Underbara Claras underbara kaka

Det visade sig att Underbaraclara har samma preferens då det gäller kakor som jag; mazariner och sockerkakor. Och receptet på hennes mazarinsockerkaka kändes som en skänk från ovan så jag är ganska säker på att det blir till att baka en sådan i helgen!

Mazarinsockerkaka, (omgjord på Ekobloggs vis), 200 gr.

3 ägg *
1 ½ dl. råsocker *
1 dl. kokhett vatten
3 dl. siktat dinkel *
1 ½ tsk. bakpulver
½ tsk. bittermandelolja

Glasyr

2 dl. florsocker *
2 - 3 msk. citronsaft *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Vispa ägg och socker pösigt och häll mot slutet ner det heta vattnet. Tillsätt därefter bittermandeloljan. Blanda mjöl och bakpulvret separat i en bunke och rör försiktigt ner det i smeten. Häll blandningen i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca. 30 minuter.

Låt svalna och stjälp sedan upp på fat. Blanda till glasyren och ringla den över kakan. 



Foto: Clara Lidström, Underbaraclara

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0