Eko-kuligt från just Ekokul!

Igår kom ett spännande paket addresserat ekoprinsen på Lyckobacken från bästa Ekokul!

 

I paketet fanns diverse spännande saker som Leon knappt kunde bärga sig innan han fick lägga vantarna på;

 

En jättefin drag-drake som man drar efter sig då man är ute och flanerar! Tillverkad i Sri Lanka av hållbart trä och målad med giftfria färger. Redan en stor-favorit här hemma!

Sedan fick han även ett jätterart nalle-pussel som man samtidigt som man bygger med även räknar till fem;

 

Pusslet är tillverkat av "Albezia Falcataria" som är ett av de snabbast växande träden i världen. Dessa träd tas ner efter att de har gjort sitt jobb som vind­skydd på tè-odlingar i centrala Sri Lanka.

Tillverkningen sker även också den på Sri Lanka under Fair Trade-förhållanden på ett företag som startades för 20 år sedan. De verkar för att ge sysselsättning och utbildning åt fattiga ungdomar som inte kunnat slutföra sin utbildning. Visst är det fantastiskt??? :D

Tack snälla Anna & Niclas för jättefina presenter!

Ekokuls nyhetsbrev bjuder i dagarna på härliga, nya ekoprodukter, bl.a. de bitingar som vi fick beställa åt Leon från Danmark då han var liten;

 Bild lånad härifrån.

De är tillverkade Evatane, ett material som används för medicinska produkter och innehåller således varken silikon eller mjukgörare. Innehåller steriliserat vatten fritt från kemikalier. Dessa är otroligt bittåliga då Tofu lyckats gnaga lite på Leon's och de inte fått så mycket som ett endaste märke! Finns även som äpple.

För fler spelgalningar som vår familj (vi älskar sällskapsspel!!!) har Ekokul också fått in nyheter för oss; spelen Vad är skräp? och Låt oss jaga miljöbovar är båda lärorika och roliga spel som lär spelarna att källsortera och städa - samtidigt som man vill vinna äran! Tillverkade av 75 % återvunnet material.

 

Bilder lånade härifrån.

Dessutom har Ekokul så här i påskiga äggmålningstider tagit hem ekologisk äggfärg av samma märken som den leklera, fingerfärg, kritor och pennor som de redan säljer; Ökonorm. Ökonorm strävar efter att tillverka och framställa miljövänliga, giftfria & kreativa material av högsta kvalitet genom att använda långsiktigt hållbara material.

 Bild lånad härifrån.

Glöm inte bort att ni som kunder har jättestora möjligheter att kunna påverka deras sortiment. Jag har önskat en massa produkter som Anna & Niclas sedan kunnat ta hem till sitt sortiment. :)

Malin ♣

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0