Tävla och bli klimatsmart!

Onsdag betyder ibland tävling och idag är det så! I potten denna gång ligger boken "Klimatsmart - din guide till en miljövänligare vardag" som jag själv bjussar på. En guide helt rätt i tiden med tips, matnyttiga recept och andra idéer kring hur man lämpligen kan göra små och enkla förändringar i sin vardag för att vara mer miljösnäll!

 Bild lånad härifrån.

För att ha en chans att vinna boken ska vi vara helt tvärtemot denna gång; jag vill att ni delger den största "miljö-miss" ni gjort här i detta kommentarsfält! Kom igen, nu gör vi lite av en miljöbovs-bikt där ni kan lätta på hjärtat och tömma ur er ordentligt! Jag vet att alla sitter inne på en hel del tabbar för ingen är perfekt och genom åren har säkerligen ett flertal misstag gjorts! :) Se detta som en chans till upprättelse, att glömma och förlåta.

Lycka till!



Till måndag har ni på er att tävla!

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!


Kommentarer
Postat av: Marie

Det måste ha varit när jag tog emot bilnyckeln till sambons nya bil. Det är förvisso en pytteliten Toyota som drar tillräckligt lite (bensin) för att klassas som miljöbil, men med en nyckel är det alldeles för enkelt. Jag skäms varje gång. Gångerna jag behöver tillgång till en bil är lätträknade och de gångerna brukar det fixa sig.

Jag var mycket mer hardcore på gymnasiet. Då bangade inte jag och mina vänner för tio mil med tåg och kollektivtrafik (enkel väg) för att ta oss till IKEA. Det var bättre tider, på riktigt.

2009-05-06 @ 18:31:30
Postat av: Theresia

Kortare flygresor ska vara sämre för miljön än långa, men flygresan till NY förra våren kan ändå inte varit bra för miljön. Och inte kommer jag vara snäll mot miljön när jag ska bila (med en icke-miljövänlig bil) tvärs över USA till hösten... usch, biktning är inte kul.

2009-05-06 @ 19:33:13
Postat av: evamar - tävlingsblogg

Min största miljömiss måste vara att jag duschar på morgonen och inte på kvällen. Jag är så överjordiskt morgontrött att jag ibland somnar stående i duschen... Alltså går det alldeles för mycket varmvatten jämfört med om jag hade tagit en kvällsdusch när jag är piggare... Jag tröstar mig lite med att vi har en LITEN varmvattenberedare - så jag vaknar snabbt till när vattnet blir iskallt.



PS. Har länkat här:



http://evamar.blogg.se/2009/may/bok-11-maj.html

2009-05-06 @ 19:44:37
URL: http://evamar.blogg.se/
Postat av: zandra

Min största miljömiss jag har gjort, var när jag jobbade i en mat affär. På kvällarna så städade vi butiken innan stängning. Skurtrasan som vi använde för att torka golven, la vi alltid i en hink med vatten och klorin, för att den skulle hållas fräschare och bakteriefri, lite längre. I städrummet fanns det en enorm flaska med klorin. En kväll så skulle jag göra i ordning denna hink, jag ställer flaskan med klorin på kanten utav handfatet, flaskan glider ner i handfatet och ut, forsar klorin, nu snackar vi inte om några droppar, utan liter. Jag hamnar i någon slags förlamnings tillstånd och tittar på klorinet som åker ut i avloppet. Det kändes som en evighet innan jag reagerade och när jag väl gör det och får upp flaskan, så tappar jag den och det sista utav klorinet åker samma väg som resten. Det här var ett par år sedan, men jag har fortfarande ångest, om jag inte mindes helt fel så var det runt 10 liter klorin och vi kanske hade, sen tidigare, använt högst två liter. Jag har förpestat naturen med ca åtta liter klorin. Skall tilläggas att avloppet gick rakt ut i marken. Jag får fortfarande ågren när jag tänker på det och det här var ändå ett par år sedan..



Ha en fin klorinfri sommar! /zandra

2009-05-06 @ 22:42:29
Postat av: Carola L

Det här var svårt... men én av sakerna är att jag använt engångsblöjor på heltid till ett av barnen och nästan på heltid till ett av de andra. Fösta hade tygblöjor i stort sett hela blöjperioden, men med tvåan så fungerade det inte. Med trean blev jag för bekväm :-( Annars är det ju användandet av bil som är värst!



Länk finns i min tävlingsblogg: http://mammamuh.blogg.se/tavla

2009-05-07 @ 06:32:02
URL: http://mammamuh.blogg.se/
Postat av: sandra

Min största miljö-miss som jag gör måste väl vara att jag tvättar mina händar SJUKT många gånger per dag och väldigt länge per gång. Det gör ju inte saken bättre att jag använder riktigt varmt vatten.

2009-05-07 @ 14:53:27
Postat av: Anna Kittybloggar'n

Hej! Fy vad svårt. Jag kan inte säga att det är den värsta men en miljömiss jag gör är att jag gillar pyssel. Det är ju kul att göra ett par flirtkuletomtar men sen har jag en liten hög flirtkulor över. Och rent krasst så är ju sånt helt onödigt och tär på resurser.

2009-05-07 @ 16:38:31
URL: http://bloggenomkittydrew.blogspot.com
Postat av: Anna

Det får väl bli när jag utan att ingripa stod och såg på när min sambo eldade både plast och aluminium i en tunna ute på gården utan att ingripa. Usch skäms så jag blir röd i ansiktet i skrivande stund. Fy på honom och på mig som inte sa ifrån :( .

2009-05-07 @ 17:27:32
Postat av: Sandra

Min miljömiss handlar pappersortering och katter. Det har tagit mig jätte lång tid att förstå att kuvert inte ska vara i pappers soporna pga allt klister. Men jag har ett bra försvar i detta fallet. I mitt hushåll bor även katten Knubben. Knubben är förtjust i kuvertkliser och slickar mer än gärna i sig klistret från alla dessa kuvert. (klister som utvunnits av restavfall från köttindustrin finns på de du slickar för att stänga. Kan detta vara ett svar på frågan om varför?)

2009-05-07 @ 20:40:08
Postat av: lisa

Att gång på gång köpa ekologiska bananer som ligger i plastpåse. Varför gör de det? Varför är jag så slö att jag inte letar upp en försäljare som har ekologiskt i lösvikt?



4 ekologiska äpplen i en förpackning som väger mer än ett äpple, det känns inte så miljövänligt.

2009-05-08 @ 23:49:38
URL: http://schmut.net
Postat av: T

Min förkärlek för långa resor. Som min senaste till Chile, 20h enkelväg med flyg...ajaj.

2009-05-09 @ 09:20:09
Postat av: Vegomamman

Jag vet inte om det är min största miljömiss dirket, men den senaste som jag skäms över! jag köpte ett par nya skor till Treåringen som höll i två veckor typ innan vi var tvugna att köpa ett par nya. Snacka om resursslöseri.

2009-05-09 @ 19:06:55
URL: http://vegofamiljen.blogspot.com
Postat av: Anonitota

Jag vill gärna vara med och tävla!

Fast det är ju pinsamt att erkänna att jag slängt gamla förbrukade batterier tillsammans med hushållssoporna, i stället för att kasta dem i "holken"...

2009-05-10 @ 19:35:20
URL: http://anonitota.wordpress.com
Postat av: Sofie

Jag vill gärna vara med och tävla.

Medger att jag diskar med rinnande kranvatten då jag istället bara kan fylla diskhon med vatten och diska i samma vatten. Men nu ska ja ändra på de gamla vanorna.

Mvh Sofie

2009-05-10 @ 20:16:42
Postat av: louise

spotta tugummi i naturen! Fast jag får så dåligt samvete när jag gör det för jag hade en bok när jag var liten som förbannade detta, också var det en bild på en stackars sparv som åt tuggummit och dog. usch... nu fick jag dåligt samvete igen!

2009-05-10 @ 22:11:06
Postat av: Cecilia

Min största miljömiss är bilresorna till och från gymmet. (Jag har tagit tag i mig själv och sagt upp medlemsskapet så i juni blir det joggning i området istället för gruppgympa!)

2009-05-10 @ 23:53:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0