitake-svamp bryns i gjutjärnspannan för att bli en snabb, smarrig och hel-ekologisk pastasås med bl.a. vitlöksost! Behövs efter en lååång dag av packande! Trevlig kväll!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lycklig och effektiv!
Gjort: Ammat Leon och ätit frukost, myst och busat med de tre männen i mitt liv och skissat upp en ritning över vår trädgård. Eftersom vi knappast hinner göra allt denna sommar så är det ändå bra att veta hur den långsiktiga planen ser ut!
Gör: Skickar ett mail där jag hoppas på fint resultat. Ja, och bloggar såklart. Sitter också och skrattar åt Johan som är ifärd att göra en lök-kur för sin känsliga hårbotten. Han lär ju lukta mums sedan! NOT! ;)
Planer: Pack, packa och packa! Ikväll blir det Robinson och mys i TV-soffan (medan den fortfarande står opackad, ha, ha!)
Bästa: Den stora mängden skratt som de senaste dagarna bjudit på!
Leon : Sov en timme på hela dagen igår men var lika glad för det då han somnade och vaknade lika glad idag! Härligt killen!
Väder: Soligt nu men skulle bli halvdant idag. Har dock svårt att tro på det nu!


Fanny syr!

Finaste Fanny har nu gått ut på bloggen sin med att hon startat ett företag där hon ska sy egna barnkläder och att ekologiskt tyg också är beställt fick jag också veta! Med tanke på hur härligt glad, färgstark och sprudlande Fanny är så vågar jag knappt drömma om hur fina kläderna kommer att bli!

Ser med spänning fram emot denna miljösnälla fortsättning!


LörDagens tacksamhet

Vår älskade underbare go'a unge prins har legat i 1 ½ timme på golvet och pratat konstant! Han pratar även på sina inandningar nu så nu är det aldrig tyst här hemma. :)

Finns det något ljuvligare ljud är lyckliga barn som låter hela världen veta exakt hur lyckliga de är?


I höst plockar vi äpplen från vå

031d6d960cfb5c309585dae83e2b2488.png

I höst plockar vi äpplen från våra 4 egna äppelträd! Rejält så det förstår!


Ny vinnare; Carola L.

Eftersom första vinnaren inte hört av sig drogs en ny vinnare idag; Grattis till Carola L. som nu vunnit Klimatsmart-boken! :)

Maila den adress dit du vill ha boken skickad, adress finns under profilbilden här på bloggen!

A reminder

Hörni fina läsare; glöm inte bort att tävla om go'chokladen från Theobroma Tastings! :P

 

Ni har till måndagmorgon på er!


FreDagens tacksamhet

Jag är helt enkelt bara så lycklig över det fantastiska uthus igår där vi fick fynda sparkar, ett skrivbord, ett klädskåp, en trehjuling, en stor kälke, en liten kälke, en massa gamla arkitektritningar från 1902 samt barnteckningar från då som ska ramas in och hänga i Leon's rum!

Clara, nästan som en egen tant Märta ju! ;)


Blåbärs-dessert

Spinner vidare på gårdagens recept med blåbär och bjuder på en god dessert som oftast avnjutes här hemma; fusk-cheesecake.


Se hela bilden Bild lånad härifrån.

1 brk. Kesella
1 dl. valfri köpt Lemon Curd eller gör själv
200 gr. frusna blåbär
1 msk. socker *
4 smulade Digestivekex *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Blanda Kesellan med Lemon Curd (vi använder en från Robertson's då den inte innehåller några läskiga tillsatser). Rör ner sockret i blåbären och ställ båda komponenterna kallt till en stund. Smula eller mortla kexen. Lägg blåbären nederst i ett serveringsglas och ringla Kesellan över. Toppa med kex-smul och servera direkt. Detta räcker till 4 personer.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Så himla utvilad!
Gjort: Ammat och läst morgontidningen.
Gör: Bloggar och äter sconesfrukost.
Planer: Idag ska vi upp till huset med en massa saker vi fått som vi ska plantera; krusbäsrbuske, gräslök, smultronplantor, rabarber, liljekonvaljer (min all time-favoritblomma!!!) och vitsippor! Ikväll blir det Talang och hemmagjorda pepparmackor!
Bästa: Att finaste Johan är hemma med oss!
Leon : För tredje gången sedan jag blev mamma vaknade jag före Leon. Jag vaknade ca. tio över sex och Leon vaknade inte förrän klockan var ca. kvart i sju. Himmel så gott han måste ha sovit, lill-prinsen! Somnade igår vid tjugo över sju så han borde också var redigt utvilad.
Väder: Mulet och grått.


En lång lista på bröd, glass och

0-582f79b10bbbf9233cd3330f1e64a4eb.png

En lång lista på bröd, glass och kakor som ska fylla frysarna under sommaren. Är ju van att ha en välfylld frys så man alltid har gott bröd till frukosten samt ett urval att bjuda på då det kommer gäster så jag gillar inte att det ekar tomt där nu inför flytten!


Världens godaste bröd!

Våra fina vänner M & M bjöd på så himla gott bröd i söndags. Var tvungen att be om receptet så att jag kan baka det så fort alla limpformar är uppackade i huset! Just nu köps det ekologiskt bröd här hemma. Bara en vecka kvar...

2 dl. fiberhavregryn *
6 dl. fullkornsdinkelmjöl *
1/2 dl. krossat linfrö *
1 dl. torkade, hackade aprikoser *
1 dl. solrosfrön *
2 tsk. bikarbonat
2 nypor flingsalt *
3 dl. mild yoghurt *
1 dl. vatten
1 dl. blåbär, färska eller frysta
1 msk. kanel *
2 tsk. kardemumma *
1 msk kallpressad rapsolja + lite extra att smörja formen med.

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.


 Bild lånad härifrån.

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, blåbär, vatten och rapsolja. Blanda väl. Smörj en limpform med lite rapsolja. Häll över smeten/degen. Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timma.

Ta ur brödet och låt det svalna på galler. Perfekt att frysa in i skivor och ta fram som nybakt varje frukost! Lite eko-Bregott och en god ost på toppen och saken är biff!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Jättepigg och laddad med energi!
Gjort: Ammat Leon, svarat på en massa härliga bloggmail och kommentarer, kokat potatis och palsternacka till Leon's puré (ska tillsätta lite timjan också för att förhöja smaken) och planerat dagen med Johan.
Gör: Bloggar och läser lite bloggar.
Planer: Idag ska vi packa som galningar för att ikväll dö av i soffan totalt! Nu är det inne på sluttampen med flytten hörni! :D
Bästa: En sak igår som blev dagens tacksamhet idag!
Leon : Somnade 19.20 igår och sov till 06.06 idag. Därav den pigga mamman! ;)
Väder: Mulet och regn!


En riktig klok-bok!

Fick ett mail från Sophie Hedenstierna som går tredje året på Viktor Rydbergs Gymnasium.

Efter att ha blivit antagen av förlaget Bokverket för drygt ett halvt år sedan har hon parallellt med skolarbetet skrivit på en bok som heter "Så sparar du pengar och hjälper miljön" fram tills nu. Boken innehåller, som titeln anspelar på, 70konkreta tips på hur man sparar pengar och samtidigt gör en insats för att hejda den globala uppvärmningen. Tanken med alla tips är att de ska vara vardagliga och inte innebära någon större uppoffring att utföra. Fokus i varje tips ligger på att tydligt redogöra för hur mycket pengar man sparar och med hur mycket man minskar sina koldioxidutsläpp varje år. Det är just det konkreta sätt som kostnadsbesparingar och koldioxidminskningar presenteras på som skiljer den här boken från liknande som redan finns ute på marknaden.
Sophie's förhoppning med boken är att fler människor inser att det inte behöver kosta ett skvatt att hjälpa miljön, snarare tvärtom.

Boken är nu tryckt och försäljningen är igång. Papperet som boken har tryckts på är hämtat från ekologiskt skogsbruk med inriktning på hållbar skötsel av världens skogar. Man köper den enklast via förlagets Bokverkets hemsida.

Vilket härligt initiativ!

TorsDagens tacksamhet

Att ett SMS kan betyda så mycket att det nästan gör ont i hjärtat. Ord från en svunnen tid i vad som känts som en avlägsen relation till en fin människa. Allt känns genast ännu bättre än det gjorde innan.

Tack finaste, lilla du (som nu gått och blivit stor och inte är så liten längre)!


Ikväll bjöds det på hel-ekologis

7e1cc727e8bf8e03a6c7bb385d757c3d.png

Ikväll bjöds det på hel-ekologisk ostbricka här hemma! 5 sorters ost, oliver, päron, paprika och 3 sorters kex. Hur. Gott. Som. Helst! Till det dracks väl kyld Amé. Härlig vardagslyx och en perfekt start på helgen!


EFTERLYSNING!

Ännu en gång söker jag vinnaren av en tävling, denna gång av boken Klimatsmart som var tävlingen för 2 veckor sedan!
Det är alltså Sofi som hittills diskat under rinnande kranvatten vi vill ha tag på.

Maila din adress till oss innan fredag, annars kommer en ny vinnare att utses!Tävla med Theobroma Tastings!

Ibland är onsdagar tävlingsdagar på Ekoblogg, och gissa vad; idag kör vi igen! :)

I samarbete med Theobroma Tastings (som också bloggar på härliga chokladbloggen - fylld med härlig eko-choklad), bjuds det på härlig choklad till vinnaren denna gång! :) Theobroma Tastings består Jenny Berg och Lars Stenbom. De har en diger erfarenhet gällande hur man finner bra kvalitetschoklad. Denna kunskap använder de för att kunna erbjuda sina kunder ettt sortiment till ett förmånligt pris. De arbetar med ekologiska och/eller Rättvisemärkta produkter samt annan icke certifierad choklad som stödjer sociala och etiska projekt, samt Rättvisemärkta praliner. För eventuella kunder som vill göra egna hantverk av choklad har de även pralinformar och ekologisk/Rättvisemärkt pellets. Man kan boka in sig på en pralinskola om man behöver hjälp att komma igång. Åh, vad jag skulle tycka det var kul!
 

Theobroma cacao är det latinska namnet på kakaoträdet, där theos betyder "gud" och broma betyder "föda". Direktöversatt blir Theobroma Tastings Gudarnas föda-provning. Olika varianter av chokladprovningar är just vad Theobroma Tastings erbjuder!I potten finns både härliga Mecsa Osha samt någon av alla de goda kakorna från Vintage Plantations. Mecsa Osha kommer från Peru och är både Rättvisemärkt och ekologisk medan Vintage Plantations är märkta med Rainforest Alliance samt Rättvisemärkta.

 

 
  Bilder lånade härifrån.

För att ha en chans att vinna denna goda vinst vill vi att ni gör följande; gå in till Theobroma Tastings och välj ut någon av alla deras härliga chokladsorter. Skriv namnet på den här i detta kommentarsfält och delge ett recept på vad du skulle göra med den. Kommer den att vara del i en kladdkaka så delge receptet på kladdkakan etc. Alla recept kommer att publiceras på bloggen i samband med att en vinnare utses. Jag vill också att ni motiverar varför ni hellre köper ekologisk/Rättvisemärkt choklad. Jag gör det både för smakens skull samt de etiska aspekterna, även om det ska erkännas att jag gjorde det redan innan jag blev en eko-nörd så till största delen beror det nog på den rena, naturliga smaken! ;)


 Bild lånad härifrån.

Ni har till måndagmorgon på er att tävla!

Lycka till!


OnsDagens tacksamhet

Jag blev intervjuad av finaste LoaEcoloco igårkväll och det var så kul att äntligen få prata med henne! :) Tidigare i vår hade ju jag och Leon chansen att få träffa raraste Johanna från Bellio också och i höst kommer båda två till Övik och Docksta sko för att förbereda Bellio's vårkollektion 2010 så då ska vi ses alla tre!

Gissa om jag ser fram emot det? ;)


Bytarträff barnkläder Edvina + Art & Deco ons

Pernilla som har härliga butiken Edvina har den 27 maj ett samarbete med Art & Deco i Umeå. Man tar med sig två barnplagg i storlekarna nyfödd - 2 år och efter trevligt mingel och visning så får alla välja i lottad turodning!Trevligt initiativ, för att inte nämna miljösnällt!

Edvina har fortfarande fri frakt på prov så skynda att fynda innan tjänsten ska utvärderas!Leon's fina jacka nedan från Obba Stockholm är från Edvina och den varvas flitigt med andra velourjackan nu under våren! Toppen-härlig!

7b23ab7227a61de8cc32d19fa237a7bc.png


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lycklig och lite små-busig!
Gjort: Fixat i ordning mig, ammat Leon, läst tidningen och gjort lite praktiskt gällande bloggen.
Gör: Bloggar och beställer påsar från Jordklok.
Planer: Måste köpa rullgardiner på förmiddagen så det blir väl en promenad ner till stan. Efter lunch kommer finaste Pucca-syster och ikväll ska Johan packa allt vi har i garaget och uthuset inför flytten. Innan dess ska jag dock hinna handla och göra middag så idag har vi det vi gör.
Bästa: Att vi har långhelg tillsammans nu!
Leon : Har kommit in i en ny period då han bearbetar mycket. Han drömmer ofta och vaknar ofta då han sover. Annars är han inte alls lättväkt. Lillen håller på att bli storen. :)
Väder: Mulet och grått idag med!


TisDagens tacksamhet

Det var så skönt att komma bort  från flystöket här hemma igår och få slå sig ner vid ett dukat bord och avnjuta en god feta-lasagne som pappa tillagat. Det var guld värt kan jag lova!


Recensioner!

Apropå prematurkläder och små barn så har Leon ännu inte vuxit i sina fina Bellio-tofflor som vi i bloggpanelen ska recensera för Ecoloco's och Loa's räkning. Men lagom till sommaren kommer han att ha gjort det, så det är egentligen ingen nackdel. Dock blir detta lite inaktuellt! :)Fina röda bodyn från Nanoou växte han ur för ett tag sedan och jag kan inte göra annat än berömma den, för oj så den stod pall alla tvättnöts-tvättar då kräks och diverse andra saker skulle bort! Nu ligger den tvättad och ihopvikt i väntan på ett syskon så småningom!

 

Herregud så liten Leon har varit, jag blir alldeles tårögd av att titta på dessa bilder!

Näst ut på listan var att vi som hade blöjbarn skulle få testa innovativa bodyn CheckMe från CheckMe by Jezz och Leon fick den färgkombination ni ser nedan. Leon har använt denna vid ett flertal tillfällen redan och vi är suernöjda och tack vare den smarta växa-i-funktionen tror jag den kommer att passa även mot slutet av sommaren! Kolla in andra färger här!

 


Nästa plagg på listan, Velour baby jacket från Serendipity har använts som jacka flitigt nu i vår. Mjuk och skön och lätt att ta på tack vare de stora knapparna!

None

Passar somrigt på de gamla påslakanen med smultron på! :)

De jersey-leggings som kom från Nanoou för ett tag sedan passar nu så jag tänkte att han skulle få inviga dem under kommande helg. Visst är de tjusiga?Man skulle vilja ha de flesta av de fina eko-plaggen som finns till barn till sig själv! De är ju så färgglada och härliga!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Trött och lite som en urlakad sill.
Gjort: Ammat, duschat och legat och myst med Leon på täcket på golvet. Vi har musicerat med maraccas, läst bäcker och sjungit. Hur ska jag någonsin kunna börja jobba och avstå från detta? Hann även trycka ner lite eko-frulle och vattna svärmors blommor.
Gör: Bloggar och betalar lite husräkningar.
Planer: Absolut ingenting. Kanske gå ner på Clas Olsson och köpa brandvarnare samt en till telefon. (Vi har ingen bärbar pga. all strålning i dem och vi klarar oss inte med bara 1 fast telefon nu.)
Bästa: Kanske att denna dag är så oplanerad. Känns rätt skönt!
Leon : Igår fick han för första gången amma för natten och krypa in i pyjamasen borta. Han somnade utan problem och sov hela vägen hem och flyttades villigt över till sin säng. Han låg vaken i kanske två minuter och kollade så att han fick med sig Snutten samt att Kotten och Fredriksson var på plats, sedan knoppade han in. Prinsen! ♣
Väder: Grått, trist och mulet! Jippie, precis ett sådan skönt mys-väder som jag vill ha idag!


MånDagens tacksamhet

Tack för allt!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Glad och på G!
Gjort: Inte så mycket, legat på golvet och myst med Leon efter att han ätit frukost!
Gör: Bloggar och kollar på lite saker på internet.
Planer: Promenad i solen och olivpaj till lunch. Efter lunch ska vi hinna med en date med favoriterna och ikväll ska vi äta middag hos pappa och A.
Bästa: Sakerna vi fyndade på landet till huset igår. Toppen!
Leon : Rosslar fortfarande, det var en seg vända han åkte på, men det är full fart på prinsen!
Väder: Strålande sol men lite kallt i luften ännu.


Prematur-eko

Goaste, och nyblivna trebarnsmamman Loa, har fått in ekologiska prematurkläder från svenska Duns till Ecoloco. Finns i storlekarna 38-50 och priset börjar på 149 :-. Då Leon föddes fick vi såklart använda prematurkläder och jag hade gärna iklätt honom dessa raringar!

Duns prematur body Rain Duns prematur leggings (turkosa)
Duns prematur body Sun Duns prematur leggings (röda)
Duns prematur body Ladybug Duns prematur leggings (gröna)

Bilder lånade härifrån.


Eko raka

I senaste numret av Mama såg jag en annons för franska företaget Bic's nya ekologiska engångsrakhyvlar, en del i deras satsning Ecolutions. Temat på satsningen är "Because our planet's skin is sensetive as well".

Detta är den första rakhyveln med handtag gjort av bioplast (från majs). Plasten är producerad av hållbara resurser och ingen olja användes vid framställningen. Den gröna färgen kommer från Biopigment och baseras helt på vegetabiliskt ursprung. Förpackningen är minimal och gjord av återvinningsbar kartong. 

Själva bladen har 3-blads teknologi och är försedda med lubra strip som avger en skyddande gel vid rakningen. Enligt företaget själva så avger Ecolutionshyveln 43 g CO2 medan Bic's 3 Sensitive-hyvel avger 59 g CO2. 


SönDagens tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam över vilka saker vi, och vår omgivning, drar till oss med lagen om attraktion!

Tack!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lycklig, tillfreds och harmonisk.
Gjort: Man hinner ju med så mycket då man har en ljuvlig liten som vaknar vid 6-tiden! Jag har myst med familjen, ätit en god eko-frukost, förberett hela veckans bloggande och busat med Leon.
Gör: Bloggar och läser lite mail.
Planer: Vi ska ut på landet idag och hämta lite möbler till huset och efter lunch så ska vi fika hos fina vänner ute i solen!
Bästa: Att allt praktiskt gällande flytten sakta men säkert faller på plats!
Leon : Var världens goaste på Ikea igår, men badrummen där blev han livrädd för. Han skrek och skrek så fort jag försökte gå in dit för att byta blöja och amma (gillar inte att göra det in public) men han skrek sig fördärvad. Tror akustiken där spelade in! Hur som haver så fick jag lov att amma honom i cafét/restaurangen och sedan byta på honom i Birsta City's familjerum. Satt i bärselen och kikade hela dagen och tyckte det var spännande att titta på allt! Somnade dock gott då vi kom hem, många intryck att smälta och sortera!
Väder: Strålande sol!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pigg och utvilad!
Gjort: Skrattat, skrattat och skrattat! Och ammat lite!
Gör: Bloggar supersnabbt! Och skrattar lite till! :D
Planer: Ikea hela dagen och ikväll skippas Eurovision Song Contest till förmån för Robinson.
Bästa: Att vi efter idag har i princip allt som behövs till huset.
Leon : Världens glad-skit sitter och myser hos sin pappa!
Väder: Mulet och grått.


Den blå-gula synden

Idag bär det av till det stora blå-gula varuhuset 16 mil söderut. Ja, det blir så. Man kan såklart köpa säkerligen allt som behövs till ett hem begagnat eller second hand, men fullt ut all den ork som behövs för att leta rätt på allt det har inte vi. Tycker vi gjort det hyfsta bra ändå som flyttar till ett hus på 300 kvm och "endast" köper soffa, soffbord, matta under soffbordet, matchande TV-bänk (ja, även som eko-nörd vill man ha det matchande och fint i vissa rum i sitt hem;) ), säng och sängbord nytt. Allt annat är saker vi redan haft, hittat hos vänner och bekanta, köpt begagnat eller fått nu i samband med flytten.

Så ni ser nu vilken miljöbov jag är som syndar både här och där! ;)


LörDagens tacksamhet

Jag har skrattat hela morgonen åt Johan, min underbare man! Tack för att du alltid gör mig så glad!


Ny läsk inhandlad på Grön Gåva;

6c8fcbe9683cc6a65bf2f08151b2acc1.png

Ny läsk inhandlad på Grön Gåva; Sparkling cranberry från Whole Earth. Innehåller kolsyrat vatten, ekologisk agave-sirap, ekologisk tranbärsjuice, ekologisk citronjuice och naturliga aromer. Helt naturlig och hur god som helst! Påminde i smaken om en lite mindre söt och sliskig Troccadero.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pigg, glad, sprallig och lite bus-sugen!
Gjort: Inte så mycket ännu då det är så tidigt, men Leon har i alla fall fått mat och hans timjan-avkok för dagen är avklarat. Nu står det och svalnar i nappflaskan!
Gör: Bloggar snabbt då det är lite brådis!
Planer: Klippa Johan så fort jag stänger ner här, sedan duscha och bada Leon. Kl. 08 har jag själv klipptid och detta ska hinnas med innan! Tur man är uppe med tuppen och effektiv! Efter en skön promenad i solen kommer pappa på visit efter lunch, tänkte bjuda på té och hemmagjord glass! Ikväll blir det familjemys! 
Bästa: Min fantastiska familj!
Leon : Full fart i gymmet nu och mindre rossling och nästan ingen hosta. Go timjan :)
Väder: Ännu en dag med strålande sol!


FreDagens tacksamhet

Jag är så tacksam för min fina vän N som är som en stor uppslagsbok då det kommer till det allra mesta! Tack snällaste!


Under dagen har jag

7bbc2026b9bc6dbd50d0f403037ded18.png

Under dagen har jag gett Leon ett timjan-avkok mot hostan och det rossliga i bröstet och han är så mycket bättre efter bara idag! Köpte ekologisk, torkad timjan på Grön Gåva (se länklista). Ta 1 tsk. timjan och slå över 2 dl. kokande vatten. Låt dra i 10 min. och sila sedan. Drick klunkvis under dagen. Leon, den lilla luringen, tyckte det var gott och spännande med en ny smak och klunkade glatt i sig ur sin Evenflo nappflaska i glas! Somnade gott strax efter 19 så nu väntar en timme på shaktimattan för en mätt eko-mamma! Trevlig kväll alla fina läsare!


Kvällens middag tog ca. 7 min. a

361a98698c21dd4fea2939f5f7ffd57f.png

Kvällens middag tog ca. 7 min. att göra och blev en grymt god imrovisation. Medan färsk pasta * kokade rev jag 2 vitlöksklyftor * i en bunke. Ner med 1 dl. solroskärnor * , 8 klippta soltorkade tomater *, en näve ruccola *, lite olivolja *, en näve oliver * och en bit riven parmesan *. Över med färska pastan och rör ner 1 brk. Ricottaost. Blanda om och smula över torkad chili. Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök. Mums!


Jag hade länge funderat på vad j

17611463e473ed2ff85432a428606655.png

Jag hade länge funderat på vad jag skulle göra med alla hängsmycken som betyder mycket men som låg oanvända till så stor del. Det är ju hnte så att man har 7-8 halsband på sig samtidigt! Fick idén till ett berlockhalsband, inspirerat av ett berlockarmband mamma hade som barn. Jag tog en befintlig kedja och fäste mina favoritberlocker på den och lät sedan stans guldsmed löda fast dem. För 240 kr. har jag nu ett nytt, helt unikt, halsband av återvunna grejor som kommer att vara mig kärt för alltid. Från vänster i bild ett litet hjärta i solitt silver jag fick i gåva i samband med Leons födelse, hänget med den röda stenen köpte min idag 71-åriga farmor för sin allra första lön som 13-årig piga hos en läkarfamilj, guldhjärtat fick jag av mammas moster och morbror då jag föddes, berlocken från Björg jewellry är en gåva och bär inskriptionen The heart has reasons that reason cannot know, guldplattan har Leons namn och födelsedata ingraverat och gavs till mig i samband med hans födelse, hjärtat i emalj fick jag av min pappas mormor och morfar då jag döptes och det lilla Aum-tecknet köptes i en liten buddhistisk butik i Paris på vår bröllopsresa som minne!


TorsDagens tacksamhet

Just nu är jag så tacksam för min mamma och hennes kloka råd! :)


Den fantastiska tomten

Tomten som vårt hus står på är alldeles ljuvlig! Syrén, rabarber, jordgubbar och vinbärsbuskar trängs med blåbärsris som växer vilt i skogspartiet (japp, vilda bär på egna tomten) och vad som ser ut att kunna vara ett gynsammt klimat för kantareller! Gräslök, örter, perenner och rosenbuskar delar detta uterum med kaprifol och liljor. Och förstår ni, då har vi inte ens börjat med våra planteringar, allt detta underbara är alltså det som de tidigare ägarna ligger bakom! :)

Dessutom finns en bedårande liten utegrill som man eldar med ved från den egna tomten.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Trött.
Gjort: Ammat och gjort mig i ordning. Myst med en hostig Leon och svarat på mail.
Gör: Bloggar och sorterar lite bland försäkringspapper.
Planer: Ta en promenad, tror Leon's hosta mår bra av lite frisk luft! :)
Bästa: Att det snart är helg och ledigt med Johan igen!
Leon : Rosslar och hostar men är lika pigg som vanligt och har ingen feber. Antar att det är förkylningen han hade i helgen som är på sluttampen?
Väder: Strålande sol och varmt ute!


Mamma-mys då tystnaden och still

264d59c9c1d67b86be1eeec573b25eb2.png

Mamma-mys då tystnaden och stillheten lägrat sig i hemmet; eko-smoothie, kommersiellt mamma-magasin och väldoftande aroma-terapi. Harmoni. Lugn och ro. Andas. Senare 1 timme på shaktimattan för en god nattsömn! Trevlig kväll!


I confess

Med tanke på min senaste tävling kan jag ju inte låta bli att berätta om de miljö-osnälla saker jag gör!

Varsågoda;

¤ Vi handdiskar.

¤ Jag är på tok för förtjust i långa duschar under varmt, varmt vatten.

¤ Utan Johan skulle TV'n stå på standby alltför ofta här hemma.

¤ Vi har två bilar.

¤ Nu så här i flyttkaos är det ganska lätt att "råka kasta" en plastförpackning som det varit fetaost i istället för att skölja ur den.

¤ Jag har köpt en massa presenter till Johan's 30-årsdag som inte på något sätt är miljösnälla (inte miljöbovar heller för den delen, men ändå) till ett pris som verkligen inte minskar konsumtionshetsen.

Så, nu vet ni det!Onsdag

Hittade detta tänkvärda hos Creyla, som för övrigt har en tänkvärd blogg, och jag tyckte det passade bra idag!

Gå ofta hem till en vän,
för en oanvänd stig växer snart igen.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Glad och lycklig!
Gjort: Duschat och gjort mig i ordning, ammat prinsen, ätit frukost, svarat på en väldans massa mail, bokat några kommande tävlingar på bloggen och stökat lite i flyttkaoset här hemma.
Gör: Bloggar och läser bloggar.
Planer: En promenad i solen och mys med favoriterna i eftermiddag!
Bästa: Att jag igår pratade med en av de allra finaste vännerna en lång stund i telefon! :)
Leon : Sov som en prins inatt, vaknade 04 av att det var mindre mys i blöjan, fick en ny och somnade om till 2 minuter innan larmet var ställt 06. Underbart! :)
Väder: Strålande sol!


OnsDagens tacksamhet

Jag är så tacksam varje kväll då Leon ammat för natten och ligger i någon av våra famnar, tittat djupt in i ögonen på oss med sina klara, stålgrå-blåa, stora ögon, suger frenetiskt på Natursutten, kramar hårt i sin Tiger-snutte och gör sina små trött-ljud i form av gnolande läten som låter så roliga då han har nappen i munnen. Då sjunger vi alltid samma godnattsång och pratar om hans dag innan det är dags att sussa. Just dessa stunder gör mig så gråtmild, rörd och tårögd att ord inte kan beskriva det. Det är som om hjärtat fylls av sådan kärlek att det totalt svämmar över. Att man kan älska så mycket!

Sången vi sjunger är "Alla ska sova för nu är det natt" från "Alla vi barn i Bullerbyn" som Anna och de andra sjunger den natt de ska sova på höskullen!


Jag körde igång mixern för att g

0-4d6c6918fc2bb66ec5a40520993b6a68.png

Jag körde igång mixern för att göra en god mellanmålssmoothie. Lotus, som inte gillar ljudet, tänkte nog endera skydda Leon eller söka skydd själv hos honom, för då jag kom in i vardagsrummet låg de och mös tillsammans på lektäcket! Mina prinsar! <3


Scary hairy?

5a7984877c48aaae9340ee94345c7eaa.png


Nu då mitt hår fått lite längd så använder jag lite produkter i det. Jag köper mina hos E-beautyshop och de kommer från M.O.P, Modern Organic Products. Som f.d hårmodell så har jag testat en massa produkter i håret och jag är supernöjd med dessa!

För att styla till håret använder jag Finishing Paste och för att fixera frisyern använder jag ytterst lite Firm Finish Hairspray, mest för att hålla den korta luggen (som ska sparas lång med övriga håret) på plats! Sprayen innehåller certifierat ekologisk apelsin, mango och grapefruktextrakter som ger mängder med antioxidanter till håret, medan vaxet  bl.a. innehåller bivax (formar en sköld som håller fukten ute eller inne), certifierade ekologiska fläderbär, rosenblad och alfalfa (tillför C-vitamin till håret) samt
jojobafröolja (en fuktgivare och mjukgörare för håret).
  Bilder lånade härifrån.

Jag tycker att både sprayen och vaxet är toppen; lätta att applicera och kammas utan besvär ur håret utan att lämna spår. Dessutom doftar de knappt något och det lilla som känns är naturligt och milt, inte starkt och syntetiskt som många andra stylingprodukter.


TisDagens tacksamhet

På söndag ska jag få se på några fina vänners hus, det längtar jag till då jag är otroligt nyfiken på det! :)


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Trött men glad för det! :)
Gjort: Ammat Leon och gjort mig i ordning. Beställt födelsedagspresenter till älskade Johan samt planerat hans mysiga födelsedag!
Gör: Bloggar och dricker gott eko-té.
Planer: Efter lunch ska vi gå ner på stan och ta en fika men en gammal kollega till mig, trevligt värre! Ikväll ska Johan och Lotus iväg på äventyr så jag och Leon myser själva! 
Bästa: Allting som faller på plats just nu!
Leon : Tyckte att 05.10 var en lämplig tid att vakna på imorse. Mamma tyckte inte det men vad gör man? Ett tandlöst dregel-leende gör att man piggar på sig snabbt då man kikar ner i sängen! Gullunge!
Väder: Sol idag med! :)


Leons härliga Hug

0-1d8296f81bb7e0432c221ed6710c4330.png

Leons härliga Hugg-a-planet från bästa Ekokul (www.ekokul.se) fungerar även utmärkt som kudde att vila lite på!


Eco-manicure

Via en av Loa's läsare fick jag tips om att ekologiskt nagellack finns hos Softskin.

None None

Jag har som tidigare bloggat testat både det rosa på tårna och det vita på fingrarna och är supernöjd! Det rosa skimrar fint och det pärlemor-vita smälter jättebra in i det vita på naglarnas naturliga tippar utan att se tillgjort och konstlat ut. 

SANTE - Nagellack Shine Bild lånad härifrån.

Lacket är en kontrollerad naturkosmetika fri från formaldehyd, från toluol och fri från kolophonium. Nu återstår bara att se över nagellackborttagningsmedlen!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: På ett alldeles strålande humör!
Gjort: Busat med killen som nu är piggare, ammat, duschat och käkat frukost.
Gör: Bloggar och fixar med adressändring! *iiih så kul*
Planer: Ta en skön promenad i solen och sedan njuta av myset med mina älskade pojkar. 
Bästa: Att Leon mår bättre!
Leon : Hade 37,3 i feber imorse så med andra ord ingen feber! Han är lite snuvig och små-rosslig fortfarande men det är full fart på honom nu, precis som vanligt! :) Härligt värre med min lilla sprall-apa!
Väder: Strålande sol men kallt!


MånDagens tacksamhet

Tack för att mitt liv är så fantastiskt!


Klimatsmart vinnare!

Måndagmorgon och en vinnare är korad! Grattis säger vi till Sofi som hittills diskat i rinnande kranvatten men nu ska ändra på de gamla vanorna. Kanske boken kan bidra till fler förändringar? :)

Maila den adress dit du vill ha boken skickad, bloggens mailadress finns under profilbilden!

Tack till alla er andra för att ni tog er tid att bikta er, det var skönt att se att ingen är perfekt och det var modigt av så många att våga stå för de missar vi gör!


Att sitta i pyjamas och leka

0b6bfb94f6bff1e87cf4f4068c3fd483.png

Att sitta i pyjamas och leka lite innan man äter kvällsmålet är bland det mysigaste som finns! Speciellt då febern nästan gått ner helt och man känner sig mycket piggare! Nu sover dock prinsen gott sen 19-tiden medan mamma och pappa smaskar på lite blåbärsglass. :)


Då man har ont i munnen och dess

0-16f62e4dc3d5c3e78eb48588371974c1.png

Då man har ont i munnen och dessutom är lite förkyld är det himlans gott att suga på en bitring från Natursutten som legat i frysen hela natten. Lite som en låtsas-Piggelin! Detta avnjutes såklart bäst iklädd mjuk eko-pyjamas!


Creamy ice!

Jag var lite otydlig då jag skrev handlingslappen i fredags och det blev Johan som åkte och handlade. Istället för 6 dl. grädde blev det 6 st. 3 dl. gräddförpackningar som följde med hem, alltså 18 dl. grädde. Funderade kring vad jag skulle göra av dem eftersom vi inte lagar mat med grädde och svaret blev enkelt; hemmagjord eko-glass!  

Perfekt att stoppa i frysen eftersom den hinner gå åt innan vi flyttar och perfekt att kunna ta tillvara ett par mjuka äpplen samt lite påbörjade förpackningar ur frysen.

De tre smakerna blev;

¤ Blåbär med citron

¤ Jordgubbar och vaniljstång

¤ Äpple, kanel och smulade eko-Digestivekex

Hur gott tror ni det blev? :P


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lycklig och extremt tillfreds.
Gjort: Ammat en hungrig prins (nix, inget fel på aptiten trots förkylning! Har dock inte gett smakportioner utan bara låtit honom amma.) och själv ätit ekologiskt dinkelbröd!
Gör: Bloggar och dricker Lotus Tea från Yogi Tea's taoistiska smakserie.
Planer: Lugna gatan idag med. Ska mysa med Leon och packa kartonger.
Bästa: Den goda glassen vi gjorde igår!
Leon : Mår så himla mycket bättre idag! Gladare och piggare rent allmänt, har legat och sugit på en frusen bitring större delen av morgonen. Sov jättebra inatt från 18.20 igår till 05.49 imorse! Hade som mest 38,7 i feber igår men då hade han legat på golvet och rullat runt och lekt en massa (vila är inget alternativ då man är 7 månader, inte ens då man är sjuk) så jag tror inte det var riktigt trovärdigt. Vi gav honom dock inget mot varken feber, förkylning eller tandsprickning (homeopatmedel såklart) utan lät kroppen ta hand om det själv.
Väder: Soligt då vi klev upp men nu börjar det mulna på.


Trädgårdsmöbler

Här i stan har vi haft ett bord och fyra stolar i plast på vår uteplats. De börjar ha sett sina bästa, och även bekvämaste, dagar så vi kommer att få ett nytt bord och fyra tillhörande stolar i kombinerad gemensam födelsedagspresent och inflyttningspresent av snälla svärföräldrarna.

Vi har kollat på en del begagnade med vi måste ha en nätt möbel då uteplatsen inte är så stor och vi vill gärna att de ska gå att fälla ihop så att man kan ta in dem om man åker på semester (så att inte de står ute "i onödan" i exempelvis regn) eller ställer undan dem för hösten, och ännu har vi inte hittat några andrahandsalternativ som passar. Ska vi köpa nya vill vi att de är FSC-märkta och just nu har t.ex. Jysk en massa fina sådana, både bord, stolar/bänkar och set!


 Bild lånad härifrån.


SönDagens tacksamhet

Det är så skönt då Johan har helg! Såklart för att jag tycker om att umgås med honom, men idag är det mycket för att vi ska packa ner i princip allt i köket! ;)


Nu har även fingrarna blivit vår

5e8af92e30b68dd979a045ba4d5e5d33.png

Nu har även fingrarna blivit vår-fräscha! Tipparna, som det nu blivit lite längd på, är målade i pärlemor-vitt från ekologiska Sante. Jag är jättenöjd med lacket, och jag har faktiskt en del att jämföra med. Det är tunnt och lättarbetat men samtidigt täckande och snabbtorkande. Känner mig supernöjd med andra ord! :)


Då sonen är sjuk och sover får m

3ee24a99adc25b2d05bd74413e3b5929.png

Då sonen är sjuk och sover får man ta tillvara på tiden. Fick ju fotvård förra veckan så tår och fötter är tjusiga inför sommaren. Har kommit över eko-nagellack (inlägg om det kommer) och i jobbväskan sen jag extraknäckte som manikyrist finns en massa små-kristaller kvar, varav några nu pryder tånaglarna!


Lätta ditt hjärta och vinn!

Kom ihåg att ni fortfarande har chans att tävla om "Klimatsmart - din guide till en miljövänligare vardag"! Bikta er och var med i utlottningen!
LörDagens tacksamhet

Hux flux så fick jag och Leon spontan-besök från ack så fint håll igår morse. Underbara människor jag träffar alltför sällan men som vi är så lika. Hoppas på att kanske kunna ses mer nu då vi flyttar till lantligare breddgrader!

Tack för att ni kom, det uppskattades! :D


Hundra tusen och ett år

Fick en kommentar av Patrik Appelquist, en 23-årig initiativrik man, gällande ett spännande projekt. Han är ordförande i föreningen Hundra tusen och ett år - en ideell förening som startades i slutet av 2008. Målet är att skapa en bättre tillvaro för gatubarnen i Latinamerika, en bättre start i livet och en  ljusare framtid. När deras första mål är uppnått, när 100 000 kr. är insamlade så packar Patrik sin väska och beger sig till Latinamerika för att hålla sin del av dealen. Då väntar ett år av ideellt arbete med barnen och ett år av uppföljning gentemot vi som på något sätt stöttat projektet.

Här kan man läsa mer om projektet och skänk gärna en slant. Man kan skänka pengar både via Payson, ett bankgiro-konto eller via SMS.

Patrik är min stora idol nu för det fantastiska engagemang han gör! :)


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Så trött men så lycklig!
Gjort: Pussat om snor-parveln och morgonmyst med järngänget!
Gör: Bloggar och samtalar med maken.
Planer: Eftersom planerade och efterlängtade Umeå-visiten till fina vänner gick i stöpet (läs under Leon ♥: )så är denna dag blank i agendan, känns skönt!
Bästa: Att jag för första gången inte kände mig nojig då jag förstod att Leon var förkyld. Tidigare har jag fått stora skälvan då han var så lill-liten för att minsta lilla nysning (som aldrig har varit något) skulle vara det fruktade RS-viruset som neonatala skrämde upp oss med.
Leon : Är som sagt förkyld och lite febrig idag. Dock tror vi det beror på tänder eftersom han aldrig varit förkyld och verkar ha ett grymt immunförsvar. Han är dock rätt pigg ändå, lite snorig och mer myssugen än vanligt. Igår då vi lade oss skrek han i ½ timme och jag tror han hade ont i halsen då, för han liksom kraxade och små-tjöjdes och vill inte ha nappen. Han såg ut som man själv känner sig vid halsont. :) Idag blir vi inne och myser om ammar och kramas och kureras!
Väder: Mulet och regn.


Nyhetsbrev från Grön Gåva;

Vi har en hel del nyheter i detta brev, nu i början på maj har vi babyveckor med 10% på vårt nya babysortiment. I artikeln kan du läsa mer om schampon som stör hudens balans och på fredag den 15/5 har du chansen att få gratis handmassage.

Välj hudvård som inte belastar ditt immunsystem

De allra flesta av dagens tvålar och schampon innehåller kemiska ämnen som effektivt rubbar huden och hårbottens nyttiga mikromiljö. Råvarorna är ofta industriella bulkkemikalier som är billiga och löddrar bra.

Tvålar tvättar bort de naturliga fettsyrorna, nyttiga bakterier och enzymer som vi har på huden, vilket ändrar micromiljön. Kroppen tillverkar dessutom egen antibiotika och om vi förlorar den blir vi lättare sjuka. Hudcremer och cerat innehåller ofta mineraloljor som framställs ur råolja och dessa har egentligen en uttorkande effekt på hud och läppar.

Forskare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala har också visat på ett samband mellan mineraloljor i hudkrämer och ledgångsreumatism. Därför kan det vara värt att se över dina kroppsprodukter och övergå till hygienprodukter utan kemiska lödderämnen, akrylamider och mineraloljor så att man inte skadar hudens och slemhinnornas känsliga Ph, enzymer, bakterieflora och fettsyresammansättning.

Dessa utgör den första försvarslinjen mot infektioner och om mycket tränger in genom denna barriär belastas i stället kroppens immunsystem. Väldigt viktigt är det att vi inte utsätter våra barn för dessa kemikalier och mineraloljor som också lagras i våra kroppar.

Ett exempel är mjällschampo som oftast innehåller zinkpyrition, ett gift som visserligen dödar svamp men som är så farligt att det inte får användas i bottenfärger för båtar. Nya tester har visat hur skadligt ämnet är för fiskar. Det räcker med en tiotusendels matsked i ett tusenliters akvarium under fyra dagar för att hälften av fiskarna skall dö.

Varje år säljs mjällschampo med minst tio ton zinkpyrition i Sverige. En vanlig hårtvätt släpper ut 88 milligram av giftet. Dessutom använder många konsumenter mjällschampo trots att de inte har mjäll.


Schampofest

Välj ett schampo som hjälper huden och håret. Alla våra schampon är fri från tillsatser som stör hudens balans.

Just nu har vi 10% på alla schampon i sortimentet. För torrt-, fett-, normalt- och ljust hår är några av alla 18 sorter vi säljer. På hemsidan kan du läsa vilket schampo som passar din hårtyp.

» Läs mer om våra schampon 

Gratis handmassage

Fredag den 15/5 kommer Birgit Grundberg att finnas i butiken mellan kl. 15-18 och bjuda på handmassage! Låter det spännande? Kom in och prova på, vi kommer även att bjuda på rött té och pumpernickelbröd under dagen.


Babyveckor

Fram till den 15 maj har vi babyveckor för att visa vårt nya babysortiment. Tuttar, våtservetter, amningskupor, nappflaskor, lotion, olja, badtvål, schampo, och salva. Alla produkter är extra milda och anpassade för de små söta liven som skänker så mycket glädje.

Har du inte barn själv kanske du känner några nyblivna föräldrar? Skicka gärna vidare brevet och tipsa dem.

Nu under babyveckorna har vi 10% på alla babyprodukter. Se alla produkter här

Friatidning


Välkommen in!

Med vänliga hälsningar
Elisabet, Grön Gåva

Hemsida: http://www.grongava.se/
E-post: info@grongava.se
Telefon: 0660-855 20Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Upprymd och förväntansfull!
Gjort: "Piffat till mig", ätit frukost, utfodrat de tre männen i mitt liv, sköljt näsan och fått vatten i örat (enerverande som bara den), läst tidningen och busat!
Gör: Bloggar och lyssnar på underbaraste Leon som sjunger!
Planer: Fixa till ett halsband jag gjort hos guldsmeden, ta en långpromenad, på banken efter lunch, upp till huset för att mäta och tacos-middag med svärföräldrarna ikväll!
Bästa: Allt i mitt liv just nu, är sååå tacksam!
Leon : Har utvecklats helt otroligt mycket denna vecka, man känner knappt igen honom mognadsmässigt!
Väder: Strålande sol!


Gert + Robban = tofflor?

Ingen har väl missat Gert och Roberts promenad från Ystad till Haparanda för att samla in pengar till färmån för prostatacancer? På deras blogg kan man se hur Robert står vid en av maskinerna som tillverkar skor inne på Docksta sko. Samma ställe som tillverkar Johanna's fina Bellio-tofflor!Bild lånad härifrån.Bild lånad härifrån.

Tror ni männen traskade vidare in mot Övik iklädd dessa sköna raringar;Bild lånad härifrån.

Det skulle ha varit en syn i så fall! :D

Johanna's blogg kan man läsa mer om detta samt se hur höstkollektionen kommer till!


FreDagens tacksamhet

Idag åker vi upp till huset för att mäta lite. Förstår ni att det är vårt och att vi snart får flytta???

:D


Babbla på!

Leon är superförtjusta i dessa så några gånger i veckan måste Babblarna spela och sjunga för honom! Han tycker om då jag sjunger med och sitter gärna och slår i bordet (eftersom han sitter en bra bit från datorn), ungefär som i takt!
Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: På ett glatt humör!
Gjort: Hunnit med en massa bra saker nu på morgonen!
Gör: Bloggar lite...
Planer: En promenad i solen med en vän och handla lite på Grön Gåva.
Bästa: Att solen skiner igen, man blir ju så glad då!
Leon : Ska strax få äta gröt! :P
Väder: Som sagt; strålande sol!


Den "nya" bilen

Vi har nu blivit med en till bil, och på måndag äntrar den den Harjuska gårdsplanen. Jag fet-kvalificerar med andra ord in till den egna tävlingen. :(

Ja, det suger fett med anti-miljö, jag vet, och vi har verkligen våndats in i det sista innan vi var tvungna att göra det för att kunna bo där vi är på väg att flytta till. Varken jag eller Johan mår bra av att bo i stan och ville ut på landet och för att få må bra och för att vi ska kunna bo där måste vi ha två bilar så som vårt liv ser ut nu. Jag hoppas att det kommer en dag då vi klarar oss med en för då säljer vi andra-bilen fortare än kvickt!

Det jag försöker uppmuntra mig lite med är två saker;

1) Den är begagnad.

2) Det är en flexi-fuel. (Fast om det nu är så bra med etanol tvistar ju de lärde. Dock "ska" man inte yppa denna tvivleaktighet som boende i Bio Fuel-region, men det struntar jag i.)

Nu är det fritt fram att låta kommentarerna hagla och att skjuta eko-bloggerskan! :S


TorsDagens tacksamhet

  

  
 
 
 
 
 

Underbara älskade - we'll always have Paris! ♥

Inatt drömde jag de ljuvaste, våriga drömmar om vår bröllopsresa till Paris för ganska exakt ett år sedan. Jag är så glad att vi åkte på den, finaste!


April-väder i maj! Idag har det

2483cf70a866c4746be719835d9ac06b.png

April-väder i maj! Idag har det varit både strålande sol, regn, kallt, varmt, vindstilla, stormigt och nu haglar det! Hagel stora som min lillfingernagel pryder nu gräsmatta OCH bilhuven. Hmpf!


Tävla och bli klimatsmart!

Onsdag betyder ibland tävling och idag är det så! I potten denna gång ligger boken "Klimatsmart - din guide till en miljövänligare vardag" som jag själv bjussar på. En guide helt rätt i tiden med tips, matnyttiga recept och andra idéer kring hur man lämpligen kan göra små och enkla förändringar i sin vardag för att vara mer miljösnäll!

 Bild lånad härifrån.

För att ha en chans att vinna boken ska vi vara helt tvärtemot denna gång; jag vill att ni delger den största "miljö-miss" ni gjort här i detta kommentarsfält! Kom igen, nu gör vi lite av en miljöbovs-bikt där ni kan lätta på hjärtat och tömma ur er ordentligt! Jag vet att alla sitter inne på en hel del tabbar för ingen är perfekt och genom åren har säkerligen ett flertal misstag gjorts! :) Se detta som en chans till upprättelse, att glömma och förlåta.

Lycka till!Till måndag har ni på er att tävla!

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Har varit trött hela morgonen och även igårkväll var jag trött. Tror det trista vädret gjorde sitt till!
Gjort: Fixat i ordning mig, ammat Leon som tog en liten sovmorgon, fixat lite blogg-relaterade saker och busat med Leon.
Gör: Bloggar, svarar på mail och kommentarer och äter frukost!
Planer: En lugn och skön förmiddag och mys med favoriterna i eftermiddag!
Bästa: Att fler flyttkartonger kommer ikväll så nu kan ännu mer packas ner!
Leon : Vilken förmån det är att få vara hemma med honom, det händer nya saker varje dag! :)
Väder: Mulet och grått idag med.


OnsDagens tacksamhet

Jag älskar min man på alla sätt och vis men ibland älskar jag honom mer. Idag är en sådan dag eftersom han så fint förgyllde min natt genom att gå i sömnen och agera allmänt förvirrat! :D

Ha, ha, man har roligt nästan jämt!


Far och son myser, leker, gosar,

0-2f8c42f2d532962369c0d96d1a924764.png

Far och son myser, leker, gosar, busar och stojar på lektäcket! Så underbart att se så det värker i mamma-hjärtat! Klart man sover gott nu då man hade det så här för 1,5 timme sen! Jag älskar er!


Nimana-tyger

En läsare tipsade om en i hennes mamma-grupp som börjat sälja eko-tyger på nätet under namnet Nimana. I Härnösand håller de till så det känns nära och bra!

Nimana tillhandahåller ekologiska tyger i väl genomtänkta retrokollektioner. Deras mönstrade tyg är lekfullt formgivet av Isabelle Norman Sällström och är lätt att matcha med de enfärgade tygerna. 
Nimana strävar efter att ha färger och former som får det att klia av inspiration i fingarna på alla syintresserade.

De använder oss av ekologiskt bomull i deras tyger.

Trollskog

Bild lånad härifrån.

Detta tyg, "Trollskog", är ju alldeles bedårande. Åh, att man inte kan sy! Håller dock alltid utkik efter en lämplig (läs super-enkel och oavancerad) symaskin på loppis och Second Hand så då den rätta dyker upp slår jag till!

Tänk en bodysuit i detta tyg med bruna, ovala detaljer på knän och armbågar! Tyget är dessutom svensktillverkat, bra va? :)
Tygerna finns som både intelock, plysch och mudd.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Utvilad idag med, tror jag sover så bra (eller, jag har alltid sovit bra så jag antar att jag sover bättre nu?) eftersom jag varje kväll ligger en timme på shaktimattan! Man lägger sig med känslan av en helkroppsmassage...mmm!
Gjort: Busat en massa med Leon och passade på att duscha medan Johan fortfarande var hemma. Jag har även tryckt i mig keso med skivade eko-bananer till frukost och uppdaterat min kalender lite.
Gör: Bloggar och kikar på kameror på internet.
Planer: Då Leon vaknat och käkat ska vi hem till min farmor och farfar och gå en långpromenad och sedan bjuds det på lunch där! Trevligt!
Bästa: Att de flesta blir så glada på våren!
Leon : Tycker nog att livet är rätt trist nu med mega-kli i munnen och oförmågan att kryp framåt. Håll ut prinsen, om en månad eller två är just detta ett minne blott! :)
Väder: Soligt och mulet om vartannat. Skulle dock tydligen bli förskonade från regn under vår långpromenad.


Länktips!

Jag har lagt till lite nya blogg-länkar här på Ekoblogg.

1) Äga 100 saker eller bli ägd av 1000? Ta del av ett försök att dematerialisera livet och bara äga 100 saker...

Denna blogg skrivs av vår fine vän A som alltid har spännande projekt på G. Här kan man ta del av rätt stora förändringar han just nu gör i sitt liv! :)

2) Ekostudent.

En nystartad blogg av en driftig ung tjej som inte tänker se på medan världen rasar utan försöker stoppa det. Här kommer läsarna bl.a. att kunna ta del av debattinlägg och smink- och hygien.


Oh-FENCE-ive?

Vi kommer att bygga ett staket runt hela stora tomten bland det första vi gör då vi flyttar in. Funderingarna har varit många kring hur vi ska göra och nu har vi nått ett slut-resultat. Vi kommer att hägna in tomten, plantera häckar och buskar på insidan så att själva gröna staketet inte syns och istället göra två riktiga trägrindar, en uppmot gårdsplanen där man går ner mot farsukvisten och en ner mot vägen så att man lättare kan komma åt att gå och hämta sin post.
På ovansidan av tomten kommer vi att fortsätta bygga på den befintliga syrénhäcken och på kortsidorna kommer stängslet att gå igenom skog på båda sidorna. Längs den ena av de kortsidorna kommer vi att planterna nyponbuskar. På nedersidan mot vägen kommer vi förmodligen att sätta aronia-bär, dels för att det är en vacker busksort som motsvarar det vi söker och för att bären är supernyttiga, man måste bara frysa dem först och sedan koka dem i lite socker och citron för att få bort beskheten. Sedan ska vita, röda och svarta vinbär få flytta in, fläderbär, plommon- och päronträd, körsbärsträd, hallonris, kanske aprikoser och björnbär, amerikanska blåbär och jordgubbar. För att inte glömma det som på sikt ska odlas i landen och i växthusen; potatis, morötter, rödbetor, chili, mangold, paprikor, kål, gurkor, tomater. Eller sallad, ruccola och rabarber? Och i örtträdgården; basilika, oregano, rosmarin, timjan, pepparmynta, persilja, dill och gräslök.

På sikt är en gärsgård drömmen men det är inte aktuellt i nuläget, får se i framtiden. Just nu känns detta som ett toppen-alternativ som vi satsar på. Huvudsaken är att Leon och Lotus och eventuella framtida brorsor kan leka fritt!

Snälla farfar ska hjälpa oss snickra ihop grindarna och några vänner ska vara rara och hjälpa oss (läs Johan) att påla ner stolparna.


TisDagens tacksamhet

Jag blir så otroligt tacksam då jag läser sådant! Sådana gånger känner jag att jag lyckats med mitt mål, för om jag så bara fått en person att tänka till och se över sina värderingar så känns det uppfyllande.

Samtidigt är detta en sporre till att aldrig sluta, för det finns så mycket kvar att göra.

:)


I detta fina block från

36cf178837c27a9ded070a92f6e12a31.png

I detta fina block från Malvalin (www.malvalin.se) skriver jag upp idéer och potentiella inlägg till bloggen! Sen ska ju tid finnas att införliva och förverkliga dem, men det är en annan femma! ;)


The story of stuff!

Jag fick detta fantastiskt givande klipp sänt till mig av en go'vän och det passade perfekt att dela med mig av på bloggen!Ta er tid att se det för det gav i alla fall mig otroligt mycket! Man blir än en gång påmind om hur viktigt det är med etiskt framställda saker eller att införskaffa grejor second hand.

Spana även gärna in detta klipp med Hans Rosling där han delger åhörarna intressanta fakta om hur läget egentligen är ställt ute i världen!


MånDagens tacksamhet

Jag rotade runt i frysen lite idag för att hitta fika till i eftermiddag och bestämde mig för att jag lika gärna kunde rensa ur den nu som om ett par veckor. Sagt och gjort och oj, så glad jag blev! Vi har hur mycket bär och frukt som helst; aprikoser, persikor, äpplen, päron, plommon, hallon, tranbär, blåbär, lingon (säkert minst 25 kg.). Hittade även förvällda grönsaker och infrysta råvaror sedan Rekolådan samt egenplockad svamp och egenodlade örter.

Och ja, frukten är också plockad från träd här, både våra egna och i parker och på andra offentliga ställen. För ni vet väl att man får ta det som växer upp på allmänna platser? Nu har dock inte vi gått dit med en hink och roffat åt oss men 5 små aprikoser, 5 persikor och 5 päron fick följa med ifjol och det brukar räcka till en god efterrättspaj/fruktsort i alla fall. På så vis får vi smaka men ändå så lämnar man kvar åt andra.


Intervju

I eftermiddag kommer en reporter hem till oss från tidningen Nordsverige för att intervjua om Ekoblogg. Spännande! Önskar dock att det inte såg ut som en bomb slagit ner här hemma med en stor mängd flyttkartonger överrallt, men, men, det vet de om. Soffan och fönstret bakom ser OK ut så de får väl fota där.

Tror inte reportaget läggs ut på internet men jag tänkte be dem skicka en tidning.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Sjukt utvilad, härligt!
Gjort: Ammat och myst med grabbarna, planerat all logistik inför flytten, kokat en stor sats potatis- och palsternacksmos/puré (eko såklart) till Leon så nu har han mat i tre dagar och pratat med mor min!
Gör: Bloggar lite snabbt (det blir alltid snabbt bloggat nu för tiden) och fixar lite med banken, svarar på era kommentarer samt mail.
Planer: Fixa och dona på förmiddagen (ute är kallt och regnlikt och det passar oss perfekt med en inne-dag idag) och i eftermiddag får jag trevligt besök!
Bästa: Leons fantastiska sömntider som gör att jag sover bättre nu än innan jag blev mamma! Helt otroligt!
Leon : Alla mattor i lägenheten är nu borttagna så nu ligger han och simmar runt och försöker så innerligt lära sig krypa!
Väder: Grått, kallt, mulet, trist och utlovat regn!

♣ 

Mitt i...

71498c0179116726615ecb84860baccd.png

Mitt i all flyttstädning viker maken ihop den gängliga kroppen och förpassar den in till nedre delen på loppis-fyndade chiffonjén! Vi övriga fick oss ett gott skratt!


Jag tävlar!

Hos Jessica kan man nu vara med och tävla om en egen müsliblandning från Saltå Kvarns nya tjänst Min müsli som jag tidigare bloggat om!En varm sommardag äter jag helst en hemmagjord smoothie med ekologisk banan och ekologiska självplockade jordgubbar. Till det hembakt dinkelbröd med smör, ost och en massa fräscha grönsaker. En stooor kopp té och en ruta mörk eko-choklad eller två får avsluta det hela!Nu håller jag tummarna och tårna!Detta gäller ALLA vi känner!

Jag fick denna kommentar av min fina vän N, och snälla släkt och alla våra vänner; tänk inte så här gällande flytten! OK? ;)

"Malin: Jag tror nog att det kan krävas inbjudningar för att en del ska komma, andra kommer ändå. Det kan vara ovant för många att köra så långt. Jag vet. Jag har bott "långt ifrån" större delen av mitt liv ;) Vad många inte tänker på är att det är lika långt för MIG att åka hem till DEM som det är för DEM att åka hem till MIG... Inte alls för många år sedan var det en god vän som sa "Kom och hälsa på oss nån gång!" (de bor 2 mil norr om stan, jag bodde 6 mil väster om stan) Jag sa "Javisst, å ni är också välkomna hem till oss!" Svaret jag fick var... "Nä men det är ju så långt, det tar ju en hel dag..."

Johan och jag skrattar ännu! :D


SönDagens tacksamhet

Just idag är jag tacksam för en personlig sak!


Två-i-ett

Från LoaEcoloco kommer dagens miljötips! Danska Katvig lanserar en ekologisk bärkasse med härligt, mumsiga äpplen på som i ett nafs kan göras om till en tunika för barn med hjälp av ett blixtlås i nederkant!

 Bild lånad härifrån.
 
Modellen blir one size och ska därför passa barn från 1 - 10 år. Detta till det facila priset av 69 :-!

Miljötänk när det är som allra bäst! :)


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lika glad som vanligt!
Gjort: Badat både Leon och Lotus, den sista uppskattade det dock mindre!
Gör: Bloggar och svarar på kommentarer!
Planer: Ska strax duscha medan Johan gräddar eko-scones! ja, jag har norpat den bästa karln! ;) Idag blir det en jäkla massa flyttpackande!
Bästa: Den mysiga morgon vi haft!
Leon : Sussar så skönt nu efter bad, bus och mys! :) Lilla, fina älsklingen våran!
Väder: Mulet så det passar flyttpackandet perfekt!


Dagens Leon på mage är iklädd Na

7b23ab7227a61de8cc32d19fa237a7bc.png

Dagens Leon på mage är iklädd Nanoou-byxor från Ecoloco, Obba-jacka i sweatertyg från Edvina och randig mössa från Lundmyr. En riktig eko-bebis redo att möta våren!


Sälj second hand och få rabatt!

Ecoloco och Loa har inlett ett toppen-bra samarbete med Magdalena som driver Rödluvan - den härliga second handbutiken för barnkläder på internet. Hos Rödluvan säljs tuffa, färgstarka och trendiga märkeskläder i alla möjliga märken från t.ex. PO.P, Svea, Molo, Katvig, Nudie m.fl.

Om du säljer dina barns avlagda och urvuxna kläder via Rödluvan så får du 15 % rabatt på ditt nästa köp med eko-kläder från Ecoloco. Bra va?


LörDagens tacksamhet

Jag är i dag tacksam för Underbaraclara som på sin blogg tipsade om denna fantastiskt skrivna artikel av kolumnist Anna Ekelund, Aftonbladet gällande pandemin. Jag var inte orolig innan och jag hoppas att fler kanske lugnar ner sig ett hekto eller två nu?

"Ibland önskar jag att den där pandemin verkligen bryter ut

Jag och min bästis brukade övernatta i skogen. Tunna liggunderlag, mammas ostkex och var sin ficklampa. Det bästa var att skrämma upp varandra med läskiga spökhistorier.

Om varelser som kommer smygande ur skogen om natten. Deras små ögon lyser som glödande kol och betarna är fläckade av de senaste offrens blod. Får de vittring

på dig är du dödens. Nu hörs deras tunga rosslanden. Grenar knäcks.

De kommer närmare och närmare ...

Ungefär så låter det även i dag när media skriver om den nya farliga influensan. Svinpesten. Det låter som något av Stephen King men är skräckhistorien för dagen.

Svarta rubriker och knallblå munskydd. 60 döda, 65, 80, 82, ett par hundra. Dödssiffran stiger i takt med paniken. Mördarinfluensa! Det är som om vi alla ligger i min barndoms skog, flackar med ficklampan över grenverket och väser så att blodet isar sig.

Mexiko är lamslaget. Rykten säger att smittan kan ha nått New York. Nej! Vi som ska dit på lång-weekend! Bekräftade fall i Spanien och Skottland. Döden står för dörren.

Du får svår frossa och plötslig hög feber, sedan illamående, kräkningar, huvudvärk, buksmärtor, diarré och muskelvärk. Du svettas kraftigt. Febern går i cykler med attacker som varar i några timmar.

Däremellan mår du bättre. Symptomen kan också vara kontinuerliga och snabbt förvärras. Blodtillförseln till hjärnan kan skadas, du får njursvikt och skadorna gör att du kissar svart.

Personen man står och talar med kan plötsligt segna ihop i en feberattack. På gatorna ligger människor till synes döda när febern sätter in.

Svinpest? Nej, malaria. Varje minut dör två personer i malaria. Dygnet runt, året om. Det blir en del. Ändå inga rubriker. Äsch, malaria får de väl i Afrika? Dit planerar vi inga resor och de är för fattiga för att komma hit. Det drabbar inte mig, därför är det ointressant. Malaria kommer inte att "hota den ekonomiska återhämtningen" eller "slå hårt mot världsekonomin". Världsekonomin omfattar inte undernärda barn och utblottade flyktingar.

Jag hör cynikern med en trött axelryckning utbrista "Ja ja, du världsförbättrare. Nu är läget som det är". Även jag rycker på axlarna och tänker inte dagligen på att 300-

500 miljoner insjuknar varje år, att miljoner dör. Men det är hårda fakta som inte upphör att existera bara för att de ignoreras.

Det finns billiga botemedel. En dos malariamedicin för ett barn kostar fem kronor. Våra kaffepengar skulle kunna minska mycket lidande (Förresten, var köper man i dag en kopp kaffe för fem spänn?). Men det är ett lidande vi har vant oss vid och som inte är vårt. Vi fokuserar på annat. Svinpesten drar närmare.

Kanske är den redan här. Vi kan inget göra mer än att bära munskydd eller fly till skogs. Vi oroar oss och får dödsångest.

Ibland önskar jag att den där pandemin verkligen bryter ut och tar så många den kan. Dör jag så dör jag. Västvärlden behöver en minnesbeta, något som gör oss ödmjuka.

Först kommer våra barn och gamla att dö, sedan vi. Tänk om vi mitt i plågan får veta att det finns några på andra sidan jorden som med lätthet skulle kunna förhindra vår nöd men att de har annat för sig: shoppa, blogga, tvittra och bekymra sig för räntor och fallande bopriser. Snopet.

Rysningarna vi får av att läsa om svininfluensan är samma som jag och min bästis framkallade i skogens mörker. Underhållningsskräck. Ingen kan göra något åt svinpesten, därför är det lönlöst att oroa sig.

Däremot kan vi förhindra och bota malaria. Men vi gör det inte. Det borde ge oss verklig ångest." Aftonbladet,  30/4 - 09.


Vad tyckte ni?


Välgörenhet

Johan och jag är med i Djurens rätt, men utöver det har vi inte gått med i några andra föreningar eller skänker regelbundet pengar till någon organisation. Eller jo, vi skänker regelbundet bort pengar, men inte till en och samma organisation, vi brukar välja lite olika för att kunna rikta hjälpen till olika behövanden. Vi har bl.a. skänkt till WWF, En vit jul-kampanjen, Cancerfonden, Barncancerfonden, Preemie-heartföreningen, Naturskyddsföreningen, Unicef, Min Stora dag, Bröstcancerfonden, Amnesty, FRIENDS och  BRIS genom åren.

Men igår då vi såg Humorgalan till Unicef's förmån kunde vi inte låta bli att bli världsföräldrar. 100 :- i månaden är en summa de flesta kan avvara om man drar in på något "onödigt". Bli värdsföräldrar ni också, så kan vi tillsammans kämpa för varenda unge!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Så pigg och utvilad. Redo för en härlig dag!
Gjort: Vi har tokmyst en massa på morgonen eftersom Johan jobbar hela dagen + ska umgås med jobbet ikväll. Fick som lov att krama ur oss lite hela gänget! :) Har fixat iordning mig och och lusläst tidningen medan frukosten slank ner!
Gör: Bloggar förberedda inlägg (som vanligt på helgen) och kokar potatis till Leon.
Planer: Promenad med grabbarna Grus och efter lunch ska Leon och jag fika med mamma och J på stan. Efter ytterligare en promenad med pojkarna kommer finaste S hit ikväll på middag. Får se vad det ska njudas på då, något med Halloumi i alla fall!
Bästa: Att Humorgalan igår verkligen fick oss att uppskatta det vi har ännu mer!
Leon : Idag älskar mamma dig ännu mer än igår, jag lovar! 
Väder: Halvdant just nu, men det skulle bli kanon idag med!


Vilken helg det kommer att bli!

0-4684532b749e9f4ddd728d83c4e1bdab.png

Vilken helg det kommer att bli! Sol, sol och sol och mellan 11 - 18 grader varmt!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Så lycklig helt enkelt!
Gjort: Ammat Leon och skrattat mig fördärvad då han busat med Johan. Har gjort mig i ordning och färgat både ögonbryn och fransar.
Gör: Bloggar bara lite snabbt, vill inte sno tid från härliga lill-familjen!
Planer: En långpromenad i solen hela gänget, sedan till mamma och J på fika och lite släktmys! Ikväll blir det humorgalan och resterna från citronpajen igår!
Bästa: Allt fantastiskt som händer just nu!
Leon : Söten är inte stilla en sekund under sin vakna tid, speciellt inte då han är hemma! Igår på hans farfars kalas snurrade, rullade, försökte han krypa och var rörlig konstant. Så hörligt att se, och man förstår verkligen varför han är så trött på kvällen!
Väder: En underbar dag precis som igår!


Lagen om attraktion, syltburkar och öl! fre

Just nu drar jag till mig så mycket saker att det ibland nästan känns skrattretande! I helgen satt jag och Johan här hemma och pratade om ett kedjemail jag fick för något år sedan. Jag sa att det handlade om golfbollar i någon sorts burk och att det skulle symbolisera det viktiga i livet. Jag sa att jag måste leta rätt på det där eftersom jag mindes att det var bra och tänkvärt.

I förrgår då jag kom till min kusin sa hon nästan direkt; - "Du, jag måste få läsa något bra för dig som jag hittade i Ninni Schulman's blogg idag!" Och vad tror ni hon börjar läsa?

Såklart det jag ville berätta fär Johan i helgen!

"När livet ibland ger mer än du kan klara, när 24 timmar inte räcker till, minns då syltburken och ölet!


En professor i filosofi står framför sin klass med några saker framför sig på katedern. När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor tom syltburk och fyller den med golfbollar. Han frågar sen studenterna om burken är full. De nickar jakande.

Så plockar professorn fram en låda med små färgade kulor och häller dem i burken. Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han om burken är full. De nickar jakande.

Professorn tar då en påse sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummet mellan golfbollar och kulor. Återigen frågar han studenterna om burken är full. De svarar med ett rungande JA.

Professorn plockar då fram en stor burk öl under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller igen hålrummen mellan sandkornen. Studenterna börja nu skratta.


- Nu, säger professorn när skratten har lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet; din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann och bara dessa saker återstod, så skulle ditt liv fortsatt vara fullständigt.

De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något; ditt jobb, din bil, ditt hus.
Sanden är allt annat, de små sakerna i livet. Om du först häller sanden i burken, fortsatte proffessorn, blir det ingen plats för golfbollarna och småkulorna. Det samma gäller livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig. Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv.


Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något. Prioritera. Resten är bara sand.


En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet representerade. Professorn log.
- Jag är glad att du ställde den frågan. Den visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det alltid plats för en stor öl!"

I vår familj får ölen symbolisera allt det goda, att hur fulländat livet än verkar finns det alltid plats för med glädje, kärlek och värme!


FreDagens tacksamhet

Jag kan inte vara annat än tacksam över att vi om ett par timmar ska få träffa riktiga odlingsproffs och kanske kan få ett tips eller två inför det som komma skall! :)


RSS 2.0