Frukt- och nötbröd!

Det är många som undrar över vilket matbröd vi gör. Oftast gör vi hälsolimpan och dinkellimpan. Vill man smaksätta dinkellimpan brukar jag göra det i momentet då de ska delas i två delar och läggas i brödformar. Då delar jag dem men lägger de först i varsin bunke (om man nu vill smaksätta de olika, annars smaksätter man ju de direkt i bakbunken innan man delar dem) och blandar i gottet. T.ex. Så smaksätter vi med;

¤ Hela mandlar *, fikon *, dadlar *, ½ dl. russin *, 5 finklippta, osvavlade aprikoser *,  1 msk. kanel *

¤ Två rivna äpplen *

¤ En stor riven morot * och finrivet skal från en stor apelsin *

Ovanstående smaksättningsförslag är beräknade för en limpa. Då jag tar lite saftigare smaksättning, typ morötter eller äpplen, brukar jag grädda de ytterligare 10 min. då klokcan ringt efter 30 min. Om man vill kan man sänka värmen till 175 gr. då.



Färdiga hälsolimpor på rad!

Hälsolimpan är god att blanda t.ex. krossat bovete *, linfrön *, psylliumfrön *, aprikoser *, russin * och solroskärnor * i.

539903e3439c2d40a31fbf736cdc118d.png

Endast fantasin sätter gränser!

Malin ♣

 


Kommentarer
Postat av: Balanse

Nam, det skal jeg prøve!

2010-01-15 @ 13:34:53
URL: http://okohagen.wordpress.com/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Balanse: Vad kul! Tala gärna om ifall du tyckte om det! :)

2010-01-17 @ 08:46:03
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0