Underbara Claras underbara kaka
Det visade sig att Underbaraclara har samma preferens då det gäller kakor som jag; mazariner och sockerkakor. Och receptet på hennes mazarinsockerkaka kändes som en skänk från ovan så jag är ganska säker på att det blir till att baka en sådan i helgen!
Mazarinsockerkaka, (omgjord på Ekobloggs vis), 200 gr.
3 ägg *
1 ½ dl. råsocker *
1 dl. kokhett vatten
3 dl. siktat dinkel *
1 ½ tsk. bakpulver
½ tsk. bittermandelolja
Glasyr
2 dl. florsocker *
2 - 3 msk. citronsaft *
Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.
Vispa ägg och socker pösigt och häll mot slutet ner det heta vattnet. Tillsätt därefter bittermandeloljan. Blanda mjöl och bakpulvret separat i en bunke och rör försiktigt ner det i smeten. Häll blandningen i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca. 30 minuter.
Låt svalna och stjälp sedan upp på fat. Blanda till glasyren och ringla den över kakan.
Foto: Clara Lidström, Underbaraclara
♣