De senaste veckorna har jag lagat

0-4b937a58d91164276383f2985c8d18cf.png

De senaste veckorna har jag lagat all mat vi ätit på vedspisen förutom saker som ska vara i ugnen då vedspisens ugn är pytte-pytte. Jag har gjort allt i från krämig risotto till gräddiga såser. Det enda jag inte "vågat mig på" ännu är att koka ris. Känns lite trixigt då det ska ha en jämns, låg koktemperatur. Men det kommer säkert det med!


Kommentarer
Postat av: Underbaraclara

wow, längtar tills vi får köksspis! Så himla smidigt när ändå eldar



kram

2010-01-15 @ 09:54:17
URL: http://folkbladet.nu/underbaraclara
Postat av: Lisa

Koka riset med mer vatten än vad man ska ha och slå det sedan i durkslaget om det är för söligt.

2010-01-15 @ 13:48:05
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Sara M

Åh, det är ju busenkelt att koka ris på vedspisen, bara att låta det koka upp, låt koka en liten stund och sen ställa det åt sidan, så gör då jag i alla fall och det funkar kanonbra. Jag lagar också den mesta maten på vår vedspis, allt utom steker, vi har liksom inga plattor utan en jättetor häll så det blir lite svårt att torka av, men däremot så är min ugn lagom stor.



Trevlig helg!

2010-01-16 @ 14:13:42
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Underbaraclara: Jamen precis! Två flugor i en smäll liksom!



Lisa: Smart! Tack snälla!



Sara M: Ah, det lät också smart! :) Vi har tre plattor som man dessutom kan reglera beroende på hur varmt man vill ha. Toppensmart! BLir avis ppå din ugn!!!



Detsamma!



Kramalin

2010-01-17 @ 08:42:45
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0