MMS-inlägg: Dessa två Leonardo da

6428d5d572719540de0122551fedc04f.png

MMS-inlägg: Dessa två Leonardo da Vinci-etsningar tillhör favoriterna här hemma! Tavlan är en exakt återgiven replika av hans Den sista måltiden och myntet framför går att öppna med andra etsningar innuti.


Jaaa! Ni som troget läser bloggen

6be1d1332f11fe2778e9399aa9d27633.png

Jaaa! Ni som troget läser bloggen vet hur glad jag är nu! Yes! 20 :- kostade den mig. :D


Leon, som vaknade halv fem imorse,

2fe122d9ca71c45a478e0bedcdae170f.png

Leon, som vaknade halv fem imorse, somnade nyss i matstolen ner på bordsskivan - hållandes mammas hand! Så nu sitter vi här, hållandes händer, och hjärtat värker av kärlek på mig. <3 En kvart får han sova, så nu sitter jag stilla och bara njuter!


Pysslig tävling med Ekokul!

Nu har alla pysseltokiga läsare där ute chansen till att kamma hem ett fantastiskt kit med eko-pysselsaker så här i påsktider! Bästaste Anna & Niclas på nästan lika bra-iga Ekokul ;) bjuder på ett megakit som vi fått äran att lotta ut till er!I potten ligger en valfri mellanbox Happy Mais, 8 ark elefantbajspapper i olika, glada färger, ekologiska vaxkritor & en påse blandade eko-reko papperspärlor tillverkade av gamla veckotidningar !

 

 

Happy Mais i olika variationer. Det är vansinnigt kul, vi har testat!!!

För att vara med och tävla vill vi att ni svarar på vilken leksak/typ av leksak ni vill se mer av hos Ekokul. Gå in och kika, ni kommer att bli som ett barn bland alla fina leksaker!
Vill man ha en extra lott i dragningen så länkar man till detta inlägg från sin blogg (använda gärna bilden ovan och meddela sedan det till oss) med tydliga hänvisningar eller blir fan av Ekokul på Facebook!

Som vanligt har ni till efter helgen på er, och då måndag är en röd dag (annandagpåsk) har ni till tisdag på er! :D
STORT lycka till!

Familjen Harju & Ekokul ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


OnsDagens tacksamhet

Jag är så oändligt tacksam över att bloggen gett oss så fina relationer! Igår fick vi stor hjälp av HenrikEnbättrevärld bara så där, och det är så fint att de finns människor som så osjälviskt vill hjälpa andra utan att förvänta sig något tillbaka!

STORT tack, du är fantastisk!!!

Familjen Harju ♣

Hemmagjord glass är godast och så enkel...

...för att inte nämna tillsatsfri! 

Vanlig hederlig glass, i smaken vanilj i fallet på vår gamla bytta som hängt med i bra många år men numer fungerar som matlåda i frysen då plasten är "okey", innehåller mjölk, grädde, glukossirap, vasslepulver, socker, druvsocker, äggula, vaniljarom med vaniljmärg, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl).

I helgen, faktiskt under Earth Hour, anvnjöt vi inte mindre än tre olika sorters hemmagjorda glassar; kanel, blåbör & jordgubb! Receptet kommer ursprungligen från Katarina och vi använder oss jämt av det! Enkelt att komma ihåg och med saker i alla fall vi alltid har hemma.

Hemmagjord glass, 4 port.

2 äggulor *
2 dl. florsocker *
2 dl. vispgrädde *

Vispa samman allt till samma konsistens som smält, halvmjuk glass, och vispa i valfri smaksättning. Häll i en form och stoppa i frysen ca. 6 timmar.

 

 

 

Lämplig smaksättning är t.ex. 250 gr. jordgubbar *, 250 gr. blåbär *, 1 msk. kanel *, 2 mosade bananer *, 250 gr. hjortron, 250 gr. frusna hallon *, 250 gr. mango, 100 gr riven/grovt hackad choklad *...listan kan göras oändlig!

Smaklig måltid!

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Måndagsseg trots att det är onsdag...skumt!
Gjort: Absolut ingenting...
Gör: Ger Leon en yoghurt * så han står sig tills det vankas gröt! :P
Planer: Mys på dagen, har ju lite att läsa, och ikväll ska vi på en privat seans i slutet sällskap, spännande! Jag har bara varit på storseans med Terry Evans tidigare, så detta blir mycket mer intimt och säkert mycket mer givande!
Innan vankas middag hos mamma & J som får ha Leon de timmar vi är på vift. :)
Bästa: Att jag fick krama om både S & bästa C igår! Fy bubblan vad länge sen!!!
I behov av förändring: Förkylningen får gärna ge med sig helt nu! :(
Leon Drömde 04.30 och har varit vaken sedan dess. Med andra ord så blir det en tidig tupplur idag!
Väder: Kan inte avgöra det ännu, ser mest dimmigt & grått ut och - 3,5 grader.

Malin ♣


MMS-inlägg: Gissa vad jag ska göra

0-25cd0a899f904aa1236faf595db75841.png

MMS-inlägg: Gissa vad jag ska göra ikväll? :D


Stapelgubben från Little Bloom (ww

187bee07e206bc58f2d556d76b4da525.png

Stapelgubben från Little Bloom (www.littlebloom.se) är perfekt att sysselsätta sig med under tiden mamma tar ut hundarna till bilen!


Krama din bebismage med en BellyHug!

Jag nämnde ju stödbältet BellyHug för ett tag sedan på bloggen, och förra tisdagen fick vi hem en med posten! Yey! Nu fattas det bara en bebis! ;)Skämt åsido, den får ligga i garderoben i väntan på att det är dags för Leon att få ett syskon eller två, då är jag rätt övertygad att denna kommer att bli en välanvänd följeslagare från dag 1!

 

 

BellyHug är det enda stödbältet i världen som inte är tillverkat av stretch utan ekologisk bomull. Detta stämmer fint överens med BellyHugs tankar kring Sjunde generationen - ett tankesätt som myntats av infödingar och som går ut på att det vi gör i vårt liv idag påverkar de kommande sju generationerna, minst 120 år framåt. På så vis är vi skyldiga att se till att vi lämnar miljösnälla och tänkvärda avtryck.
Tyget, av vilket BellyHug tillverkas, består av ekologisk hampa och ekologisk bomull och tillverkas helt i Sverige med hänsyn till alla led i tillverkningen. :)

Stödbältet levereras i den smidiga påsen ni ser på bilden överst och rullas lätt ur förpackningen för påtagning.

howitworks1red.gif 
1) Stå upp. Linda BellyHug löst runt kroppen, korsa i ryggen genom att dra in ena änden genom slitsen. Nedre delen täcker nu blygdbenet och den övre går över naveln. BellyHug täcker även höfter och midja.

howitworks2red.gif
 

 2) Lägg dig på rygg. Nu slappnar magen av innåt och uppåt. Drag ordentligt i båda ändarna så att BellyHug smiter år runt kroppen.

howitworks3red.gif
3) Korsa ändarna på famsidan under magen ovanför blygdbenet.

howitworks4red.gif4) Rulla över på sidan, dra ihop ändarna och håll.

howitworks5red.gif
5) Stå upp medan du håller ändarna i ett fast grepp. Knyt nu en rosett mitt i ryggen eller i sidan med en råbandsknop. Till sist kollar du att det känns bra eller om den behöver justeras.
När BellyHug sitter rätt känns det direkt för att den omgående förflyttar tyngden från mage och rygg till bäcken och höfter.
Den unika designen bakom BellyHug möjliggör det således för kvinnan att själv knyta sitt stödbälte runt magen - utan hjälp från någon annan. 

Bältet uppkom då en av upphovskvinnorna var på väg att utveckla ett bråck (magmusklerna var på väg att sära på sig och detta opereras vid behov men inte på gravida) under sin andra graviditet. Hennes vän, den andra kvinnan bakom BellyHug, kom då på vad hon själv sett och upplevt för egen del under sin graviditet som boende i Nepal, och knöt en sjal runtom vännens mage precis som de Tibetanska och Nepalesiska kvinnorna gör än idag. Besvären försvann då, men uppkom igen eftersom den gravida inte kunde knyta sjalen rätt på egen hand.
På så vis uppkom BellyHug, det smidiga sättet på vilket gravida kvinnor kan avlasta ländryggen från magens vikt och fördela om den på ett bekvämare sätt!

BellyHug passar också utmärkt att bära efter graviditeten för att magen fortare ska återanpassas till sitt forna jag, detta eftersom den håller in buken i takt med att muskulaturen återgår till det normala.

Johanna & Jivan behandlar sina kunder och moder jord med kärlek, och de lovar:

* Att endast använda ekologiska/miljövänliga produkter och förpackningar så långt det är möjligt.
* Att alltid möta varje korrespondens på ett artigt sätt och i rätt tid.
* Att aldrig sälja, hyra ut eller ge bort din personliga eller yrkesmässiga information.
* Att bara sälja högkvalitativa BellyHug ®-produkter.
* Att alltid fokusera på att skapa en win-win samarbete.

Självfallet kommer ni läsare att kunna följa mig med BellyHug då tiden är inne, och tills dess får ni helt enkelt stilla nyfikenheten! ;)

Tack snälla Jivan & Johanna för denna fantastiska present!

Malin ♣

 


TisDagens tacksamhet

Jag är så glad över denna skojiga vecka som väntar, för att inte nämna påsken och allt efter den! :D Vilken vår vi går till mötes hörrni!

Malin ♣

MaWén ringblomssalva

En av våra fina läsare, Marita, skickade ju i veckan en hemmagjord ringblomssalva till mig som hon trodde skulle råda bot på min hälspricka.I en härligt blå glasburk som man kan använda till annat då innehållet är slut döljer sig vackert gul kräm!

 

Efter endast tre nätters användande är sprickan redan mycket mindre djup! :) Dagtid smörjer jag som vanligt in den med mitt Hand Balm för att det ska underlätta läkningsprocessen!

Återkommer då mer finns att berätta...

Malin ♣

PS. För er som frågade efter den salvan, maila Marita (kontaktuppgifter finns på hennes hemsida under fliken Kontakt) eller mig så förmedlar jag vidare era mail! DS.

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lika pigg idag, det här bådar ju gott! Ska alltid lägga mig tidigt! ;)
Gjort: Vikt lite tvätt, pussat på vovvarna som av någon anledning är uppe nu (de brukar sova typ till 08 om inte vi sover ännu längre. I så fall kliver de upp med oss!)
Gör: Håller på att sortera lite fröer inför vårens förkultivering! Spännande!
Planer: Jag ska göra spenatsoppa på förmiddagen då Leon tar sin tupplur och efter lunch bär det som sagt av in till stan. :)
Bästa: Min Mårbacka-pelargon som skjutit 5 nya sticklinar. 3 till och jag är nöjd! :D
I behov av förändring: -
Leon : Har sovit hela natten utan att vakna vilket såklart också innebär att mamma & pappa får göra det med! ;) Sover ännu så nu kommer det att vara en pigg & glad kille som vaknar senare. Kul! :D
Väder: Mulet, ser ut att komma snö. - 8,6 grader.

Malin ♣


MMS-inlägg: Dagens kylskåpspoesi;

-8fb2ff7d052fa8cb41b4128b66d0bb7.png

MMS-inlägg: Dagens kylskåpspoesi; TV är skräp! Varför kunskap? Tycker död idiot. Galen illusion av sex lust pengar. Lysande svart dröm. Vacker fylla. / Johan


Hittade gamla köpekontrakten från

77b6ebdfa307d4e6fb5353ee01c7be6b.png

Hittade gamla köpekontrakten från 1957. Då betalades 10 050 :- för huset! ;) Ur-charmigt tycker jag! Nu hänger de i köket, dock ska få ramar.


Just nu är tornbygge bland det rol

56e32f63d73b97d9a57dc52fff8ce5c7.png

Just nu är tornbygge bland det roligaste man kan göra!


Dagens frukost åt Leon var oneklig

0-16e06d74358a3f804756da9746a0073e.png

Dagens frukost åt Leon var onekligen populär! Nästan en hel portion ekologisk havre & quinoa-gröt med nyponpulver, chiamjöl, havremjölk & hemkokt hjortronsylt! :P Nu avrundar han med moster & morbrors hembakta rågtunnbröd med hemmagjort smör på samtidigt som han bläddrar i Hundsport! ;) Vovvar är ju skojiga att kika på! :)


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pigg men fortfarande seg - sviter eftersom man ännu inte är frisk.
Gjort: Fått Leon att somna om, plockat lite och bara startat en ny dag helt enkelt!
Gör: Dricker en kopp té och bläddrar i några tidningar.
Planer: Leon är så leksugen nu då han är piggare så idag blir vi bara hemma! Vi ska in till stan imorgon (Grön Gåva + bankärenden), på onsdag (middag hos mamma & J + privat seans med Johans studiecirkel efteråt medan Leon får somna hos dem) och på torsdag (påskmiddag hos pappa & A) så idag ska han få leka av sig med alla sina saker! :D
Bästa: Att Leon är mycket piggare!!!
I behov av förändring: Kan det inte få töa ute nu??? Jag vill påta i rabatten, ta fram lättare och nättare skor och jag vill slippa se hundarna kissfläckar i snön!
Leon : Sover ännu gott (låter det som i alla fall) och har gjort det sedan 18.45 igår kväll! 7e tanden tittade fram igår och 4 till är på G nu, alldeles svullna och sprickfärdiga. Då man väl tittat in i en barnmun med en massa analkande tänder förstår man varför de har ont! 
Väder: Mulet än så länge, - 5 grader.

Malin ♣


Secuvie fortsätter satsa!

Förra veckan då vi låg däckade i feber kom ett paket på posten innehållande ett presskit från Secuvie - den helsvenska, ekologiska hudvårdsserien. Jag har tidigare fått prova deras ögoncrème Repair Eye Cream

och i detta paket fanns nyheter från Secuvies Bodyserie; Repair Body Lotion & Repair Hand Cream.


 

Secuvie satstar nu hårt på lanseringen av sin nya hudsvårdsserie Secuvie Body. Den första produkten på marknaden är Repair Body Lotion som finns ute i butik från v. 10.

Precis som de övriga Secuvie-produkterna är Repair Body Lotion baserade på den vårdande, organiska växtsyran CHD-FA. Dess reparerande och återuppbyggande egenskaper är väl kända sedan hundratals år
och är numer patenterad.

- Många kunder har efterfrågat produkter för kroppen och det känns mycket bra att kunna möta behoven med vår nya Bodyserie. Nu kan kroppen också få ta del av vår speciellt vårdande växtsyra CHD-FA och de andra helt naturliga ingredienserna som alla vår produkter är baserade på, säger Michael Linell, vd Secuvie Sverige AB.

Repair Body Lotion innehåller 50 % av CHD-FA och det gör lotionen återfuktande, mjukgörande, återuppbyggande och en riktig näringskälla för kroppen. Den hjälper huden att elasticitet samt har bra påvisad effekt mot pigmentförändringar. De torra partier som ofta uppstår på armbågar, ben och axlar åtgärdas med lätthet med hjälp av Secuvie Repair Body Lotion.

Lotionen är lämplig för känslig såväl som normal hud och passar också bra för personer med allergiska besvär. Den motverkar och arbetar förebyggande mot torr, oelastisk och irriterad hud, samtidigt som normal hud får hjälp att bibehålla sin naturliga smidighet & fuktbalans.
På speciella partier kan krämen smörjas in flera gånger per dag för att uppnå ett maxat resultat.

100 ml. kostar 298 :-
- Många av våra kunder har problem med torra, nariga och på olika sätt irriterande händer och vi är verkligen stolta över att kunna presentera en handkräm som ger mer än bara fukt och fett. Vår unika växtsyra CHD-FA ger extra energitillförsel, substansen arbetar på molekylnivå och skyddet byggs uppe inuti hudcellerna. Det finns inga andra krämer på marknaden som gör detta, säger Michael Linell, vd för Secuvie Sverige AB.

Repair Hand Cream har, i kombination med växtsyra och övrigt vårdande ingredienser, både uppbyggande och reparerande egenskaper som gör den till ett suveränt skydd på daglig basis för händer som ofta utsätts för vattenkontakt, torr luft i inomhusmiljöer eller andra ogynsamma klimat.

Secuvies handkräm innehåller endast ekologiska ingredienser, samtliga certifierade av EcoCert i Frankrike. Även den är lämpad för torr till normal hud, samt allergiker.  Den motverkar hudsprickor, narighet & pigmentfläckar och är idealisk för de som önskar få mjuka & lena händer. I krämen finns flertalet starka antioxidanter som hindrar de fria radikalerna från att spridas, och på så sätt skyddas huden på händerna, som är oerhört känslig, från att åldras i förtid.

Den verkar också dämpande mot de pigmentfläckar som ofta kan uppträda på huden, och gärna på händerna.

50 ml. kostar 298 :-

 

 

Alla Secuvies produkter är baserade helt på naturliga ingredienser. Både Repair Body Lotin & Repair Hand cream är parfymfria och innehåller varken parabener, mineraloljor eller kemiska konserveringsmedel.
Produkterna är således skonsamma mot både människor & natur, allergitestade men INTE testade på djur.

Malin ♣

 


MånDagens tacksamhet

Jag gillar faktiskt tanken med att vi i helgen ställde fram klockan en timme för nu är det bra mycket ljusare än förra veckan och det gör det bra mycket lättare att åka till jobbet. Ett + då man är nog trött ändå!

Johan ♣

Poetry in motion

Leon har upptäckt det roliga med kylskåpspoesin och ville skriva lite själv!

 

 

Känns dock inte så bra med magneter som lätt hamnar i munnen så det blir allt till att flytta de högre upp på kylskåpet där de inte nås av klåfingriga små pojkhänder! ;)

Malin ♣

 


Vinnaren av en EcoCup blev Henrik!

Nu är tävlingen avgjord och den som blir den lyckliga att få hem en EcoCup från Unnamei Eco Living är ingen mindre än Henrik! Stort grattis säger vi till denna vinnare som skulle fylla sin mugg med rättvisemärkt varm choklad eller chailatte. Ni var många som skulle köra på just dessa två så det märks var ni har era preferenser;)

Maila den adress du vill ha muggen skickad till samt om du vill ha en brun eller vit strumpa (som på bilden) till Ekoblogg. Adressen finner du under bilden på äpplet till vänster allra överst på bloggen.

På onsdag kör vi en påskig pysseltävling...denna gång med en KULig EKOaffär! ;) Missa inte, tro mig!!!

Malin ♣


Äppelmellis & läsestund hos pappa!

22387c03b481f6dad37cde7ade31ab37.png

Äppelmellis & läsestund hos pappa! <3


Trött!

0-7f12a619bedd18b1a4ebc3827f32e644.png

Trött!


Tröttare!

27abc1fe6831f7a65291319633968894.png

Tröttare!


Tröttast!

0-7935e23f28c49547c48f245fcae35885.png

Tröttast!


Idag äter vi bl.a. riven pepparrot

0-402a074850cccd2d4abf3458a644fc3e.png

Idag äter vi bl.a. riven pepparrot * till lunch. Ni nyfikna får hålla er till i veckan då receptet kommer! ;) Jag kan utlova en smakupplevelse utöver det vanliga samtidigt som det är något av det svenskaste man kan äta. :P


Från Solgläntans blogg

2c56e83f8c4da4e33bfce3ed13f3f098.png

Från Solgläntans blogg (finns i länklistan) stod följande att läsa som helgens kloka; En seglare ber inte om medvind - han lär sig segla. Tänkvärda ord sannerligen!


Johan & Leon morgonmyser i sängen

624b1e7e48f544525cb9b8487219abb2.png

Johan & Leon morgonmyser i sängen med snuttefilten! <3


All el är släkt & några ljus är tä

0-789c22a8289261fa65c00e41135688e2.png

All el är släkt & några ljus är tända. Nu myser vi och en miljard andra människor! Trevlig kväll!


På kalaset idag fick vi smaka nya

0-46766f25a30447c8813868e948f9308b.png

På kalaset idag fick vi smaka nya téer från Four O' Clock. Ekologiska(EkoCert-märkta), biologiska och Fair Trade-märkta. Vi smakade vitt chaité och rooibos chaité. Vansinnigt goda!


I elefantbajspaketet fanns en cool

39efd4937d94a9495df6cc5a3fea257b.png

I elefantbajspaketet fanns en cool E-racer i bambu från härligaste Ekokul (klicka på deras banner under Våra samarbetspartners)! Tack Anna för den fint inslagna presenten!


Leon hjälper pappa plocka ur diskm

19be04feb469812030e1dff49b0c107c.png

Leon hjälper pappa plocka ur diskmaskinen! :D


Den här hemmagjorda plåtljusstaken

0-49caa852d61e653fca9df4b711544c83.png

Den här hemmagjorda plåtljusstaken har en väns pappa gjort och den fick vi i bröllopspresent. Very nice! Ikväll tänds eko-ljus från Lavendum (www.lavendum.se) i den under Earth Hour! :D


De längsta resorna görs i vårt ege

0-33cecb110c512e021003680e94322b68.png

De längsta resorna görs i vårt eget inre.

Okänd


Så här fint, och praktiskt, blev d

2bcff8707f48460b0e04435e9eece72a.png

Så här fint, och praktiskt, blev det! Perfekt att få bort de stora, skrymmande brickorna från kökslådan! Tack farmor!


Leon är ute och spatserar i ekolog

11a0af7acb988666a8e693d9bf43c7e2.png

Leon är ute och spatserar i ekologiska vinterkängorna från Kavat! Underbart mjuka, stabila & fotriktiga! Vi köpte våra på Ecoloco (www.ecoloco.se) såklart!


Rubber-boots & eco-bibs!

I onsdags kom de Katvig-gummistövlar vi beställt åt Leon från danska Prinsessebutiken (nej, jag har inte "gjort slut" med Loa och Ecoloco ;) men de säljer olika saker i sina webbshoppar!) i 100 % naturgummi! 

Japp, vår 1 ½-åring har fötter modell miniatyr! ;)

 

Leon hälsar att stövlarna gick alldeles utmärkt att vifta med och att han inte hade tid att stå och posera i dem då han var fullt upptagen med att äta ekologisk havregrynsgröt tillsammans med pappa!

Det var ju från samma butik vi hittade Leons vår- och höstjacka, också den från Katvig, och då vi fick hem den så upptäckte vi ett litet hål uppe vid tryckknappen på kragen.

 

Då vi tyckte det kändes drygt att skicka tillbaka jackan ända till Danmark gjorde vi en överenskommelse med butiken & Katvig om ersättning i Katvig-produkter mot att vi behöll jackan och sydde hålet själva.
Tillsammans med gummistövlarna kom således 2 hakklappar i återvunnen polyeten.

 

 

Leon var tvungen att inviga den direkt då det vankades gröt med pappsen! :)
 


För oss kändes det jättebra med dessa som ersättning så nu har Leon ett bra utbud med eko-haklappar!

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lite piggare för varje dag som går. Idag känner vi oss på bra humör och har skrattat en massa på morgonen!
Gjort: Inget särskilt.
Gör: Äter en god eko-frukost! Malin bloggar, Johan läser, Leon maler mackor på löpande band trots en stor grötportion innan!
Planer: Johan & Leon ska vara hemma och ta det lugnt, medan Malin ska in till stan och handla lite. I takt med att hungern återkommer inser man hur tomt kyl & skafferi ekar!
Bästa: Vår familj! ♥
I behov av förändring: Jag mår illa...
Leon : Rosslar mindre och är gladare idag. Dock väldigt trött fortfarande. Får sova ikapp nu de kommande dagarna.
Väder: Mulet och - 1,5.

Familjen Harju ♣


Försäkringskassans regler påverkar Ekoblogg

Jag satt i telefon med Försäkringskassan igår i ett annat ärende och bloggande som inkomst kom på tal. Kvinnan upplyste då mig om att eftersom den numer kan klassas som inkomstbringande så har jag endast rätt att arbeta med den de dagar jag inte är föräldraledig. Eftersom vi endast är föräldralediga 5 dagar/vecka, mån-fre, så kommer bloggandet numer att ske på helgen men att Johan publicerar inläggen på veckan. Jag förbereder på helgen och Johan skötter om det praktiska sedan och skriver då till Malin eller Johan beroende på vem som ligger bakom dem. På så vis har vi ryggen fri på ett tillåtet sätt. 

Ni kommer inte alls att påverkas av detta annat än att om ni önskar ett inlägg eller om ett företag skickat en produkt som ska recenseras kanske ni får vänta några dagar längre på det än till dagen efter som oftast annars. Bloggen kommer fortfarande att spotta ut inlägg varje dag! :)

Men nu är vi säkra på att rätt är rätt!

Malin ♣ 

Födelsedagsbarn!

Imorgon fyller Leons tremänning (Malins kusins son) 1 år och vad passar bättre då än ett KULigt EKO-paket inslaget i elefantbajspapper? ;) 

Titta vad fint pappret är! Det är liksom tunnare på vissa ställen så att ett blommigt mönster bildas!

Hoppas att paketets innehåll kommer att uppskattas av födelsedagsbarnet och att vi kommer att vara så pigga att vi kan åka dit en sväng och lämna paketet. Jag är nämligen tårtsugen! ;) 

Johan ♣
FreDagens tacksamhet

Vi är så tacksamma över att vi vaknade till Leon som sjöng idag!

Familjen Harju ♣

Leon har själv byggt med räknepuss

0-5153ce71f1ffabd6ec2aebf841f446d4.png

Leon har själv byggt med räknepusslet han fick av Ekokul (klicka på deras reklambanner under Våra samarbetspartners) för ett tag sen. Sötvännen som försöker själv! :D


Leon blev glad då han vaknade efte

3cdcd48a0e6c3629ab3cd066c6e0d755.png

Leon blev glad då han vaknade efter lunch och insåg att det vankades plättar på självaste Våffeldagen! Visar upp alla tänder i ett stort smil! :D


Idag fick jag en fin presen med po

0-23194fbd3221b46cd367df546db8279c.png

Idag fick jag en fin presen med posten från min fina läsare Marita (www.maritaparwen.se)! En egentillverkad ringblomssalva unde egna, biologiska hudvårdsmärket MaWén som hon tror kan råda bot på mina sprickor på hälen. Eftersom vi blev sjuka i helgen körde jag aldrig igång med min Hand Balm-kur från Pureskin, men nu testar denna då Marita var så rar och skickade denna! Tack snälla! :D


Vart skulle Du födas?

Hos Bloggpanelen-kollegan Tumadre hittade jag ett lotteri som Rädda Barnen lanserade nu i dagarna; Livets lotteri.Genom att dra en ny livslott och se vart i världen du skulle födas får man en rent statistiskt bild av hur det nya livet skulle kunna se ut. 

Detta visar hur liten chansen är att födas i just Sverige då färre än 300 (0,8 %) av de  360 000 barn som föds i världen dagligen föds i Sverige. Med detta sätter Rädda Barnen huvudet på spiken på världens alla orättvisor. I Livets Lotteri kan man läsa om riskerna i sitt nya liv samt ta del av hur Rädda Barnen arbetar för att förbättra världen för barn och hur du kan bli en del av det.

Livets Lotteri, livslotten. Bild lånad härifrån.

Man får sig en rejäl tankeställare så man serveras fakta svart på vitt. I Kongo-Kinshasa t.ex. så jobbar 32 %  av barnen med barnarbete medan 16 % av alla barn som föds dör före 5 års ålder. 40 % tvingas ingå barnäktenskap och 76 % är undernärda.

Man får sig onekligen en redig funderare, eller hur?

Malin ♣

 


TorsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att prinses rejsar runt på Lyckobacken som vanligt igen. Nu ska bara mamma & pappa bara orka med... :S

Malin ♣

Vad händer på lördag?

Som jag tidigare skrivit så ska vi förhoppningsvis vara så friska att vi kan mysa i drivor på lördag och under själva Earth Hour kommer vi att tända några ekoljus och njuta av fint sällskap i form av bror med familj! ♥

I Örnsköldsvik kommer man i år att att satsa bra mycket mer än ifjol! På den officiella hemsidan (jo, jag tackar) kan man läsa om tal av kommunfullmäktige, eldshow och gratiskonsert på stadstorget av ingen mindre än miljökämpen Tomas Di Leva!

Bild lånad härifrån.

Jag tycker det är härligt att komunen tar till sig av det ytterst pinsamma icke-deltagandet ifjol och gör något rejält av det i år!

Gör ni som en miljard (!!!) människor världen över och släcker ni också?

Malin ♣Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Faktiskt utvilad och bra mycket piggare idag! :D
Gjort: Läst mail, druckit té, ätit en frukostmacka, pussat på grabbarna!
Gör: Bloggar och tittar på Leon som leker med Duplo.
Planer: Keep on kurering. :)
Bästa: Att det går åt rätt håll för oss alla!
I behov av förändring: Att det är lite långt till den kungliga huvudstaden där de roliga eko-relaterade eventen & pressvisningarna äger rum som vi får inbjudningar till. Visst skulle vi kunna förlägga en tripp dit ner då vi har gemensamma bästa vännerna där, då jag är sugen på att se hur Johanna & Loa har det och då vi har möjlighet att kunna ordna boende med kort varsel. Men man kan ändå inte som barnfamilj med hundar som ska vaktas om vi åker, sticka med 1 ½ veckas varsel. Och det är ungefär med så stor framförhållning inbjudningarna dimper ner. :(
Leon : Homeopatmedlen hjälper, han är feberfri och bra mycket mindre hes idag! Han tryckte i sig nästan hela grötportionen till frukost och det har inte hänt på HELA veckan! Skönt för honom att han får sova på nätterna för han vaknar av hosta kanske 3 ggr. och det är inte jobbiga kruppanfall utan vanlig regelrätt hosta. :) Ger man honom nappen och en kram så somnar han om direkt! :)
Väder: Mulet...

Malin ♣


Äggen blev till hink!

Leon fick ett "påskägg" av sin älskade farmor & farfar i fredags; en rar liten plåthink med diverse smått & gott i!

Hinken kommer att bli perfekt att leka med då gottet är uppätet, kanske utomhus i trädgården i sommar? Gillar att den kan fortsätta användas igen & igen!

  

Även om inte innehållet var eko så hade de ändå tänkt till och det gillar jag! De accepterade att vi inte ger Leon godis eller är så förtjusta i plast, så de gav torkade aprikoser klippta i bitar och små askar med russin.

 

Tre små kompisar i form av träkycklingar fick även plats!

 

Det är så kul när folk verkligen anstränger sig, även om de inte vandrar på eko-vägen med samma skor som
vi! :) Det uppskattas oerhört!!!

TACK fina ni!

Malin ♣
Liten gos-kille har utmattad somna

0-7b5ef8f51369d8ba994640cc5889f7b1.png

Liten gos-kille har utmattad somnat i min famn! Vi satt och lekte på golvet då han kröp upp i mitt knä, borrade in sig mot mitt bröst och blundade. På några minuter sov han djupt. Tänkte att han får sova en halvtimme (sen har väl mammas ben somnat!) så får han lägga sig tidigare ikväll (nej, Leon nattstömn störs inte av att han snik-sover en extra lur på dan) istället. Behöver ju verkligen sova nu då han är sjuk. Älskade hjärtat, ni skulle bara höra hur gott han sover! :)


Några follow-ups

Vårt ortstidning ringde i måndags och ville göra en uppföljning på mini-reportaget de gjorde då vi blev en av finalisterna, och här kan ni läsa det vi prenumeranter kunde ta del av idag.Precis som tidigare gånger blir det man säger inte riktigt korrekt återgivet men ni får ta det som står med en nypa salt.

Webben 7 har också de utökat det som skrevs i första stadiet, det nyaste hittar man här!Klicka på länkarna om ni är sugna på att läsa vidare! :)

Malin ♣


Claras tidning!

viewer.png

Idag onsdag är sista dagen man kan beställa Claras tidning om man vill ha första utgåvan som kommer innan påsk!

Klicka här för att komma till beställningsformuläret!

Malin ♣


Tävla om smart Eco Cup!

Ni vet ju att jag är mer än nöjd med min Eco Cup från Unnamei Eco Living! Kolla under Details så hittar ni produktfakta om muggen.

Jag använder den ofta då jag åker iväg med bilen och man vet att man vill ha té då man kommer fram. Utan problem håller den innehållet drickvarmt i 1½ timma och det tycker jag är bra med tanke på att den endast består av porslin, mer kan man inte begära då!Locket av silicon är lätt att ta bort och sätta tillbaka och kan utan besvär diskas. Och tro mig, det håller verkligen tätt!

 

Strumpan mitt på muggen är skillnaden mellan att bränna sig eller inte! ;) Jag gillar att den gör muggen behagfull att hålla i och dricka ur och sticky-känslan gör den extra greppvänlig.

 

För att vara med och tävla om en egen Eco Cup med endera vit eller brun strumpa vill vi att ni går in på Unnamei's webbshop och signar upp er för deras nyhetsbrev. Kom sedan tillbaka hit och skriv i detta kommentarsfält vilken varm dryck ni skulle fylla er mugg med om ni vann!

Ni har som vanligt till måndagmorgon på er att tävla.

Lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


Att leva med hund

Vi fick en fråga från en av er läsare förra veckan om inte vi kunde skriva lite om hur det är att leva med hund så nu har vi filat lite på våra tankar så, håll till godo helt enkelt! :)

Att ha skaffa en hund är lika med att skaffa ett livslångt ansvar och åtagande, men samtidigt en lika lång glädje och villkorslös kärlek! Jag har växt upp i en familj där det funnits allergi så vi hade guldfiskar som barn, medan Johan kommer från hemförhållanden där det alltid funnits hundar. Men på något sätt kändes det ändå självklart att vi skulle ha hund och då Johan mött en whippet på stan och blev såld åkte vi till en kennel för att kika, bara för att bilda oss en uppfattning om rasen. Just detta tror jag är superviktigt, det är så lätt att läsa eller på annat sätt bilda sig en förutfattade mening om rasen och tro att den passar eller inte passar just vår familj. Att få träffa de på riktigt och se hur de interagerar med både varandra och människor tror jag är otroligt viktigt!
Vi föll i alla fall som flaggstångslånga furor för dessa otroligt lugna mysmaskiner och ca. 1½ år senare var det dags för Lotus att flytta hem till oss. Han var en hemsk valp, utan att ljuga! Han bets, förstörde, skällde, matvägrade, ville inte gå fint eller kunde uppföra sig med andra hundar. Men har var så hett efterlängtad och innerligt älskad att vi kämpade på! Han blev snabbt rumsren och på den 10e dagen hemma hos oss gick han på dörren första gången, han var då inte ens 9 ½ vecka. *stolt*Vi gick en valpkurs och kände att vi äntligen började få pli på honom då han insjuknade svårt i bakteriell hjärnhinneinflammation som satte sig i lederna. Fars Dags-helgen då han var 7 månader höll vi på att förlora honom. Vi hade haft kontinuerlig kontakt med jourhavande veterinär hela helgen men inom loppet av en timme försämrades tillståndet allvarligt och Lotus fördes medvetslös till veterinärstationen i ilfart. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Han fick en kortisoninjektion och skulle komma att behandlas med kortisonet i 3 månader. Då kortison är ett stresshormon avrådde både veterinär och hundinstruktör oss från att fortsätta med valpkursen då. Och allt vi kämpat med att bygga upp rasade och han föll åter in i sina gamla mönster i samma veva som han blev könsmogen och allmänt obstinat. Livet med hund var så drygt då! I samma veva kom kraven från hans uppfödare om att ställa ut honom så vi kämpade på med allt!I takt med att Lotus växte upp och vi synkade oss mer i våra uppfostringsmetoder fick vi hyfsad ordning på killen! :) I samma veva bröt vi med uppfödaren och slutade ställa ut honom då hon helt dödat det intresset. Vi ställde Lotus 24 ggr. på ett år men det ansågs inte tillräckligt...vissa jobbar faktiskt heltid med annat än att vara sjukskriven. Lotus var i alla fall duktig i ringen, och jag tror att den kontakt han och jag grundlade då var räddningen på hans allt annat än trevliga beteende.Idag är han en charmigt oborstad herre som skäller och hoppar då det kommer folk som enda "fel". Att slappa i soffan är superskönt! Lotus blir 5 år i april.I höstas kom ju som sagt valpen Tofu hem till oss! Raka motsatsen mot hur Lotus var som valp, men så hade han också en helt annan start i livet som föddes hos en bra uppfödare ute på landet och inte i en hälsovådligt trång liten 2a i innerstan.Tofu var i det närmsta rumsren då han kom till oss och det var guld värt eftersom Leon kröp runt på golvet för fullt då! Han har tuggat i sig fler saker än Lotus, men å andra sidan fanns det ju mer tillgängliga saker på golvet nu eftersom vi inte hade några barn då Lotus var valp. Tofu gillar inte att vara ensam hemma utan trivs bäst då han får följa med i bilen. Det blir ju lätt så ändå då man bor som vi gör, en bit från stan, att man tar med vovvarna för att inte känna någon "måste-tid" att vara hemma. Är de med kan de följa med in eller sova i bilen och få promenader ändå. :)Tofu har ALDRIG gjort någon ansats att bita någon över huvudtaget, sover på huvudkudden mellan oss på nätterna (Lotus sover nere i fotändan), vill alltid pussas och viftar på svansen så fort man nämner hans namn. ♥ Han äter alltifrån bajs till julpynt, träpinnar, sten, plastleksaker, grindar, väggar, stolar och ost. Grannen som hämtar tidningen iklädd reflexjacka varje morgon är farlig och honom måste man skälla ut genom köksfönstret ståendes på kökssoffan!
Tofu blir 1 år i juni.Men hur är det då att leva med hund? Jag måste säga att det är bra mycket enklare att leva med två hundar då man bor på landet. Inne i stan fungerade det jättebra med Lotus då han alltid varit väldigt lugn inomhusl Han fick kissa på morgonen då vi klev upp, en promenad vid lunch, en promenad innan middagen och en på kvällen. Flera gånger i veckan gick vi ner till några grässlätter på gatan nedanför vår och lät honom springa "lös" i spårlina.
Sedan vi flyttade till Lyckobacken springer de lösa ute på den 3 500 m² stora inhägnade tomten och får en promenad per dag. Och de sover som stockar och Lotus är ännu lugnare här. Man märker att de trivs!
Båda två är väldigt snälla med både varandra, oss & Leon och gillar att vara där vi är. Går jag & Leon in till tvättstugan så hänger de på och lägger sig på mattan på golvet där, går vi upp så följer de med. :) Vi upplever att två hundar är en lagom balans i vår familj och kommer inte att skaffa fler samtidigt så länge vi har små- eller hemmavarande barn. De sitter säkert i bilen i en krocktestad halvbur från Jeppes Grindar och ligger ihopknölade på varandra tätt, tätt intill. Maten de stoppar i sig är det 77 % KRAV-innehållande helfodret från Magnusson och godiset kommer från Ecodog. Våra hundar är, precis som vi människor, så fullförsäkrade man bara kan vara och har även varsin livförsäkring. Jag skulle i runda slängar säga att Lotus & Tofu tillsammans kostar oss i snitt ca. 750 :- i månaden, men då är mer än hälften av dessa försäkringskostnader.

Lotus är galet snäll & tolerant mot Tofu's valpmanéer och går hellre undan om han blir less isället för att ta en fight (vilket säkert skulle löna sig i långa loppet!) med lill-fisen. Just nu är Tofu ca. 3 cm. högre i manken än Lotus men det är ändå Lotus som har sista ordet här hemma!
Tofu får närma sig Lotus för mys allt mer och nattetid fram emot småtimmarna sover de gärna lite grand på varandra!

 

Vi älskar er, våra tut-mufflor! ♥

Jag upplever att vi har ett harmoniskt liv tillsammans med våra hundar och på kvällarna då Leon somnat kryper vi alla upp i soffan och då är det dags för hundarna att få sin "egen-tid" med mys - något de är väl medvetna om och nyttjar till fullo! ;)

Malin ♣

 


Falsk tonfisksås

Mosade kikärtor blir lite som tonfisk i konsistensen. Passar perfekt som substitut för det, och denna enkla pastasås gör succé hos både stora och små!Mosa 2 förp. avrunna kikärtor * i en stekpanna (gärna gjutjärn) med lite smör *.

 

Häll på en förp. passerade tomater * eller krossade tomater *och blanda väl.

 

Häll på en skvätt grädde * och späd till lagom konsistens. Krydda med salt *, peppar * och chiliflakes.Servera till nykokt pasta, t.ex. tagliatelle *. Jag brukar koka pastan lagom al dente och sedan hastigt hälla iskallt vatten över. Detta förhindrar att pastan klibbar ihop. Under tiden smälter jag en klick smör * i kastrullen och kryddar med örtsalt * och vitpeppar * ner i smöret. Häll tillbaka pastan och slunga runt den ett par varv innan servering.
Servera med en god sallad!Smaklig måltid!

Malin ♣

 


OnsDagens tacksamhet

Jag är så himla tacksam över att våra hundar är sådana gos-monster att de gillar att vi ligger i sängen/soffan hela dagarna nu och inte blir hyperaktiva & understimulerade. Guld värt!

Malin ♣

Slut på smör - tur resurser finns!

Upptäckte igår att vår ask med eko-Bregott var nästintill slut och i kylen fanns ingen oöppnad. :( Tur då att vi hade 500 gr. eko-smör så jag kunde göra en laddning eget smör! :)

Kemikaliefritt smör

500 gr. svenskt smör *
2 ½ dl. iskallt vatten
2 dl. rapsolja (välj med neutral smak då de med nötig smak tenderar att ge smöret en smak av gräs)
1 tsk. salt *

Låt allt stå i rumstemperatur tills det nått samma temperatur, 2 - 3 timmar, och vispa sedan med elvisp till allt blandats. Häll upp i askar och förvara i kylen.

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Idag är vi lite piggare men Johan har ont i halsen... :( Jag hade hoppats att detta skulle gå över innan fredag då jag har lönesamtal med min chef och sedan kommer ju helgen som bjuder på massa skoj! *hoppas, hoppas*
Gjort: Ja, ingenting skulle man kunna säga. Gett Leon homeopatmedel, ipecachuana & drosera är det som gäller vid krupp, men inte så mycket mer.
Gör: Passar på att blogga undan medan jag känner mig någorlunda.
Planer: Bli frisk!
Bästa: Att vi har varandra! ♥
I behov av förändring: Öppettiderna på Lyckobackens sjukstuga! ;)
Leon : Är lite piggare idag och feberfri nu på morgonen. Tror dock han har lika ont i halsen som oss andra för det verkar vara det han gnäller på grund av, inte krupp-rosslandet. Har inte nämvärt med hosta tack & lov!
Väder: Ännu en dag med fantastiskt strålande sol!

Malin ♣


Leon fick bekräftat att han hade f

0-5a63f1d407ea1ec54772665882a14b95.png

Leon fick bekräftat att han hade falsk krupp hos doktor H på VC. Han skrev ut hostmedicin men vi avvaktar att hämta ut den då vi inte upplever att Leon besväras av hosta nu utan är mer hes. Förvärras det eller inte blir bättre skulle vi återkomma om ett par dagar, då kan kortisontabletter komma att behöva skrivas ut. Doktor H har vi träffat tidigare så han vet om vår alternativa syn på läkemedel och det är så skönt! Han vet att vi gärna provar alternativa metoder före de konventionella och respekterar det. :D Nu ska mer eko-youghurt inmundigas då det är det enda som slinker ner i magen, ingen har någon direkt aptit i nuläget...hoppas ni har en fin tisdag! :)


Jag har i alla fall fint sällskap

0-7278f1870cb5e952b6ce0a374eac950f.png

Jag har i alla fall fint sällskap i form av två mysiga herrar i sängen! ;) Man verkligen ser hur mycket de tycker om varandra!


TisDagens tacksamhet

Jag är tacksam över att vi bor så vackert till att jag har utsikt över sjön trots att jag ligger i sängen! :) Inte fy skam med något tjusigt att vila ögonen på!

Malin ♣

Ekologiskt veg-stuff på mackan

Anna Kittybloggarn undrade i veckan som gått om vi inte kunde tipsa om vad man kan har för gott och nyttigt på mackan som är veggo och samtidigt eko. Då jag inte är den som stoppar i mig så mycket mackor till vardags tog det ett par dagar att tota ihop lite idéer till er;

¤ Vanligt hederligt Bregott * med en skiva god ost *, paprika * (innehåller mycket C-vitamin), några gurkskivor * och ett par persiljebuketter * (är innehållsrika på järn och behöver C-vitaminerna i paprikan för att ta upp det. Järnupptag hämmas till viss del av kalciumet i smöret & osten) är riktigt gott och matigt!

 

 

¤ Att grunda med några ruccolablad *, skivade tomater * och några skivor Feta * är gott. Toppa med skivad rödlök * och ringla lite olivolja * av god kvalitét över. Smula flingsalt * och krydda med svartpeppar * överst och servera med oliver * vid sidan.

 


 

¤ Bred pastej från Tartex, förslagsvis smaken garlic & herbs * på mackan, och lägg på några skivade tomater * och strimlad purjolök. Gillas av minsta medlemmen i vår familj!Bild lånad härifrån.

 

¤ Det är även gott med ett kokt ägg * och lite majonnäs * om man gillar det. Extra sting får mackan om man strimlar lite färsk chili fint!

 

¤ En mosad avocado * med lite vitlök *, röd lök *, salt * & peppar * blir supersmarrans att toppa med lite finhackade tomater *!

 

 

Nu fick ni lite mer kött på benen (ha, ha, veg-humor!) och jag hoppas det räcker en bit.

Vad kan ni rekommendera att ha på mackan som är veg och ekosnällt?

Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Jag skojar inte; jag är helt död. Illamående, ryggont, halsont och huvudvärk. Vad är det som vi åkt på? Törs med all säkerhet säga att det inte är magsjuka, men något envetet virus är det allt. :( Sitter och skakar & huttrar i sängen med två värmeelement. Tur Johan är så pass kry att han kan hålla ställningarna någorlunda.
Gjort: Letat rätt på ett homeopatmedel som jag tror kan underlätta för Leon.
Gör: Publicerar de inlägg jag gjorde i helgen och sparade i utkastkorgen. Tack gode gud för den funktionen, annars hade ni missat Ekoblogg idag! ;)
Planer: Ha, ha, kul punkt! :S
Bästa: Att vi så himla sällan blir sjuka...
I behov av förändring: ...men att det onekligen blir rejält då vi väl blir det! :(
Leon : Är feberfri idag. Skönt! Har dock jobbigt nere i luftrören så vi tror det kanske kan vara bronkit, alltså luftrörskatarr. Även om det inte behandlas konventionellt ska vi beställa tid på VC idag för att vara på den säkra sidan att det inte är något annat. Johan får åka in med honom. Just nu äter han en Phosphorus 30 cc i timmen för att se om det blir bättre. Det är ett homeopatmedel som jobbar mot bronkerna. Han äter också fortfarande Hepar sulfuris mplx, en per dag,  för att stärka immunförsvaret (tänkte att han får göra det 1 okt - 30 april och sedan vid behov) samt ½ Silicea mplx per dag för att hans utseendetyp kräver det (Leon är ljushyllt). Läste dessutom nu att Silicea är bra mot kronisk bronkit så då passar det ju extra bra i nuläget. :)
Väder: Strålande sol. Typiskt då man måste vara inne.

Malin ♣STORT tack för alla underbara grat

0-40c41d66cd498efdaa5618d98bf4f356.png

STORT tack för alla underbara grattis-mail, telefonsamtal, MMS & SMS som inkommit under dagen! <3 Man blir alldeles rörd av den värme Ni visar! Nu ska vi kurera oss i soffan framför Seven pounds med pepparmintté och hålla tummarna för att vi är fräschare imorgon! Leon somnade redan halv sex efter att ha låtit som om han haft falsk krupp hela eftermiddagen, men jag tror han sover gott inatt i sitt svala, utvädrade rum och vaknar kryare imorgon! Sköt om er, tack för att ni finns!!!


Nu väntar en smaskig lunch med eko

579119d3706fcceb036d94a925ece001.png

Nu väntar en smaskig lunch med eko-youghurt och Lyckobackens egna blåbär! :P Hoppas det gör oss lite piggare. :)


Nu återstår endast lite väldoft av

0-28f726ebfffc6a1963cc5c30428e9d84.png

Nu återstår endast lite väldoft av doftljuset jag fick av Johanna på Enhus Organic (www.enhusorganic.com) innan det är slut. Kombinationen av lavendel & apelsin är slående, och nu då ljuset är slut ska jag diska ur glasburken och förvara mina eko-lypsyl i! Miljösnällt att återvinna! ;)


Vi införskaffade ljuslyktor till v

0-38d375673c0c24a84d265eb981decdaa.png

Vi införskaffade ljuslyktor till vardagsrumsbordet sist vi var på Grön Gåva (klicka på bannern under Våra samarbetspartners). De är tillverkade i täljsten och företaget bakom stödjer organisationen Cry som arbetar för indiska barns rättigheter. (Läs mer på www.interlam.se eller www.cry.org) De två mindre ljuslyktorna kostar 79 :- och den lite större aromalampan 119 :- Vi använder endast ekologiska, essentiella oljor hemma, just nu i de fyra olika dofterna citrus, kanel, lavendel & pepparmynta - den sistnämnda är favoriten! Lyktorna gör sig jättefint på bordet! Vackert, utsirlat mönster och skiftande färger i de naturliga stenarna kan inte ge annat än fina lyktor. :)


Ett glas modell större med hempres

44ff95dbc92d736e9f4e4fb0dc0d5ae8.png

Ett glas modell större med hempressad, färsk, ekologisk apelsinjuice. Det finns sämre sätt att starta en sjukdag med! :) Kanske är detta boten mot halsontet & risigheten i kroppen? Sjukt gott & vitaminberikande är det i alla fall! :P


Det blev Nettan som vann!

Tävlingar avslutas till höger och vänster i nuläget, så även den hos oss i samarbete med EKO Princess och Elin som driver den goa butiken! Tack snälla för ett gott samarbete och fantastiska vinster! :DNi var många som tävlade men tyvärr kan ju inte alla vinna, så vi säger stort grattis till Nettan som vann och hade svarat rätt att det var 10 produkter. Grattis! Maila den adress dit du vill ha vinsten skickad!

På onsdag kommer det en ny tävling igen så håll utkik då! :)

Malin ♣

 


MånDagens tacksamhet

Men herregud, behöver vi ens skriva det? ;)

NI ÄR BÄST!!!

Familjen Harju ♣

Slå ett slag för både miljön & nyblivna föräldrar!

Jag vill än en gång passa på att puffa för Ecolocos Earth Hour-kit i samarbete med flera andra, miljösnälla aktörer! I samarbete med Världsnaturfonden WWF och Min planet har Ecoloco samlat ihop ett babykit där vinsten gynnar världens största klimatmanifestation.

Hos LoaEcoloco kan man köpa detta babykit med saker i mörkt eller ljust, rött eller rosa!Detta unika kit består av ekologiska tofflor från Bellio i strl. 16/17, en multifunktionsfilt från byJezz som kan användas som filt, amningsskydd eller kanske snuttefilt, en babybody från Dandelion Sportswear i strl. 56 och en fin babyskallra från Ekokul!
Av de 649 :- som detta fantastiska eko-paket kostar (ordinare pris för alla produkter är 1235 :-) så går hela 200 :- till WWF och deras viktiga miljöarbete!

Ett toppenintitiativ som fler än en aktör tjänar på!

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Förkyld med halsont och trött...
Gjort: Jublat av glädje åt vår vinst, fixat frukost åt oss då Johan fortfarande är mör i kroppen blir hemma idag och gosat med Leon & vovvarna!
Gör: Bloggar och svarar på grattis-mail! TACK!
Planer: Sova och kurera mig rejält.
Bästa: Vad tror ni? ;)
I behov av förändring: Vi vill bli friska!
Leon : Har ingen feber längre men är otroligt hes. Lillkillen låter som en sköredtröska. :(
Väder: Strålande sol såklart!

Malin ♣


Mållösa

Herregud! Ni som känner mig vet att jag sällan tappar talföret, men nu vet jag inte vad jag ska säga; vi fick nyss det glädjande beskedet att vi vunnit tävlingen som Sveriges Bästa Gröna Blogg i kategorin Mat & Dryck som En lagom dos grönt hade! 

Vi trodde aldrig det skulle gå så bra med tanke på det hårda motstånd vi mötte i form av härliga Vegofamiljens blogg och den extremt kompetenta Ekotänk som drivs av Johan som jobbar åt KRAV. Tack för en god match av värdigt motstånd!Tack till alla underbara människor där ute som lagt ner tid på att rösta på oss! Det är är så värdefullt för oss så ni kan nog inte förstå det!!! TACK!
Nu är vi ännu mer sporrade än tidigare att fortsätta med Ekoblogg även i framtiden, och vi tror inte att ni kommer att bli besvikna då vi känner oss fyllda med idéer, inspiration och blogglusta! Vi har gemensamt kommit framtill lite nya, roligare uppslag på vad vi kan göra framledes som vi tror uppskattas av bloggens läsare! :)

Många kramar familjen Harju ♣

PS. Ett stort grattis även till Clara som kammande hem vinsten i sin kategori!!! DS.

 


Tänk att Fem myror håller än idag

3651c759ccb718c58ad2cce58b603c74.png

Tänk att Fem myror håller än idag - 30 år senare! Jag kan fortfarande det som sägs nästan utantill i de flesta avsnitt eftersom jag JÄMT tittade på Magnus, Brasse & Eva!


Leon har upptäckt våra två massage

0-7c2ce09505f258d5366b658e42428fd6.png

Leon har upptäckt våra två massagedjur i trä (en med hjul & en med ben) samt vår huvudkliare så nu kommer han då och då med någon av dem och vill att vi ska använda den på honom. Han är samma proffs på mys som vi! :D


Då man är sjuk är det skönt att my

0-210da7160f440ef5679e438dfbc53743.png

Då man är sjuk är det skönt att mysa ner i sittsäcken med mamma, Natursutten, snuttefilten & eko-russin och titta på DVD-boxen med Fem myror är fler än fyra elefanter man fick i julklapp av mormor & J!


Ekoblogg på Twitter

Den uppmärksamme har kanske noterat att en ny liten widget fått plats på bloggen. Klickar man på den kommer man till vår micro-blog på Twitter!Välkomna att följa vår vardag även i miniatyr-version! :)

Familjen Harju ♣

 


Idag smäller det!

Idag kommer det att avgöras vem som vinner den åtråvärda titeln Sveriges Bästa Gröna Blogg 2010! En lagom dos grönt har verkligen satsat allt på denna tävling! Ekonördarna hoppas på att kunna titulera oss som vinnare i kategorin Mat & Dryck i morgon! *håller tummarna!*

Vill man denna sista dag, så får man, rösta på oss genom att klicka här eller på bilden längst upp till höger i bloggen. Det är tack vare alla er, våra fantastiska läsare, som vi kommit så långt och det betyder jättemycket! :DKramar familjen Harju ♣


Update söndag!

Idag fick jag sova till 5.45 (Johan sov nere i gästrummet med Tofu inatt) innan Leon vaknade för femtioelfte gången och inte ville somna om mer. Han hade 37,9 i feber idag så det är på väg åt rätt håll alldeles av sig självt, utan både homeopatmedel eller konventionell medicinering.

Johan är inte längre grön i ansiktet och har inte kräkts på över 15 timmar. Han har fått behålla både A-fil * och hemmagjord vätskeersättning * utan problem. Faran över för hans del! Utan att gå in på nasty details så tycker vi det känns som matförgiftning då händelseförloppet inte riktigt överensstämmer med magsjukesymptom. Återstår väl att se om Leon & jag klarar oss kommande dygn...

Jag vaknade dock med halsont imorse så denna helg går väl inte till historien som den mest skojiga! :S Jag lovar! ;)

Håller på att tvätta alla mjukisdjur här hemma, samt renbäddar och tvättar alla täcken & kuddar så att alla får sova renbäddat, nytt & fräscht ikväll!

 Bild lånad härifrån.

Malin ♣

Haklapp

Beställde nya haklappar till Leon för ett tag sedan men de sölas ner i minut och parti här hemma så då jag hittade ett par på internet var jag snabb som attan på att klicka hem dem!

Här är de vi fick hem i förra veckan;

 

 

Gjorda av återvunna PET-flaskor och alldeles underbara! Vi tycker de är toppen, de allra bästa! Lätta att torka av på den glatta ytan och de behåller sin funktion och täthet trots otliga tvättar i maskin. Är mjuka och följsamma för små barnhalsar och den behändiga uppsamlingsfickan tar rätt på allt som missar munnen.
Rekommenderas å det varmaste!

Finns bl.a. på Ecoloco i lite olika färgkombinationer!

Malin ♣

 


Sjukstuga!

0-4ba4be41cecb2a95308e641e6aa12a23.png

Lyckobackens sjukstuga förklaras härmed öppnad! Johan har magsjuka/är matförgiftad och Leon har 39 graders feber. Hoppas dock på det senare så att vi andra klarar oss! Vill nån där ute byta lördag med mig? Anyone? :S

Update: Johan dricker hemmakokt vätskeersättning (1 liter vatten kokas upp med 6 tsk. socker * och ½ tsk. salt *) med sked och jag knaprar hela vitpepparkorn * och hoppas att det ska hjälpa.
Leon hade fortfarande 39 graders feber då han lade sig för natten vid 18-tiden. Han har levt på mamma-mys, vatten och youghurt * idag! Han åt lite banan till mellis och fick en för stor bit så han tjöjdes och då kräktes han lite så först trodde jag han åkt på magsjuka, men han var precis som vanligt sen igen och åt efter det utan problem så jag tror det var att han tjöjdes som ställde till det. *hoppas*
Jag har magkatarr en masse nu, men jag tror det beror på att jag knappast haft det lugnt idag, i övrigt mår jag bra så nu hoppas vi att alla är piggare & fräschare imorgon och att jag orkar sitta uppe och se hela Millenium del 1 ikväll! ;)

Ha det allra finast, underbara läsare!

Malin ♣

 


Spänningen är olidlig!

Imorgon avgörs det vem som kammar hem titeln Sveriges Bästa Gröna Blogg 2010 hos En lagom dos grönt och vi hoppas såklart på att kunna kamma hem vinnartiteln i kategorin Mat & Dryck.

Vill man hjälpa oss dessa sista dygn så får man väldigt gärna gå in och rösta på oss genom att klicka här eller på bilden längst upp till höger i bloggen. Det är tack vare er, våra fina läsare, som vi kommit så långt redan och det är vi innerligt tacksamma över! :D

Kramar familjen Harju ♣

Gårdagens uppdrag på COOPerativa!

Jag hade en jättetrevlig arbetsdag på Coop Nära i Mellansel igår! Jag bjöd på vegetarisk gryta med quorn, KRAV-märkta Digestive med KRAV-märkt Bregott och KRAV-märkt ost från Änglamark, KRAV-märkt youghurt från Bärry och Milko i smakerna Vildhallon och Blåbär/hallon och en Fair Trade-märkt 72 %-ig choklad från Anton Berg.

 

Jag lade upp de ingredienser som använts i grytan för att det skulle se lockande och trevligt ut!

 

Skrev ut över 50 st. recept och alla gick åt!

 

Jag lagade till motsvarande 16 portioner gryta och allt gick åt trots att de endast fick en liten munsbit var! Jättekul! :DJag pratade med både intresserade och ointresserade och endast en (!!!) av alla som smakade grytan valde bort den men hon avskydde kokosmjölk så det var rätt givet att den inte skulle falla henne i smaken. ;)
Några bloggläsare hade också letat sig dit och det var jättekul att ni vågade er fram och hälsa! Det uppskattades!


Detta var mitt första, ersättningsberättigade uppdrag som "eko-nörd" och något jag verkligen gärna gör om igen!

Malin ♣

 


Snorigt & febrigt

Imorse var det en liten kille som sov ovanligt länge för att vara de senaste veckorna, 6.30, och vaknade med 38,7 i feber, lite snuva, rossel i halsen och massa klåda & ont i munnen. Lill-♥! Tutten ska vara inne jämt och den dras ut och in och fram och tillbaka i munnen. Klia, klia, klia!

Tyvärr innebar detta att vi gott får stanna hemma ikväll från släktmyset vi skulle på! :'( Jättetrist, verkligen, så vi hade sett fram emot det otroligt mycket! Tur det går fler tåg senare i vår! :)

Malin ♣


Leon ritar

För ett tag sedan beställde jag världens smartaste kritor från Ekokul; pedagogiska då de är motoriskt greppvänliga även för de allra minsta och bryts inte av lika lätt!

 

 

Dessutom är de tillverkade av bivax och vegetabiliska oljor och helt ekologiska! Det gör alltså ingenting om små barnmunnar vill utforska dem till en början.Företaget bakom, Ökonorm, strävar efter att framställa material som är miljövänliga, giftfria och kreativa men som ändå håller högsta kvalitet. Detta genom att använda långsiktigt hållbara material.

Förra fredagen fick Leon prova på att rita för allra första gången! Vi klädde in ena bordsänden på köksbordet med ritpapper och sedan var det dags! Han ritade och ritade och fattade med en gång hur man skulle göra, han har väl pappas konstnärsgener i sig! ;)

 

  

Detta färdiga alster har jag storstilade planer med, ni får veta framledes! :DStolta mamman ♣Veg-middagen är uppdukad och klar

0-1cda71ca39bf24356ba2ee07105bdea3.png

Veg-middagen är uppdukad och klar att serveras!


Eko-skorna är på plats! Nu kör vi!

0-48f65072749a5b5c1de8b0a806c7b413.png

Eko-skorna är på plats! Nu kör vi!


Earth Hour-kit

LoaEcoloco satsar även i årEarth Hour och har lagom till manifestet äger rum satt ihop ett babykit med saker i mörkt eller ljust, rött eller rosa!Detta unika nyblivna-föräldrar-kit består av ekologiska tofflor från Bellio, en multifunktionsfilt från byJezz, en babybody från Dandelion Sportswear och en fin babyskallra från Ekokul!
Av de 649 :- som detta fantastiska eko-paket kostar så går hela 200 :- till WWF!

Ett kanoninitiativ tycker Ekoblogg och jublar högt! :D

Familjen Harju ♣

 


Katvig-jacka med matchande mössa!

Innan förra helgen kom Leons beställda jacka från Katvig. Då den inte fanns i hans storlek hos LoaEcoloco så beställde vi den från en butik i Danmark, Prinsessebutikken, som säljer lite eko-kläder. Denna kollektion släpptes endast i denna färgkombination nedan men vi tycker grönt, turkost & blått är jättefräscht ihop, så det gör oss inget!

Vi är supernöjda med den och kommer absolut att köpa Katvigs täckjacka och skidbyxor alternativt deras overall till Leon i vinter.
Denna jacka är fodrad med en löstagbar kofta i ekologisk fleece som lätt dras bort med dragkedja. Perfekt att använda separat som kofta senare i vår!

 

Dragkedja med extra fåll med kardborre gör att jackan verkligen håller tätt.Rejäla fickor och tajtare, elastiska muddar vid ärmsluten gör att jackan är tät även där.

 

Huvan är avtagbar med tryckknappar och på jackan finns reflexrevärer fastsydda.

 

 

Katvig hade även tunnare mössor i matchande färger så det fick bli en vårmössa i ekologisk bomull med. Nu fick ju Leon en till tjusig vårmössa av fina Lisa så nu har han två snajsiga sådana! :)

 

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pigg & utvilad! :) *välkomnas*
Gjort: Kikat i morgontidningen, druckit té, lekt med Leon och jobbat lite.
Gör: Bloggar och tittar på Johan som gör frukost till mig. Njuter av att få vara lite bortskämd! :)
Planer: Det här och det här.
Bästa: Att vi ligger så bra till i tävlingen! TACK!
I behov av förändring: -
Leon : Sov hela natten och vaknade, om än morgonpigg, kl. 05. Nu busas det för fullt med Tofu! *kärlek*
Väder: Blir nog snö idag med...

Malin ♣


Ekoblogg på eko-mission!

Idag kommer jag att finnas i en COOP Nära-butik i ett samhälle ute på landsbygden. Jag kommer, iklädd eko-kläder och favorit-näbbkängorna från Docksta Sko, servera en vegetarisk och nästan helt ekologisk gryta (bortsett från quornbitarna) och svara på eventuella funderingar som kunderna kan tänkas ha. Butiken där jag ska vara har eko-vecka nu v. 11, därav min närvaro.

Jag hoppas på att kunna få kunderna att;

¤ haka på Köttfria måndagar som ett modernt alternativ till torsdagarnas ärtsoppa & pannkaka.

¤ hellre välja det ekologiska alternativet före det mer närproducerade, konventionella dito. På så vis signalerar man till bönder och makthavare att renare mat efterfrågas. Att välja konventionell produkter, även om de är lokalt odlade, genererar mer koldioxidutsläpp av den enkla anledningen att det går åt mer energi till att värma upp växthus och tillverka handelsgödsel och bekämpningsmedel än vad själva transporten från exempelvis Italien där ekoprodukten kanske härstamma från kräver.

I värsta fall går det åt 1 kg. olja för att tillverka 1 kg. handelsgödsel som sedan dessutom ska det transporteras. Då är det bättre att transportera de färdiga eko-tomaterna som dessutom är fria från gifter och kemikalier.
Det är en felaktig uppfattning att det är transporterna som står för det mesta koldioxidutsläppet när det gäller våran mat. Transporterna står bara för 10 % av utsläppen (enligt Naturskyddföreningens medlemstidning). Den stora boven i dramat är konstgödsel, bekämpningsmedel och uppvärmda växthus, sånt som måste till i konventionell odling.

¤ känna solidaritet gentemot de som odlar, och jobbar med, ekologiska & Rättvisemärkta grödor och produkter. Genom att välja det snällare alternativet, även om det kan vara en krona eller två dyrare, visar vi att vi stöttar dem i deras arbete. På konventionella odlingar & fabriker är medelåldern bland arbetarna låg och det är oftast fattiga människor som jobbar där. Med organisationers stöd i ryggen kan de få kortare arbrtsvecka, rätt till sjukvård och en minimi-ålder på arbetarna. Det är det den extra kronan eller två går till!

¤ förstå att ingen kan göra allt men att alla kan göra något! Ändra inte allt med en gång men ändra lite åt gången och vänj dig vid den förändringen först. På så vis blir den bestående.
Fick jag önska så skulle alla köpa ekologiska & Rättvisemärkta bananer, kaffe, té & bomull då de är de allra mest besprutade grödorna i världen. GMO-sojabönor & vindruvor är heller inte att föredra. Redan där har man gjort en förändring med 6 varor och för vissa kanske det räcker. Det kan kännas som om det inte ger så mycket att endast ändra 6 saker men skulle alla i hela världen ändra dessa 6 saker skulle det inte finnas konventionell odling av dem!

Med tanke på detta inlägg undrar jag hur denna dag kommer att gå! ;) Men jag är sporrad och laddar för succé!

11.00 - 15.00 finns jag på plats medan Johan & Leon får lekgäster i form av tremänning A och pappa M! :D Då jag rattar in miljöbilen på Lyckobackens gård igen är det dags att servera eko-paj till fina svärföräldrarna, så denna dag blir onekligen hektisk. På ett trevligt sätt! :D

Malin ♣


FreDagens tacksamhet

Jag är så tacksam över att det ljusnar så snabbt på morgnarna nu, det uppskattas! :D

Malin ♣

Då man har bästa vännen jobbandes

0-28f6e9cca4a7bc6c54d9650189880f99.png

Då man har bästa vännen jobbandes på en multinationell klädkejda får man ju snabbt uppdateringar om nyheterna på eko-hyllan! ;) Detta lipbalm är HM's egna märke och märkt med Eco Cert. Innehåller rent lanolin, biwax, jojoba, vaniljextrakt och solrosfröolja. Smakar vanilj och finns i 4 olika förpackningar. Helt OK budget-gloss som jag betalade 39 :- för.


Välsmakande nyheter från Kung Markatta!

Innan föregående helg kom ett stort paket från Kung Markatta hem till oss och vi fick ta del av deras senaste pressrelease. Kung Markatta startades 1983 av Lennart Olsson som besatt en dröm om att kunna erbjuda rena & hälsomsamma livsmedel till svenska folket. De har idag ett av Sveriges bredaste sortiment av eklogiska produkter och under deras egna varumärke finns ca. 130 produkter; alltifrån kakao, fröer, ris, torkade frukter och téer. De omsätter 180 miljoner och har över 30 anställda. Företaget distribuerar även andra märken såsom Alpro Soya, Yogi Tea & Green & Black's.

I paketet vi fick hämta ut fanns inte mindre än deras nya gourmetknäcken och KRAV- och Rättvisemärkta sylter och marmelader! :P

 

 

Både jag & Johan har en faiblesse för segt, hårt knäckebröd och detta gourmetknäcke bjuder verkligen på det! Det finns i tre olika smaker; Ost & Pumpafrö, Tre Fröer och Müsli. Förpackningarna kommer om 200 gr. och ca. pris är 40 :-.

Müsli-brödet (Johans favorit!) tipsar de själva om kan passa perfekt ihop med en bil vällagrad ost. Jag tänkte direkt på en bit taleggio eller reggiano och lite fikonmarmelad på toppen. Det skulle smaka finemang! Vi åt några bitar som vanliga smörgåsar och några som snacks till grönsaker & dip. <-- mumma!

Tre Fröer gjorde sig perfekt som en hederlig frukostmacka med gott pålägg! Varför inte lite Bregott, en skiva god eko-ost och färska grönsaker? Så imundigades dem i alla fall hemma hos oss!Ost & Pumpafrö (min favorit!!!) smakade alldeles utmärkt bara som det var eller med lite smör på, men jag tänkte mig också att det skulle vara gott att att bryta i bitar och dippa i någon god röra, något som jag senare såg även tipsades om i pressinfot.Vi har med andra ord funnit nya knäckefavoriter här hemma! Fruktansvärt goda!

Genom att lansera "himmelskt god" sylt & marmelad breddar Kung Markatta sitt Rättvisemärkta sortiment och nu får bl.a. de téer, socker och quinoan man sedan tidigare har i sitt sortiment sällskap av fräscha bär utan tillsatser eller konserveringsmedel.

 

Gjorda på ekologiska bär och sötade med ekologiskt rårörsocker från Paraguay kan de inte bli annat än goda. Rårörsockret ger en fylligare smak än vanligt strösocker och gör därför att mindre mängd socker behöver användas. Sylterna finns som blåbär, skogshallon, hjortron & lingon och säljs i burkar om 310 - 320 gr. Ca. pris 42-44 :-.
Marmelanden säljs i 320 gr. burkar och kostar ca. 39 :-

Båda var fantastiskt goda och Leon har velat ha hallonsylt på sin gröt varje morgon. Har jag glömt ge honom har han sagt "mamma" och pekat på kylen! ;) Marmelanden smakade fantastiskt både på hembakta eko-scones och tillsammans med Kung Markattas jordnötssmör på hembakt dinkelbröd!

Vi tackar det varmaste för all denna goda mat och kan inte annat än varmt rekommendera dessa eko-snälla och rättvisa produkter! I Övik kan man köpa delar av Kung Markattas välsorterade utbud på de flesta stormarknader samt på Grön Gåva!

Familjen Harju ♣

 


TorsDagens tacksamhet

Idag är jag så himla tacksam över den fantastiskt roliga helg som väntar! Imorgon ska jag på spännande saker på dagen och på eftermiddagen/kvällen får vi middagsgäster! Lördagen ska jag och grabbarna ta en promenad medan Johan åker snowboard och på kvällen ska vi äta middag hemma hos min moster & morbror (där är det ALLTID god mat som serveras!!!) och då ska min kusin dit med man & Leons tremänning A så då vankas lek & bus! På söndagen kommer pappa & A hit på fika och på kvällen blir det film-tajm!

Puh! Hektiskt men härligt!

Malin ♣


Det spricker i sömmen

Under hela mitt liv har jag aldrig någonsin fått sprickor på hälarna även om de ofta är torra. De har mått fantastiskt bra av att smörjas in med Hand Balm från Pureskin - en fetare salva som passar perfekt på alla torra partier på kroppen och inte bara på händerna.Dock har jag på senare tid slarvat med att sköta om fötterna och nu har jag alltså fått en spricka. I helgen tänkte jag inleda en intensivkur med Hand Balm och ville visa resultatet innan.

 

Jag kan inse att alla inte uppskattar två närbilder på mina fötter, men jag ville visa ett riktigt före- och efterresultat, så då måste före bli lite tristare...

Jag återkommer såklart då jag fått bukt på det, oavsett vilka metoder som använts.

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pigg som en mört!
Gjort: Morgonmyst med Leon & Johan (jo, man kan mysa trots en vardag! ;) ) och hängt lite tvätt.
Gör: Bloggar och lyssnar på Johan som pratar om lampor...
Planer: Fixa lite käk på förmiddagen och tvätta håret då Leon sover. Efter lunch ska vi in till Grön Gåva samt leta rätt på eko-majskrokar. Fick ett hett tips om att Apoteket Shop ska ha det! :)
Bästa: Att man uppnått så pass vuxen ålder att man har vett att gå och lägga sig då man är trött! ;)
I behov av förändring: En knasig mailkorrespondens som det verkar gå troll i! :S
Leon : Vi har skrattat så vanvettigt på morgonen åt honom då han varit på ett strålande humör! :D
Väder: Mulet med analkande snö...

Malin ♣


Johan är på styrelsemöte och jag h

28bccacfc52eb34a57253274dd023017.png

Johan är på styrelsemöte och jag hade rester åt Leon i frysen som fick tina upp i kylen under dagen. Det innebär att jag kunde ta mig en lättare middag bestående av favoriten; naturell eko-youghurt, eko-dadlar och eko-cashewnötter. Vansinnigt gott! :P


Dagens kylskåpspoesi; En fluffig k

61672347699625ad3bf1f308d8ec6ce2.png

Dagens kylskåpspoesi; En fluffig kärlek med lyckliga element är min giftesman. Jag älska dig men du lustar gröt all morgon. Tack! Se ironin i det


Grattis Umeå!

Om detta läses med den extremt maskulina reklamrösten som ligger bakom alla Dressman-reklamer så låter det roligare! :D

"Grattis Umeå! Nu börjar Bellio sälja sina ekologiska barntofflor i Sagagallerian. Besök Sagolika Ting på Götgatan 1- 3 för att shoppa loss."

Nu kan ni återgå till er vanliga huvud-röst igen! ;)

Johanna kommer nu att börja sälja sina eko-tofflor unikt på leksaksbutiken Sagolika Ting i Umeå. Äntligen! Jag vet flera Umeå-bor som väntat på detta tillfälle och nu har Johanna hittat en butik som motsvarar de önskningar Bellio har på sina återförsäljare! Det är ju något speciellt med att kunna klämma och känna på de genuina tofflorna innan man köper dem och nu blir det alltså möjligt även i Umeå. Grattis Umeåbor, nu vet ni vart ni ska vända er! 
Om en vecka eller två har leveransen inkommit så då finns tofflorna på plats! :)Malin ♣

 


Ecological Footsteps will leave great marks in the world!

Företagsnätverket Footsteps består av 12 st. framgångsrika eko-företagare och där kan vi bland annat hitta våra underbara samarbetspartners Ecoloco & Bellio.Dessa fantastiska företag utgör Footsteps;

¤ Hildur - officiell företagssida här.

¤ Ecobride - officiell företagssida här.

¤ Ekoguld - officiell företagssida här.

¤ Bellio - officiell företagssida här.

¤ ByJezz - officiell företagssida här.

¤ Dandelion Sportswear - officiell företagssida här.

¤ Drottning Enar - officiell företagssida här.

¤ Ecoloco - officiell företagssida här.

¤ Ecoviva - officiell företagssida här.

¤ Erica Laurell - officiell företagssida här.

¤ Kurtis - officiell företagssida här.

¤ Turkos - officiell företagssida här.

Det är så kul då mer än hälften av dessa har figurerat på Ekoblogg i form av diverse samarbeten, länkningar, recensionsuppdrag och tävlingar! Vi hejjar på er!
Här är en bild från Footsteps Show 2010 – by Footsteps Eco Business Group and Friends som ägde rum 10 mars på So Stockholm i Kungsträdgården. Ekoblogg var inbjudna som en del av pressuppbådet men kände inte att det fanns möjlighet att åka ner, tyvärr!!!
Näringslivsminister Maud Olofsson medverkade som en av många intressanta gäster.

Foto: Martin Stenmark.

Jag är så otroligt glad över att detta uppmärksammas! Företagsvärlden behöver fler eko-företag och absolut fler drivande kvinnor som stöttar varandra och hjälper istället för att stjälpa!Här står min fina vän & mentor Johanna framför Bellios utställningsmonter med de par Ellie-tofflor Leon skickade ner då det efterlystes ett par väl ingådda exemplar av deras allra första modell!!!

Jag hoppas att det kommer en show 2011 också för då ska banne mig Ekoblogg sitta front row på press-läktaren, jag lovar!

Malin ♣

PS. Alla företag inom Footsteps-nätverket har blivit tillagda i länklistan under en egen kategori! DS.

 

 


Vem förser dig med kakao?

I den tryckta utgåvan av vår ortstidning kunde man idag läsa en pytte-notis under Jobb & Pengar-delen där det stod att det i de allra flesta fall är barnhänder som håller i den machete som hugger ner kakaofrukterna.

Se hela bilden

Bild lånad härifrån.

Enligt Rättvisemärktkonsumerar den genomsnittlige svensken 7 kg. choklad per år och till det krävs en hel del kakao - bara till Sveriges konsumtion.

 

Bild från Montoso gardens och Guittard Chocolate Company.

Grön Gåva kan man köpa diverse olika chokladsorter som alla har en sak gemensamt - de är både etiskt försvarbara och ljuvligt goda för oss finsmakare! Vi har en ny favorit här hemma, jämte Blanxart, och det finns ingenting som går upp emot en kopp eko-té och en ruta av Askinosie-chokladen!

 

Det är en rå choklad som består av 75 %-ig kakao och kommer från Soconusco i Mexico. Företaget bakom denna exklusiva läckerhet som tillverkas av trinitario-kakaobönan heter Askinosie och de köper bönorna direkt från odlarna. Bilden på omslaget visar den bonde som hjälpt till med odling & skörd av kakaobönorna just denna kaka är tillverkad av.

 

Genom denna upphandling säkerställer mannen bakom chokladen, Shawn Askinosie, att bönderna får rättvis behandling, rätt ersättning och har schyssta villkor i ryggen. Shawn är en f.d. "storpamp" som en dag tröttnade på ytligheten och sadlade om till chokladtillverkare.

 

10 % av all vinst går dessutom tillbaka till bönderna som bonus och det överlämnar Shawn personligen i rena pengar för att inga mellanhänder ska göra profit.
Snöret som håller samman förpackningen av återvunnet papper är de snören som binder samman säckarna med kakaobönor då de lämnar bönderna för att ta sig till Shawns fabrik.Tänk om det alltid kunde se ut så här!!!

Malin ♣

 


Tillägnad Leon - vårt allt!För oss är du världens bästa - the world's greatest! Älskar dig! ♥

Mamma & pappa ♣


Tävla med EKO Princess

Onsdag brukar vara lika med tävlingar på Ekoblogg, och gissa va? Nu kör vi igen! Denna gång är det rara ElinEKO Princess som bjuder på sina personliga hudvårdsfavoriter från ekologiska hudvårdsserien Essential Care.

I potten ligger en Creamy coconut cleanser, en Avocado replenishing cream och en Rose petal tonic. Essential Care har länge gått i bräschen för ekologisk hudvård och de produkter som säljs idag tillverkas för hand i Suffolk av biodynamiskt odlade råvaror. Nytt ut från företaget är att man nu även satsar på ekologisk make-up!För att ha en chans att nypa åt er godbitarna vill vi att ni svarar på hur många certifieringar det finns i EKO Princess' sortiment. Svaret kan ni hitta inne i webbshoppen!

Som vanligt har ni till måndagmorgon på er så vi säger med detta stort lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


I ortstidningen

Vår ortstidning Allehandas reporter Elin ringde igår och ville göra en liten 'Hallå där!' med anledning av vår finalplats som en av Sveriges Bästa Gröna Bloggar 2010 hos konsumentsajten En lagom dos grönt.Nu är det nära, hörni! ;) Vi håller tummarna så hårt vi bara kan hemma på Lyckobacken! :)

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Faktiskt inte lika trött idag! Skönt!
Gjort: Inte hunnit med så mycket ännu i denna arla morgonstund. ;)
Gör: Bloggar och svarar ikapp gårdagens mailskörd.
Planer: Idag mellanlandar vi hemma och myser! Jag ska testa två nya recept (dagens middag + morgondagens då vi ska iväg imorgon) och sen har ju jag & Leon nya leksaker från Ekokul som leks med för fullt! :D
Bästa: Min underbara familj! ♥
I behov av förändring: Att allas magar verkar stressas sönder. :'(
Leon : Drömde endast en gång inatt så nu hoppas vi på vändning. Alla är dock betydligt mer utvilade idag än tidigare dagar så det gläds vi åt. :)
Väder: Dagen har inte riktigt grytt ännu men det ser ut att bli en fin dag idag... - 16 grader kallt.

Malin ♣


Huskurer

En av de böcker jag beställde via Vattumannens årliga bokrea var ju denna om huskurer skriven av Liz Bestic;

Förra veckan kom den och jag bläddrade genast igenom den. En kanonbok!
Innuti göms en massa tips och idéer på hur man kan bota det mesta som kan inträffa i vardagen.

 

 

 

Säljs inte längre på rea men finns att köpa till ordinariepris, 109 :-, om man klickar här!

Malin ♣

 


OnsDagens tacksamhet

Jag var tvungen att skicka ett mail på danska och använde mig av Google Translate och jisses så underbart! Bara att skriva det som skrivas skulle och trycka på översätt!

Hilsen, Malin ♣

Som ett brev på posten!

Igår fick Leon ett alldeles eget paket med lantbrevbäraren!

 

 

Kolla in det passande frimärket till tatuerade eko-mamman! ;)

Det var från finaste Lisa som har Om livet på landet-bloggen och hennes lille son! Innuti paketet fanns ett brev till Leon med en teckning på som F, 2 år, ritat, samt en alldeles underbar vårmössa i ekologiskt tyg! Det bästa är att mössan sys i Övik så den är alltså ekologisk OCH närproducerad!

 

Tjejen som ligger bakom klädmärket bAGus heter Anna och syr de mest fantastiska, lekfulla plagg man kan tänka sig så nu vill jag att ni gör mig en tjänst; Skriv i denna kommentar att Anna snarast måste få snurr på hemsida/blogg så man kan spana in hennes kreationer, OK? ;) Är vi flera som ligger på har hon inget val, ha, ha! :D

 

Tack snälla, snälla Lisa för en fantastisk present som du ser nedan blev en favorit direkt;

 

 Leon tar på sig mössan själv! ;)

Den här var verkligen otroligt fin och jag gillar de klara & glada färgerna som lyser upp totalt! :D

Malin ♣


Babblarna-bilder

Här hemma är det fortfarande Babblarna som gäller, och på deras hemsida kan man ladda ner fina bilder att bl.a. ha som bakgrundsbild till datorn. Gå in på länken ovan och klicka er vidare om ni är intresserade av dessa. :)Malin ♣

Leon matchar sina glasögon med mam

59ca26a2790be5661510d26f08561bc2.png

Leon matchar sina glasögon med mammas - som också är av pilotmodell! Tänk om det fanns brillor av Mater-Bi (majsstärkelse) eller så! Det skulle uppskattas. Tröjan är ekologisk och av märket Green Cotton och en favorit här hemma! :)


Så. Ljuvligt. Gott!

Just nu så är mitt godaste mellanmål/kvällsgott/snacks/frukost detta;

 

 

Ekologisk naturell youghurt, ekologiska, kärnfria dadlar och hackade, osaltade cashewnötter. Mmmm...

Malin ♣

 


Nu med ännu större vinstchans!

En lagom dos grönt hårdsatsar nu och har fått ihop ännu fler priser att lotta ut bland alla er som röstar på oss nominerade bloggar i tävlingen där Sveriges Bästa Gröna Bloggar 2010 ska utses! Läs mer här om de fina priserna! Bl.a. har ni chans att vinna 10 matkassar med produkter från Lantmännen, 10 shoppingkassar från Abob, 10 klippkort med tio annonser på Loppi.se, 10 lågenergilampor från Lysman.com och 10 månadsabonnemang hos Sunfleet!

Ni har även möjlighet att tredubbla (!!!) era chanser att vinna om ni blir prenumerant på deras eminenta nyhetsbrev som utkommer var 14e dag. Detta är självfallet gratis. Klicka här för att göra det möjligt!

Johan & jag är inne varje dag och röstar på Clara som är finalist i kategorin Hem & Inredning, så det tycker jag ni kan göra samtidigt som ni kanske lägger en röst på Ekoblogg i kategorin Mat & Dryck? ;) Klicka här för att rösta på oss eller på bannern längst upp till höger här på bloggen!

Familjen Harju ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Samma lika som gårdagen...
Gjort: Fotat bland det godaste som finns just nu, kramat Johan & Leon, installerat en radio i tvättstugan. (OK, inte så mycket installerande kanske men det tog lååång tid att hitta P3 där inne.)
Gör: Bloggar, laddar in foton och svara på ett trevligt mail med goda nyheter! :D
Planer: På förmiddagen ska jag laga dagens middag (kikärtssås som finns här på bloggen, och till det eko-tagliatelle) och efter lunch blir det gammelmormor med stor-kussen och Leons tremänning (syssling) och massa bus & mys! :D
Bästa: Gårdagens trevliga promenad med ännu trevligare grannfrun! Tack A!!! Precis vad jag behövde! :D
I behov av förändring: Varför kan inte Familjen Annorlunda alltid visas på TV? Jag menar, de lever ju sitt liv vidare med sin vardag och det är ju den vi får, och vill ta del av. TV 4, visst uppmärksammar ni denna tysta önskan? ;)
Leon : Sov lika skraligt inatt, jag var uppe 3 ggr. men bara ca. 15 min. varje gång tack och lov. Är dock en solstråle dagtid och det känns så skönt. Vill ju inte att han ska vara ledsen jämt. :)
Väder: Snöigt & blåsigt = mysigt!

Malin ♣


Egen färs

I fredags lämnade Malin mig hemma med vovvar & Leon och uppdraget att koka ihop en egen färs. Det blev ett riktigt lyckat resultat om jag får säga det själv och den gick riktigt bra att använda till tacopajen. (Malin säger att receptet på tacopaj redan finns här men då jag inte vet var så kanske ni kan söka upp det i bloggens sökfunktion?)

 

Jag kokade 3 dl. linser * i ca. 10 min. så att de fortfarande hade lite tuggmotstånd. Jag hackade en näve mandel * och det fick vara grunden. I tacoreceptet så ska man tillsätta pressad vitlök *, finhackad lök *, vatten, tackokrydda * och lite vispgrädde *. Jag stekte först linserna och mandeln och sedan i med löken. Då det fått lite färg strödde jag över kryddan och sedan vatten och grädde. Det fick koka ihop ett par minuter och sedan användes detta som färs till pajen.

Som vanligt är ingredienserna markerade med * ekologiska i vårt kök.

Jag tror absolut man skulle kunna använda krossade tomater till och använda denna till "vanlig köttfärssås" också.
Malin var nöjd, Leon åt som en häst och jag tyckte det var jättegott så jag antar man skulle kunna kalla det en hit? ;)

Johan ♣

 


TisDagens tacksamhet

Jag är tacksam över min osvikliga förmåga att somna om oavsett vad - i nuläget är det guld värt!

Malin ♣

På eko-fårskinn iklädd eko-jacka f

07a95bd3bec59ad76a2fea42c2531eef.png

På eko-fårskinn iklädd eko-jacka från Katvig med natursutt i munnen kan man inte göra annat än råka somna då man är på stan med mamma! ;)


Dagens kylskåps poesi; Då familjen

0-58cf6d24f5cb3bf573ee3ec86a4196ec.png

Dagens kylskåps poesi; Då familjen vaknar kysser kärleken världen!


Sista finalveckan & slutspurt!

Nu går tävlingen om Sveriges Bästa Bloggar 2010 in i sista finalveckan och på söndag den 21 mars avgörs det hela! Hos En lagom dos grönt kan man rösta på Ekoblogg i kategorin Mat & Dryck om man vill. Vi är redan så tacksamma över ert fantastiska stöd, vi har de bästa läsarna! :DKlicka här eller på bannern längst upp till höger på bloggen för att lägga eventuell röst.

Familjen Harju ♣


PR, reklam & marknadsföring

Jag har alltid sagt att Ekoblogg ska bli något stort och bra - och det står jag fast vid. Jag har dock ingen aning om hur lång tid det kommer att ta eller vad som riktigt ryms i begreppen 'stor' eller 'bra'. Är vi kanske redan där?
Jag har nu bloggat i lite över två år och tycker att mycket har hänt under den tiden och det flöde jag är inne i just nu är alldeles underbart. Jag bara åker med och storm-trivs! Johan har så sakteliga slussats in i bloggandets, för honom väldigt främmande, värld för att han också ska kunna känna mer delaktighet och sköta ruljansen med bloggandet då jag börjar jobba igen i augusti.

Sedan sommaren, tror jag det är, har vi samarbetat med en reklambyrå som sköter många av bloggarnas reklam och det har fungerat bra. De kontaktade oss i samband med att de skulle försöka miljöprofilera sig lite gentemot sina företagskunder och kontaktade då eko-relaterade bloggar. Vi har i viss mån kunnat påverka vilken reklam som ska kunna visas på bloggen men ändock i ytterst liten mån. Den mesta av reklamen är de standard-banners som visas på alla blogg.se-bloggar. Vi tycker dock detta fungerar så vi kommer inte att sluta med det, även om det inte känns nämvärt relevant att göra reklam för modesidor på Ekoblogg...men, men.

Ni som känner mig, både privat och via bloggen, vet hur ofantligt mycket tid jag lägger ner på den. Just nu är jag uppe i minst 3 ½ timme per dag. Tyvärr får vi inte på långa vägar ersättning för det arbete som läggs ner i att svara på era härliga kommentarer & mail, svara på tävlingsförfrågningar, recensera produkter, diskussioner med företag, arbetet med våra samarbetspartners, strukturen kring inläggen etc. Och det gör inget, för då jag startade bloggen älskade jag det lika mycket som nu och på det första året genererade det inte ett endaste öre eller en produkt, så det är verkligen inte därför jag gör det...tro mig!

Men då tillfälle ges vore man väl dum att tacka nej? Tänk om en betald reklamplats leder till en till som leder till en till som leder till en till och till slut kanske det leder till en liiiiten, liten inkomst? Tänk om denna lilla inkomst på sikt kan blir lite större så man kanske kan göra det man älskar och vara hemma med barnen samtidigt? För skriva är något jag verkligen vill göra, jag vet bara inte i vilken typ av forum ännu.

Vi har tidigare tackat nej till alla förfrågningar från diverse företag om att göra reklam på Ekoblogg annat än via reklamföretaget Tailsweep men nu måste vi nog ta och ändra på det. Hoppas vi inte skrämt bort alla som tidigare var intresserade bara! ;)
Det som satt mentala käppar i hjulen för tidigare förfrågningar har varit att vi inte vetat hur vi ska göra med betalningen då vi inte har ett registretat företag och inte har planer på det i nuläget heller, samt att vi inte kunnat ge en prisbild då vi inte haft en aning om vad som är vettigt. Vi har nu löst företagsbiten på ett lagligt sätt som ger en vit inkomst samt att vi kollat runt, mailat och ringt, och vet nu ungefär vad reklam kostar (det är vansinnigt dyrt) och lagt oss långt under det rekommenderade nu i början. Vi måste se vart detta bär vägen, om det ens bär någonstans, innan vi känner att vi kan ta ut dagsaktuella priser.

Så från och med nu kommer de som är intresserade av att köpa en reklamplats på bloggen att kunna göra det och därför har vi strukturerat om lite i högerspalten. Under rubriken Eko-relaterad reklam finns de klickbara banners till de företag som köpt sin reklamplats hos oss vi månadskostnad, och under rubriken Samarbetspartners finns klickbara banners till de företag vilka vi samarbetar med. Dessa har alltså inte köpt sina reklambanners utan med dem delar vi ett respektfyllt & ömsesidigt samarbete på andra sätt.

Hur tycker ni att allt detta känns och låter?

Vi får ju nu chansen att kunna påverka till 100 % vilken reklam som hamnar i bloggspalten och fortfarande i viss mån den via Tailsweep. På så vis kommer vi förhoppningsvis att kunna bjuda er läsar på fler eko- och rekorelaterade tips som ni kanske kan komma att uppskatta?

Först ut med reklambanner är härliga företaget Framtidens mat som levererar ekologiska och närproducerade råvaror i färdiga matkassar ända fram till dörren varje söndag! Just nu är de mest verksamma i Stockholmsregionen men då detta är ett drivande företag på stark frammarsch så kommer de att etablera sig på fler orter. Är du intresserad av att Framtidens mat ska starta i just din kommun eller stad? Eller vill du beställa en egen matkasse? Klicka på deras reklambanner längst upp till höger för att läsa mer om hur du gör!

Nu påbörjar vi ännu en ny resa...

Familjen Harju ♣

 


Ecoloco-vinnaren korad!

Nu är tävlingen om en CheckMe-body från CheckMe by Jezz som LoaEcoloco var så snäll och lottade ut avslutad!

Vi säger stort grattis till Susanne som vinner en beige och blå body i storlek 6-12 månader till sitt barnbarn. Maila den adress dit du vill ha vinsten skickad till Ekoblogg, adressen finns under bilden på äpplet.

På onsdag är det dags för en ny tävling igen, så håll utkik då!

Malin ♣

Ekologisk Halloumi?

Jag har länge saknat en ekologisk Halloumi-ost i mejerihyllan eftersom hela familjen (inklusive hundarna!) älskar den. Innan helgen hittade jag ekologisk Grilloumi från Fontana - en ost som man enligt förpackningen skulle kunna steka och grilla, samt såklart även äta kall i skivor eller riven.

 

Som ni kan läsa (klicka på bilderna för större storlek) så är detta en riktigt snäll ost! :)

Jag skar den i skivor precis som jag alltid gör med Halloumi

 

och den var så himla god! :P
Leon var tvungen att provsmaka han med!

 

Det var då jag skulle till att steka osten som det blev pannkaka. Har ni sett? Förstår inte vad som hände, jag gjorde så som jag alltid gör i samma panna jag alltid steker osten i. Fattar ingenting.

Har mailat Fontana för att se vad de säger, men tills dess rekommenderas verkligen osten att ätas kall. Riktigt god!

Malin ♣


MånDagens tacksamhet

Jag är sjukt tacksam över de leenden älskade sonen avfyrar mot mig i denna stund. Vad gör det då att vi båda är så trötta så? :D När Leon ler ler världen tillbaka!

Världen underbaraste! ♥

Mamma Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Trött så trött...
Gjort: Tagit ur Leons ekologiska flanell-tvättlappar från Imse Vimse ur maskinen, väckt huset, gjort i ordning Leon för ännu en dag.
Gör: Lottar fram vinnaren i Ecoloco-tävlingen! :D
Planer: På förmiddagen blir det promenad runt sjön med finaste grannfrun, Leon sovandes i vagnen & vovvarna och efter lunch åker vi in till stan för att handla på Grön Gåva! Nötter, chiamjöl, choklad och ett surgedsbröd ska inhandlas. Tänkte även se om de har öljäst...ska fördjupa oss i Cranks kokbok framledes och där är det verkligen matlagning från grunden som gäller! :)
Bästa: Att vi i eftermiddag får hit lite snickare som ska kika på nästkommande projekt; att inreda kallvinden!
I behov av förändring: Läs nedan...
Leon : Somnar bra och sover bra under nätterna, men om han vaknar och har drömt så tar det minst en kvart innan han somnar om då han skriker som besatt så fort man försöker lägga honom. Lilleman vill vila huvudet mot mammas eller pappas bröst till allt känns bra, men det är svårt för oss att veta just då det ögonblicket inträffar. För får han inte somna i sängen, ja då skriver han också som besatt! ;) Tur vi vet att detta går i skov och är extremt övergående!
Väder: En alldeles ljuvlig dag!

Malin ♣


Nu är det skoj på G med leklera fr

3db25ddb872374656bc30edaacfbaae2.png

Nu är det skoj på G med leklera från Ekokul såklart! :D Underbart söndags-pyssel!


Äntligen är plåten på plats till L

-17b73a28ac292971a0f4e562db8bae9.png

Äntligen är plåten på plats till Leons magnetiska bondgård! De repade vår frysdörr så vi har försökt dra till oss en lämplig plåt, och en dag stod den vid en container på Johans jobb; lagom tjock, lagom bred & lagom hög! Toppen! Och nej, de har inga farliga magneter som barnen kan få loss och svälja utan dessa pappfigurer är klädda med tunn magnetfilm på baksidan. En toppenskojig leksak - i alla fall i vår familj!


Brorsorna latar sig i solen på nys

7cee37b26199cef87ab91550f229927f.png

Brorsorna latar sig i solen på nystoppade sofflocket i sann Kronblom-anda!


För många år sedan fick jag kylskå

0-5f7b020fb18b33464f61dfbb036f7973.png

För många år sedan fick jag kylskåpspoesi av en vän. För ett tag sedan hittade jag asken i en ouppackad flyttlåda med kontorsgrejor och alla ord hamnade på just kylskåpet. Idag limmade vi magneter på en trasig fotoram och även poesiorden 'kylskåps poesi'. Och nu sitter ramen där, förhoppningsvis kommer den att fyllas med både tänkvärt och nonsens. Dagens kylskåpspoesi; Familjen kostar tvättar

Malin


Denna vrålsöta samemössa har Leon

173720c8da24ef73ac8dbc73ef6f1ac0.png

Denna vrålsöta samemössa har Leon ärvt efter faster Å som hade den som barn. Behöver jag säga att det är en favorit här hemma? :D


Earth Hour 2010

Kommer ni ihåg alla vändor gällande Öviks stad och anslutningen till Earth Hour-kampanjen 2009? I år var kommunen kloka och anslöt sig i tidigt skede. Dock har inte kommunalrådet involverat mig som hon mailade och frågade om ifjol...jag har kvar samma mailadress så jag har nog inte missat hennes eventuella mail...Ifjol åt vi middag med vänner och i år grattar vi först en 1-åring med eko-present och sedan får vi sällskap av bror med fin familj från Umeå! Jippie! 
Den 27 mars är det i alla fall dags för detta manifest och tiden är 20.30 - 21.30.

Vi kommer att sitta i skenet av våra ekologiska värmeljus av vax från Lavendum och soja-doftljuset från Enhus Organic, så för vår del bidrar vi inte till ökad mängd växthusgas, men tänder man tiotals värmeljus i hela huset eller fotogenlampor och dylikt bör man tänka efter innan och kanske läsa mer här. Jag tycker nämligen det som Elins trädgård tar upp låter logiskt. Om vi i Sverige bara använde oss av miljövänliga ljus så skulle utsläppen av koldioxid minska med motsvarande 15 000 bensindrivna bilar. Detta eftersom paraffin är en oljebaserad produkt.Hur kommer ni att göra??? Ansluter ni er eller inte?

Malin ♣


Vovvarna blir glada då gäster komm

0-37e580e1cca9f48133aca04275f5ad60.png

Vovvarna blir glada då gäster kommer på besök! Och vi med såklart! ;) Trevlig kväll!


Vi har nu haft förmånen att smaka

0-10910d82303b67a3639b873bba3aeb27.png

Vi har nu haft förmånen att smaka på Brunkullans digra sortiment av eko-téer under en längre period här hemma, och några favoriter börjar nu kunna urskönjas! :) Jag kommer att blogga mer om Fias fantastiska téer framöver men ville bara delge er min favorit; ekologiskt rooibos smaksatt med Brunkullans ljuvligt goda blandning! Väl värt att testa, spana in vår länklista!


Eko-kuligt från just Ekokul!

Igår kom ett spännande paket addresserat ekoprinsen på Lyckobacken från bästa Ekokul!

 

I paketet fanns diverse spännande saker som Leon knappt kunde bärga sig innan han fick lägga vantarna på;

 

En jättefin drag-drake som man drar efter sig då man är ute och flanerar! Tillverkad i Sri Lanka av hållbart trä och målad med giftfria färger. Redan en stor-favorit här hemma!

Sedan fick han även ett jätterart nalle-pussel som man samtidigt som man bygger med även räknar till fem;

 

Pusslet är tillverkat av "Albezia Falcataria" som är ett av de snabbast växande träden i världen. Dessa träd tas ner efter att de har gjort sitt jobb som vind­skydd på tè-odlingar i centrala Sri Lanka.

Tillverkningen sker även också den på Sri Lanka under Fair Trade-förhållanden på ett företag som startades för 20 år sedan. De verkar för att ge sysselsättning och utbildning åt fattiga ungdomar som inte kunnat slutföra sin utbildning. Visst är det fantastiskt??? :D

Tack snälla Anna & Niclas för jättefina presenter!

Ekokuls nyhetsbrev bjuder i dagarna på härliga, nya ekoprodukter, bl.a. de bitingar som vi fick beställa åt Leon från Danmark då han var liten;

 Bild lånad härifrån.

De är tillverkade Evatane, ett material som används för medicinska produkter och innehåller således varken silikon eller mjukgörare. Innehåller steriliserat vatten fritt från kemikalier. Dessa är otroligt bittåliga då Tofu lyckats gnaga lite på Leon's och de inte fått så mycket som ett endaste märke! Finns även som äpple.

För fler spelgalningar som vår familj (vi älskar sällskapsspel!!!) har Ekokul också fått in nyheter för oss; spelen Vad är skräp? och Låt oss jaga miljöbovar är båda lärorika och roliga spel som lär spelarna att källsortera och städa - samtidigt som man vill vinna äran! Tillverkade av 75 % återvunnet material.

 

Bilder lånade härifrån.

Dessutom har Ekokul så här i påskiga äggmålningstider tagit hem ekologisk äggfärg av samma märken som den leklera, fingerfärg, kritor och pennor som de redan säljer; Ökonorm. Ökonorm strävar efter att tillverka och framställa miljövänliga, giftfria & kreativa material av högsta kvalitet genom att använda långsiktigt hållbara material.

 Bild lånad härifrån.

Glöm inte bort att ni som kunder har jättestora möjligheter att kunna påverka deras sortiment. Jag har önskat en massa produkter som Anna & Niclas sedan kunnat ta hem till sitt sortiment. :)

Malin ♣

 


Smarriga praliner

Igår gick jag förbi alltid lika trevliga Ingrid som har Två Fikon här istan. Ett ur-mysigt ställe där man alltid känner sig lika välkommen! :) Ni bara måste äta där, rekommenderas varmt!!!

Uppdraget var att införskaffa några eko-praliner inför helgen och denna gång fick vita med karamellmousse och mörka med apelsin följa med hem i väskan!

 

 

De var båda farligt goda men jag kände mig riktigt sötsugen så den vita med karamellmousse föll mig mer i smaken just igår, medan Johan höll mer på mörka med apelsin! :P

Malin ♣

 


Fina, fina Johanna hade med sig gr

2385497fe860e917f59621793ea70820.png

Fina, fina Johanna hade med sig grymmaste och coolaste eko-tofflorna till vår fika-date idag! :D Tack underbara du, Bellios tofflor är ju storfavoriten här hemma! Nu väntar världens godaste té (smaksatt rooibos från Brunkullan såklart!), en eko-pralin och en film, Ponyo på klippan vid havet, efter en fantastiskt givande & händelserik dag! Trevlig kväll, fina läsare, så hörs vi åter imorgon! Kramalin


Nu har Leon upptäckt nå't nytt sko

-63f3769335d44591319da0b15a97364.png

Nu har Leon upptäckt nå't nytt skojigt man kan göra! :D


The smitten mittens!

I förrgår kom de fina eko-vantarna från Muchis och Erica Laurell som jag vann hos Annawii! Visst är de bedårande?

 

 

Jag gillar speciellt funktionen att man kan vika upp den del som täcker alla fingrar, perfekt då man ska låsa upp bilen eller ytterdörren t.ex.

 

Jag är otroligt glad över att jag vann då jag är övertygad om att dessa kommer att bli favoriter här hemma! Tummvantar är ekomammans melodi!
Idag ska de invigas då jag ska detja underbara Johanna från Bellio och snacka både business och goja!;) Men först ska en viss eko-mormor bjudas på smarrig lunch! :P

Vi ses!

Malin ♣

 


Om man vill...

Ekoblogg är såklart väldigt stolta över finalistplatsen i kampen om Sveriges Bästa Gröna Bloggar hos En lagom dos gröntVill ni så får ni hemskt gärna komma ihåg att lägga en röst på oss i kategorin Mat & Dryck, om ni tycker vi är värda det förstås. Det skulle göra oss glada! :D En gång om dagen kan man rösta och tävlingen pågår lite drygt 1 vecka till. *håller tummarna*

Klicka här för att rösta eller tryck på bannern längst upp till höger här på bloggen.

Familjen Harju ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Uppåt & lycklig!
Gjort: Morgonmyst i sängen hela familjen! ♥
Gör: Bloggar de förberedda inläggen (när ska blogg.se komma med en förprogrammerings-funktion???) och busar med Leon!
Planer: Låta Johan få mysa lite själv idag med grabbarna medan jag myser i stan med härligt kvinnfolk! ;)
Bästa: Att så mycket hanns med under gårdagen, kände mig galet effektiv då jag lade mig!
I behov av förändring: Ingenting idag!
Leon : Vaknade för tuppen även denna morgon...tur man är morgonpigg! ;)
Väder: Strålande sol, snacka om energi-givande!

Malin ♣


FreDagens tacksamhet

Jag är så tacksam över att de äntligen är helg och vi ska göra en massa skoj under den! :D

Malin ♣

Rockin' rabbit!

Lagom att mamma & pappa snöar in totalt på Tim Burtons genomarbetade och fullständigt underbara Alice i Underlandet så får Leon en egen kanin...

  Bilder lånade härifrån.

...att gunga på!Johans kusin har trillingar (!!!) och då Leons trmänningar (sysslingar) inte använder denna längre (de är 12 år) så fick han den nu då de var upp under sitt sportlov v. 9.

 

Visst är den underbar? De fick ärva den då flickorna var små så vi får den i tredje eller fjärde hand! Det gillas!

Tack snälla!

Malin ♣
Kikärtsbiffar med fräsch sås

Gårdagens biffar blev riktigt lyckade! I konsistensen blev de lite som de veg-snitzlar som går att köpa så om man smaksätter de lite neutralare och även mixar löken kan man garanterat göra egna snitzlar & filéer av denna smet! :D

Kikärtsbiffar, 12 s.t

500 gr. avrunna kikärtor *
2 ägg *
4 rågade msk. siktat dinkel *
salt *, peppar *, chiliflakes
1 kruka koriander *
150 gr. riven, lagrad ost *
zestat eller rivet skal från 1 citron *
1 finhackad röd lök *
2 pressade vitlöksklyftor *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Häll ärtorna och äggen i en bunke. Mixa med stavmixer tills det blir en jämn, slät smet. Tillsätt kryddor och ost. Rör om. Blanda ner löken och förslut väl. Ställ kallt minst en timme.Forma sedan 12 ganska platta biffar som steks i lika delar smör * och rapsolja *.

 

Vi åt kokt mandelpotatis * tillsamt gurkstavar * och tomathalvor *!

Såsen jag gjorde passade ypperligt till biffarna!Jag rev ½ Granny Smith-äpple * på fina sidan på rivjärnet och ½ på den grova sidan. Detta blandades sedan ut i 1 dl. crème fraiche * och 1 dl. Turkisk youghurt *. Lite salt *, vitpeppar * och chiliflakes och saken är biff. Kikärtsbiff alltså! ;)

Malin ♣

 


TorsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att jag ikväll ska få mysa med en fin vän i saltlyktans sken! :D

Malin ♣


Nap(p)-strap

Jag beställde hem fler haklappar till Leon från Katvig för ett tag sedan och då fick även två st. napphållare följa med i beställningen. Vi har två eko-märkta sedan tidigare, men ena hamnade direkt i bilen då det är skönt att ha en "fast" sutt i barnstolen, och den andra hamnade i vagnen då det är lika skönt att ha en "fast" där. Och eftersom han dräller nappen lite överrallt (han brukar annars endast ha napp då det är dags att sova eller om han blir extremt sugen, t.ex. om han gjort sig illa eller behöver tröst av andra skäl, men nu då alla tänder håller på att ploppa fram samtidigt är sutten en snäll kompis!) och Tofu gärna vill smaka lite på den (läs tugga sönder) och de kostar 49 :- st. så är det inte världens mest ekonomiska tuggleksak. Därför saknade jag napphållare som man kan ha på hans kläder, och det blev dessa två; skönt att kunna alternera om den ena är i tvätten!Det som är så bra med dessa band är att de ha er tryckknapp som man lätt kan använda på Natursuttarnas utförande. De flesta nappband annars görs ju för de mer moderna napparna som inte har någon ring utan är släta i mitten.

 

 

Jag älskar Katvigs fina mönster!

 

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lite små-seg så här innan helgen.
Gjort: Försökt få Leon att somna om i ½ timme, morgnat upp huset lite, svarat på era kommentarer..."same procedure as always, James!"
Gör: Bloggar och förundras lite smått.
Planer: Ikväll kommer fina vänner på middag så den ska förberedas. Sedan har Leon och jag ett husbygge modell större på G med Duploklossarna så jag antar att vi lägger tid på det! :D
Bästa: Min osvikliga intuition som räddade Tofu igår! Jag satt och lekte med Leon och plötsligt kändes det som om en kall dusch hälldes över mig. Jag rusade instinktivt ut på farstukvisten och min blick drogs mot häcken. Precis då ser jag hur Tofu står längst upp på snörasmassorna, i färd med att kliva över häcken. Ner på vägen alltså. Jag vrålade av mina lungors fulla kraft så halva byn lär nog ha hört. Han kom skuttande precis som vanligt och min vilopuls var på 400 i flera timmar sen... :( Ett par timmar återstod tills Johan kom hem så de fick sitta i bilen (han var på dörren hela tiden och jag ville inte släppa ut honom) så att de kunde slappna av och då Johan kom hem skottade han bort allt så nu ska det vara säkert. Jäkla snö, nu får den gärna töa lite så att den sjunker ihop ½ meter eller så!
I behov av förändring: Vissa människors fördomar om andra.
Leon : Jag vill vara hemma med honom, och förhoppningsvis syskon till honom, jämt! Hur skulle jag kunna vilja gå tillbaka till att ta hand om andras barn (i plural så det räcker och blir över för stressnerven) och göra samma saker som hemma (städa undan, fixa mat, tvätta, tömma & fylla diskmaskinen)  då jag gör det hemma nu? Med bara mitt barn? (I extrem singular) Klurig ekvation det där...
Väder: Ser ut att passa en skön dag hemmavid.

Malin ♣

 


Några av de eko-ingredienser som f

68cdfccf0a75f8f8829ababcac4c4e2f.png

Några av de eko-ingredienser som får utgöra kvällens middag; kikärtsbiffar och potatis. Får se vad jag lyckas hitta på för något! Lurar på om en kall sås med rivet äpple skulle smaka gott då det ska bli citrus i biffarna? Återkommer med detta imorrn!


Hårt motstånd & läsarfrieri!

Eftersom det är så hårt & duktigt motstånd i kampen om Sveriges Bästa Gröna Bloggar får ni gärna komma ihåg att lägga en röst på oss i kategorin Mat & Dryck om ni tycker vi är värda det. Då blir vi glada! En gång om dagen får man rösta och tävlingen som En lagom dos grönt anordnat pågår ca. 1 ½ vecka till.

Klicka här för att rösta eller klicka på bannern längst upp till höger på bloggen.

Familjen Harju ♣

Tävla med Ecoloco!

Nu är det onsdag igen och det betyder oftast dags för ännu en eko-tävling här på bloggen! Denna gång är det i samarbete med vår allra äldsta samarbetspartner; Ecoloco och Loa!

Det som ligger i potten denna gång är den supersmarta CheckMe-bodyn från CheckMe by Jezz. CheckMe by Jezz blev utsedd till årets baby- och barnprodukt 2008.

CheckMe body (vit & grå) CheckMe body (rosa & beige)

Vinnaren får välja valfri modell och storlek, klicka in er i webshoppen för att se alla färgkombinationer!

Leon har fått testa en sådan för ca. ett år sedan genom bloggpanelen och vi föll direkt för den smarta funktionen, och som förskolepedagog insåg jag direkt fördelarna med dess innovativa design!Förutom att den har en smart, alldeles ny skärning i ryggen som gör att man kollar blöjan lika lätt som då barnet har vanlig tröja på sig trots att det är en body och man slipper glipan som lätt där tröja och byxa möts, så är ärmarna extra långa för att de ska kunna vikas upp och ned i takt med att barnet växer. Dessutom finns samma förlängningsfunktion i grenen då fler knappar finns insydda för att man ska kunna reglera den allteftersom. Leon hade sin body från storlek 62 till storlek 74. Hur smart och snällt mot både miljö och plånbok är inte det?
Självklart är bodyn tillverkad i 100 % ekologisk bomull!

För att vara med och tävla så vill vi att ni surfar runt på Ecolocos hemsida och väljer ut endera er/a favorit/er eller upptäcker något ni saknar. Detta kommer ni sedan tillbaka hit och skriver och samtidigt skriver ni vilken body och vilken storlek ni vill ha om just ni vinner!

Ni har till måndagmorgon på er så stort lycka till så länge!

Malin ♣


Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


Att tävla med oss!

Vi på Ekoblogg vill att alla ska kunna ta del av alla tävlingar vi erbjuds att ha. Därför är det inget tvång att man måste ha en blogg eller dylikt för att kunna delta. Vi får ofta mail om detta så nu klargör vi det en gång för alla. :) Däremot är det jätteviktigt att ni är noga med att skriva in RÄTT e-mailadress så att det finns möjlighet att nå er om just ni vinner. Har man inte mailadress kan man maila oss ändå genom att klicka under bilden på äpplet, där finns en mailfunktion inlagd på bloggen. Maila då genom det verktyget er vanliga hemadress. Och kolla gärna in måndagarna om ni varit med och tävlat eftersom vinnarna alltid dras då.

Familjen Harju ♣ 

Majsbiffar

Av min älskade mamma + i några mail efterfrågades receptet på majsbiffarna som vi åt häromdagen och hur kan jag neka er det? :)

Majsbiffar, 12 st.

500 gr. frusen majs *
150 gr. riven Västerbottensost
salt *, peppar *, chiliflakes
2 ägg
4 rejält rågade msk. siktat dinkel *
5 torkade, sönderklippta soltorkade tomater *
2 pressade vitlöksklyftor *
1 finhackad gullök *

Häll allt i en bunke och mixa med stavmixer till en tjock och ganska slät smet. Ställ svalt minst en timme så smeten hinner "sätta sig".

Stek sedan gyllenbruna ca. 4 min. på vardera sida i en stekpanna (gärna gjutgärn) i lika delar smör * och rapsolja.Vi åt potatis*- och broccoli*mos till jämte en hemmagjord ailoi och gurkstavar. Leon fick som vanligt chiamjöl och finklippt persilja över sin portion. 

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Malin ♣

 


My foot is burnin' and my legs are hurtin'

Ja, då var gårdagskvällen hos Zid till ända och nu pryder ugnsluckan från vår Husqvarna 3027 min fot!Förutom att jag tänkte att det kunde vara en kul tatuering på ett diskret ställe så representerar faktiskt den otroligt mycket för mig; den för oss livsviktiga flytt vi gjorde för snart ett år sedan, det genuina med vårt sätt att leva nu kontra hur det var inne i den stressiga stan och det faktum att vi, med detta nya sätt att leva, tagit ett steg bort från det stereotypiska sättet många anser att man "ska bo på".

 

 

Detaljerna är galet välgjorda, om ni klickar på bilderna blir de större och kolla in gradantalen han fått in! Man fattar inte hur litet de kan göra...men han gick och hämtade den allra tunnaste nål de använder och drog tunnt, tunnt!

Jag vet att mina vänner funderat kring om det skulle göra ont, men det gjorde det inte. Men jag tycker ju inte att det gör det att tatuera andra ställen på kroppen heller. Tycker man att det gör ont kommer säkert detta att göra det med. Det som gjorde mest ont var att benet inte fick någon blodtillförsel under nästan 2 timmar.

Malin ♣


OnsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att det isblock som kom ramlandes över käre pappa då han stod på en stege vid ett tak på jobbet inte skadade honom värre än att han landade illa då han föll och fick lite smärre blessyrer i nacke och ansikte. Sådana dära olyckor tenderar ju i vissa fall att sluta riktigt illa... :(

Krya på dig, pappa! ♥

Din dotter Malin ♣


Vinnaren av w2w-väskan!

Vi tackar och bockar för alla toppen-braiga tips ni läsare kom med! Följande förslag på lämplig profilbild inkom;

¤ En bild med varje person i familjens favoritsak

¤ Familjens ryggtavlor fotade (hundarna inräknade!)

¤ Familjemonogrammet som jag tatuerade in i fredags. Man skulle kunna strö ut det i havregryn på köksbordet eller trampa upp det ute i snön.

Alla tips kommer att sparas för vi gillade dem alla! :D Tack!

Vinnaren av en egen vänskapsväska från w2w blev ingen mindre än Annica! Grattis! Maila den adress dit du vill ha vinsten skickad så postas den på fredag då jag ska in till stan. Hoppas du och många andra kommer att få mycket glädje av väskan!

Och håll ut ni som inte vann, om fem minuter kommer en ny tävling! :D

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Trött och lite småseg...
Gjort: Baxat iväg sofflocket på kökssoffan som en bekant ska klä om åt oss idag! Härligt med återvunnen sängmadrass och överblivet tyg, det blir eko-reko det! :)
Gör: Bloggar och tittar på Leon som bygger med sina älskade Duplo-klossar!
Planer: Lugna gatan hemmavid idag.
Bästa: Fina grannarna som undrade om jag ville hänga med på Avatar igår. Det ville jag ju så gärna men var ju upptagen! Kanske en annan film en annan gång? :)
I behov av förändring: Läs nedan...
Leon : Vaknade även före 05 denna dag...han orkar nog dock inte det så många morgnar till så snart lär han väl sova över det och vanan är bruten. Lill-prinsen! Kommer att sova gott ute idag då det blåser, då vaggar vinden vagnen så skönt!
Väder: Blåsigt men varmt. Det snackas om regn idag och det ser faktiskt ut att kunna bli det också.

Malin ♣


Dagens tänkvärda och ett skratt?

Solgläntans blogg, där innehavaren tillika min faster jobbar i matvaruaffär, kan man läsa följande;

"Vi har satt upp en skylt där det tydligt står att Malin från Ekoblogg ska komma till oss och informera om ekologisk och vegetarisk mat. Inget konstigt så här på 2010-talet. En kund kommer fram till mig, tämligen upprörd och undrar:  Ska ni börja med ekologiskt här nu också?

Hallå!!!!

Då bad vi kunden att se sig omkring. Helt plötsligt öppnade sig en ny värd för denna kund. Oj, finns det så mycket?"

Jag har också hört om en butik som under en period plockade bort t.ex. konventionella äpplen och sålde endast eko-äpplen men till samma pris. Vissa kunder (från den äldre generationen uteslutande) efterlyste då "vanliga äpplen". Då butikspersonalen upplyste om att det denna vecka endast såldes t.ex. eko-äpplen men till samma pris valde vissa kunder bort (!!!) äpplen det handlingstillfället trots att de först tänkte köpa dem. Man fattar inte, det är som om vissa tror att de är smittade med något! Det är ju snarare tvärtom...OK om vissa känner att de avstår för de anser att de är dyrare, men nu var ju så inte fallet i denna butik. 

Förra veckan då Leon och jag handlade var vi också med om två eko-relaterade incidenter. Vid potatisen stod jag och scannade in potatis på självscannern och sa till Leon (jag pratar alltid med honom då vi är på affären - och även annars såklart!) något i stil med; "Nu ska vi stoppa potatis i påsen. Bra va? Du tycker ju om potatis!" Då kommer det fram en betydligt äldre man med rollator och säger; "Är den där eko-potatisen god? Det ser ut som om du brukar köpa den eftersom du bara plockade en påse utan att se vart den låg." Jag förklarade att det gjorde vi alltid och att den var god, söt och fast i konsistenen. "Då ska jag köpa mig en påse!" sa mannen, tog en påse och stoppade ner den i korgen på sin rollator och gick iväg. Jag var alldeles lycklig inombords över att jag kanske där och då introducerade något nytt för denne man. Och för att han, som ändå var väldigt till åren, ville testa något för honom alldeles nytt! Denna känsla satt i ända tills vi kom till bananerna, och det är tyvärr inte särskilt långt på ICA Kvantum i Övik. Där står ett par i 55-årsåldern. Kvinnan säger "Och så ska vi ju ha bananer". Mannen sträcker sig fram mot mig och Leon och tar bananer från eko-stället, precis som vi. "Men de där är ju ekologiska!" fräser kvinnan då mannen ska till att lägga ner de i vagnen. "Jaha?" säger mannen. "Jamen de kan vi ju inte köpa!" säger hon surt. "Nähä?" säger mannen. "Jamen de är ju dyrare!" säger hon. "Vad kostar de då?" frågar mannen - nu med ganska trött röst. "Inte vet jag, men de är dyrare!" får han till svar. Varpå hon sliter ur de ur vagnen, slänger tillbaka dem på stället där jag fortfarande står och plockar bland eko-bananerna och river åt sig en påse konventionella. Då hon sen ser att jag inte bara plockat ner en utan två påsar i min självscanningskasse tittar hon upp på mig och fnyser (!!!) till, ungefär som jag, likt sirenerna, förfört hennes man ner i eko-bananhavet. Gud förbjude! ;) Till saken hör att eko-bananerna var 1 :- dyrare den dagen...
Kände mig nedslagen ända tills jag stod och plockade ner eko-riskakor i vår vagn då mannen med rollatorn promenerar förbi, håller upp påsen med eko-potatis och ler finurligt. Då kändes allt OK igen!

Ja, alla är vi olika!

Malin ♣

 


Magnusson's mumma!

Whippetar är som regel endera kinkiga med maten eller riktiga matvrak. Det verkar inte finnas någon gyllene medelväg utan det verkar vara antingen eller. Tofu är ett matvrak och Lotus har varit kinkig. Jämt. Så länge vi haft honom. Vi har testat olika sorters foder, låtit honom bli rejält hungrig, låtit honom äta oftare för att töja magsäcken lite, låtit bli att ge honom saker mellan målen för att få honom riktigt sugen till lunchen eller middagen, gett honom saker mellan målen för att hålla suget uppe, bytt tider på dagen för att se om det passar honom bättre att äta på andra tider än "normalt" men inget har hjälpt. Som ni ser har vi testat det mesta, men då vi alltid stått utan resultat har vi till slut låtit det vara. Han har levt på luft & kärlek och har mått alldeles ypperligt på det. Han är frisk som en nötkärna, otroligt uthållig, vältränad- och musklad som få och har fina, stabila rörelser. a

Han började äta liiite bättre då Tofu kom in i familjen, men ändå inte så att vi känt att han äter normalt.

Tills vi testade Magnussons hundmat! Ni som troget läser vet ju att jag lyckades beställa hem fel mat, men denna slukade Lotus (och såklart Tofu men det kändes givet) som om det var den sista måltiden.Bild lånad härifrån.

nya maten kom innan helgen var de, speciellt Lotus, galna fram tills vi hällde upp den i fodertunnan och den liksom blev oåtkomlig! Sedan dess vill Lotus inget annat än äta! Han säger själv till då han tycker det är dags för lunch respektive middag och ofta annars får vi locka på honom då det är dags.Bild lånad härifrån.

Tomma matskålen nedan är bevis nog;Dessutom gillar vi att påsarna är av papper som lätt sorteras i återvinningen iställdet för de där i folie-liknande plast. Och Magnusson har en smart prisstege som gör att ju mer man beställer ju billigare blir det. Bra rabatterat dessutom! :)

Så, jag antar att eko-vovvarna på Lyckobacken sagt sitt; den naturliga hundmaten med 77 % KRAV-märkta råvaror är det godaste de smakat. Och det är ju inte eko-matte och eko-husse varken förvånade över eller emot på något vis! :D

Malin ♣

 


Bite me, mama!

Här har ni det i särklass tjusigaste smilet! Bortse från grötkladd och smörgåsrån-smet så ser det trevligare ut! ;) Spanar man noga förbi sölet så ser man att 2orna är på G uppe och även nere, men inte lika mycket...Mamma Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Glad!
Gjort: Fixat i ordning Leon, gett mig själv lite smörj ;), fräschat till fötterna inför idag!
Gör: Bloggar och kollar mail!
Planer: Vi sticker in till stan i eftermiddag för en mys-visit hos gammelmormor! Skoj! I eftermiddag blir mer tatuering och storhandling. Nu då det inte blir fjällen så måste vi ju ha mat hemma.
Bästa: Att jag sov så skönt inatt!
I behov av förändring: Magen...
Leon : Tyckte att 04.53 var en lagom tid att kliva upp imorse...ja, ja, han har nu ätit lite eko-yoghurt så han står sig till frukostgröten och leker nu för fullt med att dra ut allt som vi har i köksskåpen! ;)
Väder: En underbart klar dag väntas!

Malin ♣


TisDagens tacksamhet

Idag är jag så tacksam över min fantastiske bror som ringde igår bara för att. Älskar dig! ♥ Han är bäst och faktiskt, genom att flytta till Lyckobacken hamnade vi närmare varanadra.

Kan vi inte ses snart? Vi saknar er, Leon saknar moster & morbror och vovvarna saknar sin kusin I! ;)

Malin ♣


No vacation

Vi skulle ju egentligen åka till vår fjällstuga kommande helg men då vädret skiljer så radikalt på hemma och borta så siktar vi på den vi också hade inplanerad i april istället.

Fjällen;

Onsdag

Regn Laber bris, 6 m/s fra vest-nordvest

 

Torsdag

Sludd Laber bris, 7 m/s fra vest

 

Fredag

Snø -3° Laber bris, 6 m/s fra vest

 

Lördag

Snø -4° Laber bris, 6 m/s fra vest-nordvest

 

Söndag

Snø -4° Lett bris, 5 m/s fra vest-nordvest

 


Lyckobacken;

Onsdag

Snø
Flau vind, 1 m/s fra nord-nordvest

 

Torsdag

Skyet
Lett bris, 4 m/s fra vest-nordvest

 

Fredag

Klarvær
-1° Svak vind, 2 m/s fra nord-nordvest

 

Lördag

Klarvær
-4° Lett bris, 5 m/s fra nord

 

Söndag

Klarvær
-5° Lett bris, 5 m/s fra nord

 

Men det känns OK ändå för vi har redan hunnit planera in en massa mys i helgen! :)

Malin ♣

 


Kvällens middag blir hemmagjorda ,

771307fce6455b4d87d3d48aa65efe03.png

Kvällens middag blir hemmagjorda ,heta majsbiffar med tomatsalsa och mandelpotatismos. Smaskens! Bortsett från chilifrukten & den rivna Västerbottensosten är hela måltiden eko! Gott för hjärta & mage! :)


Här är gårdagens middagsrester til

0-66b6f2c7c0a430568d2ab32d5d48a84d.png

Här är gårdagens middagsrester till lunch åt Leon. Lite skillnad från våra prydligt upplagda tallrikar va? ;D


Hedrande!

Tusentals svenskar har nu sagt sitt och glädjande tar vi emot beskedet att Ekoblogg är en av de tre nominerade bloggar som gått vidare i kampen om Sveriges Bästa Gröna Bloggar i kategorin Mat & Dryck hos konsumenttjänsten En lagom dos grönt! TACK SNÄLLA NI SOM RÖSTAT!Nu nollställs räkneverken en högre växel läggs i; nu ska vinnaren utses och den 19 mars avgörs det! Vill man fortsätta rösta på Ekoblogg som sin favorit i kategorin kan man klicka här för att rösta eller använda den klickbara bannern längst upp till höger här på bloggen!

Kom ihåg att ni som röstar har chans att vinna en massa fina priser om ni uppger er mail-adress i fältet nedanför röstningen! :)

Vi tackar för ert stöd! :D Det är guld värt!

Familjen Harju ♣


På Internationella kvinnodagen bjuder vi på eko-kvinnor att inspireras av!

Idag, den 8 mars, är det som alltid annars den Internationella kvinnodagen. Jag tänker inte göra detta till en jämställdhetsdiskussion, det finns det många andra som sköter alldeles utmärkt, utan jag tänkte dela med mig av några kvinnliga eko-inspiratörer, både kända och okända, som jag hyllar extra denna dag.

¤ Elisabeth på Grön Gåva;

Jag beundrar Elisabeth så otroligt mycket för att hon så länge kämpat i en så liten stad där intresset för grönt & skönt inte alltid varit på topp! Tack och lov blåser en förändringens eko-vind över världen just nu, och även över små, norrländska kuststäder, så nu förstår fler och fler vidden av att ta hand om sig själv och uppskattar det fantastiska i att ha en sådan butik nära till hands!
Tack för allt du gör!

¤ LoaEcoloco;

Loa är en av Sveriges största eko-inspiratörer just nu! Att byta ett tryggt jobb i den politiska sfären mot att starta eget eko-företag som föräldraledig trebarns mor är verkligen något att inspireras av! Loa använder sig av nytänkande, innovativa metoder för att marknadsföra sina plagg och sitt företag och många låter sig inspireras (läs härmar och kopierar rakt av) dessa knep och det brukar ju vara ett tecken på att man lyckats!               
Tack för att du förser oss eko-älskande småbarnsföräldrar med ett redan genomtänkt utbud som vi bara kan välja och vraka mellan!

¤ Ekomamman;

Min fina vän Nadia startade äntligen innan jul en blogg hos vår ortstidning. Nadia är en andra generationens eko-nörd då hon växte upp på en eko-gård med djupt engagerade föräldrar, och detta har lett till att hon har svar på i princip allt och koll på saker jag aldrig ens tänkt på! Hon är dessutom väl bevandrad i homeopatins ibland djungelliknande egenskaper och det är fler än en gång det har varit välbehövligt här hemma!
Tack för att vi få ta del av din digra kunskap dygnet runt!

¤ JohannaBellio;

Min stora mentor och förebild Johanna har alltid svar på mina knasiga och trevande frågor och hennes ärlighet och rättframma sätt är två egenskaper som jag tror ligger bakom att hon kommit så långt med Bellio! Tro mig så jag säger att Bellio är ett företag på frammarsch som kommer att skapa rubriker framledes, vänta ni bara!
Denna kvinna och alla hennes fantastiska idéer är ostoppbara!                                                                                        
Tack för att du ser till att det raraste vi vuxna har, barnen, får både fotriktigt och miljösnällt på fötterna!

¤ Hippihäxan;

Emmelie är på något sätt den uppdaterade versionen av mig själv. Hoppas jag! Jag hoppas att jag kommit så långt som henne då det kommer till att vara näst intill självförsörjande odlingsmässigt i framtiden. Dessutom har hon ett jobb där hon har möjlighet att kunna påverka andra med sin kunskap och det är häftigt! Just nu hoppas jag att Emmelie kan få fortsätta odla i framtiden ocskå - på ett eller annat sätt!
Tack för att du bloggar om ditt liv så att vi andra får ta del av alla matnyttiga tips!

¤ AnnaEkokul;

Denna übertrevliga kvinna är så lik mig så det känns som om hon precis vet vad jag vill att hon ska ta hem, för jag kan sitta hemma och sakna några eko-leksaker och då jag mailar Anna och tipsar om att det och det behövs får jag ofta ett svar att det beställdes i dagarna! Förutom ett digert soritment med inte bara eko- utan även reko-leksaker så är servicen fenomenal och deras kunnande om produkterna ovärderliga!                                    
Tack för att du ligger bakom så fantastiska, hållbara leksaker till oss eko-nördande lekfantaster!

¤ Underbaraclara;

Clara har kommit att bli en fantastiskt fin vän men också en stor inspirationskälla för mig! Med en mormor som var/är precis som Clara så är igenkänningsfaktorn hög i att göra allt från grunden, inget ska kastas - allt ska tillvaratas, och att det är OK att matlagning & bakning får ta lite tid. Sen kan man inte annat än att beundra denna unga kvinna som förvandlar allt hon rör vid till guld; välbesökt, renommérad storblogg, eget radioprogram och nu egen tidning. Clara visar dessutom på sin personliga blogg att det är legitimt att inte vara uppåt alla dagar, man kan resa sig upp och komma igen.                                                                                                            
Tack för att du förgyller våra dagar med fantastiska foton, recept och tips på husmorskurer som heter duga om som man bara väntat på ska komma i dager igen!

¤ Camilla Norrback;

Gick i ett tidigt skede mot strömmen som ny modeskaparare på marknaden och med en passion för ekologi! Camilla ligger bakom en rad hel-ekologiska kollektioner som förenar stil, trend & design med hjärta, omtanke och känsla för det genuina. Jag avgudar hennes plagg (äger två som jag köpt till 75 % rea) och de är de mest hållbara i min garderob jämte näbbkängorna från Docksta Sko. Väl använda och inte en hint om det på plagget.         
Tack för att du tänker på att vi eko-nördar kanske också vill se smashing ut ibland!

Och nej, det är inte för att några av de finns med som våra samarbetspartners som jag känner mig manad att ha med dem, jag har helt enkelt turen att få samarbeta med några av mina förebilder! :)

Malin ♣

 


Klimattesta dig!

På Suryas fina blogg Skapa ditt liv fick jag tips om att Naturskyddsföreningen har en sida där man kan klimattesta sig för att se hur mycket koldioxid man släpper ut årligen. Medelsvensken ligger på 10 ton och det hållbara värdet ligger på 0,7 - 1,5 ton.

Jag hamnade på 5,8 ton - mycket till stor del beroende på storleken på huset (300 m²), det faktum att vi tvingas ha två bilar (trots att en är en miljömärkt bil) och att vi har fritidshus. Men jag känner mig semi-nöjd eftersom jag ligger nästan hälften under medelsvensken, men tyvärr lååångt över det hållbara. :(

Hur låg ni till?

Malin ♣

Vinn - och skicka vidare!

Nu har ni läsare chans att både vinna en smart och ekosnäll produkt, samt hjälpa oss på Ekoblogg!

Vi har ingen aning om vad vi ska ha för profilbild på bloggen nu då den fått nytt utseende, och vi behöver er hjälp! Igår blev jag dödligt less på bilden på mig så jag fotade snabbt ett äpple och lade upp, men jag vet inte om vi är riktigt nöjda med det heller. Hursomhaver så kommer vi säkert att vilja byta ut äpplet i sinom tid i alla fall så vi behöver nya uppslag!

Alla som kommer på tips på vad för sorts bild det skulle kunna vara är med och tävlar om en vänskapsväska från w2w

 

 

Några riktlinjer dock; vi vill inte ha bild på familjen eftersom det då endast skulle bli bild på mig & Johan vilket känns lite fånigt. Vi vill heller inte visa huset, men annars känns det som om ni kan låta fantasin flöda!

Ni har till onsdagmorgon på er! Lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Mer utvilad än vanligt, somnade kvart över åtta igår...sov som ett litet barn i natt. SKÖNT!
Gjort: Försökt svara på era kommentarer utan att lyckas, smort in tatueringarna, laddat för en tvättmaskin.
Gör: Bloggar och målar naglarna. Man blir galet multifunktionell som mamma! ;)
Planer: Tvätta, packa, förbereda middag och baka kanelbullar. Vågar mig nog inte ut på någon promenad...
Bästa: Det fantastiska flöde jag är mitt uppe i nu!
I behov av förändring: Magen som fortfarande blir kaotisk då och då sedan den helvetiska matförgiftningen i slutet av november. Det enda som hjälper då det kör igång är Imodium så jag har inte vågat läsa på förpackningen vad de innehåller...jag har testat allt annat! Homeopatmedel, huskurer, tips från andra som råkat ut för ofrivillig diarré, blåbär, Verum, ProViva, A-fil etc. Då jag säger allt menar jag allt, jag har nog glömt att räkna upp en massa här. :(
Leon : Sover ännu och kl. är snart 06. Varför rkan han inte ha sina "sovmorgnar" på helgen då inte vil kliver upp 05 oavsett vad? ;) Tror och hoppas att det är på väg att räta till sig igen nu då han somnat lätt flera kvällar i rad nu och sovit hela nätter. Men två tänder till uppe håller precis på att bryta igenom så om ett par dagar till kör det nog igång igen. Stackarn! Ändå mår han mycket, mycket bättre av de homeopatmedel vi ger. Tror han behöver andas och somna i fjälluft, det kommer att göra susen. Där går det inte att hålla sig vaken! :) *längtar*
Väder: Morgonrodnad på himlen och blåsigt. Men det ser ut att kunna bli fint idag! :)

Malin ♣


Vinnaren av Bellio-tofflor!

Nu är tävlingen avslutad och jisses så många som tävlade! Jättekul!

Det blev Johan som lottades fram som vinnare denna gång, ett stort grattis till dig! Om du mailar den adress dit du vill ha vinsten skickad så kommer ett par Blomma bruna och röda i strl. 23-24 till dig med posten om ett par dagar!

Redan senare idag kommer en ny tävling samt på onsdag så håll utkik!!! ;)

Malin ♣

MånDagens tacksamhet

Det kan låta fånigt, men som den icke-datahacker jag är så är jag otroligt glad över att de förändringar som skett utseendemässigt med bloggen på sistone ligger jag helt ensam bakom!!! *stolt*

Malin ♣


Bortsett från chilisås, chiliflake

7d58bc7b8d0f35f52480c055d54e1867.png

Bortsett från chilisås, chiliflakes & quornfärs blev dagens middag helt eko! Feta- och färsfyllda paprikahalvor med ångkokt citron-broccoli, kokt heldinkel, avocado, tomataioli och vitlöksbröd! Smaklig måltid! :P


Eld är vackert!

Finns det något mysigare än att kura ihop sig framför brasan en mulen dag? :DMalin ♣

Vilken start på dagen!

Kommer ni ihåg att jag skrev om en tävling jag medverkade i som Annawii hade i fredags? Jag gav mig den på att det skulle bli jag som vann då jag verkligen ville ha de fina ekovantarna. Och vad tror ni hände? Jag vann!

Nu kommer jag att vara snyggast på händerna av alla i byn i dessa värmande par som Erica Laurell och Muchis ligger bakom i samarbete med Chiquita smoothies!

Och för att piffa till morgonen med ännu mer lyx har maken bakat eko-scones som ska avnjutas med mumsigt Brunkullan-smaksatt rooibos! :P

Malin ♣

Gudomligt gott godis - både för samvetet och hjärtat!

Förra veckan skickade rara Sjölunda Gård hem en laddning eko-godis till ekonördarna på Lyckobacken, och oj så glada vi blev!Vi fick den stora äran att smaka av trotjänaren klassisk blandning, de fruktansvärt goda syrliga smågodisarna, snurriga lakritsen och nyaste tillskottet; chokladkexet!

 

 

Godiset försvann i ett nafs och vi har inte några godisätande barn att lägga skulden på...erhm! *generad*
Med andra ord kan man konstatera att det verkligen föll oss i smaken alltihopa även om mina favoriter var de syrliga och chokladkexen medan Johan smaskade lakrits för glatta livet!

Tack snälla ni för en GOD smakupplevelse! :D

Familjen Harju ♣
Kom ihåg!!!

Ni glömmer väl inte att tävla om valfria tofflor från Bellio bara för att det är helg? :)

  Bilder lånade härifrån.

Imorgonbitti avslutas tävlingen så ni har ytterligare ett dygn på er! De tjusiga paren på bilden kommer snart att finnas på ekoprinsens fötter! Älskar de klara färgerna och de härliga motiven! Så fina!

Klicka här för att komma till tävlingen!

Malin ♣

Mina skatter bygger med de andraha

-99f1f6206779a9de341c0a322cff961.png

Mina skatter bygger med de andrahandsfyndade Duploklossarna medan jag fixar en helt ekologisk middag. Lugn, harmoni & helgfrid råder på Lyckobacken! :D


Jubileum! Idag har Johan & jag var

0-63ab028b57feab36a389a4cb5fb83db8.png

Jubileum! Idag har Johan & jag varit ett officiellt (hrm!) par i 7,5 år! Vi brukar egentligen inte hålla reda på halvåren men på vår halvårsdag har bror med fästmö sin årsdag. :D Så medan vi firar & myser på Lyckobacken skickar vi ett grattis på 7 årsdagen till världens finaste lite norrut! Vi saknar er! <3


Man sover gott på promenad i vårso

0-79bfc57c0d7b69aff49dac530f05f289.png

Man sover gott på promenad i vårsolen! Kurtis Baby Peace är perfekt att ha - går vi med solen lysandes ner i vagnen fäller vi ner den och går vi med solen lysandes i mammas fräkniga ansikte fäller vi upp den så ännu mer frisk luft och dagsljus hittar ner till sömntutan!


Tattoos

Ja, igår blev det så av; påbörjan av den cover up på ängeln som jag hade sen tidigare men som vid min viktnedgång förändrades och som aldrig känts riktigt bra sedan dess. Sedan hade man kunnat gjort den bättre från början så hade den kanske pallat med mer...

 

FöreEfter

Efter 4 försök att rita in ängeln i bakgrunden så att den skulle gå att täcka insåg Zid att det måste till laser för att dämpa ner den lite. Så denna gång drogs linjerna och behandlades med laser. Om 6 veckor ska det behandlas med laser ytterligare en gång och 6 veckor efter det kommer han att tatuera ståndare och pistiller där ängeln varit och sedan göra dem rosa och skugga upp. Känns så bra att äntligen få känna sig nöjd med denna arm och det väntar jag hellre lite på så att det blir tipp topp!

 

Vad tycks hittills?

Jag fyllde dessutom på armbandet med 3 symboler till så nu är det fullt!

 

En hundtass, ett familjemonogram som Johan designat (J och H från det håll ni ser, men kikar man uppifrån så ser det ut som ett M. Dessutom blir halva den ett snirkligt L om man kikar från vänster på bilden längst till vänster här ovanför. Ser ni? Hela familjen involverad i symbolen!) och ett hjärta. Nu känns det fulländat! :D

På tisdag ska jag dit igen men det jag ska göra då får ni inte veta förrän det är klart... ;)

Malin ♣Med kärlek

Jag är så vansinnigt förtjust i smycket Kärlek - förälder och barn som jag fick av CarinaAmuletten så ni anar inte! Jag bär det jämt - dag som natt och får så otroligt mycket beröm för det!

 

Visst är det otroligt vackert???

Tack än en gång, rara du!

Malin ♣

Uppskissning på armen! :D

0-19cee5a7f59863822f69422b53c516c9.png

Uppskissning på armen! :D


Jag vill vinna vantar!

Hos fina Umeå-bloggaren Annawiitävlar jag om ett par tjusiga eko-vantar som Erica Laurell och Muchis ligger bakom i ett samarbete med Chiquita smoothies!

Man ska tipsa om vad man skulle vilja att sin drömm-smoothie skulle innehålla så jag tipsar såklart om min favorit;¤ Jordgubbar

¤ Mango

¤ Banan

¤ Honung

¤ Flädersaft

¤ Turkisk youghurt

Den går att göra helt ekologisk och det är ju det man saknar; fler alternativ med eko-smoothies i handeln!

Nu håller vi tummarna hårt, för ett par vantar är precis vad jag behöver!!!

Malin ♣

 


Vi är så tacksamma...

...över alla som röstar på oss som en av Sveriges Bästa Gröna Bloggar i kategorin Mat & Dryck hos En lagom dos grönt! TACK!Klicka här för att lägga er röst eller på bannern i högerspalten överst på bloggen. På måndag får vi veta om vi är en av de tre som gått vidare! Spännande! :D

Familjen Harju ♣

Claras underbara tidning!

Nu är Claras tidning klar att beställas och kommer att levereras under vecka 13.

Clara själv skriver så här om sin tidning;Bild lånad härifrån, fotograf Clara Lidström.

"Första numret landar på omkring 36-40 sidor. Massa läsning och inspirerande bilder. I första numret bjuder jag på annorlunda påskbuffé och roliga vårpyssel. Du får följa med till vackra norrlandshem (bland annat mitt eget!) och träffa det unga paret som valt ett annorlunda liv som mjölkbönder – mitt i den norrländska myllan. Jag behandlar högt och lågt – boktips, korsord och djuplodande reportage. Inredning, DIY, ekotips, matlagning och skönhet. En guldkantad hjälpreda i vardagen. En ny slags tidning helt enkelt.

Jag hoppas ni kommer gilla den. Om jag skulle likna den vid något annat skulle jag säga Allers á 50-tal möter  Lantliv och blir förälskad och får en liten Lula. Som min blogg är ungefär."

Med andra ord kommer då jag att älska den som älskar hennes blogg!!! Och jag ser fram emot att det faktiskt kommer att vara ca. 40 sidor med innehåll och inte 1/3 reklam som i kommersiella tidningar.

Denna tidning beställer man på ett otroligt smidigt sätt; man klickar här för att komma till en SMS-tjänst och beställer och betalar på så vis de 40 :- tidningen kommer att kosta. Detta gäller svenskar, bor man i ett annat land skickar man 5 € i ett kuvert, men det framgår på sidan.

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Så glad, förväntansfull & laddad!
Gjort: Ingenting speciellt ännu.
Gör: Bloggar och kikar på min underbara familj! ♥
Planer: Eftermiddagen ska tillbringas hos Mr. Zid för att tatuera lite mera. Denna gång ska Johan vara med för Zid ska frihandstatuera liljorna och det tyckte konstnärs-Johan lät så spännande att han ville haka på. Leon ska få vara med mormor & gammelmormor och senare ikväll ansluter bonus-morfar J. Vi ska nämligen fortsätta ha en dag på tu man hand då vi bokat bord på italiensk restaurang och sedan ska se nedanstående underverk! Jag lovar - ingen har längtat mer än jag!!! Vad Johan inte vet är att våra fina vänner M & S ska med så det blir en trevlig överraskning för honom! 

 

Bild lånad härifrån.

Bästa: Att vi åker till fjällen till veckan!
I behov av förändring: Min mage... :'(
Leon : Kommer att få en toppendag med världens bästa mormor ²! Mys på hög nivå misstänker jag! :D
Väder: Strålande sol och med andra ord en alldeles underbar dag!

Malin ♣


Bönbollar

Det var ju några som efterfrågade receptet på bönbollarna som gjordes förra helgen, trots att de tydligen inte såg så goda ut ;), så här kommer det;

 

Bönbollar, 40 st.

3 förpackningar red kidney beans *
(avrunnen vikt 690 gr.)
1 msk. spad från bönorna *
150 gr. fint riven parmesan *
1 ägg *
1 msk. grädde *
3 msk. ströbröd *
1 riven gul lök *
1 pressad vitlöksklyfta *
1 msk. torkade chili flakes
salt *, peppar *


Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Skölj bönorna i kallt vatten och mixa de sedan med lite spad och grädde. Rör ner ägg, parmesan & ströbröd. Blanda sedan ner lök & vitlök och krydda med chili flakes, salt & peppar.

Forma runda bollar med hjälp av fuktiga, glatta händer och ställ de på ett stort, smort fat. Låt stå kallt en stund så de sätter sig.
Stek sedan bollarna gyllene i smör och servera t.ex. potatismos * till!

Jag funderar på att tillsätta typ 1 dl. havregryn nästa gång för att de ska "sätta sig lite" men funderar på om man då måste tillsätta ytterligare 1 ägg kanske? Återkommer då jag testat mig fram lite till. :)

 

 

 

Som tillbehör istället för sallad då Leon gillar att kunna plocka sina grönsaker (som han älskar!!!) själv blev det paprikaringar *, gurkhalvor *, feta * med olivolja och en speciell,  grekisk ostkrydda på, tomathalvor *, avocado * och blandade oliver *. Fick Leon välja skulle han nog leva på oliver. Och rån och ost och Ella's puréer! ;)

Otroligt gott blev det i alla fall även om mamman märkte dagen efter på männen i hushållet att bönintaget kanske blev lite väl stort! ;)

Malin ♣

 


FreDagens tacksamhet

Vi är så tacksamma för alla fina människor Leon har runt omkring sig som älskar honom så oerhört! :D Tack! ♥

Ni vet alla vilka ni är och ni är guld värda!

Familjen Harju ♣


Nu är torsdagens sedvanliga eko-sp

0-135614529b31e60dff2b27c8fa703fb7.png

Nu är torsdagens sedvanliga eko-spa avklarat och nu ska jag sjunka ner i soffan med eko-fruktsallad och avnjuta en god bok tills Criminal Minds börjar kl. 21. Ha en fortsatt skön kväll!


Någon som vågar sig på en gissning

0-d25b924713ebd649b5a64deeb39712.png

Någon som vågar sig på en gissning vad denna vad denna otroligt vackra present är? :D Bloggar mer om den till veckan, just nu njuter jag bara!


Snön har blåst till vackra mönster

6e2b12cb5c5103c9214f8c7d5c6789d1.png

Snön har blåst till vackra mönster och ligger nu och vilar i den första, och ack så varmt efterlängtade, vårsolen! Så tjusigt!


"Andra respekterar mig för jag res

350df31a597d1f98ea31613748ac25b2.png

"Andra respekterar mig för jag respekterar mig själv." Louise L. Hay


Jag unna(r) mei

I förra veckan kom min termosmugg från Unnamei hem med posten!

Jag satt och sökte på internet efter en ny då min gamla trotjänare sen 4 år blivit trasig. Mindes att jag läst om I'm not a papercup-muggen för något år sedan och då jag sökte på det hittade jag denna; en ny, mer uppdaterad variant av upphovsmannen som ligger bakom just I'm not a papercup; Eco cup!

Muggen är tillverkad helt i porslin och har ett silikonlock samt ett hölje på mitten av muggen av silikon så man inte bränner fingrarna. Detta hölje är avtagbart och går att diska av. Eco Cup är en perfekt replika av de tusen och åter tusen take away-lattemuggar av papp som förbrukas årligen utan större reflektion. 

Både locket och muggen tål maskindisk och kan användas om och om igen. Även denna gång är det James Burgess som ligger bakom designen påd enna mugg som rymmer 3 ½ dl. rykande het dryck!

 Bild lånad härifrån.

Kommer som sagt från Unnamei Eco Living och finns även med brunt hölje.

Jag har inte hunnit testa den på vift ännu utan bara druckit i den hemmavid men jag tycker om det jag upplevt än så länge. Den håller värmen så pass bra att det fortfarande känns drickvarmt efter 1 ½ timme och höljet på mitten gör susen då man inte alls bränner sig! :D Bra för mig som är så musbränd!

Malin ♣

 


TorsDagens tacksamhet

Jag är tacksam över att jag har förmågan att glädjas åt det lilla!

Malin ♣

Alternativ barnmat

Jag fick ett tips om sidan Alternativ barnmat och ni kan ju gissa hur glad jag blev då? Här finns en massa matnyttiga (i dubbel bemärkelse) tips på hur man går från smakportioner till måltider, det delges recept, vi hittar en flik med näringslära och såklart finns både en ekologisk OCH vegetarisk sida!Klicka upp sidan och spana runt för den är verkligen värd ett besök!

Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Stressas med begynnande magkatarr...inte så bra! :(
Gjort: Tagit upp en liten Skrudd som vaknade extremt tidigt idag, läst lite i gårdagens tidning, morgnat upp huset.
Gör: Publicerar de redan förberedda inläggen (förutom Dagens eko och Dagens tacksamhet) lite snabbt.
Planer: På förmiddagen ska kvällens middag förberedas och efter lunch åker vi in till stan och handlar inför helgen. Ikväll blir det lugna gatan med Johan, måste försöka mota magkatarren innan den bryter ut helt.
Bästa: Att Criminal Minds har säsongsstart ikväll, kan det vara bästa serien någonsin? Jag vill också ha fotografiskt minne som agent Reed, det är den enda "superhjälte-kraft" jag skulle vilja ha!
I behov av förändring: Det ska vara dagens känsla då...
Leon : Är superglad att han hann både mysa och busa med pappa nu på morgonen innan pappa far till jobbet, det hör inte till vanligheterna! :D
Väder: Dimmig morgonrodnad, jag önskar alla kunde komma till byn och se hur vackert det är här!!!

Malin ♣


Glutenfria semlor

Förra helgen var våra fina grannar på fika-mys ute i vindskyddet. Vi bjöd på semlor och då några av de var glutenintoleranta så bakades det självklart glutenfria & smaskiga semlor också!

Så hade det kunnat låta. Men pga. stressig fredag och toksnöig kaos-lördag så blev det fika runt stora köksbordet och äppel- och rabarberkaka åt alla utom den glutenintoleranta som fick en knäckig smulpaj. Det gick det med! :)

Tänkte dock ändå dela med mig av det recept jag hittat som jag tänkte använda mig av, så här kommer det. Håll till godo!

Glutenfria semlor, 14 st. 225 ° C

50 gr. jäst för söta degar
1 ½ dl. vatten
1 ½ dl. havremjölk *
½ dl. socker *
½ tsk. salt *
2 tsk. malen kardemumma *
9 dl. ljus glutenfri mix (jag köpte hem Sempers ljusa mix)
1 dl. Maizena majsstärkelse

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

 

Smält smöret. Tillsätt mjölk & vatten och värm fingervarmt, 37 °C. Smula jästen i en bunke och tillsätt kardemumman. Lös upp jästen med mjölkvätskan och rör ner salt & socker. Tillsätt mix & Maizena under det att degen arbetas. Degen ska vara smidig men rätt lös. Jäs 30 - 45 min. Ta upp den på bakbord och dela i 14 bitar. Rulla bullar och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa ytterligare 60 min. Grädda sedan i mitten av ugnen i 225 °C i 10 min. Låt svalna.

Vill ni få tips på hur man fyller semlorna på ett gott och enkelt sätt kan man läsa mer om det här!

Malin ♣

 


Lotus hoppas på att få ta del av e

33415fb5e9c5fb75e8a3d3313b93b947.png

Lotus hoppas på att få ta del av eko-gottet; riskaka med Bregott & ost! :P


Tävla om valfritt par Bellio-tofflor för barn!

Nu är det dags för en onsdagstävling igen och i samband med den publicerar ekopappan Johan sitt första inlägg på bloggen! Hej på er! :)

Igår fick Leon hem ett par tjusiga indiantofflor från Bellio (tack Johanna!) som jag valde då vi fick tillgång till deras pressrum Backstage. Och nu har ni Ekoblogg-läsare chansen att vinna ett eget par tofflor!

 

 

Ser ni så fina? Med ekologiska lammskinnssulor värmer tde rampande småfötter på Lyckobackens golv och blir en hit! Jag vill också ha ett par men jag har storlek 45 så det är nog inte särskilt rimligt...

För att vara med och tävla om ett par valfria tofflor vill vi att ni utför en god gärning och sedan skriver och berättar om den här i kommentarsfältet. Det kan vara vad som helst, det är inte vad det är utan att det utförs en som är det väsentliga. Öppna en dörr för någon, lämna din P-biljett vidare om ni har betald tid kvar på den, hjälp nå'n att bära matkassen till bilen på mataffärens parkering...ja, ni fattar! :) Skriv också vilken modell av tofflorna ni vill vinna om just ni vinner och vilken storlek de ska vara.

Här hittar ni Bellios alla olika tofflor!

Ett lycka till är kanske på sin plats?

Johan ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för din medverkan!

 


Puppig dröm

Amuletten har tagit hem denna otroligt fina puppa från Kreativ Insikt i design av Carolina Gårdheim - grundaren av Kreativ Insikt.

 Bild lånad härifrån.

Hängsmycket Drömpuppan består av tre delar; en ring med texten' Drömmarna är våra vägvisare', en liten bricka med orden 'Välj kärlek' på och så själva "puppan"- en liten behållare med en lapp inuti som det är tänkt att man ska skriva ner sin dröm eller affirmation på.

Man kan hänga sin drömpuppa exempelvis på din väska eller på nyckelringen. Eller varför inte på en läderrem eller kedja runt halsen så att det blir ett halssmycke av den?

Oavsett vart man hänger puppan är det viktigaste att man verkligen tänkt ut och skrivit ner sin dröm eller affirmation på lappen i puppan. Varje gång man sedan rör vid Drömpuppan eller hör hur den skramlar kommer man att tänka på sin dröm eller affirmation och kommer på så vis ett steg närmare den.

Hängsmycket är i nickelfritt rostfritt stål. Ringen är 4 cm. i diameter och själva puppan är 3 cm. i diameter och 5 cm. lång. Hela Drömpuppan är totalt ca 10 cm. lång. Ca. pris 85 :-.

Själva puppan skruvas igen med en gummiring som gör att underdelen hålls på plats, och inte ramlar av då man fyllt den med sin lapp.

Behöver jag säga att jag älskar den? Och allt annat som Kreativ Insikt har! De har de allra bästa produkterna då det kommer till att arbeta med sig själv, och som man kan ge bort som omtänksam gåva till någon man tycker om! :)

Malin ♣

 


Squashgratäng

Sist ut av recepten på maten jag åt i förra veckan är en enkel och krämig squashgratäng som dessutom går att göra helt ekologisk även den!

Krämig squashgratäng, 4 port. 200 °C

1 stor squash *
1 ask körsbärstomater *
1 röd lök *
2 vitlöksklyftor *
olja *
salt *, peppar *
100 gr. Fetaost *
2 dl. grädde *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

 

 Skär squashen i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skär löken tunnt och hacka vitlöken.
Stek squashen mjuk i lite olja. Lägg sedan i tomater, lök & vitlök och låt fräsa i några minuter. Salta & peppra och lägg i en mindre ugnsform.
Blanda Fetaost med grädde och häll/bred över grönsakerna. Ställ in i ugnen på 200 ° tills ytan är gyllene.

 

Servera med en god sallad och gärna citronpotatisen.

Malin ♣

 


OnsDagens tacksamhet

Jag är så tacksam för att jag nu vet att jag kan bara jag vill!

Malin ♣

w2w

Jag fick ett jätteroligt mail från w2w - vänskapsväskan innan helgen. En för mig alldeles okänd idé som jag föll för direkt!

Igår kom det med posten två olika sorters vändbara tygkassar/väskor av återvunnet tyg som också återanvänds genom att den skickas vidare från person till person då man känner sig klar med den. Varje väska har ett unikt nummer och en medföljande loggbok där man kan skriva var väskan varit innan man skickar den vidare. På hemsidan kan man sedan följa den väska man haft!

 

 

Har ni sett så fin väska jag fick? Vårigt grön med virkat hölje!

 

I loggboken fyller man i var väskan befinner sig. Så himla kul idé!

Tack snälla, jag blev verkligen jätteglad! Och jag vet precis vem och när jag ska ge min väska till! ;)

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Sugen på livet!
Gjort: "Bobby-pinnat" luggen, tänt upp och väckt huset och plockat lite i tvättstugan.
Gör: Datarelaterade saker och samtalar med Johan.
Planer: Jobba med bloggen på förmiddagen då Leon sover och på eftermiddagen åker vi in till farmor & farfar (svärföräldrarna) för att umgås och äta middag. :)
Bästa: Gårdagsvkällens goda, varma eko-mackor! :P
I behov av förändring: Att några av våra närmsta vänner tänker flytta från Övik... :'(
Leon : Ha, ha, han gömmer saker överallt den där go'skiten! ;) Vart jag än går och vad jag än öppnar så hittar man något som varit borta en dag eller två! Sötnos!
Väder: Det blåser galet mycket, riktig rusk-storm ute!

Malin ♣


Hederliga bobby-pins är räddaren i

0-38f26db1021d7372c0dfc80d5a217044.png

Hederliga bobby-pins är räddaren i nöden då man ska spara ut luggen! ;)


Världens vackraste, djupa dessertt

40cc1ce13b1157a175733475d574f520.png

Världens vackraste, djupa desserttallrikar är min farmor stolt ägare av! De köptes då hon & farfar gifte sig så de har med andra ord över 50 år på nacken. De är från England och förmodligen inget "märkvärdigt" märke men de är ändå de finaste tallrikar jag skådat! Farmor har dem i babyblå, pistagegrön, ljusgul och pastellrosa.


Bra med miljösnäll hakklapp av åte

67823840b1e14c6c75bf45a8d9db6a5d.png

Bra med miljösnäll hakklapp av återvunna PET-flaskor (från Katvig (www.katvig.dk) och köpt på Ecoloco(www.ecoloco.se) såklart!) då man mumsar i sig eko-oliver för glatta livet! :P


En favorit här hemma är att fylla

22f087486732ca464c5fcc25f57116e7.png

En favorit här hemma är att fylla en liten, liten plåtask med diverse torkad frukt och låta piller-killen Leon sysselsätta sig med det en stund. :) För dagen är det russin, torkad mango, fikon, tranbär och dadlar som fått ta plats i burken, all eco såklart! Perfekt att ta med i skötväskan! :)


Vinn stort hos Little Bloom!

Härliga Maria som har fina, gemytliga webbutiken Little Bloom slår på stort och lottar nu ut en helårsprenumeration på miljötidningen Camino bland alla som beställer något i hennes butik under mars månad.
Med andra ord är det ett gyllene tillfälle att klicka hem t.ex. plagg från Liandlo eller saker från Bälla-Boo!

Jag köpte denna söta T-shirt från Sture & Lisa till Leon, hur kan man inte gilla snälla spöket?

 Bild lånad härifrån.

Dagens eko-tips! :D

Malin ♣

Inlagd rödlök

Detta tillbehör kommer också från farmor - matmodern, och jag tror på en smashing hit med lite grillat i sommar och denna lök som en liten sidorätt!

Röd lök i lag

2 röda lökar *
1 ½ msk. ättiksprit 12 %
½ dl. råsocker * eller 1 dl. vanligt strösocker *
2 dl. vatten
1 msk. olivolja *
½ tsk. salt *


Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.


 

Skiva löken tunnt och spola den i kallt vatten. Blanda ättika, socker & vatten och lägg löken i lagen. Låt stå minst en timme.
Slå över olja och salta och rör om noga, men försiktigt, innan servering.

Ett mumsigt tillbehör till det mesta, men jag tänker en god, ekologisk grekisk sallad med hembakat dinkelbröd kanske...mmm! :P

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pirrigt glad!
Gjort: En massa bloggrelaterat...pussat Johan hejdå och Tofu godmorgon. :X
Gör: Också bloggrelaterat samt försöker kika in hos mina favoriter.
Planer: Minsta möjliga idag...behöver sådana dagar med!
Bästa: Livet! Och att fina A fixade bloggen precis som jag ville! TACK! :D
I behov av förändring: -
Leon : Byggde knoppussel själv för första gången igår och gissa om han tyckte det var skoj då han fattade hur man skulle göra??? :D
Väder: Milt och förmodad snö idag.

Malin ♣


Inget Nyp i mars - men kanske en dask på rumpan i april?


Igår startade kampanjen Inget Nyp i mars - ett evenemang som innebär att man inte köper något nyproducerat under mars månad. Över 1000 personer hade anslutit sigFacebook vid starten av denna kampanj som leds av föreningen Medveten konsumtion.

Enligt dem blir konsumtion av nyproducerade produkter ett alltmer större hot mot vår miljö. "Inget Nyp i Mars"-kampanjen menar att vi redan har producerat så det räcker och blir över till alla en bra tid framöver. Därför strövar kampanjen efter att så många som möjligt provar på en Nypfri månad, denna gång med start den 1 mars. För den som vill gå längre än att bara köpa second hand-prylar rekommenderas att man väljer ekologisk mat /(yey!) och allmänt sätter miljön i fokus.

Hakar ni på?

Malin ♣


TisDagens tacksamhet

Igår firade jag & gammelmormor stort och vi hade faktiskt all anledning att göra det! Nej, det bor inte en liten i magen...mer om detta firande om ett par veckor! :D

Malin ♣


Babyboom!

Hos världens bästa Ekokul har raraste Anna med familj tagit in en massa nytt till de allra minsta i familjen! Bland annat så har denna über-snygga drake i form av ett dragdjur fått flytta in på lagret.

 Bild lånad härifrån.

 

Den vickar på huvudet och rör på svansen då man drar den i snöret. Perfekt leksak för mini-motionärer att släpa runt på! Den är tillverkad i Fair Trade-mässig produktion av FSC-märkt trä på Sri Lanka.

Denna snuttefilt med påsydda piller-lappar skulle vi haft då Leon var mindre; han pillrade (och pillrar fortfarande) djupt koncentrerat med det mesta!

 Bild lånad härifrån.

26 x 24 cm. och tillverkad i ekologisk bomull och ekologisk ull. Tvättas i upptill 60 °.

Detta otroligt söta, retroinspirerade barnvagnshänge SKA jag ha till kommande barn så de har något fint & ekologiskt att vila blicken på under härliga solskenspromenader! Tyget i ben, armar och ansikte är av ekologisk bommul medan tyget till kroppen är återanvänt. Stoppad med ull och med armar och ben som man kan dra i och gnaga på om man vill. Från superhärliga Bonkelidesign som låg bakom de hett eftertraktade lusse- och tomteluvorna i julas!

 Bild lånad härifrån.

Hänget är fäst i ett snöre som han en klämma som man lätt klämmer fast i vagnen!

Några olika mobiler har också nått Skåne, bl.a. denna med djungeldjur!

 Bild lånad härifrån.

Vi hade en mobil ovanför skötbordet i stan men nu är det får lågt mellan vägghängda skåpet ovanför och skötbordet så det skulle inte få plats något barn om vi hängde en mobil där. Men visst är den fin? :) Tillverkas också under rättvisa förhållanden på Sri Lanka.

Det är extra glädjande med baby-nyheter då vänskapskretsen vår ska utökas med smått fram emot sommaren! :D

Malin ♣

 


Eko-hundmaten är nu här och gissa

0-47ca8af5b9024f27910aa41743b4f567.png

Eko-hundmaten är nu här och gissa vilka som snabbt glufsade i sig av det goda? Innehåller fullkornsvete, kallpressad rapsolja, vetegroddar och mineraler. Det jag tyvärr upptäckte vid leverans är att detta är ett kompletteringsfoder som ska blandas ut med kött. :( Känns krångligt då vi inte har kött hemma så jag ska kolla om det finns ett fullvärdigt alternativ som är klart att servera direkt men ändå KRAV-märkt. Återkommer i ärendet...


Ekofamiljen får nytt utseende

Som ni kanske ser har bloggen genomgått en liten mini-makeover? Bakgrunden är utbytt mot ett lite cleanare alternativ och spalterna har även fått sin beskärda del av förändring.
För att göra presentationstexten mer lättläst har vi kortat ner den och det är därför den gamla texten hamnat som ett eget inlägg. Numer kan man klicka sig fram till detta inlägg i presentationstexten om man vill läsa en utförligare text om oss.

"Välkomna till ekonördarna på Lyckobacken ®!

Familjen består av en ekomamma, en ekopappa och en ekoprins. Och två vovvar. Och diverse vilda djur runt knutarna eftersom vi bor på landet. :)

Rödhåriga glasögonormen & osminkade mamma Malin är en lycklig, fler-tatuerad & piercad eko-nörd som till vardags jobbar som förskolepedagog. Är för tillfället föräldraledig och skulle kunna vara det för evigt! Drömmer om att kunna livnära sig på att skriva och överöser sonen med miljarder pussar! Bakar gärna och äter choklad och slukar böcker som om det var den sista som någonsin fick läsas. Det är hon som står för de flesta inläggen på Ekoblogg. Känns lätt igen genom paradplaggen koftor & scarves! Att yoga eller göra Pilates görs ofta, och finns tid över läggs den gärna på att inreda det Harjuska hemmet. Annars är det inte helt fel att avnjuta en kopp té modell större i sällskap av en fin vän eller två & en massa babbel!


Den mustaschbeklädde konstnärssjälen pappa Johan jobbar inne i stan på familjeföretaget och tvingas således lämna Lyckobacken varje dag i tidigt otta. Han längtar tills det är dags för hans ½ års ledighet med ekoprinsen! På kvällarna målar han ofta & gärna tennfigurer, spelar gitarr & piano eller är djupt försjunken i någon av alla de böcker han läser i samtidigt, gärna i sällskap av en kopp dinkelkaffe. Han busar ofta & gärna med sin son & vovvarna, stretchar, joggar runt i byn med pannlampan på huvudet efter mörkrets inbrott eller snickrar på något av husets alla miljoner projekt. Mamman ♥ pappan är varandras själsfränder & bästa vänner och gifta sedan augusti 2007.

Den charmige Leon ♥ är prinsen af Lyckobacken och en nyfiken, levnadsglad och trygg kille som koncentrerat kan pillra med diverse småsaker i timtal. Han gillar att sova, kramas & pussas, äta frukt & busa med bästa vännerna; vovvarna! Babblarna är favoritfigurerna här hemma och när han inte dansar med till deras musik läser han böcker - precis som mor & far. Han kom till oss nästan 2 månader för tidigt och föddes den 15 oktober 2008. Det blev en oväntad & livsomvälvande resa trots att allt gick helt komplikationsfritt! Han kommer att få vara hemmavid länge och njuta av en lugn & rofylld start i livet! Vi njuter till fullo av det underbara livet som föräldrar och tackar för den kärleksgåva som givits oss!

Whippethanarna Lotus ♥ (född 21 april - 05 och som bott hos oss sedan 15 juni samma år) & Tofu ♥ (född 24 juni - 09 och bott hos oss sedan 10 september - 09) är stora glädjekällor för hela ekofamiljen! De är lika älskade familjemedlemmar som någon annan och ofta finns de med på ett hörn här på bloggen de också eftersom de utgör en så viktig del av vår vardag.


Det bloggas dagligen via både PC (från den tas dock helgledigt) och mobil om vår genomvanliga vardag bestående av kärlek, KRAV, ekologi och familjerelaterade saker. Vi försöker så gott det går att göra världen till en bättre plats att leva på och tänker att ingen kan göra allt men att alla kan göra något. Vi hoppas på att kunna sprida det vidare och inspirera andra!


Vi delar ofta med oss av vegetariska recept då vi är vegetarianer sedan ett decennium tillbaka och i dem markeras alltid de ingredienser som är ekologiska hemma hos oss med en * som en liten sporre för att visa att det nu finns ett mer och mer utbrett ekologiskt sortiment att inhandla. Hemma vid vårt matbord försöker vi anamma slow food, något vi tror alla mår bra av - oavsett ålder. I denna alltmer stressiga vardag kan man i alla fall få en lugn stund vid den viktigaste tiden på dagen! Matlagning är ett av våra STORA, gemensamma intressen och vi trivs i vårt stora härliga lantkök på 25 kvm. och är ofta & gärna värdfolk till matglada gäster!


Våran härliga familj och alla våra fantastiska vänner, meditation, andlighet, mindfulness, avslappning, hemma-mys, bara-varande, Shakti-mattan, promenader och att vistas ute i naturen är alla saker som betyder oerhört mycket för oss och vårt välbefinnande!


Boken "The Secret" har kommit att förändra våra liv totalt och där finner vi inspiration, motivation och hämtar styrka att förstå universums krafter och bli påmind om lagen om attraktion och kraften i att affirmera. Tanken besitter en sådan otrolig makt! Några förebilder vi gärna läser verk av är Paulo Coelho, Wayne Dyer, Eckhart Tolle & Dalai lama. Vi försöker att leva i harmoni med oss själva, vår omgivning & naturen i den mån det är möjligt!


Då vi äntligen hittat våra drömmars hus i en liten by nordväst om den norrländska kuststaden Örnsköldsvik kommer mycket framöver att handla om renovering, odling på hobbynivå och inredning - till stor del Second Hand, loppis, antikt & arvegods! I denna gamla byskola med byggår 1889 fördelat på 300 kvm. har vi funnit vårt paradis på jorden där vi kan hämta kraft & energi! Följ gärna med oss i vårt liv här på Lyckobacken ® där allt sjuder av liv!

Lycka, hälsa & välgång!"

Familjen Harju ♣

 


Vinnaren!

Tävlingen där ni läsare hade chans att vinna en ekologisk dinkelkudde från Näva Ekotextil är nu avslutad och en vinnare är utsedd. Som ni vet är vi ju så himla nöjda med våra kuddar så därför kändes det extra kul att få lotta ut en sådan här på bloggen!

 Bild lånad härifrån.

Stort grattis säger vi till Carolina som nu kommer att få sova gott och förhoppningsvis slippa spänningshuvudvärken! Maila den adress dit du vill ha kudden skickat så förmedlar jag uppgifterna vidare! Ett stort tack till Rolf & Raija för gott samarbete!!! Ni läsare ska veta att de är underbara att ha att göra med, ingenting är omöjligt - allt går att lösa. Så ska en proffsig webbutik vara! :D

På onsdag är det dags för tävling igen och denna gång är det i samarbete med det företag som brukar locka flest tävlanden...någon som vågar sig på en gissning??? ;)

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Utvilad så in i Norden! Somnade 20.20 i sängen igår på Shaktimattan och spikkudden. Sov i över 2 ½ timme på dem innan jag vaknade, ersatte de med mjuka madrassen och vanliga dinkelkudden och slocknade direkt igen. Aaaahhh!
Gjort: Fräst igång en brasa i spisen, tröstat Leon som drömt en mardröm, mys-pratat med Johan och startat datorn.
Gör: Miljoner saker känns det som just nu. Härligt! Kul då allt flyter på! :D
Planer: Efter Leons tupplur åker vi in till gammelmormor med äppelkaka! Mysigt! Ikväll blir det som vanligt Familjen Annorlunda innan det är dags för dagliga meditationen Shaktimattan.
Bästa: Att kameran återfanns igår! I tvättstugan! Bus-Leon tar det han kommer över nu men återbördar det inte till ursprungsplatsen. ;) Ja, ja, allt kommer fram i sinom tid!
I behov av förändring: Bristen på tid, vart tar tiden vägen???
Leon : Har sovit gott inatt men kämpar med de återstående 4 gaddarna som håller på att bryta igenom i överkäken. :( Är i sitt allra charmigaste esse nu och dagarna är fyllda med skratt åt alla upptåg som vår lille spjuver hittar på! Tårarna rinner av skratt fler än en gång per dag, ska ni veta! :D
Väder: Lagom mörkt, lagom ljust, lagom kallt & lagom varmt. :)

Malin ♣


EFTERLYSNING!

Johanna och Bellio efterlyser ett par Bellio Ellie (de bruna med vit elefant ovan!) i storlekarna 18/19, 20/21 eller 22/23. De ska medverka vid en pressdag i början av mars och vill ha ett par tofflor i JUST DENNA MODELL som är nötta och väl ingådda.

Har du ett par? Maila Bellioinfo@bellio.se och skicka sedan in dina Ellie så får du TVÅ PAR nya tofflor - ett par som ersättning för de du ger tillbaka och ett par som tack!

Bra va?

Malin ♣

 


Eko-mat även för hunden

Efter att ha fått hem lådan med eko-leksaker och eko-godis från Ecodog innan helgen upptäckte jag att hundarnas mat höll på att ta slut. Även om våra hundar äter ett högkvalitativt foder så känns det som om vi vill kunna erbjuda dem ekologisk mat också!

Jag minns att jag läst att Magnusson Petfood har KRAV-märkt hundmat men som inte säljs i någon av stadens djuraffärer. 

 Bild lånad härifrån.

Magnusson Petfood är först och, hittills, ensamma om att tillverka hundmat och hundkex som kontrolleras och godkänns av KRAV. De är först i världen med att ha blivit certifierade av ett IFOAM-accrediterat kontrollorgan.

För oss som hundägare innebär KRAV-märket att hundfodret är tillverkad av de bästa och mest naturliga råvarorna. KRAV-reglerna tillåter inga besprutade eller genmanipulerade råvaror, konserveringsmedel eller syntetiska tillsatser.

Visst låter det som ett hundfoder som skulle passa eko-vovvarna på Lyckobacken? :)

Nu har de en webbutik där man kan beställa foder så en påse är på väg hem till ekofamiljen så får vi se vad de kräsna finsmakarna ger för utlåtande. Jag hoppas att de faller de i smaken, jag vet att Lotus vann en liten låda mat av deras konventionella utbud på en utställning som han älskade och jag tror knappast deras eko-mat är sämre så det bådar ju gott!

Självfallet kommer ett utlåtande framöver!

Malin ♣

 


MånDagens tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam över att jag har JohannaBellio som min "mentor" då hon kan hjälpa mig i frågor som mina anhöriga inte har någon koll på.

Det värmer oerhört!!!

Tack!

Malin ♣

Citronpotatis

Med tanke på farmors underbara lunch i förra veckan så bara måste jag dela med mig av recepten! Här kommer ett busenkelt recept på citrondoftande timjanspotatis som är gudomligt god och dessutom i princip sköter sig själv!Citronpotatis, 4 port.

12 st. ganska små potatisar *
50 gr. smör *
1 tsk. torkad timkan * eller 1 msk. färsk timjan *
½ tsk. finrivet citronskal *
salt *, peppar *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Sätt ugnen på 200 ° C. Tvätta potatisarna noga och skär ett kryss nästan helt igenom. Lägg i en ugnsform och baka i 20 min.

Smaksätt under tiden smöret med timjan och citron. Ta ut potatisen och lägg en klick smör i varje kryss. Salta & peppra. Baka ytterligare 20 min. till de är genommjuka.
 


Servera potatisrätten som tillbehör till mat där potatis annars smakar gott!

Malin ♣

 


RSS 2.0