Sov ekologiskt på dinkel - tävla för din chans här!

Ända sedan jag bloggade om den för ca. ett år sedan då vi införskaffade den så har det titt som tätt kommit mail om denna produkt; dinkelkudden! Och vet ni, nu har någon av alla våra fina läsare chansen att knipa en egen!

 Bild lånad härifrån.

I samarbete med härliga Näva Ekotextil i Järna, som jag också bloggat om titt som tätt, lottar Ekoblogg nu ut en dinkelkudde till er! Kudden är av rent naturmaterial där yttertyget av till dinkelkuddarna är av 100 % ekologisk bomull och själva kudden är fylld med dinkelskal från eko-odling.
Redan för flera århundraden sedan kände man till den helande kraften som dinkel hade och den har tidigare använts till exempel mot sömnstörningar, nackstelhet, reumatism och migrän. Dinkelns välgörande och smärtlindrande funktion beror på den höga kiselsyra-halten i skalet och genom sitt finfördelade innanmäte anpassar sig kudden efter varje kroppsform och möjliggör sålunda en total avslappning av musklerna.

 Bild lånad härifrån.

Kuddens storlek är 50 x 60 cm. Dinklet i kudden genom går en värmebehandling så att det är garantarat kvalsterfritt, doftneutralt och lämpat även för allergiker. Kuddvaret är tillverkat av 100 % ekologisk bomull med en nickelfri dragkedja.

För att tävla;
gå in till webbutiken och hitta din eller dina favoriter. Kom sedan tillbaka hit och skriv dem i kommentarsfältet. Skriv också ner ditt bästa tips på en god nattsömn!
Näva har en massa fantastiska täcken & madrasser, Leons täcke & kudde kommer därifrån och då det är dags att byta ut kudden kommer han att få en dinkelkudde (man kan öppna dragkedjan och tömma ur lite dinkel om man tycker kudden känns för hög, vilket gör den till en lämplig barnkudde)  därifrån samt en bäddmadrass & stort täcke då detväl är daga. Vi är supernöjda med våra produkter från Näva Ekotextil!

Ni har till måndagmorgon på er att tävla!

Lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!
  





Kommentarer
Postat av: sara

åh vad glad jag blev när jag såg att man kunde vinna en dinkelkudde, har velat ha en sådan länge!

mitt bästa tips för en god natts sömn måste vara att skriva ner dagens tankar innan sänggående, så att man slipper ligga och tänka/grubbla på något..

ha en fin dag!

2010-02-24 @ 07:36:28
Postat av: T

Hej!



Ett ulltäcke 4 årstider och en dinkelkudde skulle inte sitta fel!De är mina favoriter på Näva ekotextils hemsida.

Mitt bästa tips är att varva ner en halvtimme innan du ska lägga dig, dvs stäng av datorn, tv:n. Lägg dig i sängen och kika i en bok eller tidning (Camino t ex). För att riktigt slappna av kan du göra några avspänningsövningar där du spänner och slappnar av kroppen. Själv behöver jag det tyst och mörkt när jag ska sova.



Ha det gott!

2010-02-24 @ 07:42:57
Postat av: Marita

Hej!

Dinkelkudde har jag och den är fantastisk, om jag vinner en så ska min man få den har lite nackstelhet. Jag är även intresserad av ett ulltäcke från näva.

Mitt bästa tips är att lägga sig på Shakti mattan och ta 10 långa djupa andetag, sen sover jag jättegott hela natten.



Sov gott!! Marita

2010-02-24 @ 08:22:03
Postat av: Anna

Hej!



Min favorit är bovetekudden (artikelnr: 802).

Mitt bästa tips för en god natts sömn är att skapa harmoni i sovrummet, inte ha för varmt (jag har ca 15-16 grader i mitt sovrum), skippa störande elektronikprylar och så klart sova i "kläder" som inte blir för varma men som man inte heller fryser i.

Ha det bäst!

2010-02-24 @ 08:50:38
Postat av: Jenny Ohlson

Mina favoriter är ullunderkläderna till barn och dinkelkudden, som jag har köpt efter tips från dig! Men det finns många saker där, som jag kommer att köpa efterhand. Eftersom jag redan har en dinkelkudde, som jag älskar, ska jag ge bort den till min sambo om jag vinner.



Mitt bästa tips för en god natts sömn är ett svalt, mörkt sovrum, dinkelkudden, shaktimattan och en värmekudde över magen och bröstet.

/Jenny

2010-02-24 @ 12:07:31
Postat av: Mia

Mina favoriter är årstidstäcket och dinkelkudden. Gillar att man kan ha samma täcke även om värmebehovet kan skifta + att kudden verkar vara fantastisk när man har värk (som jag t ex).



Jag brukar lägga mig på rygg utan kudde men med täcke så jag ej blir kall, svalt sovrum som är mörkt samt kudden över pannan/ögonen och sen bara låta tankarna flyga iväg. Kudden blir liksom en insomningsknapp...

2010-02-24 @ 16:08:30
Postat av: Alvehamn

Härlig tävling!! Mina favoriter hos Näva är jackan i filtad ull som jag spanar på som vårjacka till sonen, och så de helt underbara ulltofflorna för vuxna - jag fick ett par i julklapp av min man och har bott i dem sedan dess :)

En dinkelkudde har jag varit nyfiken på att prova länge!

Mitt bästa tips är lavendel, lite eterisk lavendelolja i en aromalampa och så hela familjens favoritskiva av Snatam Kaur, den mest avslappnande jag vet...

2010-02-24 @ 18:47:04
URL: http://alvehamn.se
Postat av: Charlotta

Oj!



Hittade hit av en slump & blev glatt överraskad, både av en fenomenal blogg och att jag äntligen hittade ekologiska täcken och kuddar!

Har dessvärre ännu inte hunnit prova Näva-butiken och deras produkter, eftersom jag precis hittade hit ;), men föll pladask för både bäddmadrassen, Ulltäcket 4 årstider och självklart för dinkelkudden, som jag blev väldigt nyfiken på.

Har ett tugnt jobb som lätt påfrestar rygg och nacke, tyvärr har jag inte prioriterat kuddar, täcken och madrasser, men det ska det bli ändring på!



Numera försöker jag slippa stress i mitt liv och varvar gärna ner en bra stund innan sängdags, den här veckan blir det både med matning av surdegarna, sköljning av groddarna och lite stickning innan jag kryper ner och drömmer mig bort...

Ett stilla sinne och rofylld sömn får man nog ändå bäst med ekologiska & humant tillverkade kuddar, madrasser och täcken, förhoppningsvis bor sådana med mig en snar framtid :)



Tack för en mycket trevlig blogg,

/Charlotta

2010-02-24 @ 18:51:59
Postat av: Charlotta

...Glömde förstås en av mina favoritprodukter- Presentkortet. Kommer ligga högst upp på min önskelista tills jag hunnit samlat ihop till mina sängtillbehör, många bäckar små... ;)

2010-02-24 @ 19:02:25
Postat av: Malin

Hej!



Vilken trevlig överraskning såhär mitt i veckan!



Jag tycker 4 årstidtäcket verkade väldigt praktiskt då det var så anpassningsbart för alla fyra årstiderna. Dinkel kudden verkar inte heller så pjåkig. Har läst om alla kemikalier vi får i oss då vi sover och tanken är skrämmande. Det ribbstickade blåa ull/siden långkalsongerna var även det riktigt fina, sköna och såg varma ut, perfekt här uppe i norrland. Vi hade 28 minus idag!!



Den viktigaste för att få en god natts sömn tror jag är att man är utvilad och avslappnad. För att kroppen ska känna sig riktigt avslappnad tror jag det är viktigt att träna lite. Jag sover alltid bättre på kvällen efter ett yogapass, promenad eller liknande. Efter att man motionerat, rört på kroppen och ”rensat hjärnan” tycker jag att det är skönt att varva ner med en kopp örtte och en frukt framför tv:n, med en bra bok, en stickning eller med trevligt sällskap. Har någonting man grubblar över så säger jag bara, skriv av dig! Jag har skrivbok där jag skriver ner jobbiga tankar så slipper tänka på dem när jag ska sova. I själva sovrummet föreslår jag att rummet är mörkt och svalt. Blir det för kallt är det bara ta en extra filt eller en vetevärmare i sängen.



Ha en trevlig kväll och sov gott på era dinkelkuddar senare ikväll!



Med vänliga hälsningar / Malin

2010-02-24 @ 19:19:44
Postat av: Rebecca

Vilken rolig tävling, jag har länge suktat efter dinkelkudden eftersom jag har problem med nacke och rygg!

Förutom dinkelkudden är min favorit Ulltäcke 4 årstider.



Jag har inte sovit en hel natt på snart 2 år, men mitt bästa tips för en god natts sömn är ändå svalt och mörkt i rummet.

2010-02-24 @ 20:33:48
Postat av: vintageRetroPrinsessa



Vi har deras ull underkläder til barnen och inget ger bättre värme än dessa så här i kalla vinter kläder.

Sitter tätt är mjuka och ger en otrolig värme utan att man svettas och kyler ner kroppen.



För att få en god natss sömn gäller det att man innan slappnar av , vädrar sovrummet .

Blir lite masserad för att släppa dagens spänningar ,

Drciak the med honung är mysigt oxå :)



Kääärlek mamma Jessica .



Skulle jag vinna skulle jag utan tvekan ge kenny kudden då han vill ha allt ekologiskt nu för tiden :)

Sen är han värd det bästa med tanke på hans prestationer på skolan :)

Och för att han är en så fin storebror :)

Hjälpsam och kärleksfull.



2010-02-24 @ 20:42:36
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Anna-Lena Vedin

Mina favoriter är nog underkläder i ull och siden. Ulltofflorna såg mysiga ut också....

Dinkelkudde skulle också vara kul att testa.



Tips för en god natt... En lång dag ute i friska luften brukar göra mig gott.



mvh A-L

2010-02-24 @ 21:38:23
Postat av: Karin

Mina favoriter är nog underkläderna i ull och siden, främst linnet med smala axelband. Helt perfekt att bära underst nu i vinter. Min andra favorit är helt klart ulltäcket fyra årstider, det är ju en helt superb idé!



Mitt bästa tips för en god natts sömn är en långpromenad på kvällen, en varm dusch och en god kopp te i soffan. Det får i alla fall mig att slappna av och min kropp och knopp att förbereda sig för sömn.

2010-02-25 @ 22:19:36
Postat av: Carola

Jag har hört mycket gott om ullunderkläderna från Näva Textil och nästa vinter blir det en uppsättning till både dottern och mig.



Om jag vinner dinkelkudden ska jag ge den till min mamma som snart fyller år. Hon har reumatism och är just nu inne i ett jobbigt skede då hon har mycket värk och svårt att sova. Jag tror att hon skulle må gott av en dinkelkudde.



Tips för bra sömn: Som flera andra har sagt är motion, avslappning, vetevärmare, spikmatta och massage bra tips för en lyckad sömn. Min sambo masserar ofta mina fötter innan jag ska sova och det är hur skönt som helst. Varm mjölk är också ett gammalt knep som kan funka om man har svårt att somna.

2010-02-25 @ 23:33:53
URL: http://www.barnboksbloggen.se
Postat av: Ma-Linn

Ullunderkläderna, såna skulle jag gärna klä mina barn i!



Mina bästa tips för en god nattsömn är att ha riktigt mörkt, lagom temperatur, ett skönt täcke och att sova naken -då sover man mycket bättre! :D

2010-02-28 @ 09:31:56
URL: http://malinn.tardigrader.se
Postat av: Kerstin

Dinkelkudden måste bli min favorit, annars är täcket 4årstider väldigt praktiskt!



Mina bästa tips för att sova gott är att ha ett svalt sovrum utan tv, dator osv. som kan störa. Sedan har jag min shaktimatta som alltid får mig avslappnad på nolltid. Lite lavendel i aromalampan göra också susen :)

2010-02-28 @ 12:52:35
Postat av: Helena Roth

Inte hittat Näva innan, men undertröjan i ull med v-ringad hals till mig själv lockas jag verkligen av! Har i år upptäckt underställ i merinoull, och ÄNTLIGEN så fryser jag inte dag ut och dag in, när jag sitter i det något kylslagna kontoret!



Mitt bästa sovtips är att varva ner innan sänggåendet, kanske tillsammans med din journal där du skriver ner lite tankar från den gågna dagen. Sen gäller det att ha ett rofyllt sovrum, det är a och o - inga elektriska apparutter där inte!

2010-02-28 @ 13:00:39
Postat av: Edun

Jag har varit på väg att beställa dinkelkudden ett par gånger nu. Du har ju skrivit så mycket gott om den. Andra saker som jag skule vilja ha från Näva är deras underställ i ull och underbyxor. Jättebra om man bär kjol på vintern eller som ett extra lager under täckbyxorna.



Mitt bästa sovtips är att vända på täcket och få kudden uppuffad. Det gjord alltid pappa till mig och min bror när vi var små. Ett annat tips är att spänna hela kroppen från tårna och ändå upp i huvudet och sen långsamt slappna av i kroppen igen :)

2010-02-28 @ 15:52:25
Postat av: Carolina Johansson

Jössess, vilken tur det är att du gör påminnelser ibland! Du har ju fantastiskt bra tävlingar jämnt!

Höll nästan på att glömma bort denna, och det är en an de jag absolut inte vill missa!

I samma veva som du skrev sist om kuddarna så for jag som att litet paket ut och in på akuten varje dag i en hel vecka. Först med huvudvärk som orsakade åksjuka-spinalprov-ännu mera huvudvärk, skicktröntgen av hjärnan-starkare tablett-allergisk chock och annu mera värktabletter-heavy sådana till sist! Efter många turer konstaterades det att det var ordentlig spänningshuvudvärk, fruktansvärt! HAr blivit många, många besök hos massören, som sa att hon aldrig stött på något ens i närheten av dessa knutor som var i min nacke!

Tror därför att jag skulle sova otroligt gott på en dinkelkudde! Och att det till och med skulle kunna hjälpa mig! Så min önskan från Näva är nog faktisk mest dinkelkudden, och sedan skulle jag vilja köpa cederträkulorna. Just i fall om att man kanske har fått in några små gynnare, de vill man ju inte ha där!!



Mitt bästa sov tips, är kanske inte det bästa, men jag känner mig alltid trygg och somnar gott. lägga sig på sidan och krypa nära nära och få sambon att hålla om mig, puffa till kudden och bullsa upp täcket över det andra örat. Då finns det inga konstiga oljud!!



Håller min tummar, för att kudden blir min!! kram på dig!!

2010-02-28 @ 16:28:36
URL: http://ekomam.blogspot.com
Postat av: Surya

Jag skulle nog säga att alla 3 ekologiska kuddarna ser väldigt intressanta ut. Just det man har huvudet på känns som 1:a prio!



Mitt bästa sova-gott-tips är att röra sig på dagen och vara ute mycket i friska luften.



Många kramar

Surya

2010-02-28 @ 18:04:57
URL: http://www.skapa-ditt-liv.blogspot.com
Postat av: Harrieth

Lyckan skulle vara stor om det blev just jag som vann kudden!



4 årstidstäcket är nog min favorit.



Mitt tips för att få en skön natts sömn är:

En lagom lång stund på spiikmattan! God natt!



2010-02-28 @ 18:50:09
Postat av: Cecilia Karlsson

Min favoritprodukt är ulltofflorna, som passar perfekt att ha inomhus nu när det är så kallt. Ull är hållbart och värmer gott, och genom att bära varmare kläder inomhus kan man sänka temperaturen ett par grader, vilket sparar pengar och är bra för miljön.



Att ha lite kallare inomhus är dessutom skönt när man ska sova, men det var egentligen inte mitt tips. Mitt sovtips är att skaffa sig rutiner. Att sova gott handlar mycket om kognitiv beteendeterapi. I sovrummet ska man sova, så ligger man vaken någon natt ska man gå upp och göra något annat tills man börjar att bli trött, då gör man ett nytt försök att sova. Att lägga sig vid samma tid, och gå upp samma tid, varje dag fungerar för de flesta. Rutiner is the shit:)



Eko-kramar från Cissi

2010-02-28 @ 18:50:36
Postat av: Anna

Vilken fin webbutik! De gosiga ulltofflorna skulle gärna få värma mina kalla fötter...Vad gäller nattsömnen är mitt bästa tips att lägga sig en stund och "djupandas" innan man ska somna, dvs. försöka ta så långa och lugna andetag som möjligt och bara komma till ro. Eftersom man måste koncentrera sig på andningen försvinner alla de "måste göra"-tankar som annars lätt kan infinna sig när man lägger sig. Min egen erfarenhet av detta är att jag sover mycket lugnare och vaknar mer utvilad än om jag bara lägger mig och försöker somna direkt.

2010-02-28 @ 21:31:12
Postat av: Lisa

Hej!



De himla mysiga ulltofflorna skulle mer än gärna få värma mina alltid iskalla fötter, de är min favorit på den sidan och ett tips för godnattssömn är att inte dricka te eller kaffe innan man lägger sig. Ha fönstret öppet en stund, så det är kallt när man ska lägga sig och att inte tänka alldeles för mycket.



2010-02-28 @ 22:03:37
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Ika

Bovetekudden är min favorit, låter jättebra att den passar personer som är känsliga för värme. (Lärde mig senaste natt att jag absolut inte ska sova under duntäcke eftersom det är på tok för varmt för mig.)



Mitt bästa tips för en god natts sömn är således att se till att inte ha det för varmt. Däremot - nu när den kalla årstiden fortfarande har oss i sitt grepp och när min lägenhet ofta är på kallare sidan har jag lärt mig att det är extremt mysigt att förvärma nattlinnet på elementet medan jag borstar tänderna, så är det som en mjuk varm omfamning när jag ska lägga mig och ger en liten gnutta extravärme tills sängen är uppvärmd.

2010-02-28 @ 23:30:02
URL: http://cassiopeia81.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0