La Postina-servicen

Fick ju för ett tag sedan prova på tjänsten att prenumerera på ekologiska bindor via La Postina. Jag har hittills bara testat trosskydden (men det är snart dags att testa resten) och jag måste säga att jag tycker de är toppen! De har de där "sömmarna" som håller fyllningen på plats som jag saknat hos NatraCares. Fortsätter resten att vara till samma belåtenhet kommer jag att byta märke i väntan på att modet att skaffa en m-kopp ska infinna sig!




Kommentarer
Postat av: lisa

ja menskoppen , jag måste våga mig på den snart, men jag är lite rädd eller jag vet inte. Man skulle ju spara in en massa pengs på den.

2009-05-26 @ 13:09:38
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

lisa: Ja, jag fegar också...

2009-05-26 @ 16:15:32
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag lovar er, m-koppen varken bits, är farlig eller är svår att sätta in. Tänk också på alla kronor ni sparar och på miljön såklart! Våga prova :)

2009-05-26 @ 17:35:47
Postat av: Andrea

Okej, nu kommer världens längsta kommentar. Men alltså, vad gjorde kvinnan innan menskoppen kom?!



Menskoppen är så jäkla bra! Jag har alltid hållt mig till tampong, bindor har aldrig funkat för mig. Det har alltid känts bylsigt och krångligt. Och min spontana reaktion till menskoppen var väl också lite tveksam: "Är det verkligen fräscht?", "Nej men usch, ska man tömma den?", "Kan den inte fastna?", "Håller den verkligen tätt?". Men alltså, jag är redo att missionera för den här lilla prylen!



Det låter kanske helt sjukt, men det är nästan kul att ha mens nuförtiden! Jag är FRÄLST! Och jag förstår inte hur jag klarat mig utan den här tidigare?

Den läcker INTE, och det är ENKELT att sätta in och ta ut den. Blodet rinner inte ut, man lättar bara på vakuumet med ena fingret och sen är det inte konstigare än att dra ut en tampong. Visst, man får ju ta i sig själv på ett annat sätt. Men det känns ju sorgligt att det skulle vara så främmande för oss "moderna" kvinnor.



Dessutom kan jag verkligen bli irriterad när jag tänker på vilken miljardindustri intimhygiensbranschen är. Jag visste inte det tidigare.



Och dessutom, hur fräscht känns det att använda tampong och bindor av läbbiga syntetiska material?

2009-05-26 @ 20:05:32
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Anonym: Det jag gruvar mig för är det som stod på hemsidan att om man inte får tag i den så ska man slappna av och börja om och så vidare. Är det vanligt att den "liksom vandrar uppåt"? :) Vill så gärna testa den...



Andrea: Härligt med långa kommentarer! :) Jag har inga problem med att ta i mig själv, det är liksom inte däri funderingen ligger, läs ovan och svara gärna du också. Det är nämligen det som är kruxet för mig. De i min direkta omgivning som testa och är nöjda har inte fött barn någon av dem. Jag är liksom rädd att jag är "mer öppen uppåt" som fått Leon, ha, ha! Förstår du mitt tankesätt? Tror jag skulle bli jättestressad om den liksom inte lossnade och fastnade av vakuumet och jag var tvungen att slappna av eller hoppa lite osv. Argh, vilken mes jag är!

2009-05-27 @ 09:17:45
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Andrea

Hej igen Malin!

Först och främst: Du har en himla fin blogg som jag finner mycket glädje i att läsa emellanåt!

Och beträffande menskoppen.

Jag kan verkligen förstå din oro, det är nog mitt enda kvarvarande lilla orosmoln gällande den också. Men det har inte hänt en enda gång hittills att jag inte fått tag i den. Tyvärr har jag inte fött några barn - än, så jag vet inte om den skulle sitta sämre då. Men, jag köpte min på www.m-kopp.se och där kan man läsa massor av bra om den. Den finns i olika storlekar dessutom. Jag kan ju säga iaf att jag inte brukar trycka in min så långt, om man är lite orolig behöver man ju inte det. Och om den skulle glida upp, så tror jag inte att det är alltför svårt att få ut den igen? Min syster var med om att hon inte riktigt fick grepp om den, men då satte hon sig på huk och krystade litegrand bara och så "vandrade" den neråt sakta igen.



Och just det, en sak till. Den har ju en liten pigg nertill som man kan klippa av till önskad längd. Jag har låtit i hela min vara kvar av precis den här anledningen. Då blir det också enklare att få tag i den och dra ut den.



Lycka till! :)

2009-05-27 @ 15:30:48
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Andrea: Tack snälla! Både för dina fina rader och för att du tog dig tid att svara ytterligare!



Så skönt med en till som tänkte som jag innnan men som ändå vågade prova och är supernöjd! Då allt lagt sig med flytten nu och vi fått ordning på allt så ska jag ringa till den sidan (såg att man kunde det) och prata med dem och höra vad de tycker kring val av storlek och så.



Krysta kan ju jag som fått ut Leon! ;)



Tack än en gång, det kommer att bli en m-kopp på sikt här också, det lovar jag!

2009-05-28 @ 06:37:44
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Även jag kan inte annat än att instämma: sedan mooncup entrade mitt liv så kände jag mig ofräsch under mens, kände att man luktade lite, hamnade alltid i bytestrångmål, hade inte med nog med skydd på resan, mötet osv. Nu är det alltid kolugnt, jag lägger inte längre massa pengar på mensskydd. Man läcker aldrig även om man blöder mycket och nu för första gången kan jag faktiskt glömma bort en hel dag att jag har mens! :)



Take a leap of faith! :)

2009-05-29 @ 12:16:05
URL: http://www.njutmaten.blogspot.com
Postat av: Marlene

Måste bara promota menskoppen lite ytterligare genom att hålla med om precis allt Andrea skrev. Jag fattar inte hur jag har kunnat leva utan den! Helt frälst jag också med andra ord!! Kan ju dessutom tillägga att mina problem med torrt underliv är som bortblåsta... Tyckte också att det verkade krångligt och äckligt först, men det enda som grämer mig nu är att jag inte testade tidigare.... Allt blir så mycket lättare, man tömmer morgon och kväll och däremellan så glömmer man av att man har mens... I looooove =)



Testa nu=)

2009-06-27 @ 23:23:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0