No more full-time titties och längre sovtider!

De senaste dagarna har jag märkt att Leon inte är lika nöjd med att låta sig hel-ammas. Jag vet inte om han tycker att han blivit för stor för hel-time-boobs eller om det är tänder som spökar och ställer till det inne i munnen. Kanske är det en kombination av båda, vad vet jag?

I alla fall så kommer han från och med idag inte att hel-ammas längre vilket innebär att han gjorde det tills han var 7 ½ månad. Nu plockar vi bort målet vid 9-tiden och ger gröt istället då och om ett par veckor eller då han själ signalerar om det så byts även 17-målet ut på mat.

Min intention är dock att fortsätta del-amma honom länge, länge till så jag hoppas han också vill fortsätta med det! :)

Han har också börjat bli större gällande sina sovtider och sover nu till 6.30 på morgnarna, ibland längre, vilket har gjort att han helt plockat bort eller kortat ner sin förmiddagstupplur rejält. Han håller verkligen på att bli stora killen!


Kommentarer
Postat av: Lisa

En löjlig kommentar: Man helammar inte längre då smakportionerna har börjat.

2009-05-25 @ 22:11:00
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Lisa: Man helammar ju så länge som ett mål inte är utbytt, as simple as that anser jag.

2009-05-26 @ 06:29:04
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Kristina

Vad skönt att du kunnat helamma så länge iaf!

Jag ammade Ivar i 3 mån, sedan totalvägrade han. Han bara skrek! Det var med sorg i hjärtat som jag började med ersättning!



Jag drömde om er inatt förresten. Vet inte varför. Men du höll på att inreda ett fik i ett litet hus högt uppe på en kulle. Bredvid fanns ett sjukhus där jag träffade Anna som var gravid med sitt tredje barn. Jag såg även Leon, men han var en sisodär 5 år och var med sin farfar. Kan du förklara denna skumma dröm för mig?



Kram!

2009-05-26 @ 19:33:11
URL: http://kikinas.blogg.se/
Postat av: Lisa

Jo så kan man tycka, men BVC tycker inte det. Vi började med smakisar då Folke var 5 månader och då skriver BVC in i jounarlen att man inte helammar längre. Vi bytte inte ut ett mål förrän han var 7 månader. Tyvärr anser BVC att helammning endast är bröstmjölk och eventuell medicin. (antar at jag reagerade på det du skrev eftersom jag också blev lite paff då jag upptäckte att jag helammat i bara 5 månader då jag trodde att det var typ 7). Kram!

2009-05-26 @ 21:52:39
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Kristina: Ha, ha vilken dröm! Kan tyvärr inte förklara den, men, men!



Men då får du se det så att det var ju bra att du kunde helamma så pass länge i alla fall. Vissa kan ju inte amma alls.



Lisa: Men gud så sjukt! Så länge man inte bytt ut något mål så helammar man ju fortfarande! Vad är det för muppar som kommit på detta ointelligenta??? Leon har ammat precis lika mycket som då han bara "hel-ammades", skillnaden är att han ätit lite potatis eller gröt el dyl innan. Nu kan jag däremot anse att han inte hel-ammar eftersom ett amnings-mål är borta!



Vilka puckon det finns! Tycker att jag ammade i 7 ½ månad och du i 7, that's it! :D

2009-05-27 @ 09:21:03
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0