Världens godaste bröd!

Våra fina vänner M & M bjöd på så himla gott bröd i söndags. Var tvungen att be om receptet så att jag kan baka det så fort alla limpformar är uppackade i huset! Just nu köps det ekologiskt bröd här hemma. Bara en vecka kvar...

2 dl. fiberhavregryn *
6 dl. fullkornsdinkelmjöl *
1/2 dl. krossat linfrö *
1 dl. torkade, hackade aprikoser *
1 dl. solrosfrön *
2 tsk. bikarbonat
2 nypor flingsalt *
3 dl. mild yoghurt *
1 dl. vatten
1 dl. blåbär, färska eller frysta
1 msk. kanel *
2 tsk. kardemumma *
1 msk kallpressad rapsolja + lite extra att smörja formen med.

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.


 Bild lånad härifrån.

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, blåbär, vatten och rapsolja. Blanda väl. Smörj en limpform med lite rapsolja. Häll över smeten/degen. Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timma.

Ta ur brödet och låt det svalna på galler. Perfekt att frysa in i skivor och ta fram som nybakt varje frukost! Lite eko-Bregott och en god ost på toppen och saken är biff!


Kommentarer
Postat av: Linda

Det lät gott, det ska jag baka idag! Just nu är ett liknande bröd min favorit, fast det har nötter istället för solrosfrön och lingon istället för blåbär och inga kryddor annat än salt... Också jättegott!

2009-05-21 @ 10:46:44
URL: http://storaaleberg.blogspot.com/
Postat av: Beatrice

Tänk att det äntligen är dags.... När du skrev ditt inlägg om att ni köpt hus och skulle flytta i juni kändes det så långt bort men nu är ni ju där och tiden har gått så fort (som vanligt). Jag är övertygad om att ni kommer att trivas fantastiskt i ert hus. Ni verkar vara husmänniskor. Jag ser fram emot er fortsatta resa med odlingar mm mm mm. Härligt. LYCKA TILL nu på sluttampen. =)

2009-05-21 @ 11:31:25
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Linda: Vad kul! Ja, det var hur gott som helst!



Beatrice: Men tack rara du! :) Så fantastiskt att du engagerar dig i vår resa, det värmer! Jag lovar att bloggen ska få följa med på resan!



Kramalin

2009-05-22 @ 07:35:53
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0