Tack och adjöss - nu flyttar vi, visst hänger ni på???

Hörni, nu är tiden kommen. Nu säger vi hejdå till ekoblogg.blogg.se och till alla som följt oss här! Det har varit en underbart rolig tid med fantastiska erfarenheter vi aldrig någonsin skulle vilja vara utan! Allt går ju dock sin gilla gång och det är dags att gå vidare. Vi byter portal att blogga från, vi ger det egna domännamnet lyckobacken.se mer utrymme och vi lägger till och tar bort. Fortfarande profilerar vi oss om en ekoblogg men på bloggen Ekonördarna på Lyckobacken kommer en hel del nytt att, successivt, ta vid och vi hoppas att alla våra gamla läsare, samt en hel del nya, hittar till oss och vill ta del av vårt försök till en ekologisk vardag!

Varmt välkomna till www.lyckobacken.se i fortsättningen!

För att underlätta för alla er som läser vår blogg t.ex. via RSS-feeds mm. så kanske ni vill ändra dem på måndag då ni tar er en titt på den nya? Det kommer nämligen förhoppningsvis inlägg på inlägg från denna blogg from. idag så ni blir förmodligen överhoppade med "nya inlägg" annars, sådant som ni redan läst men som vi vill ta med oss dit. Ett tips bara.

Hoppas vi ses på måndag!

Malin, Johan, Leon, Lotus & Tofu - Ekonördarna på Lyckobacken.

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Helt OK, det blir ju faktiskt vad man gör det till.
Gjort: Lyssnat på åskan som dundrat hela morgonen...tog en sovmorgon och låg kvar i söngen och njöt av regnet som smattrat mot rutorna. Så. Mysigt.
Gör: Myser med Leon och fixar lite räkningar...tänker avvara ungefär två minuter till åt datorn så det gäller att vara effektiv.
Planer: Idag har vi en hel eftermiddag inplanerad med mormor som tagit ut lite semester för att umgås med oss! Vi ska äta lunch i stan och sedan avverka min lista med ärenden. Ikväll ska Johan ta över all markservice här hemma så ska jag sitta med bloggen. Hoppas jag. För det ska tydligen åska en massa. :( Håll en tumme, OK?
Bästa: Gårdagens middag hemma hos gammelfarmor och gammelfarfar var både fantastiskt god och underbart trevlig! Tack för det!
I behov av förändring: -
Leon : Morgonmyser på lektäcket med ett ekologisk smörgåsrån i väntan på frukostgröten (eko-mannagryn idag) och leker med lego. Tofu ligger bredvid och myser och Lotus står bredvid och hoppas på att få smaka! ;)
Väder: Regn, lite uppsprucket, moln...åska och blixtar utlovas mer under dagen.

Malin ♣

TorsDagens tacksamhet

Den här dagen idag är precis vad jag behöver för att det ska kännas lite, lite bättre. Och det tackar jag för!

Malin ♣


Det är härligt då man ska bort på middag o...

dsc05443 (MMS)

Det är härligt då man ska bort på middag och kan plocka från den egna skörden och ta med som gå bort-present! Längst till vänster pepparrot, sen crispsallad och plocksallad. Persiljan är till Leons middag och jordgubbarna plockade han själv som efterrätt. :P


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Ganska tillfreds...något sorts lugn infann sig inatt som gör att de känns rätt OK idag.
Gjort: Försökt hitta en ritning jag har någonstans här hemma på hur man bygger en lekstuga...den ska finnas, frågan är bara var?
Gör: Läser precis att vår äldsta bokhandel i stan försatts i konkurs...trist! :(
Planer: Idag blir det middag hos gammelfarmor & gammelfarfar (mina farföräldrar) tillsammans med bror och familj samt ev. min äldsta kusin på pappas sida, Ra, och hans fästmö. Farmor skulle "inte göra nå't speciellt, bara lite olika pajer" så jag känner mig förvissad om att vi kommer att gå mätta därifrån. Min farmor är en fantastisk kocka! :D
Då vi kommer hem ikväll ska jag fortsätta med nya bloggen, tänkte försöka bli klar med det jag ska göra inna fredag så får Henrik ha den ifred för sig själv i helgen. Rara, goa Henrik som hjälper oss i förbannelse! ♥
Bästa: Igår hade vi en underbar eftermiddag tillsammans med de allra bästa! Kul att pappa N var ledig och kunde haka på, det blir lätt mamma-dater annars! :)
I behov av förändring: Det man vill förändra är nog oförändringsbart så jag får nog lägga fokus på sinnet i stället.
Leon : Lekte och åt eko-kex för glatta livet igår. Det är intressant att se hur otroligt fort det gått på slutet för honom att komma ikapp sina jämnåriga. Jag brukar inte jämföra, för det skiljer så otroligt mycket mellan barn (det ser man verkligen i mitt jobb) men igår var det oundvikligt att inte märka hur stor han blivit! 
Väder: Sol och mulet, verkar ska fortsätta så idag...

Malin ♣


Ekologisk väldoft

Som ni vet sedan tidigare eldas mycket rökelse och tänds många eko-ljus här hemma, både vanliga små värmeljus, men såklart också doftljus!

Det allra ljuvligaste doftljus jag stött på är det jag fick hem från Enhus Organic! Oj, oj, oj! Helt fantastiskt!Jag fick doften Lavender & Orange men det finns även Vanilla Bean. Det jag också uppskattade med detta ljus var att det inte luktade ljus då man släckte det. Förstår ni hur jag meanr? Den där fräna, svavel(?)lukten som annars uppstår och ligger kvar i rummet ett bra tag efter man blåst ut ljusen uppkom aldrig med dessa sojaljus. Och det gjorde att vi mer än gärna tände det i sovrummet när vi låg och läste innan sovdags. Luften kändes endast fräscht aromatisk efteråt. Andra plus var att det medföljande locket möjliggjorde att man kunde välja då man ville att det skulle dofta; jag lade alltid på locket då det inte var tänt för att det endast skulle lukta vid väl valda tillfällen, samt att det mjuka sojavaxet gjorde att det började dofta med en gång då man tände det. Med stearinljus tycker jag ofta det får vara tänt en lång stund innan stearinet är så varmt att doften frigörs.

Men om man tycker det känns knasigt att tända ljus sommartid, eller vill ha väldoft på ställen där man inte vill bruka eld?

Jo, man köper ekologisk aromaolja med en doftsten! Man kan även elda oljan i en aromalampa men då krävs värmeljus. Jag gillar dessa doftstenar, vi har t.ex. en i sovrummet, eftersom det doftar hela tiden utan ett ljus man måste hålla koll på eller som brinner ner och väldoften försvinner. Man skulle kanske kunna säga att doftstenarna är nutidens doftkrus?

Amuletten har fina eteriska oljor - varav några ekologiska. Jag har köpt bl.a. eukalyptus där som doftar friskt och fylligt av tung mintliknande doft. Perfekt att avnjuta vintertid då man (i alla fall jag) känner sig lugn och tillfreds. Där finns även ett 30-tal olika lampor att elda oljan i, allt beroende på vilken stil och smak man har, samt några doftstenar - i dess bokstavliga bemärkelse.
Grön Gåva har jag köpt en fin Lotusblomma-doftsten, men även där finns lite olika doftstenar och aromalampor att välja mellan. Elisabeth har både balanserade oljor, lugnande oljor och uppiggande oljor. Lavendeloljan, kanel (det har funnits ekologisk sådan förrut) och tallbarr är alla helt underbara! Blandar man kanel och apelsin eller bergamott och citron uppstår doftkombinationer som tar en till oanade höjder! Pepparmyntan är fräsch att ha inne i t.ex. ett badrum och tea tree-oljan använder jag i medicinskt bruk. Rosmarin har jag inte testat men tänker göra det nu i höst då doften från den sägs vara energigivande, det kan jag behöva! Blandar man kanel, apelsin och vaniljolja till jul så får man en bladning som passar ypperligt för högtiden och som doftar som en nybakt julkaka! :P 

Tänk på att välja en eterisk olja med riktiga råvaror, de s.k. doftoljorna består ofta av syntetiskt framställda aromer och ger inte samma hälsobringande effekt.

Malin ♣


OnsDagens tacksamhet

Jag är så tacksam över dessa dagar! Leon och jag gör lite det som faller oss in, jag ägnar mig 100 % odelat åt honom (och vovvarna såklart!) och njuter till 1000 % av det! Även annars, men speciellt nu, är han den jag allrahelst umgås med (tillsammans med Johans åklart!) och det är fint att vi får tillfälle att göra det.

Min fina, fina Skrumpa! ♥

Malin ♣


Igår var det dags för sista laserbehandlin...

dsc05433 (MMS)

Igår var det dags för sista laserbehandlingen, det blev 4 st, hos tatueraren så nu är det svullet, vattenfyllt och ömt. Men sen är huden redo för att färdigställa de djupcerisea liljorna. Får se när det blir tid till det framöver! :) För att underlätta läkningen och göra huden smidig använder jag ringblomssalva från MaWén - den gör underverk!


Idag är det en färgglad eko-prins som rege...

dsc05430 (MMS)

Idag är det en färgglad eko-prins som regerar på Lyckobacken; Katvig-strumpor, leggings från Blingo, body från HM Organic och tofflor från Bellio. Färgglatt är underbart! :D


Inte blogg-torka utan blogg.se-torka!

Tro inte att jag har bloggtorka för att inläggen blir lite färre nu, jag har snarare blogg.se-torka då det känns omotiverat att blogga här då man inte vill annat än visa upp den nya! :D Men då den inte blir klar förrän i helgen så blir det allt till att köra på här tills torsdag...sen så! Stängt på alla sätt i helgen och ta-daa; grand opening på måndag.

Så håll ut!

OK?

Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Mer utvilad idag då jag sovit som ett litet barn inatt. Skönt!
Gjort: Kikat lite i tidningen, planerat för måndag den 2 augusti, sammanställt lite intervjufrågor inför ett uppdrag i helgen.
Gör: Jag njuter nog rätt bra av att bara Vara i Nuet just nu. Och av de mörklila molnen som hägrar ovan sjön. Jisses så vackert!
Planer: Medan Leon sover på förmiddagen ska jag röja undan lite (det är röjt nu men då Leon vaknar blir det oröjt, jag lovar!) och hoppas på att kunna jobba undan lite mer. Ju mer jobb då ju mer läsning ikväll. I eftermiddag kommer bästa C med lilla M och stora N (nej han är inte onormalt stor på något sätt, ville bara upplysa om att han är vuxen) upp på besök, det ska bli trevligt då det var läääänge sedan vi sågs. Synd att J jobbar. Ikväll efter middagen är det byamöte med vår intresseförening så jag skickar Johan och är hemma och lägger Leon. Vi har lite idéer som vi med spänning ser fram emot hur de kommer att bemötas.
Bästa: Att jag hittat en ny underbar blogg! Nej, det är inte den här i inlägget nedan...kika in här så får ni se! Vilken dag med två nya, riktiga Malin-härliga, bloggar! Och ja, det är samma person bakom dem vilket kanske förklarar gillandet? ;)
I behov av förändring: Mycket och inget. Men kanske främst självuppfattningen i nuläget.
Leon : Fick busa sista gången på ett tag med kusiner, faster och farbror igår och oj, så skoj han hade! Det är så härligt att se och han har världens finaste kusiner som verkligen avgudar honom!
Väder: Kan nog bli en halvdan dag...

Malin ♣


36 ekologiska kvadratmeter

Fick tips igår om bloggen 36 organic m² som strävar att bygga ett hem så smart, långsiktigt, hälsosamt, miljövänligt och hållbart som möjligt på alla plan. Upphovskvinnan hoppas kunna inspirera fler till att göra likadant!

Som jag förstår det, om jag nu fattat det rätt, så är det ett gammal uthus som ska restaureras upp till ett beboeligt hus, men ändå fortsätta behålla uthus-looken. Det är en otroligt spännande blogg med utförliga tips och idéer, en fantastisk länklista för oss ekonördar som bor i hus samt bilder och ritningar man älskar! Här har vi en tjej som lägger ner tid på det hon gör - i alla lägen! Här skissas på vedslussar direkt in från vedboden, en torrtoalett ska byggas själv, garderober sätts upp just mot de väggar som ligger extra utssatta för blåst för att isolera extra och små utrymmen tas tillvara för exempelvis förvaring av ytterkläder. Just det där med förvaring är ju A och O då man bor så litet.TisDagens tacksamhet

Igår följde jag min intuition vid tre tillfällen och alla tre sakerna slutade bra, kanske till och med bättre än väntat? Det blir bra det här...hoppas jag.

Malin ♣ 


Puss på dig, brorsan! Nu har vi diskat hak...

dsc05423 (MMS)

Puss på dig, brorsan! Nu har vi diskat haklappar och sopat i köket så nu tar Leon igen sig hos Tofu. De är så goa med varandra! Leon är helt iklädd PO.P Eco idag, lila Katvigstrumpor samt sina orangea Belliotofflor med lila hjärtan. Perfekt för bus och mys!


Intressant

Fast jag tycker att jag är helt i obalans just nu så känner jag mig märkligt nog med andlig. Jag får mer intuitiva upplevelser och förnimmer mer.

Kan det bero på att jag frigjort mig från tankarna och det aktiva medvetandet pga. att jag inte är på topp? Jag orkar liksom inte lägga fokus på att tänka? Och att jag i och med det är mer mottaglig för Varandet?

Tolle-fans, anyone?

Malin ♣
MånDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att jag kortat min resväg till- eller från jobbet med ca. 45 min till ca. 7 min.

En viss skillnad som är väldigt betydelsefull då man vill hem till familjen så fort man slutar och dessutom hinner blogga på morgonen.

Malin ♣

Sofia-kaka med vaniljvisp

Det här enkla receptet på långpannekaka är så enkelt och så gott! Jag frågade direkt efter receptet då jag smakade den hos bästa C och sedan dess har alla som smakat den velat ha det!

Sofia-kaka, 20 bitar, 175 °

6 ägg *
9 dl. strösocker * eller 4 ½ dl. råsocker *
3 tsk. vaniljsocker *
300 gr. smält smör *
9 dl. siktat dinkel *

Vispa samman ägg och socker till en fluffig smet. Smält smöret. Vispa i vaniljsocker och mjöl och sist det smälta smöret. Häll upp i en långpanna (endera smord eller med bakplåtspapper) och garnera med valfria bär eller frukt. Jag har använt alltifrån eko-sylt (i brist på annat), äpplen (strö då gärna kanel/kardemumma över), jordgubbar, blåbär, hallon, vinbär, rabarber...variationerna är oändliga!

Grädda i mitten av ugnen ca. 30 min. Kolla kakan då och då för den ska inte få för mycket färg, ljus men ändå färdig yta som blir lite knäckigt seg och en precis perfekt gräddad mitt. Gräddas den för länge blir den torr och tråkig.

Skär i rutor, lite större om man t.ex. endast tänker äta dem med exempelvis vaniljvisp, och lite mindre om de ska få sällskap av andra kakor på fatet.Kanske en smultronkaka passar så här i semestertider? :)

Vaniljvisp

3 äggulor *
3 msk. florsocker *
1 tsk. vaniljsocker *
3 dl. lättvispad grädde *

Vispa ihop gulorna med sockersorterna till ett gyllene, krämigt fluff. Vispa grädden lätt, som 'vanllig' vaniljvisp blir då man vispar den och blanda samman allt. Jag vispade några sekunder den färdiga vaniljvispen också för att vara säker på att allt blandats.

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: -
Gjort: Sammanställt lite papper, förhoppningsvis skriver vi papper på tomtköp idag. :)
Gör: Läser Marian Keys' senaste och dricker vatten, känner ett enormt sug efter vatten.
Planer: Idag ska vi åka in till lille E och lämna presenter och säga hej och välkommen till världen! Johan ansluter då han slutar jobba (första jobbdagen idag :( ) och då bär det av ut på lantstället för hejdå-middag med Leons kusiner. :'(
Bästa: Att det verkar bli ytterligare en ruggdag! :)
I behov av förändring: Kanske en ladstadgad 8 veckors semester vore på sin plats? ;) Tänk bara!
Leon : Busade så han storknade med morfar igår men så har han sovit gott inatt vill jag lova! :D Laddar inför att träffa E, då jag frågar hur en bebis är så säger han 'ite-ite' och trycker ihop händerna till minimalt!
Väder: Kring 10 grader 'varmt' och mega-blåsigt! Mulet och regntunga skyar...en sån där dag då man gärna eldar i vedspisen!

Malin ♣

Se upp för chakra-spöket! Leon busar hos T...

dsc05421 (MMS)

Se upp för chakra-spöket! Leon busar hos Tofu i BIA-bädden genom att leka spöke med min chakra-sjal! Sötnöt! Passar för övrigt glatt ihop med velour-byxor från Nanoou, tröja från HM Organic, Katvig-strumpor och finaste molntofflorna från Bellio! Nu bär det iväg med lilla spöket Leon till morfar & A för grillpartaj med moster och morbror! :D


Helt plötsligt har vi höst i luften! Immig...

dsc05422 (MMS)

Helt plötsligt har vi höst i luften! Immiga fönsterrutor, 11 grader varmt och ihållande regn. Då myser vi inne!


Nu har jag äntligen tagit mig tid för lite...

dsc05418 (MMS)

Nu har jag äntligen tagit mig tid för lite välbehövligt eko-spa med peeling och mask från Enhus Organic och sedan ljuvliga serumet från Pureskin. Brynfärgen är knappast ekologisk men jag trivs bäst med att färga dem - är inget fan av varken penna eller skuggor. Hoppas på att det en vacker dag kommer ett eko-rekoalternativ även där! Nu eko-tacos! :P


Nu är mangolden redo att plockas in medan ...

dsc05403 (MMS)

Nu är mangolden redo att plockas in medan den fortfarande är mjäll och inte blir trådig eller träig. Vi förväller den lätt och fryser sedan in den i portionspåsar - ljuvlig att göra soppor på!


I slutet av veckan fick jag boken jag vann...

dsc05406 (MMS)

I slutet av veckan fick jag boken jag vann hos Vera (www.hallonmuffin.wordpress.com), Lisens indiska spa av Lisen Sundgren. Den verkar underbar, men jag undrar om det inte är en kokbok för grejen är att alla saker ser vansinnigt goda ut! ;) Då allt lugnat sig här hemma, och vi fallit in i alla nya rutiner, ska vi frossa i allt och smeta in oss i läckerheterna! :) Tack till Lisen och Vera för att vi vann!


ICA har börjat sälja påslakansset i sin I ...

dsc05411 (MMS)

ICA har börjat sälja påslakansset i sin I love eco-serie. 299 :- för ett set. Någon som testat???


Salta mandlar

Då det är varmt ute blir i alla fall jag väldigt saltsugen, och det är ju bra inom rimliga ramar för då dricker man lite mer och saltet hjälper till att binda vätskan som behövs för att förhindra uttorkning.

Dessa underbart goda salta mandlar brukar min pappas A göra och de är så vansinnigt goda och busenkla att göra att jag bara måste dela med mig av receptet.

Salta mandlar

200 gr. mandlar med skal *
1 ½ tsk. salt *
vatten

Sätt ugnen på 200 °. Blötlägg mandlarna i en bunke med så myckt vatten att de är helt täckta. Låt stå tills ugnen blir varm. Häll av vattnet och strö över saltet. Rör om noga. Häll ut nötterna på en plåt och ställ i mitten av ugnen ca. 20 min. eller tills mandlarna är torra och fasta (de blir lite mjuka och sega av vattnet men det ska de bli så saltet riktigt tränger in). Rör om då och då.

 

Naturella, ekologiska mandlar! Mums!

Låt svalna och njuuut! :P

Vill man göra annat av de otroligt nyttiga mandlarna tror jag denna himmelska mandelmjölk från Vera's fina blogg är ljuvlig!!! Ska testa framöver!

Malin ♣


Skrivarloft

I vardagsrummet finns ett loft som varit tänkt det skulle fungera som kontor åt oss båda - ett gemensamt utrymme. Allteftersom vi bott in oss och planerat kommande renoveringar har vi avsatt ett snarlikt loft, om än liiite större, till Johan inne i det som ska bli bibliotek som vi håller på med nu. Där kommer han att ha sitt tillhåll, ett ställe utan fönster som redan nu i mitt inre går under benämningen 'the Dungeon'. ;) Det befintliga loftet kommer således att bli mitt kontor, en författarlya och ett skrivarloft där vi gemensamt förvarar de där trista pärmarna som hux flux dyker upp "då man blir vuxen" och där jag kan sitta ostört och skriva och blogga och snegla ut över den slående vackra utsikten.

Igår då jag borstade tänderna för att gå och lägga mig och läsa kom jag helt plötsligt på att det skulle kunna bli ännu bättre där uppe om man möblerade om lite. Förankrade förslaget hos Johan som fick världens energi och började bära, stuva och greja 22.30 igår kväll.

Nu är det iordningställt som det ska vara samt att vi beslutat att vi ska måla om där nu till veckan. Och ja, självklart kommer ni att få se både före- och efterbilder men de kommer på den nya bloggen. :D Både skrivbord, hittat på en vind, samt en myshörna där man kan läsa ostört om kvällarna, kommer att föräras plats där uppe.

Gissa om jag längtar???

Malin ♣


FreDagens tacksamhet

I mitt liv finns en massa underbara människor som bara genom ett ögonblick vet precis hur jag mår eller vad jag behöver. Ni är guld värda och det ska ni veta! ♥

Malin ♣

Durabel har REA!

Durabel Design har startat sin stora sommarrea nu!Bland godbitarna man kan fynda finns bl.a. denna tjusiga aftonväska i återvunnen plast,

Aftonväska svart

fina barnförkläden av återvunna tyger från Rättvisa barn,

Barnförkläde

brickor av laminerat återvänt tyg och björkfanér,

Minibricka

tunikan Kalasfin från Bonkeli Design

Tunikan Kalasfin

retrobyxa av vintagetyg från Rättvisa barn,

Byxa

det här skötunderlägget som jag beställt åt oss, av återvunnet tyg och vaxduk, som kommer från Rättvisa barn,och mycket, mycket mer!

Spana in 50 %-rean och ta chansen att fynda eko, reko och återbruk till galet låga priser! Jag har köpt lite saker åt oss som behövdes, lika bra att passa på då tillfälle ges, om man ändå tänkt införskaffa vissa saker. Vad jag köpte mer får ni se då det levereras.

Malin ♣Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Asch, vi utelämnar känslolivet ett tag...börjar jag känna efter så kan jag inte sluta.
Gjort: Suttit i telefonkö hos Telia, ätit frukost och mailat min "hacker-vän" som i nuläget är extremt oumbärlig! Heja nya lyckobacken.se!
Gör: Njuter av vår fina header som vi fick mailade till oss! Fatta lyxen att få möjlighet att andra, jätteduktiga och kompetenta människor, hjälper en med det man inte kan! Och att de gör det underbart bra! Jag förstår det inte...men fina presenter utlovas! ;)
Planer: Jag ska strax in och handla och sedan mysa med grabbarna Grus då Johan ska på tennisturnering och firande av vår vän M idag! Han kommer hem sent inatt så jag ska sitta med nya bloggen samt se Fia Gulliksson, allas vår bästa témakerska, tävla för Östersund mot Umeå i Postkodkampen.
Bästa: Att internet började fungera igen. Så handlingsförlamad man blir då man inte kommer åt banken exempelvis.
I behov av förändring: Allt och inget.
Leon : Är inte snuvig mer så det var nog tänderna. Han och pappa är uppe och borrar och fixar på mitt kontor så att det är klart nu då jag kommer att behöva nyttja det mer. Han vill verkligen hjälpa till den där killen! :D
Väder: Strålande sol men svalare ute. Så skönt!!!

Malin ♣


Det är ju tur att jordgubbar liksom mognar...

dsc05402 (MMS)

Det är ju tur att jordgubbar liksom mognar i omgångar så man kan njuta av dem då och då!


Nu är några lyktor på plats i det mitterst...

dsc05400 (MMS)

Nu är några lyktor på plats i det mittersta av äppelträden tillsammans med några gamla, köpta som vi hade sen tidigare. Några till ska tillverkas allteftersom vi kommer över lämpliga burkar, men de kommer att hamna här i samma träd. Vi har valt att placera alla i samma för att undvika att det ser plottrigt ut.


Tofu är min trofaste följeslagare som haka...

dsc05401 (MMS)

Tofu är min trofaste följeslagare som hakar på mig i vått och torrt. Sötnos!


Förutom plocksallad och ruccola satte vi ä...

dsc05404 (MMS)

Förutom plocksallad och ruccola satte vi även isbergsalladshuvuden och de tar sig jättefint - titta bara! :)


Nu håller vi som bäst på att sätta najtråd...

dsc05397 (MMS)

Nu håller vi som bäst på att sätta najtråd runt de glasburkar som ska bli ljuslyktor. Leon somnade för en stund sen, snorig men feberfri och pigg som vanligt så jag hoppas det bara är tänderna och att han är OK imorrn, har släktträff då...ska ta och rycka upp mig lite och hänga upp lyktorna ute innan vi ser SVT-filmen om Selma Lagerlöf. Hoppas ni har en underbar kväll? :D


Då Leon blev lite småsnuvig under förmidda...

dsc05395 (MMS)

Då Leon blev lite småsnuvig under förmiddagen blir vi hemma. Han har ingen feber och verkar inte ha ont någonstans, typ öron eller hals, så vi är säkra på att det är tänderna då han dessutom är väldigt svullen i munnen och alltid blir lätt snorig då fler tänder är på G, nu har han 4 på gång, men vi vill inte chansa med en så ung bebbe som två veckor. Så vi skjuter på det tills måndag med att gosa med E. Nu tar vi med oss lite eko-isté från Brunkullan och går och ser om grannarna är hemma. Leon åker såklart i FSC-märkta skrindan. :D


En dag att minnas

Igår var vi ute på en tur med båten i vår skärgård. Det blir inte så ofta vi kommer oss iväg nu med både hundar och barn, annat var det då det bara var vi. Men det gör inget, för det gör de få tillfällen vi faktiskt kommer iväg än mer minnesvärda och speciella.Himmel och hav nästan smälter samman i horisonten. Kan det vara så vackert???

 

 

Att sitta i fören och kika ut på oädndligt hav är spännande, det tyckte Leon med som såg alltifrån andra, större och snabbare, båtar, kanotister och fiskmåsar och kajor. Och alla vinkade man såklart till, allt enligt sjöetiketten som råder.
Fiskeläget Trysunda är bland det mest pittoreska man hittar!Dagen avslutades med bad hos farmor och farfar nere vid kajen. Kul att plaska själv, och ser ni: båtkannan från Ekokul är med! :D

Malin ♣ 


På kalas

Bellio-Johannas son fyllde två i veckan så vi var ditbjudna på kalas. De har ett ställe de besöker i Övik då och då och då passar vi på att träffas! Som vanligt var det lika trevligt att få ses och ventilera och utbyta idéer och tankar. :) Jag fick lite insideinformation om spännande projekt för framtiden, varav vissa kommer redan nu i höst, och Johanna och hennes kunnige man fick ta del av lite av mina/våra funderingar och planer. Det är ovärdeligt att kunna omge sig med personer som vill en väl och gärma hjälper en på vägen mot framgång.

  

Vi fick världens godaste fika och barntårtan med Nalle Puh var bakad utan tillsatt socker så den var extremt barnvänlig med andra ord! :) Gillas!
Jag glömde dock fota de allra godaste, Leilas kladdkaksmuffins med vit chokladmousse och jordgubbar, receptet hittar ni här! Gör gärna som Johanna och "råka" dubbla mängden mörk choklad, det gör dem ännu godare!!! Men det ska tilläggas att den hemmagjorda glasstårtan i mitten inte gick av för hackor den heller! :P

 

Leon höll sig såklart mest till jordgubbarna som den lille fruktarian han är. Han skulle kunna leva på frukt och grönsaker den där killen!
Saften drack vi ur världens coolaste retro-termos! Visst är den läcker?

 

Johan, Leon och födelsedagsbarnets storasyster åker rutschkana. Jippie!
Toffelmamman smyger iväg bakom häcken för att agera ful fisk i fiskdammen! Ett jobb hon skötte med bravur då barnen till slut hoppade av förväntan innan det var deras tur att slänga över spöt!


Ni är fantastiska, tack för att ni finns och tack för ett fantastiskt mysigt kalas! Längtar redan tills i september!!!

Familjen Harju ♣


OnsDagens tacksamhet

- "Mamma! Iiiihhh! Dä! Dä! Titta!"

Såpbubblorna flög överallt över Lyckobackens stora tomt. Sonen sprang runt och kiknade av skratt. Överförtjust över de såpbubblor han fått på kalaset i fiskdammen dagen innan. Överallt var det bubblor; pappa gjorde dem, mamma gjorde dem, och han och vovvarna gjorde allt för att fånga dem. Efter vändor fram och åter på gräsmattan föll familjen ihop i en lycklig hög på gräset under äppelträden medan grannens traktor slog en äng en bit bort.

Deras rödbusiga, solkyssta kinder sken som universums alla solar och den flämtande andhämtningen pustade i otakt hos alla fem.

Så skimrande och fri alla vackra bubblor varit. Mamman funderade på om det skulle vara möjligt, om än bara för ett tag, att ta med alla hon sträckte sina händer emot i detta nu in i en bubbla. Kanske om man gjorde en tillräckligt stor? Kanske skulle de alla kunna fly undan allt som komma skall och bara vara tillsammans. För evigt? Att välja en turkos och cerise bubbla med inslag av pärlemor, lindblomsgrönt och solgult och sitta i den, skumpa omkring i kosmos medan denna spelade om och om igen inne i bubblan.

Bara familjen, bara kärlek och luft packad med lycka. Hur långt skulle de klara sig innan bubblan sprack och de tvingades återvända till verkligheten, om än på Lyckobacken?
Då på gräset skapade mamman en fantasibubbla åt dem. Där Imse vimse spindel sjöngs och man tittade efter skojiga figurer bland molnen och luften var hög och klar, frisk och extra syrefylld. En bubbla under trädens grenar som dignade av frukter som mognar i augusti. En ogenomtränglig bubbla där alla bara var. Tillsammans. Hon njöt av nuet och andades. In. Ut. Och in. Inte glömma att andas in.

- "Mamma! Ang!" En banan till en hungrig mage. Goa, tjocka, springande lår som omsorgsfullt ska tvättas för natten och bäddas ner i mjukaste flanell. Mjukt och lent. Mot detsamma.

Hon log och reste sig upp. Borstade av sig gräset från klänningen som fladdrat längs de springande benen några ögonblick tidigare. Lät de bara benen styra de nakna fötterna in på hemmet. Deras själ och deras hjärta. Som om eoner av tid alltid funnits och alltid skulle finnas. Marken kändes kall under fötterna och hon njöt. Sommarvärmen hade somnat för dagen och tillfället kändes välkommet i den annars så klibbande hettan.

Ett sista andetag av lantluft och hon var en ny människa igen. Ny kraft att orka ytterligare lite till. Kärleken från de bästa är den allra ljuvaste medicinen och inte alla förunnad. Hon var tacksam. Och sparade detta ögonblick i facket i hjärtat som är vigd åt det allra heligaste; dem.

Och inne i köket på stora bordet stod datorn precis som de lämnade den en halvtimme tidigare - trög och med en hackande uppkoppling som skulle få den mest upplyste yogi att tappa tålamodet. Istället för ilska och frustration blev det kärlek och lycka, mys och bus. Ett bra val om än inte alltid enkelt.

Efter en stund återvände mamman till jobbet med nya krafter att ta sig an det som lätt hade kunnat sväras åt i evighet. Istället kände hon sig lycklig och tillfreds efter barfotabus med de allra bästa. Kärleken i hennes hjärta värmde henne för resten av kvällen - till och med då nya bestialiska mord i Midsomer skakade om byborna.

Leende somnade hon sedan ett par timmar senare, förvissade om att vissa saker är bara deras och deras endast och de kan ingen ta ifrån dem.Malin ♣


Sophie giraff

På 60-talet lanserades den första naturgummi-leksaken för barn i Frankrike och det blev en stor succé! Först ut var Sophie Giraff - en storsäljare som står sig än idag och som nu finns tillgänglig för oss icke-fransoser hos Ekokul såklart!

Jag vet vart jag kommer att kika då det väl blir dags för nästa bebis för se så söta dessa snuttisar och bitleksaker är;

 

Sophie original och Sophie bitring av naturgummi.

Bitdjur Chan 

Bitdjuret Chan och hans kompis Gnon ser ut att höra hemma i ett TV-spel med en viss liten rörmokare och snuttefilten av 100 % ekologisk bomull med en mjuk liten giraffkompis vill man ju själv ta med under täcket. :) Så himla bedårande!Det finns även ett presentkit med Sophie original samt en nycklering, perfekt till att små nyfödda där ute och deras duktiga mammor! Priser från 120 :-.Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pigg och utvilad men med huvudet fyllt av bryderier...
Gjort: Köpt en gammal skolbänk, se den vänstra på bilden nedan. Alltså den som bänk och stol sitter ihop på. :D Jippie! Gissa om jag tycker der var 250 välspenderade kronor? Blir perfekt i kommande lekrummet som vi iordningställer i höst. Bor man i en gammal byskola måste man ju ha en gammal skolbänk. :)
Gör: Fixar lite grejor på datorn och svarar på era mail!
Planer: Idag ska vi hälsa på en liten E, en gosse som såg världens ljus för två veckor sedan! Åh, så vi längtat! Han ska uppvaktas med ekopaket och mamman och pappan ska få lite saker från trädgården. Underbart detta!
Bästa: Att vi med ett miljösnällt medel ska bekömpa ogräset på parkeringen och mellan plattorna.
I behov av förändring: De där bryderierna...tack vare Tolle lyckas jag något sånär befinna mig medvetande i nuet men släpper jag det minsta på det så sköljer allt över mig...
Leon : Äter eko-mannagrynsgröt för fullt och tänker avsluta det hela med eko-aprikoser, torkade och osvavlade!
Väder: Sol, moln och regn i vissa av dem. Intressant väderdag detta.Bilden är tagen av säljaren.

Malin ♣


Med oss på mackorna har vi ett smarrigt sm...

dsc05387 (MMS)

Med oss på mackorna har vi ett smarrigt smör inspirerat av Ernst med bl.a torkade trattisar, Västerbottensost och citron!


Ute på sjön bär alla flytväst, även hundar...

dsc05390 (MMS)

Ute på sjön bär alla flytväst, även hundarna, och under är det skönt med ekokläder; t-shirt från Blingo och leggings från PO.P Eco. Skepp o'hoj!


Får jag presentera? Ta-daa; motions-härken...

dsc05376 (MMS)

Får jag presentera? Ta-daa; motions-härken! Har fått kommentarer och flera mail om vad det var så jag tänkte att jag måste bjuda på en bild! Min OrbiTrec Platinum från Tvins (www.tvins.com) har hängt med i 4 år nu och ja, jag är faktiskt mycket nöjd med den. Den eliptiska rörelsen blir perfekt för mig som får ont i knäna av att springa vanligt då man på denna står och cyklar med benen samtidigt som man gör stak-liknande rörelser, som vid skidåkning, med armarna. Man ser inte klok ut men det är otroligt effektivt. :P För ca. 500 :- kan man fynda en i andrahand på begagnatbörsarna. Så nu vet ni vem Härken är. ;)


Jag har tagit tillvara några glasburkar fr...

dsc05375 (MMS)

Jag har tagit tillvara några glasburkar från vår insamling hemma, storlek barnmatspuré och Dijon-senap. Dessa ska få ett par varv najtråd runt överkanten samt en ögla av dito från sida till sida. Sedan i med eko-ljusen utan aluminiumkoppar från Lavendum (www.lavendum.se) och upp i det mittersta av äppelträden. Ska samla på mig fler burkar och göra många lyktor. Jag har även några gamla, loppisfyndade och gåvor, som ska hängas upp med. Snyggt att blanda och mysig att tända ljus i trädet kulna sensommarkvällar! :)


Jag har länge sökt en så'n här man kan skr...

dsc05374 (MMS)

Jag har länge sökt en så'n här man kan skrapa upp smör med till middagsbjudningar. Det räfflade träet ger ett tjusigt mönster och det blir tunna 'tunnlar' av smör man kan garnera med färska kryddor. Igår fann jag iallafall en för en femma på Café Caroline & loppis (www.sommarfiket.blogg.se). Gissa om jag är glad? :D


Nu har liten gjort kväll ute hos farmor oc...

dsc05382 (MMS)

Nu har liten gjort kväll ute hos farmor och farfar. Ett kvällsdopp, hopp i långärmat från HM Organic och långbent från PO.P eco eftersom havet blåser in en svalare kvällsbris och Natursutten och snuttefilten på rätt plats! Nu en Ellas Kitchen och sen somna i bilen på väg hem till Lyckobacken efter en lång men superskojig dag!


Det är tur man bor så att man har fler än ...

dsc05380 (MMS)

Det är tur man bor så att man har fler än ett smultronställen - i dubbel bemärkelse! ;)


Te ska va isté på sommaren! (Rubriken är småkul endast om man vet hur Norrbottniska låter!)

I helgen kunde jag hämta ut ett paket från FiaBrunkullan inne i vårt närliggande samhälle. I det låg inte mindre än deras båda nya isté-téer samt en till förpackning Brunkullans Grönt vårté limited edition. Tack snälla!Isté rött består av mango och jordgubbar ackompanjerade av citrongräs, nypon, äpple och hibiskus. En syrligt fräsch smak som även går att dricka som 'vanligt té' då honeybush och rooibos.Vi bryggde detta starkare än vanligt och tillsatte sedan 3 bitar råsockerbitar * på lite drygt en liter té. Detta fick sedan svalna. I en kanna skivade jag ett äpple * och en citron * tunnt tillsammans med *morotskal' *, dvs. jag skalade en morot med skalare men använde skalet. Tunna, långa skivor blev resultatet.
Detta fick sällskap av egenodlad * mynta och allt té och innan servering så fylldes glas upp med isbitar och sedan njöt vi. Oj så läskande denna friska dryck blev!

Det gröna istéet består av sencha-té i basen så även det passar att drickas varmt. Har en fruktig smak av mango och päron samt kinesisk jasmin och citrongräs. Detta skapar den underbaraste av dofter och gästerna vi haft i helgen ville regelbundet sniffa i denna påse!Vi bryggde detta på samma sätt med råsocker * men skivade ett Anjou-päron *, en decimeterlång bit gurka * och en citron *. Den krydda som rekommenderades till detta isté var citronmellis * - även den odlad i egna landet. Förstår ni hur underbart det var att kunna plocka allt som "behövdes" till téet i den egna kylen och ute i trädgården?

Detta té släckte törsten oerhört och verkade som välkomstdrink igår, något som alla inblandade uppskattade. Jag gillar både sorterna oerhört, men har inte hunnit utse en favorit ännu. Men det kommer, jag lovar! 

 

Ekonörden Malin är glad för en ny förpackning av sitt favorit eko-té då det gamla tagit slut. Jippie!

Malin ♣
MånDagens tacksamhet

Det finns vänner och så finns det bekanta. I bloggosfären finns det också båda och som många gånger tidigare har jag fått uppleva att min bloggosfär endast verkar bestå av de förstnämnda!

JUst nu sitter goa pågen Henrik och vackert älvlika Erika och sliter sina hår för att hjälpa oss med nya bloggen - båda på olika vis! Henrik med sitt datakunnande och programmeringsvetanxe och Erika med expertis inom Photoshop och en väldigt estetisk ådra.

Tillsammans räddar ni min sommar ska ni veta och jag kommer aldrig att kunna tacka er tillräckligt!

Miljoners miljarders kramar!

Malin

Ost fri från animaliskt löpe?

En namne till mig som troget läser bloggen efterlyste fler ostar som inte innehöll animaliskt löpe än Västan 10 % fetthalt.

Kan ni läsare hjälpa henne? Jag ver ju att sortiment och utbud varierar beroende på mejeri och vart man bor så ni som har andra förslag får gärna tipsa här! :)

Tack på förhand!

Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lite ledsen för en väns skull...jag tänker på dig!!!
Gjort: Morgon-myst efter en olidligt varm natt med en Leon som vaknade lite. Nu är vi dock utvilade.
Gör: Pratar med Johan om det f-bannade fårstängslet som ingen vill köpa. Nu kan vi inte gå ner mer i pris för då skänker vi i princip bort det...får väl spara't och hoppas på får i framtiden här på Lyckobacken.
Planer: Idag ska vi besöka Bellio-familjen (som vi saknat er!!!) och mys-kalasa för att sedan avsluta med middag hos kusiner, svägerska, svåger och svärföräldrar då de bor granngårds. Laddat för en toppendag med andra ord!
Bästa: Att en hel vecka återstår av semestern!
I behov av förändring: Värmen, den fruktansvärt olidliga värme! Försvinn! Nu räcker det! Jag flyter snart bort och trivs inte alls med det, speciellt då man inte kan bada.
Leon : Drömde inatt så vi var uppe med honom ca. ½ timme innan alla kunde somna om och sova gott. Förstår att även han sover oroligt av den kvalmighet som uppstår. Härligt dock att se hur stor han blivit, att man liksom kan resonera med honom även gällande drömmarna. Häftigt att ta del av!
Väder: Ännu en dag med sol...

Malin ♣


Perfekt i svettiga lökartider!

Igår kom den perfekta presenten på posten; deodoranter! Finns det något med lämpat i dessa svettiga, varma, klibbande sommartider? :)Vi fick två stycken roll on-deodoranter och en fotspray. Deodoranterna är 100 & naturliga och är fria från aluminiumklorhydrat, parabener och ftalater. De är också allergitestade och snabbtorkande. Dessutom ger de inga vita fläckar på kläder.
De fungerar så att naturliga mineralsalter ger ett effektivt och antieperspirerande skydd mot dålig lukt utan att ändå täppa igen porerna i huden. På så vis tillåts kroppen frigöra sig från slaggprodukterna samtidigt som man behåller friska lymfkörtlar i armhålan.
Bå deodoranterna stöttar Rosa bandet-kampanjen och är märkta med Cruelty Free-symbolen.

De finns i fem utföranden; Naturell, Tropical Breeze, Papaya Fusion, Ocean Breeze och Lavendel. Vi fick Tropical Breeze och Ocean Breeze - båda lätta, fräscha dofter där Ocean Breeze känns lite mer maskulin i doften.

 

Fotsprayen har jag inte testat ännu då jag inte direkt lider av fotsvett, så jag funderar nästan på att ge bort den till en i min omgivning som kanske vill fräscha upp sina skor? Det är nämligen det den gör; tar bort sko- och fotodör. Man sprayar den direkt i skorna eller på fötterna.Jag har hunnit testa Tropical Breeze-deodoranten och är jättenöjd! Jag har ju haft mitt saltkristallstift i många år och kommer aldrig att överge det, men speciellt så här i sommartid då man har linnen och T-shirts i annan utsträckning än annars är det faktiskt trevligt att dofta svagt av någon god doft, och det tycker jag denna gör; doftar gott! Jag får någon sorts nostalgi-vibe då jag luktar på den, lite 80-tal och Date-parfym om någon minns dem?

Produkterna saluförs i Sverige av Rimport och det är dem som skickat produkterna till oss. De finns att köpa på;

Gryningen Häslokost, Stockholm
Götgatsbackens hälsokost, Stockholm
Lifeland, Stockholm
Melisse Hälsokälla, Stockholm
Nature Solna, Stockholm
Senso Gusto, Stockholm *
Nature Drottninggatan, Stockholm *
ICA Supermarket Farsta, Stockholm *
Naturebutiken, Motala
Naturebutiken Nya tannerforsvägen, Linköping
Life Norra hamngatan, Strömstad *
Life Rema center, Strömstad *
Guns Hälsokost, Strömstad *

Familjeapoteket.se
Topformula.se *
Shopping4net.se *


Butiker märkta med * erhåller produkterna inom de kommande veckorna.

Vi tackar för våra numer fräscha armhålor och an hittills varmt rekommendera roll on-deodoranterna.

Återkommer mer framledes då vi testat dem mer!

Malin ♣


Det är härligt att först ge 'motions-härke...

dsc05373 (MMS)

Det är härligt att först ge 'motions-härken' en omgång på morgonen och sedan gå ut på tomten, iklädd de kläder man tränat i, och låta det varma, strilande sommarregnet skölja över en. Så renande och så svalkande och så underbart! Nu väntar en dusch innan frukost!


De fina konservburkarna med ekologiska kal...

dsc05372 (MMS)

De fina konservburkarna med ekologiska kalamataoliver från Fontana blev perfekta på köksbänken med gamla loppisfyndade saxar i! Där finns också en emaljskål från Kockums samt en andrahandsfyndad porslinskaraff. :)


Ha, ha, idag kan man inte tro att Leon har...

dsc05370 (MMS)

Ha, ha, idag kan man inte tro att Leon har en mamma som tänker på genus trots att så är fallet! ;) Han går under benämningen 'Lilla Blå' här hemma. :P Iklädd himmelsblå leggings och t-shirt från Blingo (www.blingo.se), molntofflor från Bellio (www.bellio.se) och med en blå Klean Kanteen-flaska full med friskt, kallt (och kanske blått? ;) ) källvatten. Nu ska vi ratta in en BLUEs-kanal på radion och starta dagen! ;)


Efter ute-fix och mys-bus pausar vi med ek...

dsc05368 (MMS)

Efter ute-fix och mys-bus pausar vi med ekologiskt isté (recept kommer till veckan) innan Leon, som nu äter kvällsmacka och blåbär, ska ta sista doppet ute för dagen. Själv ska jag ge 'motions-härken' en omgång innan dusch och frisering av maken väntar. Efter det blir det mer isté (det godaste och mest läskande man kan dricka dessa dagar) och en film. Då har vi gjort oss förtjänta av lite inte-göra-någonting! Ha en trevlig kväll!


Detta är inte på nå't sätt ett sponsrat in...

dsc05367 (MMS)

Detta är inte på nå't sätt ett sponsrat inlägg, utan bara ett ganska miljösmart tips - speciellt för oss som bor en bit utanför stan; hyrfilm på nätet! Vi fick ett prova på-erbjudande på 2 gratismånader vid jul och har varit prenumeranter sedan dess. Man skapar enkelt en användare på www.lovefilm.se där man sedan lägger till sina önskefilmer från hur många tusen titlar som helst. Man bör ha minst 20 filmer på sin lista och kan prioritera dem i grupp 1, 2 eller 3 beroende på hur gärna man vill se dem. Beroende på abonemang, vi har 2 filmer/månad för 79 :-, så får man sedan hem filmen/erna direkt i brevlådan i den smala förpackning ni ser ovan. Man öppnar kuvertet på ett speciellt sätt eftersom man använder samma kuvert då man skickar tillbaka sin/a film/er. Portot är inbakat i prenumerationsavgiften. Man får ha filmen/erna så länge man vill men får inga nya förrän man skickat tillbaka de gamla. Ska vi hyra en film i stan innebär det att vi måste in dagen efter för att återlämna den på ICA eller Hemmakväll, och det är sällan vi är i stan 2 dagar på raken, speciellt på helgen och det är då vi oftast ser film. Genom Lovefilm kan vi undvika det, se filmer andra sett före oss eller kommer att se efter oss samt skicka tillbaka dem i ett återanvänt kuvert som är gjort av miljömärkt papper. Man skickar de med Postens vanliga lådor eller i den privata lådan om man som vi har lantbrevbärare. Vi är jättenöjda och har rekommenderat tjänsten till många. Tar man dessutom fakturan via mail sparar man in på miljön samt får 20:- över i plånboken!


Det är så kul att ta del av er läsares som...

dsc05365 (MMS)

Det är så kul att ta del av er läsares somrar! Tack för alla goa och glada mail som dimper ner i inkorgen! Ni är bäst! :D


Aldrig någonsin har jag dragit ett Jag väl...

dsc05364 (MMS)

Aldrig någonsin har jag dragit ett Jag väljer att vara-kort med ett budskap jag behövt mer än det idag!


Vi har fått en snabbt påkommen inbjudan ti...

dsc05362 (MMS)

Vi har fått en snabbt påkommen inbjudan till ett 2-årskalas kommande vecka och gnuggade geniknölarna rejält gällande present. Vi försöker alltid ge eko och reko men brukar då ha lite längre tid på oss än nu. I alla fall så begav vi oss på jakt bland stans loppisar igår då vi var i stan och gjorde bort en massa andra ärenden. På loppisen nere i saltmagasinen nere i hamnen fick vi napp! Denna lilla barn/blomskottkärra i trä blir en perfekt present efter lite omsorg! Vi ska dra åt skruvarna för handtagen samt limma staget där hjulet (som går att snurra på) sitter. Vi svängde in på familjeföretaget och hittade en felbruten halvlitersburk med Svanen-märkt färg i klatschigt rött som vi norpade med oss hem. I helgen ska den piffas till och göras körduglig och jag tror att tvååringen, som nyss blivit stolt ägare av en begagnad lekstuga han med, kommer att uppskatta den. 45 :- gav vi för denna handgjorda goding. Blir inte detta en toppenpresent? :D


Jag har fått några undrande mail då jag ha...

dsc05361 (MMS)

Jag har fått några undrande mail då jag haft recept då jag skrivit att det ska vara lime- eller citronzest. Det är helt enkelt rivet skal och det ni ser på bilden är ett s.k 'zestjärn'. Jag fick mitt för flera år sen i present tillsammans med fler köksredskap och verktyg. Jag såg in en butik i vintras att det järn jag fick kostade 59 :-. Efter att ha haft mitt i så många år måste jag nog säga att jag skulle köpa en ny om min gick sönder och jag inte fann någon i andrahandsbutiker. Jag tycker den är riktigt bra då den är vass och vinklad så att den endast tar skalet och lämnar det vita, beska. Och citronen * som tappat skalet då? Den skivas och hamnar i vattenkaraffen! :)


Stockholm Green Festival 2010 går av stapeln 15 - 16 juli

En av våra allra närmsta vänner jobbar på Kraft&Kultur och pratade i tidigt skede om Stockholm Green Festival som går av stapeln idag och imorgon i Kungsträdgården i Stockholm. Jag fastnade direkt för det och kände suget komma att både vara där som besökare men att även jobba med den. Tänk så kul! Dock föll det helt i glömska i semester-slöa hjärnan så det var inte förrän igår som jag kom på det då jag fick ett SMS av honom i ett helt annat ärende.Grön el, böcker och ekologiska produkter är receptet på Kraft&Kulturs framgångssaga och nu i samband med sitt 10-års jubileum slår de på stort med en skön, grön ekofestival!I dag är de ett av Sveriges största, helt gröna elbolag, med el från förnybara energikällor som t.ex. vind och vatten. 60 000 hushåll, 4 500 företag och över 250 kommuner och kommunala bolag har valt KKraft&Kultur som sin elleverantör.

Som elkund hos Kraft&Kulturkan man ta del av;

- rabatter och extraerbjudanden på produkterna i gemenskap:grön - Nordens största ekovaruhus på nätet med designade ekoprodukter för både kräsna och icke-kräsna medvetna konsuementer.

 

- magasinet Äventyrliga Familjer sex gånger om året som är fullmatat med tips om resor över hela världen samt massor av friluftsupplevelser för hela familjen.

- sex gånger om året får man också Voltaire som är Sveriges största magasin för kultur och samhällsdebatt. Innehåller många och långa, läsvärda artiklar kring teman som exempelvis vampyrer, mat eller Frankrike.

- man får rabatt på böckerna från deras bokförlag Voltaire Publishing som ger ut allt ifrån deckare och kokböcker till uppmärksammade debattböcker.- på deras internetbokhandel Kulturbutik kan man handla böcker och musik till de allra bästa priserna på marknaden direkt via webben.

- samt möjligheten att ladda ner ljudböcker via ljudboken.se.Precis som sig bör på en festival kan man ta del av spännande utställare, spana in intressanta föreläsningar och lyssna på bra musik!


Det var glädjande att se att ABOB, som gör världens bästa och miljösmarta alternativ till plastkassar - vi använder de vi fick av dem HELA TIDEN-, fanns med på listan över medverkande, men även Bazca som vi samarbetat med här på bloggen och som säljer fantastiska hampakläder, Sveriges första miljömagasin Camino, hudvårdsmärket Dr. Hauschka, yogaklädmärket My Spirit som gör ljuvliga velourplagg att både mysa och träna i,  Unnamei Eco Living som haft tävlingar hos oss och säljer storfavoriten Not another plastic cup, Yorrik som gör barnkläder av återvunna tyger och som ekomorsan LoaEcoloco säljer och Änga Gård som vi köper många av våra kryddor från för att endast nämna en bråkdel. Vilket gäng! Vilket utbud! Vilken längtan om att vara där som bor inne i mig! Tänk att få ta del av allt och nätverka på en sådan plats - en plats där endast likasinnade finns! :D

Jag skulle hemskt gärna lyssna till både Tomas DiLeva och Pain of Salvation live. Wow! Tror det kan låta hur underbart som helst!

Jag önskar dem varmt lycka till och jag känner mig väldigt förvissad om en lyckad fullträff - det luktar succé ända till Lyckobacken!

Malin ♣


Lyssna på Lyckobacken på radio

Puh, nu är det äntligen över! Jag var så nervös innan men då jag lyssnat på det i efterhand så tycker jag det känns bra. Det lät som jag och det är ju huvudsaken! Jag känner att jag alltid blivit felciterad de gånger jag medverkat i tryckta medier, förutom de gånger Clara gjort något, så fördelen med att prata i radio är att jag själv kan styra exakt över vad lyssnarna får för svar.

Här ska man kunna klicka för att lyssna på klippet om man inte hade möjlighet att höra det live igår, annars kan man leta upp mig bland deras Sommargäster och klicka sig vidare där.Foto taget av Peter Hansson från då jag var Sommargäst i P4 Efter tre.

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lite orolig inombords...saker och ting verkar inte riktigt bli som jag tänkt och det gör mig stressad.
Gjort: Morgonmyst i sängen och kikat i tidningen.
Gör: Äter en frukostmacka och dricker mängder med vatten.
Planer: Nu ska vi ta ett par dagar bara vi i familjen och vara tillsammans! Det har varit fullt upp i ett kör i snart 3 veckor så nu orkar vi inte mer. Idag ska vi in och handla lite men annars ska vi mest räkna moln tills på söndag då vi får härligt främmande i form av Leons storkusiner! :D
Bästa: Att det förmodligen blir mulet imorgon. Så efterlängtat och välkommet!
I behov av förändring: Att WordPress inte alls är lika enkelt bloggverktyg som blogg.se Argh, jag får panik! Jag hinner inte med detta! :(
Leon : Dessa varma dagar ger ju lika varma nätter. Så istället för att sova i varm pyjamas (även de med korta ben och ärmar blir outhärdliga i denna värme) sover han i blöja och de underbyxor som var på modet för små barn för 10 - 15 år sedan, trots att de hade blöja. Perfekt att sova så naken man kan tillåta en icke-torr-kille att göra medan underbyxan förhindrar eventuellt pillande på blöjan som kan göra att den lossnar och ställer till med renbäddning mitt i natten. ;)
Väder: Som vanligt strålande sol och inga moln.

Malin ♣


TorsDagens tacksamhet

Igår kväll gick vi som vanligt ut för att borsta tänderna, vi gör det varje kväll jag och Johan och passar då på att kvällsrasta hundarna samtidigt, och igår var det en extra underbar kväll. Alldeles tyst och stilla, alldeles lugnt och skönt. Inte ens korna på andra sidan sjön hördes för ovanlighetens skull. Ingen bil passerade under de ca. 10 min. vi var ute och ingen traktor puttrade förbi med en höbal eller ett lass timmer. Det kändes nästan magiskt över kvällen som var så stilla. Som om naturen tagit en paus från livet självt och bara var. Befann sig i ett parallellt universum eller så.

Ljuvligt var det och stillheten som infann sig i oss alla fyra gjorde att vi nog sov extra gott inatt!

Malin ♣


Idag i Efter tre kl. 15.00 kan man lyssna ...

dsc05357 (MMS)

Idag i Efter tre kl. 15.00 kan man lyssna då jag är deras Sommargäst. :)


Leon har varit ute och hittat lite morgong...

dsc05354 (MMS)

Leon har varit ute och hittat lite morgongodis; ett stort, gott smultron och en mogen, solvarm jordgubbe! :P


I takt med att sista rädisan, som såg väld...

dsc05356 (MMS)

I takt med att sista rädisan, som såg väldigt knasig ut, plockats in är de första sugar snap peasen och den första gurkan redo att tas in. Tillsammans med diverse eko-ingredienser, vår egna sallad, vår egna ruccola och vår egna spenat blir de en jättegod pastasallad för dagens äventyr!


Medverkan i radio

Imorgon kommer jag att vara gäst i Efter treSveriges Radio. De har en programpunkt som heter Sommargästen varav jag ska vara den i morgon. Det känns otroligt pirrigt ska ni veta, jag har svårt för att höra mig själv, men ännu mer se mig själv så det är ju tur det är radio och inte TV. ;)

För er som vill höra men inte har möjlighet att lyssna imorgon så kommer jag att lägga upp klippet i efterhand, förmodligen på torsdag. Håll en tumme för mig nu!!!

Malin ♣

Blommans ekocafé

I Ravesta en bit utanför Örnsköldsvik har det i IOGT NTO's regi öppnat ett eko-café! Öviksföreningen heter Vårblomman - därav namnet Blommans då man håller till i deras lokaler. De slog upp portarna den 1 juni och tanken är att ha öppet alla vardagar året om.

Det har varit svårt att hitta webbaserad info om detta men lite har jag lyckats luska ut! Förutom ekologiskt fikabröd kommer man även att kunna ta del av olika idéer om återvinning, t.ex. så finns planer på origami-kurser på en dags basis.

Personalens kläder är sydda av gamla gardiner och lakan och hättorna på huvudet av gamla kökshanddukar. Möblerna i fiket har de målat själva och prytt med decoupage.

På caféet finns också en utställning med föremål man gjort av återbrukssaker, vad sägs t.ex. om kontsgjorda rosor tillverkade av PET-flaskor och gamla CD-skivor, en frisbee från en gammal tidning eller en flätad korg?

För er läsare som bor i storstäder är detta vardagsmat, men inte för oss Öviksbor! Åh, jag hoppas många besöker caféet så de känner inspiration att fortsätta!

Malin ♣


TisDagens tacksamhet

Gud så vi behövde lite ledighet tillsammans alla 3, eller 5 då. Vi njuuter och det är så välbehövt med så få måsten!

Malin ♣


Port 5

Igår befann vi oss av lite olika anledningar nere på Sjögatan längs med vattnet här i Övik. Och då såg jag något för mig alldeles nytt; en typ av återbruksaffär. Tydligen bedriver Humanistiska förvaltningen på kommunen någon sorts verksamhet där människor tar till vara på kasserat material som de sedan gör nya fina grejor av, eller restaurerar, och sedan säljer.

De hade sommarstängt nu men annars öppet ett par timmar per dag. Jag ska garanterat besöka dem senare i höst då tillfälle ges!

Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lycklig så lycklig... :D
Gjort: Vinkat iväg Johan som åkt till brädgården med överblivet virke och lite annat byggmaterial, dragit ner alla rullgardiner för att hålla hettan ute...
Gör: Bloggar liiiite grand, tack för att jag förberett inlägg!
Planer: Idag bär det av till Johans familjs sommarställe för att träffa syster och svägerska med man och barn, alltså Leons underbara storkusiner L och O!
Bästa: Att vi hade en så otroligt mysig gårdag tillsammans med fina! Oj, oj, så gott livet är just nu!
I behov av förändring: Jag väntar på lite viktiga besked som jag hoppas på att få snart, annars så!
Leon : Fick för sig att vakna tidigt idag så nu antar jag att han kommer att sova på väg till landet. Vissa dgaar sover han knappt nu så jag tror inte han kommer att sova sen i höst då Johan är hemma. Men han sover ju så himla bra och många timmar på nätterna så jag förstår att det inte behhövs.
Väder: Sol och halvmulet, hoppas på det sistnämnda idag. Den här värmen alltså, jag som är en sådan urbota vintermänniska trivs inte nu!

Malin ♣


Då man varit ute på skojigt äventyr sen 08...

dsc05352 (MMS)

Då man varit ute på skojigt äventyr sen 08 imorse passar det alldeles utmärkt att käka lite eko-keso och farmors hemkokta svartvinbärssylt till kvällsmål. Till det läser jag både Hundsport och Whippetbladet - vi fick deras nya nummer med posten idag och jag älskar hundtidningar! Nu är det dags att sova. Godnatt! / Leon


Då man vill göra allt själv, inklusive ta ...

dsc05334 (MMS)

Då man vill göra allt själv, inklusive ta på den väldigt icke-ekologiska jeanshatten, kan det sluta på bak och fram och lite ut och in! ;)


På ena physalisbusken har två bär krupit f...

dsc05335 (MMS)

På ena physalisbusken har två bär krupit fram - på den andra finns ett. Spännande att se om de smakar annorlunda än de köpta, konventionella, samt om den klarar övervintringen.


Ett kort ord med ett ack så viktigt budska...

dsc05330 (MMS)

Ett kort ord med ett ack så viktigt budskap! :D


Man vet att man haft en heldag då man har ...

dsc05348 (MMS)

Man vet att man haft en heldag då man har fysiska är som vittnar om det. Leon själv är väldigt fascinerad av det och vill gärna visa upp det. ;)


Dessert anyone? ;) Nackdelen med mellis på...

dsc05343 (MMS)

Dessert anyone? ;) Nackdelen med mellis på stranden är att det blir sandigt som bara den då tafatta småhänder är i farten. Tur vi hade med oss vatten!


Leon är vid havet och leker och badar. Och...

dsc05342 (MMS)

Leon är vid havet och leker och badar. Och eftersom beach 2010 är eko så är självfallet några av leksakerna han fick av Ekokul med! Speciellt båtkannan är en storfavorit!


Kikärtssniztlar

Jag var så säker på att jag publicerat receptet på de egna kikärtsbiffarna men jag hittar det inte med hjälp av bloggens sökfunktion så jag måste ha glömt det.12 st. hemmagjorda snitzlar

2 förp. kikärtor *
2 ägg *
6 rågade msk. siktat dinkel *
1 stor gul lök*
salt *, peppar * och ev. chiliflakes efter eget tycke och smak

Skölj kikärtorna och låt de rinna av väl. Mixa med ägg. Finhacka löken och häll i mjölet. Mixa ytterligare. Smaka av med kryddor.Ställ smeten kallt och låt stå minst ett par timmar.

Forma sedan biffar och platta till. Stek med lika delar smör * och olja * i en stekpanna, gärna av gjutjärn.

 

Detta är ett fantastiskt alternativ till de dyra vegsnitzlar som redan säljs i handeln och som tyvärr innehåller en del E-nummer.

Malin ♣


En alldeles underbar vinst!

Jag har haft "turen" med mig ännu en gång! I Veras fina blogg EcoMuffin vann jag senaste boken från Lisen Sundgren som har Lisen Organics.Boken är fullmatad med tips och idéer på hur man själv kan göra spa-behandlingar inspirerade av den indiska ayurveda-traditionen och är sprungen ur Lisens egna upplevelser av pancha karma - en renings- och föryngringsbehandling på 3 veckor i Indien. Under denna tid mådde Lisen bättre än någonsin och inspirerad även av det sätt man i de asiatiska länderna använder frukt, grönsaker, nötter och frön som en del i sina kroppsbehandlingar kom idén till denna bok.

Jag är otroligt nyfiken på den och det riktigt kliar i fingrarna efter att få djupdyka ner i den. Och självfallet kommer ni läsare att få ta del av det vi lär oss samt veta vad vi tycker om den såklart. :)

Tack snälla för att vi vann, det blev en perfekt sommarpresent! :D

Malin ♣
SönDagens tacksamhet

2,4 mil från Lyckobacken ligger ett havsbad. Vi har vart där några gånger och Johan & Leon kom nyss in och var väldigt bestämda med sin önskan om att åka dit. Medan Johan packar fika och stuvar in allt som behövs i miljöbilen ska jag jobba undan det sista och sedan bär det iväg mot havet och bad! 8)

Tacksamheten i det? Tjae, spontaniteten, att vi ska få bada, att de är svalare där än här hemma, att vi bor nära ett sådant fantastiskt ställe, att lite svalka gör gott för hjärnan, att vi göär något tillsammans och att vi kommer att sova gott inatt. :)

Malin ♣

Grekisk sallad

Sommartid älskar vår familj mer än vanligt att avnjuta salladsmiddagar som avslutas med ett stort fruktfat. Och det är ju himla bra mat; lätt att variera i det oändliga och snabbt att svänga ihop.

Igår blev det en grekisk sallad här hemma, gjord på ganska traditionellt vis och med fina råvaror.På ett stort uppläggningsfat (vårt fina från Kosta Boda är en bröllopspresent från älskade bror med familj) lade jag egenodlad plocksallad *, egenodlad spenat * och egenodlad ruccola. Över det strödde jag plommontomater * som jag delar i klyftor om 4, rödlöksringar * och urkärnade och avrunna Kalamataoliver *. Jag toppade anrättningen med smulad Fetaost *, flingsalt *, grovmalen svartpeppar *, chiliflakes och fin extra jungfrulig olivolja.Till detta åt vi ciabattabröd utan tillsatser bakade så surdeg som jag stekte med snittytan nedåt i gjutjärnspannan och sedan gnuggade en vitlöksklyfta * på samt kryddade med lite flingsalt * och chiliflakes.

En stor kanna källvatten med skivad citron * utgjorde måltidsdryck och detta var bland det godaste vi ätit på länge! :P

Malin ♣


Livet på Lyckobacken går sin gilla gång

Förra veckan bara svischade förbi i ett huj! Vi såg fler konserter än vi gjort de senaste åren och Leon fick se Salem al Fakir och ville inte sluta dansa! 22.30 somnade han den kvällen och var glad som solen hela tiden fram tills dess.

 

Vi har gjort små avstickare på väg hem, kört in på små vägar som vi aldrig tagit oss tid att utforska trots att vi passerar dem varje dag annars. Vi har hittat andra personers platser på jorden och kört med nedvevade rutor och andats in kohagars lukt och lyssnat på hästars gnäggande.På Gatufesten kom jag till insikt om att saker och ting inte kanske alltid är vad det ser ut att vara och att Kent är riktigt, riktigt grymma!

 

Vi har fått nya vänner i livet som var söta som honungen de hade med sig

 

och nya människor har tagit sina första andetag och sakta spirat upp mot solen likt växande växter.Det är väl det här som kallas sommar och semester. Att ta dagen som den lite kommer, även om vissa saker är inplanerade. Känner man för att svänga höger i stället för vänster tycker jag man ska unna sig tiden att göra det. Kör man fel kan man alltid vända om.
Och vill man lyssna på hästar och lukta på kossor så tror jag man mår bra av att uppfylla sin önskan - även om det innebär att man kommer i säng lite senare än "normalt". Just det "normala" tycker jag man ska lägga åt sidan under sin ledighet, man vet aldrig vad som händer om man avviker och det är ju det som kan vara så spännande!

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Rofylld och lycklig.
Gjort: Vi har suttit och planerat och strukturerat lite och ätit en god frukost. Just nu, sommartid, är det vanligt alltid fruk(t)ost som gäller för mig, dvs. en massa färsk frukt. Till det ett stort glas isvatten. Sommartid vill jag inte starta dagen på något annat sätt!
Gör: Jag bloggar och jobbar undan lite. Skönt att bara göra det vissa dagar så att man kan unna sig ledigt där emellan. :)
Planer: Idag ska vi göra klart det sista här ute och sedan söätter det P för de två veckors jobbande som detta har varit. De två veckor som återstår har vi fullplanerade med en massa skoj och några dagar avsatta för tid bara vi. Och så ska det vara, de ska få vara heligt orörda!
Bästa: Att två bebbar till är på G! Jisses vilken babyboom våren kommer att bli! Mega-grattis till alla! ♥
I behov av förändring: Skuldkänslan som infinner sig då man inser att man kommer att måsta neka vissa vänner som hört av sig och vill komma och hälsa på. Semester för mig är inte fullbokat JÄMT och speciellt inte att ha gäster vareviga dag, även om det är fantastiskt kul att träffa folk, för då ser jag inget annat än Lyckobackens kök. Hösten är lång, så vissa vänner kan vi träffa senare och hellre passa på att träffa de vi sällan annars träffar pga. att de jobbar eller bor långt ifrån. Men i alla fall så gnager det där samvetet inom mig, känslan av otillräcklighet och rädslan över att såra någon...
Leon : Snacka om livets glansdagar för honom nu! Roligheter i ett och då vi är hemma så varvas poolen med Lillebo och sandlådan. Och talet är verkligen på väg att utvecklas! Så roligt att få ta del av! :D
Väder: Fortfarande inte en droppe regn!

Malin ♣


Är nu proppmätt efter en mega-portion ekol...

dsc05337 (MMS)

Är nu proppmätt efter en mega-portion ekologisk grekisk sallad med hemmagjort vitlöksbröd så nu ska vi ta en promenad, Leon i sin FSC-märkta skrinda, innan det är dags att natta lilleman. Lurar på om inte vi ska sjunka ner framför en film sen, man är fortfarande rätt mör efter gårdagens snålt tilltagna nattsömn. Hur ser er lördagskväll ut? Kramalin


Kanelbasilikan blommar med djupt rödlila b...

dsc05336 (MMS)

Kanelbasilikan blommar med djupt rödlila blommor.


Fontana släpper nu ekologiska, kärnfria Ka...

dsc05331 (MMS)

Fontana släpper nu ekologiska, kärnfria Kalamataoliver i sina ur-charmiga konservburkar i plåt. Ikväll blir det grekisk sallad till middag med just dessa oliver och sen ska burkarna få vara framme i vårt kök, där mycket blått och vitt hägrar, som t. ex. förvaring eller blomkrukor till små sticklingar. :)


För snart 1 år och 9 månader sedan lades e...

dsc05329 (MMS)

För snart 1 år och 9 månader sedan lades en varm och pulserande, fuktig och lätt klibbig varelse på mitt bröst. De sa att så för tidigt födda barn 'normalt' inte brukar orka skrika vid födsloögonblicket, men du skrek för glatta livet, kanske för att fira det? men blev lugn i den sekund vi möttes hud mot hud. Hud mot hud och närhet skulle komma att spela stor roll i vårt nya liv tillsammanr, och gör så än idag. Jag känner mig halv de stunder du inte är nära mig och du ska veta att jag kämpar med mig själv många gånger för att våga låta dig gå och så sakteliga släppa taget. Försiktigt prövar du vingarna och modet inom dig växer. Du springer med lätthet flertalet steg framför mamma, men du ska veta att jag alltid finns där - några steg bakom då du är liten och i närheten i tanken så fort du växer upp - redo att lyfta dig de gånger du inte finner orken att resa dig, att bära dig de gånger benen inte bär eller ta dig i handen och ledsaga dig de gånger du ber om orientering i din vilsenhet. Det man en gång burit innuti sig klarar man inte av att vara utan till fullo, vi är delar av varandra - ett pussel som endast kan bli helt med den andres kompletterande bitar - och så ska det förbli. Tack för att just jag får vara din mamma! Jag älskar dig, Skrumpan!


Vi njuter som bäst av livet, varandra och ...

dsc05327 (MMS)

Vi njuter som bäst av livet, varandra och kärleken. Underbart! På Lyckobacken växer och prunkar det i alla vrår, alla rädisor är uppätna så stora planer finns på att så mer. Spenat, den tog sig faktiskt, och ruccola plockas in till varje middagssallad och persiljan klipps in till alla Leons måltider. Första gurkan är snart plock-mogen och 2 physalisbär/kapkrusbär har 'ploppat fram'. Hur ser det ut i era trädgårdar/pallkragar/balkonglådor?


Efter en tröttsam biltur hem då vi spelade...

dsc05326 (MMS)

Efter en tröttsam biltur hem då vi spelade 80-talshårdrock för att hålla oss alerta till max fick vi sova 4,5 timme då vi äntligen stupade i säng. Jag lovar, jag sov innan huvudet ens nuddade dinkelkudden. ;) Just nu rullar miljöbilen ut mot havet för att gratta svägerskan och moster K på födelsedagen. Vi avverkar betydligt fler mil under semestern men så är det. Vi kör eco driving-anpassat med vår miljömärkta bil och får trösta oss med att det är snällare mot miljön än en flygcharter på semestern. Pappersfåglarna på bilden sprutades ut i tusental under Kents grand finale igår. På dem står textstycken från deras låtar och det var så vackert då den mörka, grå Sundsvallsnatten fick en blodröd himmel med små, flygande fåglar! Sådana gånger är det inte ekonörden i en som funderar över nedskräpning och städning som tar och får mest utrymme i kroppen, utan ett upprymt, nyfrälst Kent-fan! Dessutom har jag en inredningsidé för de vi tog så några kommer ju till användning!


Smått euforisk över Europes spelning som v...

dsc05323 (MMS)

Smått euforisk över Europes spelning som väckte liv i ett slumrat pudelrockarhjärta sitter vi och dricker vatten till 'Numbers' med Timo Räisänen och laddar för Kent. Sedan en snabb kisspaus för oss tjejer innan miljöbilen åter rullar hemåt. Det blir inte många timmars sömn denna natt, men vad gör det om 100 år då man har så här trevligt med fina vänner? :D Rock the night! ;)


Usch, nu börjar jag känna mig små-nervös! ...

dsc05322 (MMS)

Usch, nu börjar jag känna mig små-nervös! :S Men, men, lite nerver är alltid bra, då är man mer alert. :) Jag får försöka göra mitt bästa och lägga fokus på 15-tiden då pirret är över och vi kan njuta av det som Gatufesten har att erbjuda. :D


Bekanta till oss har världens vackraste vi...

dsc05321 (MMS)

Bekanta till oss har världens vackraste vildvin som klättrar över hela deras entré. Otroligt tjusig! Jag skulle vilja ha vin eller humle som klättrar mot den länga vi ska bygga ut på sikt. :)


Igårkväll kikade ett nytt litet mirakel ut...

dsc05302 (MMS)

Igårkväll kikade ett nytt litet mirakel ut i världen. Ett vackert gossebarn som frammanade glädjetårar i mina ögon. Min allra äldsta vän är nu mamma och vi är så glada för deras skull! Nu tar en ny era vid i era liv, något mer fantastiskt än ni någonsin kan föreställa er, och ni kommer att bli de mest underbara föräldrar! All kärlek och värme till er! <3


Gårdagskvällen med Salem var fantastisk! E...

dsc05320 (MMS)

Gårdagskvällen med Salem var fantastisk! En av de bästa av alla konserter jag vart på! Inte en besökare skrädde med berömmet på väg därifrån så surt var det därför att läsa recensionen i vår mindre eminenta ortstidning denna morgon. Utsände reportern klankade på texterna och de många elektriska musikslingorna - båda typiska signum för Salem - fällde uttjatade fakirskämt med anspelning på hans efternamn samt klagade på att 'gulliga små barn skymde sikten'. Om exempelvis en sådan sak får dra ner betyget på ett proffsigt utfört framträdande tycker jag ansvarig chef ska upplysa sina anställda att på en stor gräsplätt väljer man själv vart man ska stå, skymmer små barn sikten kan man ju flytta på sig, eller inte skicka de reportrar som har samma längd som gulliga små barn. Får man betalt för att skriva en objektiv recension för de läsare som inte kunde närvara tycker jag det känns oproffsigt att ta med dessa petitesser i recensionen. Och nej, detta är inte en opartisk åsikt men så är jag ett stort Salem-fan och i min blogg skriver jag vad jag vill! ;) Kvällen avslutades sedan nere i hamnen med Fair Trade-märkt glass med vad som kändes som halva stan. Väldigt trivsamt! :d


Nu laddar vi för konsert med hembakt ekoli...

dsc05315 (MMS)

Nu laddar vi för konsert med hembakt ekolimpa och hörselkåpor! :D


Nu laddar vi för konsert med hembakt ekoli...

dsc05315 (MMS)

Nu laddar vi för konsert med hembakt ekolimpa och hörselkåpor! :D


Här steks kikärtsnitzlar för glatta livet ...

dsc05314 (MMS)

Här steks kikärtsnitzlar för glatta livet inför en god middag innan en av sommarens stora musikhöjdpunkter! Dessa snitzlar med dragonsås är lika galet goda som jag är galet lyckligt! Jag har sagt det otaliga gånger förr men det tål att sägas igen; detta flöde! Wow! Att kunna tillåta mig själv att släppa taget och bara vara, förvissad om att all gott bara väntar, är det bästa och mest intelligenta jag gjort. Det är nämligen sedan jag gjort det som några av de trevligaste sakerna i mitt liv, speciellt på det yrkesmässiga planet, kommit till mig. Nu vankas tidig middag! Smaklig spis!


Nu är sandlådan på plats och är fylld med ...

dsc05311 (MMS)

Nu är sandlådan på plats och är fylld med en massa skoj! Ett stort tack till morbror M och moster Kin som skruvade ihop den, farbror G för all fin sand, Anna och Niclas på Ekokul för mina fina ekoleksaker till den och pappa för att du hjälpte mig fylla upp den. :D Från och med nu och resten av sommaren återfinns jag endera i Lillebo, i poolen eller här i sandlådan. ;) Kramar Leon


Info-bild


Gamla inlägg

Efter många funderingar så gör vi så här; under sommaren medan ni fortfarande följer denna blogg kommer vi att ompublicera de inlägg som blivit stor-favoriter på blogg.se-bloggen på nya stället. På så vis finns de redan tillgängliga för er i olika kategorier då ni börjar läsa där samt att jag har de i nya bloggverktyget om jag vill använda mig av den skrivna texten vid fler tillfällen eller länka till dem som redan publicerats.

Låter det bra?

Malin ♣

Supernyttiga bär

I de Norrländska skogarna börjar så sakteliga bären nu mogna. Smultron och åkerbär är på G och hjortron likaså. De efterföljs sedan av hallon, jordgubbar, blåbär och lingon. Man hittar även tranbär och rönnbär lite längre fram på sensommaren. Och plocka dem det bör man verkligen. Det är få länder förunnat det här med allemansrätten. Att bara kunna gå ut i den fridfulla naturen med en hink eller två och bara plocka. Jag lovar er, få saker är så meditativa! Och sen då? Ja, bären kan man direkt frysa in som de är, rensade såklart, eller göra saft, sylt, gelé eller marmelad på. Man kan även torka dem och endera äta dem så som man äter russin eller mala till eget, supernyttigt pulver. Ca. 140 gr. pulver motsvarar cs. 1 kg. färska bär!

Nedan finns några exempel på vad bären innehåller.

Havtorn - växer på buskliknande träd längs taggiga stammar. Används traditionellt mot hudåkommor och lan även motverka hudproblem. Hjälper vid problem med urinvägar och slemhinnor och klan motverka tidigt åldrande. Innehåller stora ämnen C-vitamin, flavonoider och inte mindre än 4 stycken omega-oljor.

Blåbär - växer på låga buskar ett och ett. Plockas lämpligen med bärplockare och är något av det allra nyttigaste man kan äta. Rika på antioxidanter av typen antocyanin som bidrar till att bibehålla ögats blodcirkulation samt hålla kapillärerna i ögonen elastiska och motståndskraftiga. Besitter antiinflammatoriska egenskaper och är rika på järn.Ljuvligt goda, frysta blåbär. :P

Tranbär - växer lågt på slingriga buskliknande plantor. Har traditionellt använts för att motverka urinvägsinfektion då de innehåller ett ämne som gör det svårt för bakterierna att få fäste och således följer med urinen ut ur kroppen. Ät starkt antioxiderande.

Lingon - mognar senast av de svenska bären, i augusti till september och växer likt som blåbären men mer i klasar. Plockas även dessa lämpligen med bärplockare. Har lång hållbarhet pga. sin höga halt av bensosyra och C-vitamin. Förr såldes lingon på apoteken då man ansåg att de hade starkt febernedsättande effekter. Innehåller även antioxidanten quercetin, tannin, E-vitamin, B-vitamin, kalium, betakaroten, magnesium och fosfor. Ett superbär med andra ord!!!

Svarta vinbär - växer på buskar och trivs i alla växtzoner. Är tacksamma att odla och ger riklig skörd om busken är frisk. Kallas ofta Nordens druvor. Antocyaninerna i bären anses kunna förebygga många sjukdomar och tros ha en skyddande effekt för hjärnan och ögon. Antioxidanterna verkar även med dessa bär antiinflammatoriskt och de är otroligt C-vitaminrika. Då jag växte upp kokade mamma ofta saft på svarta vinbäör men sockrade sparsamt. Under hela vinterhalvåret tog vi en "hutt" outspädd saft på morgonen och under de år vi gjorde detta  kunde man räkna de gånger vi var ordentligt förkylda på handens fingrar.

Av en granne här i byn fick vi tips om denna bär- frukt- svamp- ört- och grönsakstork från OBH Nordica som tydligen ska vara riktigt bra och enkel att använda.

 Bild lånad härifrån.

Inga tillsatsämnen som t.ex. socker eller salt behövs vilket ger en naturlig och fyllig smak som smakar som färskvara även efter flera år. Råvaran bibehåller alla naturliga vitaminer.
Den har en motor med fläkt som ger ett perfekt resultat tack vare hög luftströmning och låg torkningstemperatur. 5 st.  torkgaller ger en stor torkningsyta med Ø på 34 cm. Överhettningsskydd och enkel rengöring. Transparent lock och strömbrytare. Effekt 240 W.

Ekonördarna hoppas på att kamma hem fler än en liter av dessa godsaker för att fylla både frys och skafferi inför vintern!

Malin ♣


OnsDagens tacksamhet

Igår kväll släckte Johan före mig. Jag gick och kollade till Leon så att han sov gott och lade mig sedan och läste i En ny jord medan vovvarna damp ner i sängen. Först Tofu och sedan Lotus - Tofu helt utfläkt uppe på 'sin kudde' mellan oss och Lotus nere vid fötterna som en ihoprullad boll. En efter en började de snarka, pusta och andas hårt. Jag var fast i stycket om det patologiska egot då jag hör Johan mumla ut mellan två andetag; - "Jag älskar dig" innan han fortsätter snarka och snörvla vidare. Han hade nog sovit i säkert 10 minuter så detta måste han ha sagt i sömnen! Lyckan och värmen som spred sig i kroppen, med start i hjärtetrakten för att sedan rusa ända ner till tårna och knollra dem, var total. Min underbara familj sov alla gott, lugnt och tryggt och jag strök försiktigt på väggen vid mitt huvud som angränsar till Leons rum och där han också har sitt huvud samtidigt som blicken svepte över de tre jag delade säng med. Kärlek. ♥

Det är ni som är meningen med livet!

Malin ♣

Jobb på semestern

Igår kväll fick jag äntligen den beryktade tummen ur och satte mig med den nya bloggen och började peta. Det gick lättare än vad jag trodde och då kvällen var till ända hade jag avverkat ett par timmar effektiv tid samt lärt mig nya bloggportalens verktyg. Jag har dock en del funderingar som jag kommer att bombardera stackars Henrik En bättre värld med! ;) Jag känner att jag vill få mnya bloggen helt klar så den är självgående och up and running innan jag kan fokusera fullt ut på boken.

Jag hoppas kunna få en viktig och för oss väldigt värdefull sak utförd idag så just nu håller vi alla tummar och tår så hårt så de blånar. *hoppas, hoppas*

Imorgon innan Gatufesten åker vi ner till Sundsvall tidigare än vi först tänkt för att jag bloggmässigt ska medverka i något kul som jag verkligen ser fram emot. Som alltid vid intervjuer är man lite nervös men det känns som om det befinner sig på en sund nivå. Mer om detta kommande vecka så det släpps publikt. :D

Vad härligt det är att kunna styra så här över sina arbetstider, jag skulle kunna ha så jämt!

Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Fortfarande energifylld efter gårdagens mys med A och T! Tack!
Gjort: Kikat lite i tidningen, druckit té och myst med Leon.
Gör: Snabbloggar lite innan denna dag tar vid.
Planer: I eftermiddag kommer fina vänner hit på tidig middag, sedan bär det av in till stan för att se gratiskonserten med Salem al Fakir i Hamnparken. Jippie! Oj, så vi har längtat!
Bästa: Att jag på fredagmorgon kommer att ha lyssnat på Salem, Europe, Markus Krunegård, Timo Räisänen och Kent de senaste två dygnen. Wow!
I behov av förändring: -
Leon : Han fördelar sin tid lika mellan Lillebo och poolen de här varma dagarna. Söt-gubben vet som inte riktigt vart han helst vill vara. :)
Väder: Små-mulet just nu men det ska tydligen bli sol innan kvällen! :D

Malin ♣


Efter flera timmars utemys med nyfunna und...

dsc05305 (MMS)

Efter flera timmars utemys med nyfunna underbara vänner kurar vi nu inomhus då det mulnat på och ser rätt regntungt ut. Jag tänker koka mig en stor kopp té från Brunkullan och testa honungen vi fick i present av A och T! Tack underbara ni för en otrolig dag! :D Vi har sannerligen de bästa läsarna! <3


Vår rabatt längs med hussidan ner mot väge...

dsc05304 (MMS)

Vår rabatt längs med hussidan ner mot vägen är en av mina favoriter! Fullproppad med välmående perenner kräver den minimalt med underhåll. Vi har fyllt på med några perenner utifrån i några 'glapp' som fanns och ska trycka ner några fler tulpanlökar i höst men det är allt som vi känt ha varit nödvändigt. Gamla blomsorter, flertalet olika liljor, ormrot och fänrikshjärtan reser sig stolta mot husväggen i sommarsolen. Ljuvligt!


Det är fröjdefullt att kunna plocka en sto...

dsc05298 (MMS)

Det är fröjdefullt att kunna plocka en stor del av lunchens sallads- mat- och dessertinnehåll ute i växthuset och i trädgårdslandet! Här syns spenat, ruccola, gräslök, 2 sorters basilika och mynta. Bloggläsare A med sambo kommer förutom en fräsch sallad att få äta smarriga quesadillas och krämig chokladtryffel-dessert. :P


Det finns otrevligare vägar att köra än de...

dsc05297 (MMS)

Det finns otrevligare vägar att köra än dem som leder mig åter till Lyckobacken! Det är lätt hänt att man bli blind för allt det vackra som finns hemmavid. Men tro mig; ensam i bilen med Lady Gagas 'Alejandro' liiite för högt i högtalarna är det lätt att återupptäcka sprudlande omgivningar! Ha en fantastisk måndagskväll!


Så här fina gamla saker ska man verkligen ...

dsc05296 (MMS)

Så här fina gamla saker ska man verkligen ha då man bor på landet. :D Här hemma hos Linda (www.lindasblommorodesign.blogg.se).


Idag kom min fina drömpuppa från Kreativ I...

dsc05295 (MMS)

Idag kom min fina drömpuppa från Kreativ Insikt (www.kreativinsikt.se) som jag fått för att jag tecknat en prenumeration på det andliga magasinet Nära. Drömpuppan är ett nickelfritt hänge med en ring med texten 'Drömmarna är våra vägvisare. Puppan går att skruva upp och innuti finns en ihoprullad papperslapp där man kan skriva ner en dröm, affirmation, citat, ordspråk eller varför inte ett livsmotto? Jag har nedtecknat något som förblir hemligt och fäst puppan på handväskan. Andra passande ställen kan vara byxhällan, nyckelringen eller i en kedja om halsen. För varje steg var dag kommer man således lite närmare sin dröm. Då nu detta är en gåva såg jag inte priset men jag har för mig någonstans i bakhuvudet att den kostar 89 :-. Som allt annat fantastiskt Carolina Gårdheim och Kreativ Insikt ligger bakom kostar den inte någon förmögenhet i alla fall - detta för att alla ska kunna känna att man kan ta sig råd att köpa det man mår bra av. Jag tycker detta är en bra, icke-ekologisk, gåva att ge till sig själv eller någon annan man tycker om. :)


MånDagens tacksamhet

Vi har haft två 'hål' i rabatten mot husväggen där jag känt att jag velat ha vita blommor då den rabatten till största del stoltserar med rosa, gult och rött. Ena blomman skulle ha behövt lite höjd och den andra vara lite lägre då beror på hur bakomvarande blommor ser ut. Igår hos mamma och J fick jag ta med mig två perenner hem; en hög vit som ser ut som någon sorts nejlika och en lägre vit med prästkrage-liknande blommor.

Nu står de i vår rabatt och verkar trivas. Kanon med blom-utbyten!

Malin ♣

Beach 2010 är eko!!!

I fina paketet från Ekokul som vi fick hämta ut inne i samhället i helgen fanns en massa sommarleksaker som Leon kan leka med i sandlådan eller i då han badar. Åh, så härliga! Vi har inte alls hunnit köpa några sådana leksaker till honom eftersom sandlådan kom på plats i helgen och inte har hunnit få sand ännu, så detta passade ju perfekt!

 

De är tillvrkade av de s.k. 'milk jugs' som man i USA bär hem sin mjölk i från affären. Ett otroligt hårt material som inte kommer att gå av för hackor. Både jag och Johan konstaterade då vi packade upp dem att 'här har vi saker som barnbarnen kommer att leka med'.

 

 

 

Leon fick en leksaksbåt som också är en vattenkanna, en hink med tillhörande spade och kratta samt en kakform som man kan bygga hus-moduler med. Gissa om det var en överlycklig kille som körde iväg dessa leksaker i sin skrinda???

Miljötänket genomsyrar hela företaget, Greentoys, som står bakom. Något som särskilt uppskattas är deras förpackningsfilosofi; kartongerna är gjorda av returpapp och innehåller ingen plast eller tråd som surrar fast leksakerna. De har dessutom blivit testade på alla tänkbara vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.

Det som fler och fler eko-företag och producenter numer börjar greppa är att det bör vara färglatt för att barn (om det nu är de som är den tilltänkta målgruppen) ska attraheras av dem. Det bör också vara slitstarkt och tåla nötning för att det ska kännas hållbart på fler sätt än miljömässig produktion- eller råvaror. Sedan gillar vi att fler och fler kommer med produkter som har multipla användningsområden, som t.ex. båten ovan. Perfekt att kunna använda den vid bad då man kan fylla den med vatten och hälla (lämpligen på bredvidsittande ekopappa!) eller vattna blommorna med samtidigt som den är en fullt körduglig leksaksbåt. Mer av detta, det är ju toppen!

 

 

Vi passade också på att köpa verktygslådan som vi länge sneglat på så att det inte skulle bli onödig frakt, se så fin den är;

 

 

Även dessa är tillverkade av de återvunna materialet från milk jugs. Leon har lekt hela helgen, sågat lite på Lillebo, hamrat på sandlådan och burit skruvmejseln i handen och liksom vickat den fram och tillbaka precis som han sett pappa och snickarna göra då de skruvar!

Vi tackar det varmaste för dessa otroligt fina sommarleksaker! Ni är bäst! Dessa kommer att finnas med i Lyckobackens lekutbud en lång tid framöver, det är jag säker på, och förhoppningsvis får både Leon och kommande syskon mycket skoj med dem!

Malin & Johan ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Semesterlycklig!
Gjort: Svarat på alla era fina kommentarer! Och ätit frukost med fina familjen. :)
Gör: Bloggar lite och skickar iväg en massa svarsmail.
Planer: Jag ska göra lunch och middag då jag är klar här, sedan kommer pappa och A upp på besök. Pappa ska hjälpa Johan att bära in lite av det byggnadsmaterial som legat ute sedan snickarna var här och som behövs för att färdigställa biblioteket.
Ikväll ska jag och Linda från Livskraft i Högbyn gå på bio och se "Eclipse". :D Som jag har längtat!
Bästa: Imorgon kommer en av alla våra fina läsare på besök till Lyckobacken! Jippie! A, du är så efterlängtad! Tänk er att ha läsare nere i Uppsala med som är förlovad med en Öviking. Klart man vill ses då de är hemma på Norrlandsturné. God lunch och choklad utlovas!
I behov av förändring: Det känns liksom omotiverat att sätta sig vid datorn dessa fina dagar och kvällar, men jag måste framöver. Nya bloggen måste ta form, jag ska kika på en förfrågan om ett eventuellt samarbete samt strukturera upp boken ännu mer. Det kommer, jag har bara haft fullt upp med att varva ner ännu.
Leon : Det känns som om tiden springer iväg med så snabba steg...han lär sig massor varje dag och jag samlar på mig, sparar och vårdar allt jag är med om, ser och hör så ömt så ni kan inte veta. Hjärtat är sprängfyllt varje kväll vid sänggående men då morgonen åter gryr finns liksom lite mer plats för ännu mer kärlek. Och så fortgår livet och det är ju det allra bästa!
Väder: Sol, moln, regn...antar att detta kallas växlande på meteorolog-termer? ;)

Malin ♣


Gräddig jordgubbstårta firar mormor idag! ...

dsc05294 (MMS)

Gräddig jordgubbstårta firar mormor idag! Grattis i efterskott, älskade mamma!


Leon har fått en alldeles egen änglaklocka...

dsc05292 (MMS)

Leon har fått en alldeles egen änglaklocka att hänga runt halsen som plingar svagt då den studsar mot bröstkorgen. Kedjan är min gamla. Nu flockas förhoppningsvis skydsänglarna runt Leon, om inte så gillar han bjällrans ljud. :D


Nu är Lillebo så gott som klart! Lite bätt...

dsc05293 (MMS)

Nu är Lillebo så gott som klart! Lite bättringsmålning av dörr- och fönsterfoder återstår samt ommålning av dörren. Stolen medföljde i köpet och zinkvattenkannan är en av våra gamla blomkrukor. Han måste ju kunna vattna sin gerbera som står i Kockumspottan! :) Tuppen på taknocken som visar vindriktning är en 30-årspresent till Johan, men då den är för liten för vårt stora hus så fick Leon ta den. Dessutom har vi hittat Lyckobackens gamla vindvisare, en stor pil, då vi röjde på vinden så vi ska sätta fast den igen. Inne i lekstugan finns ett litet bord med en virkad duk på(egentligen är bordet en större pall), två små udda sittdon; en liten stol och mjölkpallen han fick i namngivningspresent, en hylla, en spegel, en telefon (en sådan med jättestora knappar så man kan få in sifferträning samtidigt som man leker), en sop med tillhörande skyffel, en tavla med tecknade troll på, en hatthylla modell mini, lite leksaker i en loppisfyndad back, min gamla dockvagga och en andrahandsfyndad docka som utgjorde en del av en av hans 1-årspresenter. Bordet/pallen köptes ny och är tillverkad i FSC-märkt trä, dörrmattan är ny (4,95 :- på Rusta) och sopkvasten likaså, den kommer från ÖoB. Allt annat är andrahandsfyndat eller ihopskrapat hemmavid. Toppen att kunna inreda en hel lekstuga för mindre än 400 kr!


Ett perfekt avslut på frukosten dessa varm...

dsc05288 (MMS)

Ett perfekt avslut på frukosten dessa varma dagar är en näva egenplockade blåbär direkt ur frysen. Då de är så galet vackra med sina frostkristaller var jag tvungen att fota. Leon älskar alla frukter, bär och grönsaker utom grönsallad men favoriterna just nu är äpple (ska vara urkärnat, skalat och delat i två halvor) och blåbär. Mums!


Efter en fartfylld och intensiv gårdag är ...

dsc05287 (MMS)

Efter en fartfylld och intensiv gårdag är man hungrig då man vaknar. Dagens eko-frukost blev dinkelmannagrynsgröt som snabbt slevades i sig efter att mamma åtgärdat, förhoppningsvis, ett litet nageltrång på ena stortån!


Idag kommer älskade bror med familj hit fö...

dsc05283 (MMS)

Idag kommer älskade bror med familj hit för en hel dags bus och mys! Vi ska äta flyttgröt borta på Lillebo 'hemma hos Leon', kratta singel, skruva upp lite saker inne i lekstugan, grilla och njuta av Gladsvans' första busa-som-vanligt-dag sen huggormsbettet. Yey! Jag tänkte också ta en tur in till samhället och posta Johans föräldraledighetsansökan till Försäkringskassan samt hämta ut ett paket! Vi har tydligen fått leverans från Ekokul (klicka på deras reklambanner under Våra samarbetspartners) och vi är lagom spända på innehållet! Sen när är det trist att få eko-presenter? :D Hoppas ni får en fin-fin lördag och att solen skiner lika mycket på er som över Lyckobacken!


Jag använder alltid endast Pureskins produ...

dsc04945 (MMS)

Jag använder alltid endast Pureskins produkter till hyn i mitt ansikte då de är bäst av ALLA produkter jag testat. Och nej, detta skriver inte jag för att de är en av Våra samarbetspartners. Jag använde deras produkter innan och det är på så vis vårt samarbete uppstått. Min hy helt enkelt älskar dem! Ibland smörjer jag inte in mig med dagcrémen på morgonen utan boostar huden med deras fantastiska Face serum efter ansiktstvätten och den får verkligen huden att skimra! Vid 3 tillfällen då jag använt den har främlingar kommit fram och berömt mig för min fina hy. Senast på ICA för ett par dagar sen. :D En frågade också vilken foundation jag använde som var så pass täckande men ändå såg så naturlig ut. Hon höll inte på att tro mig då jag sa att det nu är 2,5 år sen jag använde nå't smink överhuvudtaget! :) Ett gott betyg till bra produkter med andra ord. Klicka på deras reklambanner under Våra samarbetspartners om ni vill ta er en titt på sortimentet. Jag ska ligga på Pia om att ta itu med Mamma-produkterna då jag vet att det är något som efterfrågas bland er läsare. :)


Ibland är det mysigt att dela en eko-banan...

dsc05142 (MMS)

Ibland är det mysigt att dela en eko-banan med en trogen vän! Ber om ursäkt för den suddiga bilden, men det är inte så lätt att fota en skarp stillbild av en tuggande hund med endast en mobilkamera. :S


Ibland tror jag vi mammor är förklädda sup...

dsc05276 (MMS)

Ibland tror jag vi mammor är förklädda superhjältinnor! ;) Johan har varit borta i tre timmar, var tvungen att rycka in och jobba, och under den tiden har jag röjt bort inne, gett Leon frukost, lagt i hennafärg som ska verka i två timmar, lastat skrindan full med inredning till lekstugan, gungat Leon, gett hundarna lunch, vattnat alla odlingar, sköljt ur hennafärgen, duschat och fixat i ordning mig, svarat på några viktiga mail, vyssjat Leon till sömns i vagnen och ska nu förbereda en Västerbottenspaj till middag och äta hamburgerrester till lunch innan hela eko-familjen brummar in till stan med miljöbilen för att storhandla. Jo just, jag blev även inlåst i lekstugan då jag hängde upp second hand-fyndade gardinen till Leon. Han vred sonika om vredet, finns bara på utsidan, och där inne stod jag! Varmt och kvavt och med hårfärgen rinnande under plasthättan ut med kinderna. Ingen mobil - inga öppningsbara fönster! Tur jag har en smart son för då det, efter sisådär 10 min, började bli tråkigt utan lekkompis-mamma lyckades jag förklara hur han skulle vrida för att dörren skulle öppnas. Puh! Nu tar jag en välbehövd helg och laddar inför Hamnfesten med hela familjen och goa vänner ikväll. Kram på er alla!


Nu går flyttlasset över gräsmattan bort ti...

dsc05271 (MMS)

Nu går flyttlasset över gräsmattan bort till Lillebo! :D


Fikadags! Så här kan en liten korg för lit...

dsc05181 (MMS)

Fikadags! Så här kan en liten korg för liten prins med ekomamma se ut; en Klean Kanteen-pipflaska med vatten och eko-kex till sonen och en Sigg-flaska med hemmagjord syrensaft och några rutor Plamil eko-mintchoklad till mamma. :D Nu ska vi bort och spana in lekstugan innan det är dags för lunchtuppluren, och ett eget boende måste ju firas med mums! ;)


Våra sugar snap peas frodas i växthuset. S...

dsc05218 (MMS)

Våra sugar snap peas frodas i växthuset. Supergoda i sallader och pasta! Jättenkla att odla själv i växthus, kruka, på friland eller i balkonglåda bara de får spaljéstöd att växa mot då de börjar växa till sig lite.


Snart vankas eko-gurka på frukostmackan! ;)

dsc05221 (MMS)

Snart vankas eko-gurka på frukostmackan! ;)


Smarrigt med mack-avslut på frukosten! :P

dsc04910 (MMS)

Smarrigt med mack-avslut på frukosten! :P


Godnatt från myssugna tröttisar! Matte och...

dsc04021 (MMS)

Godnatt från myssugna tröttisar! Matte och husse ska se Sommar med Ernst men vi ska sova vi!


Medan vi var i stan och andrahands-fyndade...

dsc05260 (MMS)

Medan vi var i stan och andrahands-fyndade lekstugeinteriören kom allt singel på rätt plats, lekstugan hamnade innanför Lyckobackens stängsel och nu är överliggaren till grindstockarna på G! Vilka karlar! Snart vankas egentillverkade hamburgare och strips och sedan ska vi väga in lekstugan på plintarna och inreda den! Härligt!


Broccoli * bakad i ugnen med lite smör *, ...

dsc04840 (MMS)

Broccoli * bakad i ugnen med lite smör *, flingsalt * & citronpeppar * är i nuläget det jag helst äter. Jisses så gott! :)


'Det går en vind över vindens ängar, det f...

dsc04822 (MMS)

'Det går en vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin. Och jag ska skriva en sommarvisa med sol och blomdoft i melodin.'


Egenodlad ruccola/senapskål är mycket pepr...

dsc05222 (MMS)

Egenodlad ruccola/senapskål är mycket peprigare i smaken än den köpta - även om man köper ekologiskt odlad. Funkar alldeles utmärkt att odla även i kruka vilket gör att man inte begränsas av boendeform! :) Bara att klippa ner och avnjuta så återkommer de under hela sommaren.


Leon och pappa håller på att förbereda öve...

dsc05256 (MMS)

Leon och pappa håller på att förbereda överliggarstocken innan snälla G kommer med traktorn för att hjälpa oss! Nu ska vi bygga lite sandlåda och efter lunch tar vi en second hand-tur för att införskaffa saker till lekstugan. Vi letar bord, 2 stolar, en spis, gardiner, en duk, en blomlåda och en dörrmatta. Blir spännande att se vad vi kommer hem med!


RSS 2.0